Dodaj do ulubionych

straciłam zainteresowanie

14.10.04, 12:54
Nie wiem co się ze mną dzieje. Staciłam zainteresowanie seksem, w ogóle nie mam ochoty. Nie wiem czy to przemęczenie z uwagi na opiekę nad dzieckiem. Mam ponad rocznego szkraba. Kocham bardzo mojego męże, widzę, że jejmu też nie jest łatwo. Jest jednak delikatny i sara się mnie zrozumieć i nie naciskać. Ale przeciez nie można tak w nieskończonoś.
Obserwuj wątek
    • mamaaga99 Re: straciłam zainteresowanie 14.10.04, 15:40
      A czy nadal karmisz dziecko nadal piersią ? Ja przy pierwszym dziecku tak
      miałam, karmiłam piersią i miałam coraz mniejszą ochotę na zbliżenia. Kładłam
      to karb przemęczenia, ale po 9 miesiącach braku zainteresowania to już mieliśmy
      spory kryzys i sama zaczęłam się zastanawiać, czy coś ze mną jest nie tak ?
      Zaczynałam się zastanawiać, czy przez to że tak kocham dziecko to przestałam
      kochać męża ? I bałam się, że tak już zostanie, ale nie potrafiłam się zmusić
      do seksu. I wyobraź sobie, że jak odstawiłam dziecko od piersi to jakoś bardzo
      szybko ta sytuacja zaczęła się zmieniać - z dnia na dzień zaczęłam pożadać
      mojego mężczyznę !!!! To była sprawa hormonalna, tak sądzę, bo nigdzie nie
      udało mi się znaleźc nic na ten temat. W żadnych gazetach poświęconych
      macierzyństwu nic na ten temat nie piszą, tzn. piszą, że może być spadek
      zainteresowania, ale jak głęboki i jak długi, tego nie znalazłam.
      Co o tym myślisz ?
      Aga
      • le_lutki Re: straciłam zainteresowanie 14.10.04, 16:09
        To ponoc bardzo czesta przypadlosc - podczas karmienia piersia wydziela sie
        jakowys hormon, ktory obniza pociag seksualny. Niestety nie jestem w stanie
        podac terminow naukowych...
        U mnie bylo bardzo podobnie - po karmieniu piersia (z tym, ze karmilam niecale
        4 miesiace) wszystko szybko wrocilo do normy.
        Pozdrawiam
      • bubabuba Re: straciłam zainteresowanie 15.10.04, 08:58
        Tak karmię piersią. Może rzeczywiście to jakieś zmiany hormonalne.
    • klubiale1 Re: straciłam zainteresowanie 14.10.04, 15:54
      Ja straciłam zainteresowanie z powodu przemęczenia. Ciągłe dbanie o dom i
      dziecko, wszystko na mojej głowie, monotonia, poczucie,że jest się kimś gorszym
      skoro nie robi się kariery. Byłam coraz bardziej nerwowa, zniechęcona do życia
      i coraz niżej oceniałam siebie, swój wygląd itd.
      I jak tu myśleć o seksie, skoro czułam się nierozumiana przez męża i brakowało
      mi jego pomocy. Kryzys zaczął się tak koło roku od narodzin dziecka. Wcześniej
      opieka nad maluchem mnie pochłaniała, byłam dumna z postępów maleństwa i
      zadbanego domu.
      Nagle stwierdziłam, że dziecko jest już bardziej samodzielne i mnie tak nie
      potrzebuje. Dostrzegłam, że nie mam czasu dla siebie (na fryzjera, kąpiel z
      bąbelkami itd).
      Pomogła rozmowa z mężem. Wybraliśmy się do kina, na wpólny spacer, dostałam
      kwiaty. Może nie jest od razu idealnie, ale oboje się staramy. A przede
      wszystkim wróciła ochota na chwile razem, na intymność.
      Powodzenia
    • joasiik25 [...] 14.10.04, 18:43
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • nanuk24 Re: straciłam zainteresowanie 14.10.04, 19:30
      Ja mam to samo.Nawet zloszcze sie, kiedy maz mnie przytula lub pocaluje.
      Juz myslalam, ze stalam sie na wieki oziebla.
      • gusia29 Re: straciłam zainteresowanie 15.10.04, 05:54
        Napewno karmienie piersia ma tez duzo z tym wspolnego, bo i organizm bardziej
        wyczerpany. Nie chce Cie martwic ale mi nie przeszlo nawet po odstawieniu
        dzieciaka od piersi, tak jakos mi sie nie chce... tyle fajniejeszych rzeczy
        mozna robic np. szalec na internetku wink))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka