Dodaj do ulubionych

Wąsik u nastolatka

16.10.18, 07:52
Mojemu nastoletniemu synowi od jakiegoś czasu zaczął pojawiać się wąsik. Na chwilę obecną jest widoczny. Nie jest to jeszcze taki typowy wąs ale taki dziewiczy wink. Oczywiście chce się go pozbyć tymbardziej jak twierdzi jego wąs w klasie jest najbardziej widoczny. Jest brunetem. No i co mi radzicie drogie mamy. Maszynką tak po prostu go zgolić ma? Czy plastry kupić? 13 lat i ma się golić?
Obserwuj wątek
    • tanebo2.0 Re: Wąsik u nastolatka 16.10.18, 07:58
      Ojca nie ma? Golić!
    • zuleyka.z.talgaru Re: Wąsik u nastolatka 16.10.18, 07:58
      Chce to niech się goli. Nie to nie. To jego buzia prawda?
    • heca7 Re: Wąsik u nastolatka 16.10.18, 08:03
      W szkole nazywają coś takiego koprem wink golić bo na razie nie będzie szybko odrastał.
    • 35wcieniu Re: Wąsik u nastolatka 16.10.18, 08:05
      Nie rozumiem pytania. I zdziwienia "ma sie golic?" Tak, jak mu to przeszkadza to niech goli, w czym jest problem?
      • astomi25 Re: Wąsik u nastolatka 16.10.18, 08:08
        Plastry dla dorastajacego chlopaka?
        No prosze Cie! big_grin
        Niech sie ogoli.
        • aqua48 Re: Wąsik u nastolatka 16.10.18, 08:14
          Kupić piankę do golenia, dobrą maszynkę jednorazową i niech się goli.
        • 3lato Re: Wąsik u nastolatka 16.10.18, 08:19
          big_grin
    • same-old_mona Re: Wąsik u nastolatka 16.10.18, 08:14
      Kiedyś przeciez i tak by musiał zacząć wink mój ma na razie taki cień wąsa. Jeszcze mu to nie przeszkadza, ale jak zacznie to ogoli :p
    • jola-kotka Re: Wąsik u nastolatka 16.10.18, 08:19
      A to chyba zalezy od potrzeb nie od wieku . Gdyby to byla dziewczyna to inna sprawa ale w przypadku chlopaka nie rozumiem rozkminy.
      • hanusinamama Re: Wąsik u nastolatka 16.10.18, 11:24
        A ja znam dziewczynke w tym wielku. Ma bardzo ciemne i grube włosy i własnie taki jakby wasik sie jej pokazał. I co matka miała czekać do 18 a dziecko miało sie wstydzic. Zabrała dziecko na depilacje i jest ok. Pamietam jak moja kolezanka w 1 klasie Lo sobie twarz wodąutleniona poparzyła. Tak nienawidziła tego wąsikaa matka uwazała ze w tym wieku nie nalezy nic robic...głupota
        • 45rtg Re: Wąsik u nastolatka 16.10.18, 11:32
          hanusinamama napisała:

> A ja znam dziewczynke w tym wielku. Ma bardzo ciemne i grube włosy i własnie ta
          > ki jakby wasik sie jej pokazał. I co matka miała czekać do 18 a dziecko miało s

Ale dziecko z początkowego posta jest, strach powiedzieć, CHŁOPCEM.
          • hanusinamama Re: Wąsik u nastolatka 16.10.18, 11:51
            No i nie ma prawa chciec sobie zgolic? MOja maz posiada gruba brode. Mowił ze nie tyle czekał na jakis zarost w tym wieku ale zeby moc go golic. Nie sam zarost był synonimem dorastania ale włąsnie golenie...
            • 45rtg Re: Wąsik u nastolatka 16.10.18, 11:57
              hanusinamama napisała:

> No i nie ma prawa chciec sobie zgolic? MOja maz posiada gruba brode. Mowił ze n
              > ie tyle czekał na jakis zarost w tym wieku ale zeby moc go golic. Nie sam zaros
              > t był synonimem dorastania ale włąsnie golenie...

No i zgadza się. Golenie czy "na porost wąsów", czy po prostu, żeby móc tak przypadkiem na przerwie napomknąć, że chyba będzie się musiało znowu ogolić, och, co za niewygoda, to spoko. Ale desperacja, "chce się go pozbyć", nie mówiąc o absurdalnych pomysłach z depilacją? No luuuudzie...
              Dziecko owszem, po części krępuje się dojrzewania, ale to trzeba je wspierać i pomagać zaakceptować, a nie rzucać się do depilowania zarostu u chłopaka. Może jeszcze córki ciasno bandażować, bo się rosnącego biustu krępują?
              • hanusinamama Re: Wąsik u nastolatka 16.10.18, 12:18
                Mnie troche zastrzelił pomysł z plastrem...bo sumie moze kiedys bedzie chciał miec zarosr. Taka depilacja od samego początku nie da na to szans. Nie wiem u mnie w domu nie robiło sie z tego halo. Brat dostał nie tyle wasik co takie kęki na brodzie, to mu tata kupił sprzęt golący pokazał jak robic i tyle.
                • majenkir Re: Wąsik u nastolatka 16.10.18, 16:11
                  hanusinamama napisała:
                  > Mnie troche zastrzelił pomysł z plastrem...bo sumie moze kiedys bedzie chciał m
                  > iec zarosr. Taka depilacja od samego początku nie da na to szans

??? wink
    • frey.a86 Re: Wąsik u nastolatka 16.10.18, 09:00
      Ale wkurzające są takie rozkminy: "golić, czy nie golić, bo jak zgoli to włos będzie grubszy i w ogóle czy nie za wcześnie, bo dopiero 12 czy 13 lat, omójboże co robić". Dotyczy zarówno chłopców, jak i dziewcząt. I potem się chłopak wstydzi wąsika w szkole, a dziewczynka owłosionych nóg na wuefie, bo matka ma jakieś dziwne obiekcje przed wręczeniem maszynki.

Plastry dla chłopaka to jakaś pomyłka.
      • hanusinamama Re: Wąsik u nastolatka 16.10.18, 11:26
        MOja córka ma ciemna karnacje, grube włosy. Na nogach widoczne. Narzie jest mała i jej nie przeszkadzaja ...ale jak bedzie starsza i bedzie sie wstydzic to rozpatrze aktualnie dostepne metody i pomoge. I nie chodzi o jakas sexualizacje dzieci. Rozumiem ze pewne rzeczy mogą byc wstydliwe, tym bardziej jezeli da się je rozwiązac.
        • 45rtg Re: Wąsik u nastolatka 16.10.18, 11:33
          hanusinamama napisała:

> zpatrze aktualnie dostepne metody i pomoge. I nie chodzi o jakas sexualizacje d

Jak, kurde, można pisać "seksualizacja" przez "x"?
          • hanusinamama Re: Wąsik u nastolatka 16.10.18, 11:53
            MOja wina moja wina...
    • piekna_remedios4 Re: Wąsik u nastolatka 16.10.18, 09:49
      jakie plastry?? wosk? oszlałaś?
    • mamtrzykoty Re: Wąsik u nastolatka 16.10.18, 10:00
      Niech zastosuje metodę indiańską i wąs wyskubie po jednym włosku - jakaś kara musi być, za to że tak wcześnie mamusi na złość dorasta i naraża ją na takie bezeceństwa, jak golenie.
      • pasquda77 Re: Wąsik u nastolatka 16.10.18, 10:05
        Jakiś tydzień temu pytałam tutaj o to samo 😂😂😂Moja odpowiedź-golić!Młody swój zgolił pierwszy raz i muszę przyznać że to dobra decyzja , zupełnie inna buzia , a niby tylko taki koper miał pod nosem 😉
    • mebloscianka_dziadka_franka Re: Wąsik u nastolatka 16.10.18, 10:09
      Rany, doprawdy nie wiem jak kiedyś sobie chłopcy radzili z takimi poważnymi problemami...
      • 35wcieniu Re: Wąsik u nastolatka 16.10.18, 10:14
        Uratowalo ich to ze dostawali od ojca maszynke/brzytwe w czasie kiedy matka siedziala oczekujac na wynalezienie internetu zeby moc zaczerpnac tam informacji co robic. wink
        • edelstein Re: Wąsik u nastolatka 16.10.18, 11:13
          Moze matka sie boi,ze jak pozwoli to bedzie chcial sobie tez jajka ogolic i spyta ja o rade?😂
    • woman_in_love skorzystajcie z depilacji laserowej, po co się ma 16.10.18, 11:01
      męczyć z plastrami
    • 45rtg Re: Wąsik u nastolatka 16.10.18, 11:22
      3lato napisała:

> Mojemu nastoletniemu synowi od jakiegoś czasu zaczął pojawiać się wąsik. Na chw
      > ilę obecną jest widoczny. Nie jest to jeszcze taki typowy wąs ale taki dziewicz
      > y wink. Oczywiście chce się go pozbyć tymbardziej jak twierdzi jego wąs w klasie

Pozbyć się go chce? "Oczywiście"? Przedawkował gender, czy co? Przecież w takim wieku to normalny człowiek marzy, żeby jak najszybciej coś mu zaczęło wyrastać.
      • hanusinamama Re: Wąsik u nastolatka 16.10.18, 11:27
        NO zazwyczaj ten pierwszy to jest taka smieszna popierdułka, wiec nie dziwie sie. Poza tym jego twarz, jego wybór. Ty naprawde wszedzie tego potwora gender widzisz? Znajoma jak sie tak bała pająków to poszła na terapie.
        • 45rtg Re: Wąsik u nastolatka 16.10.18, 11:34
          hanusinamama napisała:

> NO zazwyczaj ten pierwszy to jest taka smieszna popierdułka, wiec nie dziwie si

No i się wtedy, będąc chłopcem, bierze maszynkę i goli, żeby jak najszybciej wyrósł jak największy.

> e. Poza tym jego twarz, jego wybór. Ty naprawde wszedzie tego potwora gender wi
          • hanusinamama Re: Wąsik u nastolatka 16.10.18, 11:54
            Chyba o tym samym piszemy. Rozumiem, ze dyskusja jest tak dla zasady?
            • 45rtg Re: Wąsik u nastolatka 16.10.18, 11:58
              hanusinamama napisała:

> Chyba o tym samym piszemy. Rozumiem, ze dyskusja jest tak dla zasady?

A nie wiem, może i o tym samym smile
    • bazia8 Re: Wąsik u nastolatka 16.10.18, 17:32
      Serio? Sama czasem machnę maszynką, jak mi się nie chce skubać. Kurczę, z nikim nie konsultuje wink
    • xantostrephomonas Re: Wąsik u nastolatka 16.10.18, 17:41
      Golić Golić i jeszcze raz Golić!
      Pamiętam jak się nabijałyśmy z chłopaków z tym meszkiem.
      • 45rtg Re: Wąsik u nastolatka 16.10.18, 20:56
        xantostrephomonas napisał(a):

> Golić Golić i jeszcze raz Golić!
        > Pamiętam jak się nabijałyśmy z chłopaków z tym meszkiem.

Ciekawe. Jakoś ani ze mnie, ani z żadnego kolegi dziewczyny się nie nabijały. A ci co bardziej obrastający to tylko mieli większe powodzenie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka