Dodaj do ulubionych

Stanik - brafitting na cito

01.11.18, 12:17
Stanik kupiłam. Leży bardzo ładnie, ale jak zdejmuję - czuję ulgę. Podejrzewam, że ramiączka o te 1-5 cm są za krótkie.
Zostawić czy oddać?
Obserwuj wątek
    • aqua48 Re: Stanik - brafitting na cito 01.11.18, 12:21
      Przedłużyć ramiączka?
      • danaide Re: Stanik - brafitting na cito 01.11.18, 12:33
        Nigdy nie przedłużałam. To nie wygląda jak prowizorka? Zwłaszcza jak ja się za to zabiorę? Może z czasem się zeszmacą i będą w sam razwink
    • thea19 Re: Stanik - brafitting na cito 01.11.18, 12:22
      oddac uzywany stanik?
      • danaide Re: Stanik - brafitting na cito 01.11.18, 12:34
        Ja nie używam. Ja mierzę w komfortowych warunkach domowych. A Ty jaką masz gwarancję, że gdy kupujesz to nikt nie mierzył/używał przed Tobą?
        • thea19 Re: Stanik - brafitting na cito 01.11.18, 15:00
          w moim obecnym rozmiarze nikt nie nosil z pewnoscia. poprzedni rozmiar 32H tez byl bardzo rzadko spotykany wiec szanse na to, ze kupie uzywany byly nikle. no i noszenie stanika w "komfortowych warunkach domowych" zostawia na materiale zapach - nie da sie nie wyczuc.
          • snakelilith Re: Stanik - brafitting na cito 01.11.18, 16:06
            thea19 napisała:

> w moim obecnym rozmiarze nikt nie nosil z pewnoscia. poprzedni rozmiar 32H tez
            > byl bardzo rzadko spotykany wiec szanse na to, ze kupie uzywany byly nikle. no
            > i noszenie stanika w "komfortowych warunkach domowych" zostawia na materiale za
            > pach - nie da sie nie wyczuc.

A co to za argument? Po pierwsze bieliznę wolno mierzyć na ciele, zarówno w sklepie stacjonarnym, jak i w sklepie online, czasy przymierzania staników na odzież wierzchnią skończyły się razem z PRL-em. A po drugie, sprzedający staniki w rozmiarze 32H doskonale zdaje sobie sprawę, co sprzedaje i jak ma sobie wyceniać towar oraz jak kalkulować zwroty, to nie są zresztą unikaty robione ze złota, a poliestrowe szmatki, które od rozmiaru 75B różnią się tylko konstrukcją. Co nie znaczy, że zwracana do sklepu bielizna może śmierdzieć, ale to nie powinny robić ani bluzka, ani buty, które też możesz zmierzyć i odesłać jak nie pasują. Radzę też po zdecydowaniu się na stanik, po prostu go uprać.
        • tola1990 Re: Stanik - brafitting na cito 01.11.18, 21:24
          Jak nie używasz, skoro piszesz, że po ściągnięciu czujesz ulgę? No chyba, że ubralas na minutę i już po takim czasie czułas ulge, ale w takim wypadku to lepiej, zwrócić...
    • demodee Re: Stanik - brafitting na cito 01.11.18, 12:23
      Przedłużyć ramiączka (staniki zwykle mają takie klamerki, którymi można regulować długość ramiączek). Jeśli po przedłużeniu dalej czujesz ulgę - oddać!
      • danaide Re: Stanik - brafitting na cito 01.11.18, 12:35
        Nie, no, klamerka przesunięta na maxa, więcej ramiączko nie wydoli.
    • alicia033 Re: Stanik - brafitting na cito 01.11.18, 12:49
      oddać
      Dobrego stanika się nie czuje w noszeniusmile.
    • mikams75 Re: Stanik - brafitting na cito 01.11.18, 13:45
      oddac, po co sie meczyc?
    • snakelilith Re: Stanik - brafitting na cito 01.11.18, 14:06
      Oddać. Ja kiedyś przedłużyłam, miska się zdeformowała. To Effuniak? Oni mają często kretyńsko krótkie ramiączka.
      • danaide Re: Stanik - brafitting na cito 01.11.18, 19:40
        Calida.
    • eliszka25 Re: Stanik - brafitting na cito 01.11.18, 16:14
      Oddać. Dobrze dobranego stanika praktycznie nie czujesz podczas noszenia. Jeśli jest ci w nim niewygodnie, to i tak nie będziesz go nosić.
      • niu13 Re: Stanik - brafitting na cito 01.11.18, 22:55
        A dobierałaś go sama, czy przy pomocy bra fitterki? Mój pierwszy stanik dobrany z pomocą pani specjalistki uwierał mnie dosłownie wszędzie- w obwodzie, w miskach, wrzynał się w ramiona. Było to szokujące przejście z 75B na 65E. Po 2 tygodniach okazał się jedynym stanikiem do noszenia, pozostałe zostały wyrzucone. Po pierwsze: stanik się bardzo rozciąga w miarę prania i noszenia, po drugie: ciało musi się dostosować do nowego, jak do gorsetu. Ja bym cierpliwie nosiła i czekała na spektakularne efekty w wyglądzie biustu- jeżeli oczywiście jest to naprawdę dobrze dobrany stanik.
        • thea19 Re: Stanik - brafitting na cito 02.11.18, 08:09
          panache i freya nie rozciaga sie ani cm przez pol roku. to stanik ma sie dopasowac do ciala a nie odwrotnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka