nisar 03.11.18, 15:23 jakąś fajną książkę kucharską dla starszych dzieci. Taką wiecie, z dokładnymi opisami, fajnymi obrazkami, nie bardzo trudnymi potrawami. Dziecko lat 10 raczej rozpoczynające przygodę z gotowaniem. Z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lot_w_kosmos Re: Polećcie proszę 03.11.18, 15:27 W Empiku jest pełno. Ja kupiłam mojej 10 latce tę Anny Starmach. Odpowiedz Link Zgłoś
kouda Re: Polećcie proszę 03.11.18, 15:50 moja pierwsza to chyba byla ta - cudowna www.google.pl/search?q=kuchnia+pe%C5%82na+cud%C3%B3w&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjHoZWevLjeAhUBEywKHYTZCIsQ_AUIDigB&biw=1600&bih=758 Odpowiedz Link Zgłoś
nisar Re: Polećcie proszę 03.11.18, 16:35 Ale te przepisy są faktycznie "wykonalne" dla dziecka bez doświadczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
kochamruskieileniwe Re: Polećcie proszę 03.11.18, 17:50 Jeśli chodzi o linkowaną wyżej książkę to -tak - oczywście. To są przepisy w zasadzie bez gotowania. Takie bardziej z gotowych spraw. Typu pieski z parówek, myszy z twarogu. Estetyka jast taka typowa dla lat 70-tych. Była jeszcze druga część - okładka w czerwoną kratkę Kuchnia z niespodzianką. Też mam do tych ksiązek sentyment Ale dla chcącej gotować i piec młodej osoby osoby - to chyba coś innego... Może "Pyszności Kulinarne" A Starmach lub "Dzieci gotują. Wielka księga przepisów" A Górskiej? Lub "Dzieci gotują. Kurs gotowania dla dzieci" K. Zioła-Zemczak? To wszystko zależy od dziecka - czy już cokolwiek wie o gotowaniu, czy całkiem "zielona"? Czy jeszcze etap Barbie (Jest książka Barbie gotuje), czy już uważająca, że Barbie to dla maluchów Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty Re: Polećcie proszę 03.11.18, 22:10 Moja właśnie tę bardzo lubi: "Dzieci gotują. Wielka księga przepisów" A Górskiej Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Polećcie proszę 03.11.18, 21:52 Też ją miałam! Robiłam chyba wszystko, pamiętam krokodyla z ogórka, zaserwowałam go rodzinie na wielkanoc (zajączki z jajka wydały mi się zbyt dosłowne) Odpowiedz Link Zgłoś
czarniejszaalineczka Re: Polećcie proszę 03.11.18, 22:00 ja uwielbialam myszki z sera Odpowiedz Link Zgłoś
kouda Re: Polećcie proszę 04.11.18, 08:24 czarniejszaalineczka napisała: > ja uwielbialam myszki z sera Ja tez I oczywiście nie sa to wyrafinowane przepisy, ale na pewno do zrobienia samodzielnie przez dziecko i dosłownie - zabawa w gotowanie. Ja ja uwielbiałam 😉 No i nie trzeba kupować, skany sa w sieci. Moj dziesięciolatek tez się para gotowaniem, ale on częściej w necie wynajduje inspiracje, albo ja go uczę krok po kroku Odpowiedz Link Zgłoś
tairo Re: Polećcie proszę 03.11.18, 22:26 To są przepisy raczej na poziomie dziecka 5-8 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
chocolate-cakes Re: Polećcie proszę 03.11.18, 22:14 Mam jeszcze ją gdzieś w domu 😆 Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: Polećcie proszę 03.11.18, 21:58 "Gotowi, by gotować" Agnieszki Kręglickiej. Odpowiedz Link Zgłoś
raczek47 Re: Polećcie proszę 03.11.18, 22:06 G.Kasdepke-"Słodki rok Kuby i Buby" i jeszcze jedną książkę miał z przepisami dla dzieci,nie pamiętam tytułu. Odpowiedz Link Zgłoś
ailia Re: Polećcie proszę 03.11.18, 22:17 kropkaa napisała: > "Gotowi, by gotować" Agnieszki Kręglickiej. świetna! Ciekawe teksty pomiędzy przepisami, pomysłowe fotografie, no i autorka klasa sama w sobie. Odpowiedz Link Zgłoś