Dodaj do ulubionych

Wzruszyłam się

11.11.18, 13:08
Dziś o 12 śpiewaliśmy hymn. Przyszło mnóstwo ludzi, w różnym wieku, całe rodziny, grupy młodzieży. Wszyscy uśmiechnięci, z chorągiewkami, spokój. I zaśpiewaliśmy..
I wzruszyłam się, bo było pięknie i radośnie smile
Obserwuj wątek
    • kosmos_pierzasty Re: Wzruszyłam się 11.11.18, 13:17
      A ja się wzruszyłam jak córka zaczęła wyszukiwać patriotyczne pieśni i puściła Czerwone maki na Monte Cassino w wykonaniu Geppert. Babcia mi też śpiewała...
      www.youtube.com/watch?v=InS5c8AKrg8

• echtom Re: Wzruszyłam się 11.11.18, 13:54
      Gdzie tak było? smile U mnie podobnie i też się wzruszyłam.
      • tojamarusia Re: Wzruszyłam się 11.11.18, 14:15
        To do mnie? Radom
      • e-ness Re: Wzruszyłam się 11.11.18, 14:19
        Byliśmy w kościele na 12.00 i tez łzy mi leciały, bo choc ta Polska taka rozdarta to jednak moja Polska, moja Ojczyzna.
        Organista grał, moje dzieci śpiewały hymn a ja
        • e-ness Re: Wzruszyłam się 11.11.18, 14:21
          A ja ocierając łzy z policzka myslslsm ze te pokolenia walczące o nasza Polskę to sie w grobach przewracają,
          • mama.nygusa Re: Wzruszyłam się 11.11.18, 15:07
            I u mnie o 12-ej w kosciele byl odspiewanu=y hymn, wszystkie zwrotki.
            jedna rzecz przyuwazylam, na bacznosc staly dzieciaki szkolne do lat ok 11 i strofowaly rodzicow smile nastolatki gimnazjalne najgorzej, wsrod starszych-30+ roznie, tak pol na pol.
    • katja.katja Re: Wzruszyłam się 11.11.18, 15:48
      U mnie podobo, młodzi, starsi, rodzice z dziećmi. Spokój, kultura, o wiele większa nawet niż w zwykłym dniu gdy z ogródków piwnych (tak, w południe nawet) dobywa się ryk pijanych Anglików.
    • kornelia_sowa Re: Wzruszyłam się 11.11.18, 23:34
      Ja sie tez wzruszylam. Wczoraj w mojej miejscowosci rozpoczęly sie uroczyatosci rocznicowe. Moj syn miał tam swoje 5 minut. Wystepowal. Ja stalam pod sceną z mlodsza 3,5 letnia corką.
      Gdy zaintonowali hymn okazalo sie,ze moja córcia umie go zaśpiewac.
      Spiewala glośno, dobitnie takim cudnie dziecięcym glosikiem.
      To byla ogromna niespodzianka -nauczyla się w pkolu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka