tojamarusia 11.11.18, 13:08 Dziś o 12 śpiewaliśmy hymn. Przyszło mnóstwo ludzi, w różnym wieku, całe rodziny, grupy młodzieży. Wszyscy uśmiechnięci, z chorągiewkami, spokój. I zaśpiewaliśmy.. I wzruszyłam się, bo było pięknie i radośnie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kosmos_pierzasty Re: Wzruszyłam się 11.11.18, 13:17 A ja się wzruszyłam jak córka zaczęła wyszukiwać patriotyczne pieśni i puściła Czerwone maki na Monte Cassino w wykonaniu Geppert. Babcia mi też śpiewała... www.youtube.com/watch?v=InS5c8AKrg8 Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Wzruszyłam się 11.11.18, 13:54 Gdzie tak było? U mnie podobnie i też się wzruszyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
e-ness Re: Wzruszyłam się 11.11.18, 14:19 Byliśmy w kościele na 12.00 i tez łzy mi leciały, bo choc ta Polska taka rozdarta to jednak moja Polska, moja Ojczyzna. Organista grał, moje dzieci śpiewały hymn a ja Odpowiedz Link Zgłoś
e-ness Re: Wzruszyłam się 11.11.18, 14:21 A ja ocierając łzy z policzka myslslsm ze te pokolenia walczące o nasza Polskę to sie w grobach przewracają, Odpowiedz Link Zgłoś
mama.nygusa Re: Wzruszyłam się 11.11.18, 15:07 I u mnie o 12-ej w kosciele byl odspiewanu=y hymn, wszystkie zwrotki. jedna rzecz przyuwazylam, na bacznosc staly dzieciaki szkolne do lat ok 11 i strofowaly rodzicow nastolatki gimnazjalne najgorzej, wsrod starszych-30+ roznie, tak pol na pol. Odpowiedz Link Zgłoś
katja.katja Re: Wzruszyłam się 11.11.18, 15:48 U mnie podobo, młodzi, starsi, rodzice z dziećmi. Spokój, kultura, o wiele większa nawet niż w zwykłym dniu gdy z ogródków piwnych (tak, w południe nawet) dobywa się ryk pijanych Anglików. Odpowiedz Link Zgłoś
kornelia_sowa Re: Wzruszyłam się 11.11.18, 23:34 Ja sie tez wzruszylam. Wczoraj w mojej miejscowosci rozpoczęly sie uroczyatosci rocznicowe. Moj syn miał tam swoje 5 minut. Wystepowal. Ja stalam pod sceną z mlodsza 3,5 letnia corką. Gdy zaintonowali hymn okazalo sie,ze moja córcia umie go zaśpiewac. Spiewala glośno, dobitnie takim cudnie dziecięcym glosikiem. To byla ogromna niespodzianka -nauczyla się w pkolu Odpowiedz Link Zgłoś