30.11.18, 16:34
w zimnie, ciemności, deszczu i smogu. Czy to jest zdrowe? Albo chociaż przyjemne? Jeśli ani jedno, ani drugie, to po co ludzie to robią?
Dla mnie to tacy współcześni biczownicy, którzy odczuwają masochistyczną przyjemność z samobiczowania się i być może na koniec czują się wewnętrznie oczyszczeni albo co. A wy jak myślicie?
Obserwuj wątek
    • 35wcieniu Re: Bieganie 30.11.18, 17:05
      W smogu zdrowe nie jest.
      Deszcz nie ma wpływu na zdrowie, chyba że kwaśny tongue_out
      Ciemnosć nie ma wpływu na zdrowie.
      Przyjemne jest dla niektórych.
      Ludzie robią to dla przyjemności, dla utrzymania formy, dla wyrobienia formy, dla sylwetki, dla zachowania sprawności itp.

Jeszcze jakieś pytania?
      • raczek47 Re: Bieganie 30.11.18, 17:12
        Ja biegam po stadionie.Ciemno nigdy nie jest,bo oświetlony.Zimno nie jest ,gdy się biega.W mocnym deszczu nie biegam,lekki nie przeszkadza.
        Nie biegam dla masochizmu,tylko dla zdrowia i ładnej figury.I po prostu to lubię.
    • princess_yo_yo Re: Bieganie 30.11.18, 17:29
      ciemnosc, zimno albo deszcz o ile nie monsoon nie przeszkadza. smog, pewnie tak ale endorfiny, lepsza forma i ogolnie lepsze samopoczucie wydaje sie wystarczajacym benefitem.
      twoja troska o biegaczy jest wzruszajaca, zapewniam cie ze ci co biegaja biegaja bo lubia i jest to dla nich przyjemnoscia. mam nadzieje ze pomoglam lepiej zrozumiec swiat.
    • ira_08 Re: Bieganie 30.11.18, 17:54
      Nie każdy biega dla zdrowia. Ja biegam w zimie, bo lubię biegać. Bo szykuje się do sezonu. Bo mnie to odpręża. Bo daje satysfakcję. Bo daje figurę 😛 Nie wiem, ile masz lat, ale czas się nauczyć, ze ludzie robią różne rzeczy, które niekoniecznie Ci pasują. Ja nie wiem jak można lubić mordowanie, kotlety schabowe i Podsiadle. A muszę z tym żyć.
      • ira_08 Re: Bieganie 30.11.18, 17:55
        Miało być morsowanie 😀
    • chocolatemonster Re: Bieganie 30.11.18, 18:35
      Wlasnie wrocilam z moich 15 km. Smogu nie zanotowalam, ciemnosci tez wielkich nie bylo. Za to byly cudne widoki miasta skapanego w swiatelkach, zachodu slonca nad rzeka, niesamowota euforia (jak sie biega to sie takich rzeczy doswiadcza), swietna muzyka w sluchawkach. Zjadlam wlasnie talerz pysznego makaronu i ide w kapiel z solami. Cudnie. Mozesz pozazdroscic.
      • czekoladazkremem Re: Bieganie 30.11.18, 19:00
        Ja zazdroszczę.
        • chocolatemonster Re: Bieganie 30.11.18, 19:37
          No to dawaj😁 Jesli zaczynasz to moze nie od razu 15 ale i 2km to tez super.
    • raszefka Re: Bieganie 30.11.18, 19:05
      Biegam po ciemku, bo wtedy nie widać, że jestem fioletowa z wysiłku. A bardzo lubię ten rodzaj zmęczenia.
    • paniszelka Re: Bieganie 30.11.18, 21:15
      Biegam już 2 lata. 1-2 x w tyg przez 1,5 h i nie umiem sobie tego odmówić, tak uwielbiam.
    • anika772 Re: Bieganie 30.11.18, 22:10
      Przeszkadza mi smog, zimno, deszcze, wiatr i ciemności, dlatego biegam sobie po bieżni w klubie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka