Dodaj do ulubionych

Tylko kasa na prezent

19.12.18, 19:18
Dalibyście wlasnemu dziecku pod choinkę same pieniadze? Reszta rodziny - niewiele osób, wiemy kto co by chciał dostać - dostanie konkretne rzeczy, tylko on jeden jedyny kase, bo nic nie chce. W tamtym roku chciał, teraz nic, zero, niczego nie potrzebuje. Zawsze cos chciał, zawsze sie cieszył, teraz du.pa. Kasy tez za bardzo nie chce, ale nie wyobrażam sobie własnemu dziecku nic nie dać.
Dalibyscie same pieniadze czy cos byście dorzucili, choćby i drobiazg? Czy to będzie takie za bardzo na sile, niepotrzebne?
Obserwuj wątek
    • 35wcieniu Re: Tylko kasa na prezent 19.12.18, 19:23
      Nie dałabym. Tzn. mogłabym dać ale na pewno nie w formie prezentu pod choinkę.
      Mówi że nic nie potrzebuje, ale przecież czymś się interesuje, coś lubi, coś szybko zużywa itd. Wolałabym kupić szalik i skarpety niż dać pieniądze jako jedyny prezent.
    • heca7 Re: Tylko kasa na prezent 19.12.18, 19:23
      Kup mu karnet na wyjście do kina albo kartę prezentową do Pizza Hut wink
    • jeziorowa Re: Tylko kasa na prezent 19.12.18, 19:25
      Nie wyobrażam sobie pieniędzy pod choinką.
      • marz-en-ka72 Re: Tylko kasa na prezent 19.12.18, 19:53
        No mnie tez to trochę mierzi, każdy będzie oglądał, cieszyl się ze swojego prezentu (zawsze robimy obeznanie, żeby wiedzieć, kto
        o czym marzy, żeby prezenty były udane),a on..? Banknotów sobie raczej nie poogląda 😕. No nie wiem sama.. Dotychczas nie tolerowałam kasy jako prezentu na BN, no i zgryz mam..
        • jeziorowa Re: Tylko kasa na prezent 19.12.18, 19:57
          Ja nie położyłabym pieniędzy pod choinką i byłoby mi bardzo, bardzo przykro gdybym znalazła dla siebie takie „masz i odwal się”.
          • leni6 Re: Tylko kasa na prezent 19.12.18, 20:47
            Dawno dawno temu, jak ja i moi kuzyni byliśmy nastolatkami, dziadek dawał nam pieniądze na Boże Narodzenie. Przy czym pieniądze te zawsze były zapakowane w jakieś przypadkowe pudełko, w środku były pieniądze. Do dziś pamiętam jak rozpakowywalam prezent a tam pudelko od męskiej maszynki do golenia.
            • fazifokus Re: Tylko kasa na prezent 20.12.18, 18:07
              Dobre big_grin
    • e-ness Re: Tylko kasa na prezent 19.12.18, 19:31
      Miałam ten problem jeszcze kilka dni temu. I tak córka miała dostac kase bo nic na se i jakiś drobiażdżek.
      Kasa w nominałach po 10 zł, pieniądze zwinięte w ruloniki i zawiązane każdy z osobna wstążeczkami, zapakowane w piękne okrągłe pudełeczko,
      Ale cieszę się ze ostatnim rzutem na taśmę dostanie prezentsmile
      • default Re: Tylko kasa na prezent 19.12.18, 20:14
        Ja córce daje wydrukowane potwierdzenie przelewu smile Włożone w jakąś ładną kartę świąteczną. Ale to oprócz prezentu rzeczowego.
    • cruella_demon Re: Tylko kasa na prezent 19.12.18, 19:38
      O ile sama jako nastolatka wolałam dostawać kasę i moje kuzynki (w podobnym wieku zresztą) też, to zwykle dostawałyśmy słodycze, ewentualnie jakiś drobiazg i kopertę. Obdarowane były zadowolone.
      O tyle narko/lekomanowi absolutnie NIE.
      Daj mu kasę, będzie miał za co ćpać, bo żeby przeznaczyć tą kasę na wizytę u psychiatry, szkoda czasu i klawiatury żeby ci radzić.
      Jesteś albo trollem albo nienormalna.
      • marz-en-ka72 [...] 19.12.18, 19:50
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • pade Re: Tylko kasa na prezent 19.12.18, 20:00
          Jednak prosiłaś, tylko w innym wątku.
          Przyznam, że pomyślałam to samo co przedmówczyni, jednak nie napisałabym tego w tak dosadny sposób.
          Marzenko, przemyśl na co synowi te pieniądze. No chyba, że składa na nowy laptop, telefon, gry, cokolwiek?
          • marz-en-ka72 Re: Tylko kasa na prezent 19.12.18, 20:08
            Sęk w tym, o czym napisałam w poście startowym, a co poniektórym umknęło, ze on nawet kasy za bardzo nie chce. Taki z niego narkolekoman
            • rexona_sport Re: Tylko kasa na prezent 19.12.18, 20:24
              Za bardzo nie chce czyli nie wścieknie się jak zamiast kasy dostanie coś o co nie prosił ale ma związek np z jego hobby, prawda? Albo sweter, szalik jak radziły dziewczyny smile
        • rexona_sport Re: Tylko kasa na prezent 19.12.18, 20:01
          Będzie miał na tramadol
        • cruella_demon Re: Tylko kasa na prezent 19.12.18, 20:02
          bo ja nie prosiłam nikogo o komen
          > towanie mojego syna/rodziny i stanu zdrowia kogokolwiek.

Och doprawdy? big_grin

Może ci odświerzyć pamięć?
        • sumire Re: Tylko kasa na prezent 19.12.18, 20:05
          Poza sobą i mężem parę dni temu. Ozdrowiał już?
          • hanusinamama Re: Tylko kasa na prezent 20.12.18, 12:52
            O kutwa...zapomniałam o tym poscie. No w zyciu by kasy nie dostał. Ale tam jest wiekszy problem bo matka do tej pory chyba problemu dziecka nie widzi. MOj niedoszły mąz miał taki problem...tyle ze alkoholem. Ani matka ani siostra problemu nie widziały, a on potrafił wpaść w ciąg tydzien pić na umór. Mamusia tylko zwolnienia od lekarza załatwiała zeby pracy nie stracił (mieszkał z matką!!!)> Ja sie urwałam z tej relacji, slub odwołałam. Oczywiscie byłam posądzana potem o powód jego...picia!!! Ze zerwane zareczyny tak na niego podziały. Dorobił sie potem 2 dzieci, kazda z mam uciekała od niego szybko...oczywiscie kazda"złą kobietą była" jak ja. Facet sie stoczył....matka nie wie jak do tego mogło dojśc.
    • hanusinamama Re: Tylko kasa na prezent 19.12.18, 20:03
      Ja daje kase mojej dorosłej juz chrzesnicy. dziewczyna ma 20 lat. Co ja jej kupię. Wiec na urodziny czy dzien dziecka dostaje kase. Na gwiazdkę też...ale dokupiłam patele do malowania. Jakos tak na gwiazdke sama koperta mi nie pasi
      • marz-en-ka72 Re: Tylko kasa na prezent 19.12.18, 20:12
        No mnie tez cholera nie.. Pomyśle o jakiejś książce może, bo kiedyś lubił czytać. Może chociaż to jako dodatek, bo sama kasa...
    • fomica Re: Tylko kasa na prezent 19.12.18, 20:05
      W takiej sytuacji dałabym coś symbolicznego i neutralnego - książkę, grę, bilet do kina, karnet na basen. Ale nie pieniądze.
    • kosmos_pierzasty Re: Tylko kasa na prezent 19.12.18, 21:03
      Nie dałabym.
    • mrs.solis Re: Tylko kasa na prezent 19.12.18, 21:22
      Daj kase. Ja swojej 10 letniej corce tez dalam na urodziny kase, bo nie wiedzialam co jej kupic. Z kasy sie cieszyla. Jak to nastolatek, to lepiej dac kase niz kupic prezent, ktory nie bedzie mu do niczego potrzebny , albo nie bedzie lubil.
      • agniesia331 Re: Tylko kasa na prezent 19.12.18, 22:26
        Daj np ładne skarpetki we wzorki jest mnóstwo HM .Tk max np i w w skarpetki np fajnie ułożone rulonikipo 20 złsmile/albo bilet do pobliskiej sieci kin np sztuk 2 i kasa. Dodalabym cos do tej kasy.Dużą czekolada zapakowana w 10 zł banknoty tak owinięta.smile.Albo ulubiona woda.dezodorant i na to owinięte ecie ale może ne 100 zł tylko właśnie 10-20-50 zł by byl grubszy rulon i związać gumowata kokardkasmile
        • agniesia331 Re: Tylko kasa na prezent 19.12.18, 22:28
          Albo fajne rękawiczki.czapka a w mankiet czapki powpychane dziesiątki.Cos bym wymyslila
    • bei Re: Tylko kasa na prezent 20.12.18, 07:45
      Na pewno jest mnóstwo rzeczy, które go ucieszą, które przydadzą się. Może pendrive z olbrzymią pojemnością, wypaśny power bank , słuchawki, gra, książki, bajerancki długopis, odstresowywacze do ręki (kule, zwierzaki, pstrykacze, gniotki, kuleczki), o, jak kuleczki to magnetyczne jakiś Neo cube czy podobne-nawet kilka można do tworzenia form, coś śmiesznego-echo robot, gra planszowa -z rysunkami Mleczki albo inna śmieszna- np „ co robi Janusz”, plecak lub torba z głośnikami do telefonu, podświetlany box z literkami, buff, wełniana czapka z membranami, budzik, który budzi światłem dziennym, uciekający budzik, sprężyna ćwicząca zręczność dłoni, powerball itd itd.
    • vinca Re: Tylko kasa na prezent 20.12.18, 14:56
      Dopóki zyła babcia to pod choinką zawsze czekały na nas (jej wnuki) koperty. Były to dosc znaczne sumy. Ale takie same koperty dostawalismy na urodziny czy przy innych waznych okazjach. Od nikogo poza tym pieniędzy nie dostawaliśmy. Teraz zdarza się, że tesciowa zamiast prezentu daje mi pieniadze i strasznie tego nie lubię.
      Nie wyobrazam sobie, żeby nie miec pomyslu na to co kupic wlasnemu dziecku: przeciez na pewno czyms sie interesuje. slucha muzyki - bilet na koncert, czyta ksiazki - ksiazek nigdy za wiele, jakis ewentualnie bon do Empiku, whatever...
    • natalia.nat Re: Tylko kasa na prezent 20.12.18, 15:26
      Nigdy się to nie zdarzyło co prawda, bo prezenty kupuję przemyślane i przez cały rok. Ale gdyby była taka sytuacja, to dałabym i samą kasę. Raczej z jakimś drobiazgiem. Nie widzę w tym problemu.
    • fazifokus Re: Tylko kasa na prezent 20.12.18, 18:15
      Mój 13 latek zbiera kasę na części do komputera.
      Od całej rodziny dostanie pieniądze i dodatkowo bluzę Conversa i czapkę.
      Powiedział wcześniej, że chciałby pieniądze, i zapytał, czy tak można.
      Ja nie widzę problemu, skoro mówi, że najbardziej będzie się z tego cieszył.
    • hosta_73 Re: Tylko kasa na prezent 20.12.18, 18:33
      No to się wyłamię i powiem, ze lubię dostać prezent ale równie mocno cieszę sie z gotówki, bonów, karty podarunkowej. Lubię wymyślać co sobie kupię. Nie byłby to problem, gdyby wszyscy dostali prezenty a tylko ja pieniadze, które wydam na siebie.
      • fazifokus Re: Tylko kasa na prezent 20.12.18, 18:35
        Mam tak samo.
      • hosta_73 Re: Tylko kasa na prezent 20.12.18, 18:38
        Swojemu synowi nie dalam do tej pory pieniędzy, jakos zawsze znalazłam coś co mu się przyda ale rok temu dostał jakiś drobiazg i kartę podarunkowa do H&M.
    • muchy_w_nosie Re: Tylko kasa na prezent 20.12.18, 18:37
      A ja lubię dostawać pieniądze. Lepsza stówka niż kolejny sweterek którego nie założę.
      Chętnie też przygarniam rajstopy, u mnie to dobrze funkcjonuje. Moja mama jest mistrzynią: rajstopy, czekolada i 2/3 stówki ;P - to chyba mój ulubiony prezent.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka