Dodaj do ulubionych

mam chomiki na twarzy

21.12.18, 02:59
jak sie tego pozbyc, bo choc nie jestem specjalnie wrazliwa na wyglad, to uczciwie przyznaje, ze chomiki urok odbieraja.
Obserwuj wątek
    • nangaparbat3 Re: mam chomiki na twarzy 21.12.18, 07:05
      Wzmocnienie mięśni podbródka, szyi i brody - pozycja ptaszek

Przekręć głowę w prawo i unieś podbródek. Spójrz na sufit i rozchyl usta. Dotknij językiem górnego podniebienia i przełknij ślinę. Następnie wróć do pozycji wyjściowej i potwórz procedurę, mając głowę zwróconą w lewo. Ćwiczenie powtórz 3-4 razy na każdą stronę. W tej pozycji ćwiczysz wszystkie najważniejsze mięśnie dolnej części twarzy.

plus neovadiol vichy
    • czekoladazkremem Re: mam chomiki na twarzy 21.12.18, 07:30
      Mnie pomógł regularny masaż twarzy u kosmetyczki, redukcja nadwagi, dieta i sport. Kremy można sobie darować - nie działają.
      • chocolate-cakes Re: mam chomiki na twarzy 21.12.18, 08:50
        Jaka konkretnie dieta? Czy chodzi o sposób żywienia, o jedzenie pewnych produktów czy o schludnięcie?
        Jaki sport?
        No i pytanie czy w pewnym wieku, czyli przed 50, chomiki są nieuniknione?

Ja jestem szczupła a jeszcze dodatkowo pod koniec lata i jesienią zrzucilam brzuch, bo przez ostatnich kilka lat nie chciało mi się przeżywać, że powoli tyję 1-2-3-4 kg.
        Nie ćwiczę.
        Wydaje mi się, że dość fajnie działa retinol. Rok temu miałam pharmaceris a teraz The Ordinary, 0,2. Twarz jest wygładzona, u mnie jeszcze dodatkowo fajnie działa na strefę tłustą na brodzie i żuchwie. Mam też wrażenie, że chomików prawie nie widać a już mnie trochę wkurzały.
        • asfiksja Re: mam chomiki na twarzy 21.12.18, 21:14
          > No i pytanie czy w pewnym wieku, czyli przed 50, chomiki są nieuniknione?
          >
          Też mnie to pytanie nurtuje, bo nie mam raczej znajomych w tym wieku. Mam tylko jedną szwagierkę, której zrobiły się nagle w wieku 47 lat. Na jednym spotkaniu rodzinnym nie miała, a potem trach. Nie jest otyła, najwyżej ma minimalną nadwagę, bardzo dba o siebie (w sensie paznokcie, fryzura, makijaż - zawsze zrobione), więc myślę, że kremuje się też ponadprzeciętnie. Sportu nie uprawia, tryb życia siedzący (co może być pewną pociechą i nadzieją dla niektórych).
          • aandzia43 Re: mam chomiki na twarzy 22.12.18, 00:42
            Może jej hormony siadły, klimakterium? Mnie się chomiki skurczybyki pojawiły jakieś 2 lata po menopauzie, nagle ale nie można powiedzieć że bez ostrzeżenia. Skończyły się hormony, skończyła się jędrność skóry i twarz zaczęła przegrywać z grawitacją.
            • milamala Re: mam chomiki na twarzy 22.12.18, 01:00
              No, ale u mnie jeszcze troche do menopauzy. Tak mysle, w kazdym razie nic na nic nie wskazuje, ze mialaby sie rozpoczac. A chomiki sa.
              • chocolate-cakes Re: mam chomiki na twarzy 22.12.18, 12:27
                Ile masz lat?
                • aandzia43 Re: mam chomiki na twarzy 22.12.18, 17:00
                  55
              • snakelilith Re: mam chomiki na twarzy 22.12.18, 19:13
                milamala napisała:

> No, ale u mnie jeszcze troche do menopauzy. Tak mysle, w kazdym razie nic na ni
                > c nie wskazuje, ze mialaby sie rozpoczac. A chomiki sa.

Produkcja kolagenu ci siada. Jeżeli nie uprawiasz regularnie sportu, to najwyższa pora. Tylko akytwnością fizyczną możesz podkręcić produkcją hormonu wzrostu i poprawić jędrność tkanek od środka.
            • katja.katja Re: mam chomiki na twarzy 22.12.18, 16:44
              Da się na takim etapie coś z tym zrobić Kochana?
      • katja.katja Re: mam chomiki na twarzy 21.12.18, 08:58
        A ile schudłaś?
        • mikams75 Re: mam chomiki na twarzy 21.12.18, 10:34
          ty masz jakas manie, zeby sie ciagle innych pytac o wage/chudniecie/tycie. Przepracuj swoj problem i odczep sie od innych.
          • katja.katja Re: mam chomiki na twarzy 21.12.18, 20:08
            Pytanie nie do Ciebie, więc po co się wcinasz między wódkę, a zakąskę?
            • snakelilith Re: mam chomiki na twarzy 21.12.18, 20:14
              Bo może. To publiczne forum. Nie tobie decydować, kto pod kogo postem, co pisze.
              • katja.katja Re: mam chomiki na twarzy 21.12.18, 20:58
                Pytanie powyżej również nie jest do Ciebie.
                • mikams75 Re: mam chomiki na twarzy 21.12.18, 22:29
                  a jak ty sie wcinasz z durnymi pytaniami to jest ok?
    • mamusia1999 Re: mam chomiki na twarzy 21.12.18, 09:15
      Zrobiłam 2 tygodnie temu Ultraskin HIFU i jest lepiej, a ponoc na pełny efekt czeka się do 3 miesięcy
      • ruckola Re: mam chomiki na twarzy 21.12.18, 10:54
        Chciałabym to hifu - tylko czemu to takie drogie ? sad
        • mamusia1999 Re: mam chomiki na twarzy 21.12.18, 11:26
          Bo to drogi sprzęt high tech i całkiem spory nakład czasu ze strony dermatologa.
          Ja też musiałam ustalić priorytety i zrezygnować z "frontu" twarzy na rzecz linii żuchwy, podbródka i szyi. Ale oprócz wifku na moja niekorzyść działa niestety kilkakrotna w zyciu znaczna redukcja wagi i ww najbardziwj na tym ucierpiały
    • aqua48 Re: mam chomiki na twarzy 21.12.18, 09:15
      Najszybciej pomaga odrobina bronzera na chomiki. W dłuższym czasie - masaż twarzy. A najlepiej stosować oba środki naraz.
    • stephanie.plum Re: mam chomiki na twarzy 21.12.18, 21:37
      przeczytałam:
      mam choinki na twarzy
      i myślałam, że to nowy, świąteczny trend w makijażu...
      • milamala Re: mam chomiki na twarzy 22.12.18, 00:03
        stephanie.plum napisała:

> przeczytałam:
        > mam choinki na twarzy
        > i myślałam, że to nowy, świąteczny trend w makijażu...

Dobre, dobre. Bardzo na te swieta jestes zorientowana. Jakas gustowna choineczka na policzku nie jest zla.
        • stephanie.plum Re: mam chomiki na twarzy 22.12.18, 12:25
          no jak nie, jak tak!
    • anika772 Re: mam chomiki na twarzy 22.12.18, 19:19
      Zapytałabym (i zapytam, kiedy nadejdzie pora) w dobrym gabinecie.
      Obawiam się, że kremy, masaże i gimnastyka mogą nie dać spektakularnych efektów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka