27.12.18, 10:23
Jakie to fajne uczucie nie iść dziś do pracy... Od lat nie miałam wolnego w okolicy Świat... Która dziś jeszcze leniuchuje?
Obserwuj wątek
    • triss_merigold6 Re: Wolne 27.12.18, 10:26
      My, nareszcie się wysypiam jak człowiek.
      • bakis1 Re: Wolne 27.12.18, 10:32
        Oj tak. Ja ostatnio tak późno wstawałam chyba podczas studiów, ale tłumacze to sobie rekonwalescencja po chorobie. Już mi mój wewnętrzny głos mówi, że zamiast popijać kawę i siedzieć na forum powinnam sprzątać w szafkach, dziecko brać na basen etc. A mi się najzwyczajniej w świecie nic nie chcesmile
    • cosmetic.wipes Re: Wolne 27.12.18, 10:32
      Niby ja, ale już mnie szlag trafia, więc chyba podjadę do firmy. Uświadomiłam sobie z przerażeniem, że jestę pracoholikię.
      • bakis1 Re: Wolne 27.12.18, 10:47
        Twój wybór. Może warto zadać sobie pytanie przed czym tak uciekasz w te prace?
        • cosmetic.wipes Re: Wolne 27.12.18, 10:51
          Jeszcze jedenastej nie ma, a ty już zaczynasz amatorska psychoanalizę? 😀
          • bakis1 Re: Wolne 27.12.18, 10:57
            wink sama się wyleczyłam z pracoholizmu to mam teraz zapal neofity, ale już kończęwink
      • anorektycznazdzira Re: Wolne 27.12.18, 11:45
        Powiem Ci, że tak zapieprzałam w listopadzie i grudniu, że bałam się, że jak przyjdzie ten urlop, to nie wyhamuję. Wydawało mi się, że będę wymyślać robotę czy coś.
        Ale niesmile
        W doopie mam robotę aż do końca urlopu i tego Tobie też życzę.
        Znajdź sobie fajne zajęcie, dobrze działają spacery w miłym towarzystwie, fitness, albo wyjścia do teatru. Jak Cię bardzo ponosi to wypatrosz i wysprzątaj na błysk jakąś szafę, ale NIE JEDŹ DO FIRMY!!!
        smile
        • cosmetic.wipes Re: Wolne 27.12.18, 11:51
          Był taki plan, żeby szafę wybebeszyc, ale to właśnie on spowodował, że się zastanawiam nad popracowaniem 😁
          • beataj1 Re: Wolne 27.12.18, 13:13
            Ha! Czyli jednak uciekasz.
            Potraktuj wybebeszanie szafy jako szansę zaprowadzenia porządku we własnej głowie, odstresowanie się i nadanie ładu wnętrzu i zewnętrzu.
            A to prosta droga do bycia najlepszą wersją samej siebie, zaopiekowaniu się sobą, wyjścia ze strefy komfortu i te inne kołczingowe brednie.
            smile
            • cosmetic.wipes Re: Wolne 27.12.18, 13:30
              Dziękuję. Jestem zwolenniczką teorii, że uporządkowana przestrzeń to kompensacja posiadania bałaganu w glowie tongue_out
    • chatgris01 Re: Wolne 27.12.18, 10:32
      Ja
      byczę się radośnie.
    • fifiriffi Re: Wolne 27.12.18, 10:34
      ja... 6ty dzień pod rząd smile
      • aankaa Re: Wolne 27.12.18, 14:03
        i ja, a jeszcze kolejnych 6 przede mną smile
    • frey.a86 Re: Wolne 27.12.18, 10:37
      Ja pracuję tylko godzinę, a jutro dwie, czyli prawie wcale. Za to mąż niestety wymyślił nam atrakcję w postaci sprzątania w szafach i szczerze to chyba wolałabym pracę niż te szafy. tongue_out
      • bakis1 Re: Wolne 27.12.18, 10:45
        Wymyślił, niech sprzątawink chociaż ja też ciężko pracuje, bo przyszły do mnie wszystkie moje futra i domagają się głaskania...jak jedno przestanę miziac to drugie łepek podkłada. Sernika bym.sobie ukróciła, ale leżą na mnie i mrucząwink
        • frey.a86 Re: Wolne 27.12.18, 11:44
          Nie no, szafa czeka na posprzątanie od wakacji. Obiecaliśmy sobie, że jak będzie dłuższe wolne to się za to weźmiemy, no i niestety akurat jest. wink
    • lily_evans11 Re: Wolne 27.12.18, 11:02
      Niestety muszę napisać tekst. O prawda zajmie to może z godzinkę, ale od rana wymyślam sobie różne preteksty, żeby tego nie robić. Nie znoszę pracować smile.
      • bakis1 Re: Wolne 27.12.18, 11:07
        wink o ja też jestem dobra w pretekstachwink
        • lily_evans11 Re: Wolne 27.12.18, 11:19
          No właśnie już pojechałam i kupiłam kotom żwirek, nastawiłam 2 zmywania i zrobiłam grzanki z serem, którymi się raczę... Miła odmiana po świątecznym jedzeniu... A tekst leży, leży..
    • chocolate-cakes Re: Wolne 27.12.18, 11:11
      Dziś dalej odpoczywam, zaraz idę do fryzjera.
      Jutro 1,5 godziny dodatkowej pracy ale pieniądz za to bardzo ok i nie muszę nigdzie jechać na szczęście, bo mi się nie chce.
      Deszcz pada i trochę ponuro jest.
      Ale w końcu się wyspałam smile
    • anorektycznazdzira Re: Wolne 27.12.18, 11:41
      Od wielu lat mam zasadę, że na okres święta-nowy rok- 3. króli zamykamy kramik i cały zespół bierze wolne. Nie pozwalam planować żadnych działań wyczynowych na okres okołoświąteczny, w ostatnim tygodniu ogłaszam sprzątanie. Od kilku lat dotarło do mnie, że to za mało i dbam o to, żeby urlop się zaczynał min. 3-5 dni przed Wigilią, a nie w samą Wigilię. Łącznie mam prawie 3 tygodnie wolnego, moi ludzie podobnie. SUPER system.
      • bakis1 Re: Wolne 27.12.18, 11:49
        Fajnie! Twój nick to chyba tak na przekórwink
      • lily_evans11 Re: Wolne 27.12.18, 13:23
        Zatrudnij mnie! Chociaż do podawania kawy big_grin.
        • anorektycznazdzira Re: Wolne 28.12.18, 14:30
          pójdź miwink nie mam nikogo od kawy i sama sobie robię, będziesz potrzebna (!!!)
          znaczy się raz dziennie, koło 7:30 wink
      • jeziorowa Re: Wolne 27.12.18, 16:54
        To masz lepiej ode mnie. Moja firma ma ferie świąteczno - noworoczne „tylko” 2 tygodnie, wydawało mi się, że dużo, ale jak widać nie....
    • cauliflowerpl Re: Wolne 27.12.18, 12:26
      Do 3 stycznia smile
    • marusia.00 Re: Wolne 27.12.18, 12:53
      Ja leniuchuję dziś i jutro. W dodatku, jako wyrodna matka, zaprowadziłam dziecko do przedszkola big_grin mam spoookój, leżę i oglądam serial tongue_out Być może jutro zajmę się czymś bardziej konstruktywnym, ale nie obiecuję tongue_out
    • leanne_paul_piper Re: Wolne 27.12.18, 14:00
      Ja co prawda musialam wstac 06:30 i siedze w robocie, buuuu, ale za to w lutym ide na miesiac urlopu i kiedy Wam beda marznac tylki, ja bede zanurzac moje ksztaltne Popo w goracym piasku, ha.
    • tt-tka Re: Wolne 27.12.18, 14:55
      Ja. Jeszcze dzisiaj frei. Z gleboka satysfakcja nic nie robie i robic nie bede. Troche podsypiam, troche sie wlocze po okolicy, popijam i podczytuje. Towarzyszy mi Ignacy* - najbardziej w nim cenie, ze malomowny i samowystarczalny towarzysko.

*Ignacy jest karpiem sprezentowanym mi na wigilie smile
      Jutro wypuszcze go do stawu.
    • aquella Re: Wolne 27.12.18, 15:07
      Ja mam urlop i cieszę się, że w ostatniej chwili się zdecydowałam bo nie najlepiej się czuję i pewnie musiałabym brać zwolnienie
    • princy-mincy Re: Wolne 27.12.18, 15:43
      Ja też! Wakacje były bardzo dawno temu, jechałam już na rezerwie, bardzo potrzebne mi kilka dni bez pracy.
      Ostatni raz pracowałam 21.12 i mam wolne aż do 2.01.
      Dziś wróciliśmy z wyjazdu świątecznego, spędzamy leniwe popołudnie, wieczorem idę na zumbę.
      Córka jutro jedzie na turniej, mąż ma trochę pracy, jak to przed końcem roku, za to my z synkiem mamy plan iść jutro do kina, grać w planszowki i cieszyć się swoim towarzystwem.
      Wcale mi nieteskno do pracy, choć bardzo lubię moją pracę.
    • em_em71 Re: Wolne 27.12.18, 16:01
      Ja mam wolne, ale nie leniuchuję. Wyjechaliśmy na narty i właśnie mam chwilę odpoczynku przed basenem smile
    • muchy_w_nosie Re: Wolne 27.12.18, 16:08
      Chodzę dp pracy, nawet w sobotę muszę iść, bo odrabiamy wigilię. Ale jest nas może z 1/3 osób.
    • manala Re: Wolne 27.12.18, 16:25
      Ja i co? Z nosa mi kapie, łzy mi leca, podle się czuję. Pogoda pod psem. Dzieciaki się nudzą i w związku z tym co chwilę któreś drze koparkę. Super wolne.
    • sortfort Re: Wolne 27.12.18, 17:04
      Ja nie, przyszłam do pracy żeby mieć wolne w sylwestra. Ale wigilię miałam wolną to się całkiem długi odpoczynek zrobił.
    • mamablue Re: Wolne 27.12.18, 18:30
      Nie mam wolnego, ale miło was poczytać, że takie wolne nicnierobienie macie. Enjoy smile
    • zazou1980 Re: Wolne 28.12.18, 10:10
      Zawsze mam wolne w czasie przerwy swiatecznej, w tym roku szefo mial gest i zeby ogarnac caly okres miedzy swietami, a nowym rokiem wystarczyl mi 1 dzien urlopu...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka