Dodaj do ulubionych

Idę do dietetyka

02.01.19, 16:17
Realizuję właśnie pierwsze noworoczne postanowienie i wybieram się do dietetyka, żeby przyjrzał się mojej diecie. Mam Hashi, nie mogę jeść laktozy, surowych warzyw, pieczywa na drożdżach, i jeszcze paru innych rzeczy, a waga wykazuje tendencję wzrostową, więc mam nadzieję, że może dietetyk pomoże mi się wygrzebać z tego dołka, bo sama nie potrafię. Jest to moja pierwsza wizyta u dietetyka, na co zwrócić uwagę? Podzielcie się swoimi doświadczeniami. Za co lubicie / szanujecie swoich dietetyków, a co powinno raczej odstraszać? Na razie dostałam polecenie wykonania kilku badań laboratoryjnych, z którymi mam przyjść (morfologia, lipidogram, glukoza, panel tarczycowy).
Obserwuj wątek
    • maaria33 Re: Idę do dietetyka 02.01.19, 16:29
      Piłka po Twojej stronie - uczciwe zapisywanie wszystkiego co się je/pije. Ja byłam całe życie przekonana, że pożeram mnóstwo mięsa i białka w ogóle. Po tygodniu zapisywania okazało się, że jem zdecydowanie za mało, były dni z praktycznie niemal zerowym wkładem białkowym.
    • berdebul Re: Idę do dietetyka 02.01.19, 16:51
      Odstraszać powinny dziwne pomysły typu 1000kcal, na śniadanie serek wiejski (to nic, że nie bierzesz tego do pyska). Na plus - badania, racjonalne podejscie i ustawienie diety na której mozna żyć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka