Dodaj do ulubionych

Zima idzie

02.01.19, 21:48
W co się ubieracie do pracy w te śniegi i mrozy?
Stawiacie na elegancję czy tylko ciepło i wygodę?
Obserwuj wątek
    • kouda Re: Zima idzie 02.01.19, 21:50
      tylko cieplo i wygodnie
      na szczescie moja praca nie wymaga elegancji smile
    • tojamarusia Re: Zima idzie 02.01.19, 21:58
      Jakie mrozy na litość boską??
      Pytasz, jakby z - 20 było.
      Ubieram się wygodnie i szczelnie. Za ciepło nie muszę bo i tak jest mi ciągle za gorąco i nie marznę. Normalnie funkcjonuję do - 30.
      • karme-lowa Re: Zima idzie 02.01.19, 22:33
        Zima! Ludzie zima w styczniu!
        Zakładam to co zawsze w zimę!
        • taki-sobie-nick Re: Zima idzie 03.01.19, 00:25

> Zakładam to co zawsze w zimę!

W zimie! Ludzie, "w zimie" i "w lecie"!
          • karme-lowa Re: Zima idzie 03.01.19, 11:22
            taki-sobie-nick napisała:

>
            > > Zakładam to co zawsze w zimę!
            >
            > W zimie! Ludzie, "w zimie" i "w lecie"!
            Oj, oj. Cieszę się, że mogłam Ci ulżyć w cierpieniu.
            Tylko ciekawe dlaczego tak się wściekasz, gdy Tobie ktoś wytknie błędy😊.
            • taki-sobie-nick Re: Zima idzie 03.01.19, 22:00

> Oj, oj. Cieszę się, że mogłam Ci ulżyć w cierpieniu.

Raczej je sprawić pisząc błędnie. Co do wykrzykników, naśladowałam styl Twojego posta.

> Tylko ciekawe dlaczego tak się wściekasz, gdy Tobie ktoś wytknie błędy.

To poproszę linki do tego wściekania.
              • karme-lowa Re: Zima idzie 03.01.19, 22:05
                taki-sobie-nick napisała:

>
                > > Oj, oj. Cieszę się, że mogłam Ci ulżyć w cierpieniu.
                >
                > Raczej je sprawić pisząc błędnie. Co do wykrzykników, naśladowałam styl Twojego
                > posta.
                >
                >
                > > Tylko ciekawe dlaczego tak się wściekasz, gdy Tobie ktoś wytknie błędy.
                >
                > To poproszę linki do tego wściekania.
                Nie zalinkuję, bo nie pamiętam każdego wątku, w którym się udzielam. Wytknęłam Ci błąd, a Ty zamiast przyznać rację, wykręcałaś kota ogonem.
                Dlatego proszę uprzejmie, żebyś mnie nigdy więcej nie poprawiała.
                • taki-sobie-nick Re: Zima idzie 03.01.19, 22:12
                  Wytknęłam
                  > Ci błąd, a Ty zamiast przyznać rację, wykręcałaś kota ogonem.

Ach, pamiętam. Ale "wykręcanie kota ogonem" to nie jest to samo co "wściekanie się". tongue_out tongue_out

Przy okazji owszem, zwefyfikowałam swoją wiedzę w Internecie i wyszło, że mam rację, ale wyjaśnić ci tego nie potrafiłam.

Nazywaj to sobie wykręcaniem kota ogonem. Poprawiać cię będę i tak.

sjp.pwn.pl/poradnia/haslo/latem-czyli-w-lecie;9990.html
                  • karme-lowa Re: Zima idzie 03.01.19, 22:24
                    Masz jakąś misję?
                    Nie rozumiesz, tego co się do Ciebie pisze?
                    Nie życzę sobie, żebyś poprawiała moją pisownię. Nie od tego tu jesteś.
                    • taki-sobie-nick Re: Zima idzie 03.01.19, 22:28
                      Nie od tego tu jesteś.

Oficjalnie delegowałaś mnie na forum w jakimś innym celu? tongue_out tongue_out
                      • karme-lowa Re: Zima idzie 03.01.19, 22:34
                        Słuchaj, jeśli nie rozumiesz prostego przekazu, to znaczy, że jesteś po prostu głupia. Z głupimi i upierdliwymi ludźmi (takimi jak Ty) nie mam ochoty dyskutować.
                        Możesz mnie poprawiać do woli.
                        • taki-sobie-nick Re: Zima idzie 03.01.19, 22:36
                          karme-lowa napisała:

> Słuchaj, jeśli nie rozumiesz prostego przekazu

Jeśli nie rozumiesz prostej ironii... a moja uwaga odnosiła się do twojego "nie od tego tu jesteś", zupełnie jakbyś ty decydowała, po co jestem na forum. tongue_out

Robię sobie jaja z fragmentów twojej wypowiedzi, a ty tego nie rozumiesz. tongue_out
                    • aerra Re: Zima idzie 03.01.19, 22:46
                      Ale wiesz, ty masz prawo sobie nie życzyć, a ona ma prawo poprawiać. Możesz ją wygasić jedynie.
                      • karme-lowa Re: Zima idzie 03.01.19, 22:59
                        aerra napisał(a):

> Ale wiesz, ty masz prawo sobie nie życzyć, a ona ma prawo poprawiać. Możesz ją
                        > wygasić jedynie.
                        Jeśli ktoś by mnie prosił (nie raz!), żeby czegoś nie robić, to ja jako osoba, która potrafi czytać i myśleć, uszanowałabym prośbę drugiej osoby.
                        Tu jest beton.
                        • beneficia Re: Zima idzie 03.01.19, 23:58
                          A ja wolę, żeby ktoś raz mnie poprawił, niż żebym następne 100 razy wyszła na ignoranta.
      • daniela34 Re: Zima idzie 02.01.19, 22:39
        Święte słowa - mrozy, które sprawiają mi problemy z doborem eleganckich ubrań to mrozy około -20/-30 stopni. Teraz problemu nie dostrzegam - płaszcz zimowy plus marynarka plus sukienka/spodnie i koszulowa bluzka/spódnica i bluzka, rajstopy i kozaki na obcasie. Gdzie problem?
        • 35wcieniu Re: Zima idzie 03.01.19, 00:29
          Pewnie zalezy kto ile ma do pracy i czym jezdzi. Ja czasami jade 3 autobusami przez godzine wiec opcja "koszula i kurtka" odpada.
          • daniela34 Re: Zima idzie 03.01.19, 01:03
            Pewnie tak, zresztą koszula i kurtka to akurat dosyć mało, natomiast marynarka to już dodatkową kolejną warstwa ,(lubię tweed i wełnę) , ja jadę 20 minut tramwajem plus 5 minut piechotą na i z przystanku. Przy niższych temperaturach wkładam pod płaszcz (kurtkę) welnianą marynarkę, cienki sweter i koszulową bluzkę. Mam taki zawód, który wymaga dosyć eleganckiego stroju, choc nie obowiązuje mnie ścisły dress code, więc jakoś radziłam sobie nawet przy -20.
    • thea19 Re: Zima idzie 02.01.19, 22:41
      nosze jesienna kurtke i adidasy. temperatura caly czas na plusie. dzis tylko troche wialo i padalo. sniegu zero.
    • beneficia Re: Zima idzie 03.01.19, 00:08
      W pracy ewentualnie zmieniam buty, żeby pół dnia nie chodzić w zimowych.
      Na dworze noszę kurtkę zimową, pod spodem co uważam za stosowne.
      Mam nadzieję, że pomogłam. Przedziwny wątek.
      • karme-lowa Re: Zima idzie 04.01.19, 07:32
        Ja nie jestem Tobą. Nie piszę w imieniu innych forumek, tylko swoim.

• taki-sobie-nick Re: Zima idzie 03.01.19, 00:21
      Walonki.

A tak w ogóle szukam kozaków z porządnej skóry, nieocieplanych lub lekko ocieplanych, bo mocno ocieplane na -20 to mam.
    • janja11 Re: Zima idzie 03.01.19, 11:14
      W zimie priorytetem jest ochrona przed zimnem.
      Co nie znaczy, że nie może być elegancko. Mam fajna puchówkę z takim glam sznytem.
      Akcesoria też mogą uszlachetnić stylizację ze zwykłą puchówką. A wybór jest naprawdę duży.
    • angazetka Re: Zima idzie 03.01.19, 11:36
      Jakie śniegi? Jakie mrozy?
      • profes79 Re: Zima idzie 03.01.19, 11:40
        Jest -1 i jakieś 2-3 mm śniegu w Warszawie - dla nieprzyzwyczajonych takie warunki pogodowe w styczniu to może być prawdziwy szok...
        • saskia44 Re: Zima idzie 04.01.19, 07:47
          Czyli jest zimno. Temperatura odczuwalna jest zazwyczaj nizsza. We wschodniej Europie tak wlasnie jest ze nawet jesli termometry wskazuja 6st w styczniu to odczuwalnie jest minus 1-3.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka