Dodaj do ulubionych

Pocałunek męża

07.01.19, 21:25
Jestem młodą mężatką, 9 miesięcy po ślubie, razem 3 lata.
Tak się złożyło, że mój mąż pracuje obecnie za granicą, pracę zaczął we wrześniu.
Ja na razie jestem w Polsce, tutaj mam pracę , którą lubię, mamy mieszkanie.
W czasie jego nieobecności od wrzesnia, cały czas jesteśmy w kontakcie, telefony, skype, codziennie. Jednak widzieliśmy się tylko 3 razy, ze względu na duże koszty podróży i brak wolnego. Był też na Święta, wszystko było dobrze, odwiedziliśmy naszych rodziców i na Sylwestra.
Przez ten czas , te miesiące, mimo rozłąki, wszystko było dobrze. Kiedy przyjechał na teraz również, ale moja intuicja coś mi podpowiadała i nie dawała spokoju, coś w jego zachowaniu wzbudziło moją podejrzliwość.
Zawsze mieliśmy zasadę, że w przypadku ingerencji osób trzecich w nasz związek, zauroczeń i wybryków, będziemy ze sobą szczerzy.
Przycisnełam go wczoraj i wyznał, że trochę przed Świętami, był na mieście z kolegami i dosżło do pocałunku między nim a znajomą kolegii.
Historia wg niego nie ma ciągu dalszego, to był pijacki wybryk, niz znaczącego, nie chciał mówić, bo uważał to za zbyt drobne przewinienie chyba.
Czuję się zraniona, zarwana noc i dziś też się zanosi.\
Moje zaufanie zostało pierwszy raz nadszarpnięte, mam dużo obaw...no ale...to tylko pocałunek.
Nie wiem co myśleć, co robić.
Obserwuj wątek
    • milva24 Re: Pocałunek męża 07.01.19, 21:31
      Czyli aktualnie przez większość czasu jesteście osobno? Długo ma trwać ta sytuacja?
    • barattolina Re: Pocałunek męża 07.01.19, 21:31
      Nie czaję po co Ci o tym powiedział.
      • ichi51e Re: Pocałunek męża 07.01.19, 22:00
        Zeby dal spokoj
        • ichi51e Re: Pocałunek męża 07.01.19, 22:00
          Dala oczywiscie
    • heca7 Re: Pocałunek męża 07.01.19, 21:35
      czekoladoweczipsy napisała:

> Nie wiem co myśleć, co robić.

Przestać trollować tongue_out
    • malia Re: Pocałunek męża 07.01.19, 21:38
      Poczekaj z tydzień i napisz mu, że pocałowałaś kolegę, bo też chciałaś zobaczyć jak to jest
    • 21mada Re: Pocałunek męża 07.01.19, 21:47
      >Zawsze mieliśmy zasadę, że w przypadku ingerencji osób trzecich w nasz związek, zauroczeń i wybryków, będziemy ze sobą szczerzy
      To najgłupsza zasada o jakiej w życiu słyszałam! 😫
      • czekoladoweczipsy Re: Pocałunek męża 07.01.19, 21:52
        Dla mnie szczerość i uczciwość jest bardzo ważna. Wolę wiedzieć.
        • lilia.z.doliny Re: Pocałunek męża 07.01.19, 21:55
          szczerosc to podstawa przyjaźni i grobowiec milosci
        • cosmetic.wipes Re: Pocałunek męża 07.01.19, 21:55
          Na wuj ci ta wiedza.
        • 21mada Re: Pocałunek męża 07.01.19, 22:04
          > Dla mnie szczerość i uczciwość jest bardzo ważna. Wolę wiedzieć.
          No to nad czym teraz biadolisz? Chciałaś wiedzieć to wiesz. Mąż zachował się uczciwie i ci powiedział. Dlaczego twierdzisz że twoje zaufanie zostało nadszarpnięte?
        • obrus_w_paski Re: Pocałunek męża 07.01.19, 23:14
          No to wiesz. Jak się wymyśla taki zasady to trzeba zawczasu wiedzieć co się z taka informacja zrobi a nie biadolić.

czekoladoweczipsy napisała:

> Dla mnie szczerość i uczciwość jest bardzo ważna. Wolę wiedzieć.
        • martishia7 Re: Pocałunek męża 08.01.19, 12:37
          No to wiesz. Lepiej Ci z tym?
    • jola-kotka Re: Pocałunek męża 07.01.19, 22:14
      Wiesz co szczerosc jest przereklamowana, zasada o ktorej mowisz to glupota. Przezylam gorsza akcje tak na jeden raz bo moj maz chcial byc szczery, da sie zapomniec. Tylko to indywidualna sprawa moze tobie sie nie uda nie wiem. Uwazam ze jesli to jest raz i nie ma ciagu dalszego to bez sensu jest mowic tej drugiej osobie chyba ze jak u nas duze ryzyko ze ktos inny powie. U was to raczej nie grozilo.Nikt ci nie powie co masz zrobic musisz sama to sobie przepracowac ale to jednak tylko pocalunek jak dla mnie nie ma o co kopii kruszyc ale to dla mnie. Ja na twoim miejscu bym zmienila uklad, przeanalizowala co bardziej sie oplaca i albo ty do niego albo on wraca. To co sie stalo tez moze wyjsc wam na dobre. Macie pierwszy sygnal ze na dluzsza mete bedziecie miec po malzenstwie jesli nadal bedziecie zyc na odleglosc.
      • alina460 Re: Pocałunek męża 07.01.19, 22:24
        Przeczytałam: pocałunek węża wink
        • jola-kotka Re: Pocałunek męża 07.01.19, 22:34
          Smiertelny by mogl byc smile
          • alina460 Re: Pocałunek męża 07.01.19, 22:57
            A mąż/wąż jadowity smile

• malwa51 Re: Pocałunek męża 08.01.19, 15:32
              Ale pocalunek weza to raczej takie smyrniecie rozwidlonym jezykiem. Lub dotkniecie pyszczusiem kiss wy o ugryzieniach big_grin
        • aj.riszka Re: Pocałunek męża 07.01.19, 22:34
          No ja tez (ostatnio naogladalam sie "Wezy w miescie": to o ludziach, ktorzy zawodowo zajmuja sie lapaniem wezy w gospodarstwach domowych, fabrykach, na placach budowy itp., w RPA...i tak sobie to ugryzienie juz wyobrazalam...)
    • super_hetero_dyna Re: Pocałunek męża 07.01.19, 23:12
      Do pocałunku doszło? Strrrraszne. Wszyscy pomrzemy.
    • kouda Re: Pocałunek męża 08.01.19, 07:02
      Będzie ciąg dalszy - on jest tam, ty jesteś tu, fo całowania i pocieszania stęsknionego imigranta znajdzie się niejedna. Pociecha taka, ze ci wszystko powie
      • kosmos_pierzasty Re: Pocałunek męża 08.01.19, 08:23
        kouda napisała:

> Będzie ciąg dalszy (...) Pociecha taka, ze ci wszystko powie
        Wrednawa jesteś, ale masz rację.
        • kouda Re: Pocałunek męża 08.01.19, 08:43
          Nie jestem, życie znam, mam wokół sporo rozjezdnych małżeństw i uwazam, ze to nikomu nie służy. Rodzina jeśli chce być razem, to musi być razem.
          • kosmos_pierzasty Re: Pocałunek męża 08.01.19, 08:45
            Zgadzam się.
    • triss_merigold6 Re: Pocałunek męża 08.01.19, 07:37
      Nie mieszkasz z typem od 5 miesięcy, święty by nie wytrzymał.
      Szczerość jest przereklamowana.
    • default Re: Pocałunek męża 08.01.19, 08:44
      Przy tak minimalnym stażu (3 lata to prawie jak obcy jestescie), decydowanie się na długotrwała rozląke to proszenie się o kłopoty.
    • bywalec.hoteli Re: Pocałunek męża 08.01.19, 09:25
      Czy pocałunek to zdrada?
    • mama-ola Re: Pocałunek męża 08.01.19, 09:49
      Obawiam, że skoro żyjecie osobno, to kłopoty przyjdą prędzej czy później. Masz ich zwiastun.
      Zacznijcie żyć razem - jeśli to jest dla Was najważniejsze.
      Poukładaj sobie w odpowiedniej kolejności pracę, mieszkanie, małżeństwo - czego przede wszystkim nie chcesz porzucić.
    • katriel Re: Pocałunek męża 08.01.19, 10:12
      czekoladoweczipsy: "Zawsze mieliśmy zasadę, że w przypadku ingerencji osób trzecich w nasz związek, zauroczeń i wybryków, będziemy ze sobą szczerzy."

To jest kontrowersyjna zasada, która niektórym związkom służy, ale większości nie.

21mada: "To najgłupsza zasada o jakiej w życiu słyszałam!"
      lilia.z.doliny: "szczerosc to podstawa przyjaźni i grobowiec milosci"

Z tymi poglądami się nie zgadzam.

obrus_w_paski: "No to wiesz. Jak się wymyśla taki zasady to trzeba zawczasu wiedzieć co się z taka informacja zrobi a nie biadolić."

A z tym już tak.

default: "Przy tak minimalnym stażu (3 lata to prawie jak obcy jestescie), decydowanie się na długotrwała rozląke to proszenie się o kłopoty."
      kouda: "mam wokół sporo rozjezdnych małżeństw i uwazam, ze to nikomu nie służy. Rodzina jeśli chce być razem, to musi być razem."

I to jest sedno sprawy.
    • bo_gna Re: Pocałunek męża 08.01.19, 12:28
      Młode małżeństwo i juz taka akcja, trzeba docenić, że ci powiedział, więc bez histerii, poprosiłabym, aby się już z tą panną nie zadawał i bym zdecydowała co dalej z tym życiem na odległość, byle szybciej być razem.
    • cauliflowerpl Re: Pocałunek męża 08.01.19, 16:46
      Jak się nie umie pić to się nie pije. Przekaż to mężowi, jest szansa, że na trzeźwo się nie będzie puszczał.
    • cruella_demon Re: Pocałunek męża 08.01.19, 16:55
      Czy tylko ja mam wrażenie, ze pan się przyznał do pocałunku, bo wyrzuty sumienia miał wypisane na twarzy, a żona zaczęła mu wiercić dziurę w brzuchu, a w rzeczywistości bzyknął?
      A jak jeszcze nie bzyknął, to kwestia czasu aż bzyknie?
      • cauliflowerpl Re: Pocałunek męża 08.01.19, 17:04
        Eee, ja myślę, że oni są bardzo młodzi, niedoświadczeni i romantyczni. Może pierwsza miłość.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka