Dodaj do ulubionych

Refleksja forumowa...

15.01.19, 22:23
emamy,
czy zdarza Wam sie na chwile zatrzymac i dluzej pomyslec o tym co przeczytalyscie tutaj?
Idziecie z forum, zamykacie komputer/iPhone, ale niedawno napisane slowa zostaja w myslach, sercu, glowie...

Co wtedy czujecie?

Obserwuj wątek
    • 35wcieniu Re: Refleksja forumowa... 15.01.19, 22:25
      Nie zdarza mi sie.
    • aj.riszka Re: Refleksja forumowa... 15.01.19, 22:28
      Zdarza...i wtedy zastanawiam sie: czy to juz silne uzaleznienie od forum wink czy tylko umiarkowane smile
    • nangaparbat3 Re: Refleksja forumowa... 15.01.19, 22:29
      Co czuję? To zależy od meritum, nie od medium.
      • maaria33 Re: Refleksja forumowa... 15.01.19, 23:34
        Podobnie
    • bei Re: Refleksja forumowa... 15.01.19, 22:31
      Tak. Pamiętam historię Raczka, bardzo współczułam, martwiłam się jak ułoży sobie życie, myślałam o tym co czuje.
      Wypadek męża forumki na rowerze- byłam myślami z nią...operacja męża innej tu piszącej.
      Tych historii jest wiele.
    • jola-kotka Re: Refleksja forumowa... 15.01.19, 22:33
      Tak. Co czuje to zalezy co przeczytalam. Np. Po wczorajszym moim watku o zonie Adamowicza i samolocie dla niej bylam wsciekla.
    • sko.wrona Re: Refleksja forumowa... 15.01.19, 22:52
      Mam tak samo 🙁
      Do tego zaszczuwanie formek w innych wątkach. Nie wiem czy zawsze tu tak było, czy wcześniej nie zwracałam na to uwagi...
    • jak_matrioszka Re: Refleksja forumowa... 15.01.19, 22:59
      Jeżeli po zamknieciu strony z forum dalej o forum myśle, to zazwyczaj zastanawiam sie jakim człowiekiem ktoś tam jest w rzeczywistości. Jak naprawde czuje sie ktoś, kto zaklada watek chcac rozpetać jatke i rozpetuje, ale nie tak jak to sobie zaplanował. Czy jest to "wypadek przy pracy" i "nastepnym razem sie uda", czy może taki ktoś żałuje, i czego właściwie żałuje. Albo sie zastanawiam czy jakaś forumka ma swojego "sobowtóra" w moim otoczeniu, czyli do kogo jest podobna (zachowanie).
    • grru Re: Refleksja forumowa... 15.01.19, 23:08
      Czasami, niektóre z forumek piszą mądrze i coś w głowie zostaje.
      Za to ostatnio mi się Bergamotka przyśniła, ale to już zrzucam na karb dziwnych snów końca ciąży big_grin
      • jak_matrioszka Re: Refleksja forumowa... 15.01.19, 23:17
        Za to cenie forum najbardziej, ta różnorodność spojrzeń i perełki jakie tu można wyłowić smile
      • aj.riszka Re: Refleksja forumowa... 15.01.19, 23:25
        Chyba 2 razy przysnil mi sie ktos z forum.
      • bergamotka77 Re: Refleksja forumowa... 16.01.19, 23:41
        grru napisał(a):

> Czasami, niektóre z forumek piszą mądrze i coś w głowie zostaje.
        > Za to ostatnio mi się Bergamotka przyśniła, ale to już zrzucam na karb dziwnych
        > snów końca ciąży big_grin
        >
        Hahaha i co robilam wtedy? Ty glutenek fajna babka jesteś i moglabym cię nawet poznać osobiście smile
    • fil.lo Re: Refleksja forumowa... 15.01.19, 23:20
      Tak, zdarza mi się. Nie czytam wszystkich wątków, np. nie czytałam tego wspomnianego wyżej o samolocie i żonie Adamowicza. Ostatnio wstrząsnął mną wątek Hedny o finansach.
      • znowu.to.samo Re: Refleksja forumowa... 17.01.19, 00:01
        Ale co konkretnie tak tobą wstrząsnęło???
    • yenna_m Re: Refleksja forumowa... 15.01.19, 23:23
      Bardzo rzadko.
      • jak_matrioszka Re: Refleksja forumowa... 15.01.19, 23:29
        Ostatnio trafiłam na Twój stary wpis i teraz sie zastanawiam na ile bliskie prawdy może być stwierdzenie, że kot 150ml dziennie nie wypije smile
        • yenna_m Re: Refleksja forumowa... 16.01.19, 00:38
          Koty nie lubią pic bo to zwierzęta (jak powiadają) pustynne i cale zapotrzebowanie na płyny zalatwiają sobie pokarmem (oczywiscie w naturze).
          Przy zalożeniu, ze kot powinien wypijac 30-50 ml na 1 kg masy ciała, to slabo widzę, jak mój 12-kilowy Czesiek łoi ponad pół litra wody na dobę wink
          • yenna_m Re: Refleksja forumowa... 16.01.19, 00:39
            Normy dla kota na samych chrupach, tak nas, hodowcow uczą na miedzynarodowych kursach dla hodowcow wink Ale myslę, że niejeden barfiarz to potwierdzi.
            • jak_matrioszka Re: Refleksja forumowa... 16.01.19, 14:39
              Gdybym miała zgadywać, to bym powiedziała, że mój kot pije około szklanki wody dziennie. Czyli nie te 30-50ml/kg, tylko blisko 70ml/kg. Jest na chrupkach, prawie w 100%, bo tylko czasem coś innego dostanie. Pije kilka razy dziennie, a ilość widze dokładniej kiedy pije ze szklanki, bo w miseczkach poziomu nie widze. Jednorazowo kot wciaga 40ml, niech nawet bedzie że to jego najwieksza dawka danego dnia, to wciaż ta norme 100-150ml na dobe spokojnie wypija. Innych kotów nie znam tak dobrze, z dzieciństwa pamietam koty pijace mleko, te też mało nie piły, ale pewnie były od mojego cieższe. Kota 12kg coraz trudniej mi sobie wyobrazić, bo w okolicach tylko te lekkie sa smile
              • yenna_m Re: Refleksja forumowa... 16.01.19, 22:55
                Zbadaj mu na wszelki wypadek cukier i nerki, co?
    • kkalipso Re: Refleksja forumowa... 15.01.19, 23:45
      Dosyć często. Co czuję? - To samo co po przeczytanym artykule/książce obejrzanym filmie po dyskusjach z rodziną czy znajomymi, normalna reakcja.
    • mail-na-gazecie Re: Refleksja forumowa... 16.01.19, 23:00
      Zdarza mi się odłowić perełkę, ale przyznam, że czytam raczej świeże wątki. Jak widzę ok 100 wpisów to albo jest tam jatka albo wszystko już zostało powiedziane.
    • znowu.to.samo Re: Refleksja forumowa... 16.01.19, 23:33
      Abo raz. Ja stwierdzam że tu niektóre babki są bardzo mądre. Dużo mi dało czytanie forum...
    • bergamotka77 Re: Refleksja forumowa... 16.01.19, 23:44
      Nie wszystkie zamykają iPhone'a! Albowiem to nie jedyny smartfon. Wiecie o tym w USA?
    • bergamotka77 Re: Refleksja forumowa... 16.01.19, 23:47
      Refleksje mam taka, że nawet jak nie biorę udziału w watkach to ktoś mnie przywołuje wink W sumie to miłe. Kiedyś nie odzywalam się chwilę i zaraz debatowano gdzie jest bergamotka. Wiec wam wszystko wybaczam bo jednak tesknicie smile😜😘

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka