a2-a 16.01.19, 13:58 W dzisiejszej Ewangelii jest mowa o tym, że Pan Jezus uzdrowił teściową Szymona, co było dobrą rzeczą, ponieważ zaraz mogła usługiwać gościom. youtu.be/WMk8E4Q-IKY Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ficus_carica Re: Kochajmy teściowe 16.01.19, 14:00 A teścia by uzdrowił, żeby mógł pić piwo i czyść gazetę. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Kochajmy teściowe 16.01.19, 14:04 HAHA: "co było dobrą rzeczą, ponieważ zaraz mogła usługiwać gościom" Znaczy wyleczył niewolnika, żeby nie było "przestojów produkcyjnych" i żeby zminimalizować straty hahaha. Ludzki pan. Odpowiedz Link Zgłoś
ruscello Re: Kochajmy teściowe 16.01.19, 14:04 Ma to sens. Jeśli teściowa nie chce być służącą, to można jej nienawidzić. Odpowiedz Link Zgłoś
antychreza Re: Kochajmy teściowe 16.01.19, 14:09 A co jeśli teściowa co prawda co do zasady jest służącą, ale jednocześnie chciałaby wtłoczyć synową w rolę dodatkowej służącej? To można czy nie można? Oczywiście z perspektywy synowej. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Kochajmy teściowe 16.01.19, 14:06 Serdeczni dziękujemy o przypomnieniu roli kobiety w religii katolickiej. Nawet nie wiesz jak się cieszę, że zostawiałam to za sobą dekadę temu. Odpowiedz Link Zgłoś
izjaa Re: Kochajmy teściowe 16.01.19, 14:08 Dlaczego Piotr zdradził Jezusa? Bo Jezus uzdrowił mu teściową. Odpowiedz Link Zgłoś
aerra Re: Kochajmy teściowe 16.01.19, 14:10 No, uzasadnienie po prostu bomba! Naprawdę nie jesteś antykatolikiem, który wybrał sobie taki sposób naśmiewania się z tej religii? Odpowiedz Link Zgłoś
mallard Re: Kochajmy teściowe 16.01.19, 14:51 aerra napisał(a): > No, uzasadnienie po prostu bomba! > Naprawdę nie jesteś antykatolikiem, > który wybrał sobie taki sposób > naśmiewania się z tej religii? To prawie pewne według mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
umi Re: Kochajmy teściowe 16.01.19, 21:46 Według mnie też. Na początku myślałam, że to jakis skrajny neofita, ale jednak niektóre forumki dobrze go rozpracowały. Wątki ma coraz dziwniejsze, więc chociaż można się troche posmiac z komentarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Kochajmy teściowe 16.01.19, 14:15 Yyy, czy Ty może jesteś V kolumną ateizmu na łonie kościoła katolickiego??? Bo ta religijna propaganda na forum przynosi jak do tej pory odwrotny skutek. Odpowiedz Link Zgłoś
a2-a Re: Kochajmy teściowe 16.01.19, 14:18 Tu jest wytłumaczenie youtu.be/vPOfxG2Kdic Odpowiedz Link Zgłoś
starczy_tego Re: Kochajmy teściowe 16.01.19, 15:28 dziękuję za uświadomienie e-matkom ich roli życiowej - usługiwania nowych wyznawców w ten sposób nie znajdziesz... Odpowiedz Link Zgłoś
jak_matrioszka Re: Kochajmy teściowe 16.01.19, 15:39 Po pierwsze, to w epoce zmywarek, odkurzaczy i mopów samobieżnych oraz innych urzadzeń i coraz szerzej rozumianego partnerstwa i równości płci, akt uzdrowienia teściowej by mogła obsługiwać gości stracił nieco na mocy. Po drugie, to zauważ, że chodziło o cudza teściowa, a te cudze raczej nikomu nie przeszkadzaja. Odpowiedz Link Zgłoś
a2-a Re: Kochajmy teściowe 16.01.19, 16:06 No fakt, ta akurat cichutko sobie cierpiała w gorączce... Odpowiedz Link Zgłoś
jak_matrioszka Re: Kochajmy teściowe 16.01.19, 16:39 Współczucie we mnie próbujesz wzbudzić? Z powodu goraczki teściowej Szymona? Spróbuj w przyszłym tygodniu, w tym jestem zajeta opłakiwaniem kuzyna Anny, który w XIV wieku zmarł na dżume. Odpowiedz Link Zgłoś
maslova Re: Kochajmy teściowe 17.01.19, 19:46 Zawsze możesz się za niego pomodlić Odpowiedz Link Zgłoś
raczek-nieboraczek Re: Kochajmy teściowe 17.01.19, 19:42 o. Szustak dobrze tłumaczy to zdarzenie Odpowiedz Link Zgłoś
anberte1 Re: Kochajmy teściowe 16.01.19, 16:00 A ty jestes trollem politycznym czy religijnym? Odpowiedz Link Zgłoś
a2-a Re: Kochajmy teściowe 16.01.19, 16:30 Ja jestem teściem... A Pani może już jest teściową, czy jeszcze nie? Odpowiedz Link Zgłoś
anberte1 Re: Kochajmy teściowe 16.01.19, 16:56 Jestem jeszcze panienka, na szczescie. Odpowiedz Link Zgłoś
jak_matrioszka Re: Kochajmy teściowe 16.01.19, 17:00 Dziewica, jesteś jeszcze dziewica. Dziewica nie może być teściowa, panna jak najbardziej Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Kochajmy teściowe 17.01.19, 17:49 jak_matrioszka napisała: > Dziewica, jesteś jeszcze dziewica. Dziewica nie może być teściowa, panna jak najbardziej Ale za to dziewica może mieć syna. Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Kochajmy teściowe 17.01.19, 18:38 jak_matrioszka napisała: > Copyright na to jest Możesz tego używać gdzie chcesz i kiedy chcesz. Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Kochajmy teściowe 16.01.19, 17:22 ja myslalam, ze ty masz tu misje, a ty niezly jajcarz jestes, kolego Odpowiedz Link Zgłoś
jak_matrioszka Re: Kochajmy teściowe 16.01.19, 17:32 Ja kojarze jeden watek pro-aborcyjny, i teraz to. Pazura brakuje, nie wiem czy to sie da wyrobić, sa tu mistrzynie, które by takim wpisem watek roku zainicjowały Odpowiedz Link Zgłoś
a2-a Re: Kochajmy teściowe 17.01.19, 03:38 Źle Pani kojarzy, albo nie o mój wątek chodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
jak_matrioszka Re: Kochajmy teściowe 17.01.19, 07:54 Coś o zarabianiu na aborcji było, przysiegłabym że z tego nicka. Legalna aborcja ukróci łeb podziemiu aborcyjnemu, wszystkie ematki sie z watkodawca zgodziły. Odpowiedz Link Zgłoś
a2-a Re: Kochajmy teściowe 17.01.19, 09:15 Nie taka była intencja, chodziło o pokazanie czemu nakręcany jest ten temat, po to aby na tym zarobić. Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Kochajmy teściowe 17.01.19, 17:51 a2-a napisał: > Nie taka była intencja, chodziło o pokazanie czemu nakręcany jest ten temat, po > to aby na tym zarobić. > Możesz dać linka do tego wątku? Bo chyba przegapiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
a2-a Re: Kochajmy teściowe 18.01.19, 01:00 A to już proszę sie zwrócić do moderacji, bo wątku nie ma na emamie. Odpowiedz Link Zgłoś
mildenhurst Re: Kochajmy teściowe 17.01.19, 17:54 Jesteś szpakowaty z lekka wadą wymowy i masz kanał na yt? Odpowiedz Link Zgłoś