ida_listopadowa Re: Sport a figura 17.01.19, 23:16 Jako osoba, ktora cale zycie cwiczy moge powiedziec, ze jezeli to nie sa wielogodzinne treningi wyczynowe, to takie machanie nóżkami na fitnesie 2x w tygodniu ma blisko zerowy wplyw na figure. To zreszta nielogiczne. 166h siedzenia wobec 2h ruchu w tygodniu?... Reżim sportowca, czyli upadlajace 6h nap...dalania dziennie plus kazdy kęs zmierzony i zwazony, tak to robi różnice. Sa jednak pewnie osoby, ktore maja predyspozycje do rozbudowy miesni, duzo bialka w diecie, mało tkanki tłuszczowej i pewnie zrywem sa w stanie zbudowac sobie miesnie. Kolezanka - drobna i chuda - jezdzila samochodem bez wspomagania kierownicy i po pol roku miala taki biceps, ze w rekawy jej ramiona nie wchodziły. zdarza sie. Odpowiedz Link Zgłoś
barbibarbi Re: Sport a figura 17.01.19, 23:32 No dokładnie, są różne typy figury, inny układ i długość kości, układ mięśni i tłuszczu, co widać już w przedszkolu i w szkole podstawowej, w jednej ławce przed sobą miałam kolegów, jeden umięśniony i zbity, a drugi obok flegmatyczny i rozlazły, nawet nie gruby ale jakiś taki miękki i parówkowaty. Ruchu mieli tyle samo, wiek i waga podobna, a jednak zupełnie inna bajka. Ćwiczeniami można się troszkę podrasować, ale jak piszesz 2 godz machania nóżką, nie zmieni NIC. Odpowiedz Link Zgłoś
katja.katja Re: Sport a figura 18.01.19, 09:15 Czyli nie ma co się męczyć skoro tylko 6 godzin sport (niedostępny czasowo dla normalnych ludzi) daje efekty. Odpowiedz Link Zgłoś
jolie Re: Sport a figura 18.01.19, 09:28 Naprawdę uważacie, że ten fitness dwa razy w tygodniu, regularny, nic nie daje? Pracuję z kobietą 50+, która ma niepełnosprawnego umysłowo i fizycznie syna. Od dźwigania go zaczęła mieć problemy z kręgosłupem i odkąd pamiętam miała lekką nadwagę. Chyba nawet lekarz zalecił jej umiarkowany ruch, żeby wzmocnić grzbiet i brzuch. Od 2 lat chodzi regularnie na pilates i sylwetka zmieniła się jej bardzo na plus, schudła 8 kg (to jej słowa, że obecną sylwetkę zawdzięcza pilatesowi, a ja nie sądzę, że ćwiczy po 6 godzin dziennie i odmawia sobie każdego kęsa). Odpowiedz Link Zgłoś
chocolatemonster Re: Sport a figura 18.01.19, 09:58 Ja uwazam, ze kazda forma ruchu cos daje a trolle moga sie zapluwac i lezec na kanapie. 6 godzin dziennie to juz obsesja i nie wiem czy to takie zdrowe. Ja juz gdzies pisalam, ze ruszam sie intensywnie 4,5 razy 1.5 tygodniowo i oprocz tego, ze to pomaga na utrzymanie sylwetki to fajnie dziala odstresowujaco. A pilates w ogole jest super i gdybym miala wiecej czasu to wznowilabym treningi (w zeszlym.roku chodzilam). Odpowiedz Link Zgłoś
jolie Re: Sport a figura 18.01.19, 13:25 Ja też uważam, że lepszy ten fitness/zumba dwa razy w tygodniu regularnie, nie zrywami, niż nic. Pilatesu osobiście nie znoszę, z rozsądku chadzam od czasu do czasu, bo po 3. ciąży miewam bóle kręgosłupa i jednak zumba też mi go obciąża niestety, zatem musi być płodozmian. Podziwiam entuzjastów pilatesu. Odpowiedz Link Zgłoś
chocolatemonster Re: Sport a figura 18.01.19, 10:00 A juz wystep Gazety zapluwajacej sie, ze sport do niczego nikomu nie jest potrzebny to kuriozum. Zwlaszcza w kontekscie tego, co wkleila i wypisywala w watku i bieliznie modelujacej. Odpowiedz Link Zgłoś
jolie Re: Sport a figura 18.01.19, 13:27 Bo to trolling i pewnie jakieś przypadkowe zdjęcie brzucha. Odpowiedz Link Zgłoś
katja.katja Re: Sport a figura 18.01.19, 14:25 Moje własne. Mogę wstawić kolejne. Odpowiedz Link Zgłoś