Dodaj do ulubionych

Obawa przed zdradzaniem

03.02.19, 22:13
Mam 27 lat, 2 malutkich dzieci od 4 lat jestem mężatką. Wszystko jest dobrze, kończymy budowę wymarzonego domu, wyprowadzamy się w końcu w piękną okolicę, z mężem układa mi się naprawdę dobrze, ale w tyle głowy mam ciągle niepokój, że on mnie zdradza. Nie mam żadnych podstaw, żeby tak myśleć, po prostu taki mam głupi charakter. Trudno mi z tym żyć. Wszystko zaczęło się tak naprawdę dwa lata temu, gdy mąż awansował w firmie i został głównym rekruterem na wschód. Z tą pracą wiążą się dobre zarobki, ale też wyjazdy 1-2 razy w miesiącu na Ukrainę i Białoruś. Tam z kolei partnerzy firmy, w której mąż pracuje są zadowoleni ze współpracy, bo sami mają prowizję od pracowników i gościnni, zawsze zapraszają męża na kolacje i imprezy firmowe. Ze zdjęć wiem, że jest tam dużo młodych, atrakcyjnych kobiet. Mąż mnie zapewnia, że on w ogóle nie zwraca na nie uwagi, ale jest bardzo podniecony przed każdym wyjazdem i widzę jak już nie może się doczekać. Mówi, że to po prostu stres zawodowy, chce tam jechać i załatwić sprawę. Po przyjeździe zawsze przywozi mi jakiś prezent, kupuje kwiaty i jest naprawdę kochany, nawet swoje rzeczy przywozi wyprane, żeby mnie nie męczyć i nie obciążać sprawami związanymi z tymi wyjazdami, nie powinnam się martwić, a mimo to czuję, że jest coś nie tak. Jak sobie radzić z taką głupią i bezsensowną zazdrością?
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: Obawa przed zdradzaniem 03.02.19, 22:15
      Tak, on cię zdradza, już pozbyłaś się strachu?
    • milva24 Re: Obawa przed zdradzaniem 03.02.19, 22:17
      A może mąż się cieszy, że się regularnie urywa z kieratu domowego a Ty ogarniasz sama dzieci i budowę?
    • jola-kotka Re: Obawa przed zdradzaniem 03.02.19, 22:20
      A wiesz ze takie ciagle podejrzenia potrafia zniszczyc najlepszy zwiazek? Zadaj sobie pytanie czemu czujesz sie mniej atrakcyjna od tych pan i nad tym popracuj. Lepiej na tym wyjdziesz .
    • aankaa Re: Obawa przed zdradzaniem 03.02.19, 22:23
      w hotelu te przepierki robi ?
      • kalina_lin Re: Obawa przed zdradzaniem 03.02.19, 22:38
        I rozwiesza w recepcji, żeby wyschło przed powrotem.
      • mebloscianka_dziadka_franka Re: Obawa przed zdradzaniem 04.02.19, 18:57
        W hotelach tych lepszych jak najbardziej istnieje usługa prania.
    • default Re: Obawa przed zdradzaniem 03.02.19, 22:24
      Najbardziej podejrzane są te wyprane ubrania....
      uncertain
      • 3-mamuska Re: Obawa przed zdradzaniem 04.02.19, 23:26
        default napisała:

> Najbardziej podejrzane są te wyprane ubrania....
        > uncertain

Tez tak myśle.
        Jest podniecony bo jedzie zabalować.
        Żona dowiedzieć się nie ma jak.
        A jak to już wielokrotnie słyszałam, ze każdy facet musi mieć jaskinie do której wróci z polowania.
        I ze żona to żona zawsze będzie najważniejsza.
        Ale to nie znaczy ze ma być jedyna do seksu.

I za dużo się napatrzyłam. Przestałam naiwnie myśleć.
    • foringee Re: Obawa przed zdradzaniem 03.02.19, 22:29
      Żaden szanujący się maż nie będzie robił prania podczas wyjazdu służbowego, chyba że ma coś do ukrycia i chce zatuszować ślady smile
      Więc spokojnie załóż, ze cię zdradza, i zajmij się organizacją swojego życia korzystając z dopływu pana kasy, i seks to w prezerwatywie bo nie wiadomo czy czego nie złapie.
    • kkalipso Re: Obawa przed zdradzaniem 03.02.19, 22:36
      Chyba przed zdradą, a ubrania można w hotelu dać do pralni, prawda? Inaczej to mi bigamią pachniebig_grin
      • ichi51e Re: Obawa przed zdradzaniem 04.02.19, 07:34
        Pralnia hotelowa liczy ci jak pralnia wiec raczej malo kto pierze tam majtki i tshirty.
    • andaba Re: Obawa przed zdradzaniem 03.02.19, 22:37
      Nawet jeżeli - to popatrz na to z drugiej strony - skoro nawet koszule pierze, żebyś nic nie wywąchała, to chyba mu zależy na rodzinie.

• foringee Re: Obawa przed zdradzaniem 03.02.19, 22:41
        rodzina to podstawa!
        znajomy będąc szefem wielkiej korpo za granicą, na czas przyjazdu żony z dziećmi czyścił mieszkanie dokładnie ze wszystkich rzeczy kochanki, nawet obrazy ze ścian ściągał smile
    • fawiarina Re: Obawa przed zdradzaniem 03.02.19, 22:39
      Pogadać z psychologiem?
      • alpepe Re: Obawa przed zdradzaniem 03.02.19, 22:43
        A co jej poradzi psycholog? Przecież ona sama wie, jak jest.
        • jola-kotka Re: Obawa przed zdradzaniem 03.02.19, 22:46
          Chorobliwa zazdrosc sie leczy.
          • 3-mamuska Re: Obawa przed zdradzaniem 04.02.19, 23:27
            jola-kotka napisała:

> Chorobliwa zazdrosc sie leczy.

To nie jest chorobliwa zazdrość a ma podstawy do tego aby mu nie wierzyć.
        • fawiarina Re: Obawa przed zdradzaniem 04.02.19, 21:40
          O swoich lękach.
    • jola-kotka Re: Obawa przed zdradzaniem 03.02.19, 22:41
      Wezcie przestancie robic sobie jaja bo ona nawklada sobie do glowy i bedzie rozwod bez zdrady. Zameczy chlopa jazdami po nim za ta wymyslona zdrade .
      • greenbutterfly Re: Obawa przed zdradzaniem 03.02.19, 22:44
        Wlasnie wink
      • foringee Re: Obawa przed zdradzaniem 03.02.19, 22:48
        bo dziwna taka, zamiast się cieszyś, ze ma chatę wolną - co prawda trudno mówić o wolnej chacie mając dwójkę dzieci, ale przecież mąż na opiekunkę zarobi, więc może się urwać sama z kim chce i gdzie chce jak ten mąż nie patrzy. To siedzi sama i histerię odwala.
        To siedzenie w domu przy dzieciach to kobietom na mózg pada.
        • jola-kotka Re: Obawa przed zdradzaniem 03.02.19, 22:54
          Bardzo zabawne 👎
        • kalina_lin Re: Obawa przed zdradzaniem 03.02.19, 23:00
          Nie dość że chata wolna, to mąż ja jeszcze odciąża od prania. Jakby jeszcze przywoził z tych wyjazdów jakieś weki, to by była podwójna korzyść.
    • kub-ma Re: Obawa przed zdradzaniem 03.02.19, 23:01
      Nie masz głupiego charakteru, jesteś normalną kobietą.
      Rzeczywiście ciągłe myślenie o zdradzie może zniszczyć przede wszystkim Ciebie, więc nie pozwól, żeby Cię zdominowały. Skoncentruj się na tym, co możesz w tym układzie zrobić dla siebie, jak rozwijać siebie i jak siebie dowartościować.
      Napisz jak wygląda Wasz świat kiedy jesteście razem.
      Na wyjazdach i imprezach mąż spotyka atrakcyjne kobiety, pewnie zwraca na nie uwagę ale tak jak Ty zwróciłabyś uwagę, że w towarzystwie są przystojni faceci. No są i nic więcej.
      Podniecenie wyjazdem to chyba normalna rzecz. Nie sądzę, że byłby podniecony tym, że kogoś spotka za dzień lub dwa. To nienaturalne mi się wydaje.
      Natomiast nie rozumiem tego prania. Gdzie on to pierze?
    • barbibarbi Re: Obawa przed zdradzaniem 03.02.19, 23:02
      trolololo
    • asia.sthm Re: Obawa przed zdradzaniem 03.02.19, 23:15
      > a mimo to czuję, że jest coś nie tak.

Masz racje, przeczucie cie nie myli.
      Chlop przedobrzyl i pranie go zgubilo.
    • ichi51e Re: Obawa przed zdradzaniem 03.02.19, 23:37
      A gdzie on to pranie robi?
      • bywalec.hoteli Re: Obawa przed zdradzaniem 03.02.19, 23:53
        No te młode kobiety z imprez prosi o wypranie ubrań.
      • mrs.solis Re: Obawa przed zdradzaniem 04.02.19, 00:29
        No ukrainska kochanka robi mu szybka przepierke u niej w domu w ramach bonusu dla zony.
        • riki_i Re: Obawa przed zdradzaniem 04.02.19, 00:45
          mrs.solis napisała:

> No ukrainska kochanka robi mu szybka przepierke u niej w domu w ramach bonusu d
          > la zony.

Też tak to widzę.

Hotelowe pralnie w tamtych rejonach to lekka fantasmagoria.
          • kandyzowana3x Re: Obawa przed zdradzaniem 04.02.19, 00:49
            Jeszcze nie nocowalam w hotelu, ktory by prania nie mial w ofercie. We wszystkich koropracyjnych hiltonach, plazach itd to raczej norma.
            • riki_i Re: Obawa przed zdradzaniem 04.02.19, 01:28
              Rozumiem uprać zafajdaną koszulę, ale wszystko?

btw cennik hotelowych pralni w hiltonach i plazach jest adekwatny. W DE śmieli się z multimilionera Dietera Bohlena, że zabraniał jednej swojej pani dawać tam rzeczy do prania "bo drogo" )
            • ichi51e Re: Obawa przed zdradzaniem 04.02.19, 07:37
              Tak. Ale licza sobie jak pralnia. Tz tshirt tak jak koszula (14zeta) majtki jak apaszka (8) skarpetka podobnie. Tez mi sie kiedys wydawalo ze po prostu kilogramy czy cos takiego. Bynajmniej i mozna sie niezle zdziwic ogladajac rachunek. A tu pan wszystko pierze...
              • jola-kotka Re: Obawa przed zdradzaniem 04.02.19, 19:43
                Nie kazdy liczy sie z kosztami. Koszty w imie komfortu zony to drobiazg a i tak jest zle 😀
                • 3-mamuska Re: Obawa przed zdradzaniem 04.02.19, 23:31
                  jola-kotka napisała:

> Nie kazdy liczy sie z kosztami. Koszty w imie komfortu zony to drobiazg a i tak
                  > jest zle 😀

Jasne jola tak jak dla ciebie 30 tys zł to nic i można nie zauważyć ...
                  Sorry ,ale jak budują dom ,2 dzieci , żona w domu, opłaty za to gdzie teraz mieszkają.
                  To się skarpetki do domu przywozi. Bo to ile 1 pralka?
    • mrs.solis Re: Obawa przed zdradzaniem 04.02.19, 00:27
      Zaczelabym sie martwic, jakby mi przywozil brudne ciuchy do ogarniecia i zadnego prezentu.
    • anorektycznazdzira Re: Obawa przed zdradzaniem 04.02.19, 07:44
      >Jak sobie radzić z taką głupią i bezsensowną zazdrością?
      No i co Ci mam napisać. Siedzisz w domu z dwójką malutkich dzieci, nie masz swoich imprez firmowych, ludzi, którzy patrzą z podziwem i gratulują, o okazjach, żeby się dostrzelić i zabłysnąć jednocześnie tym jaka jesteś bystra i interesująca i jaka atrakcyjna nie masz. To będziesz zazdrosna.
      Sorry, taki los kobiet w Twoim układzie. Nie zrozum mnie źle, bo dokładnie wiem skąd taki "podział obowiązków", który, zauważmy, pociąga za sobą automatycznie określony podział benefitów. Dla ślepych: NIE krytykuję go. Nie ma to też żadnego przełożenia na pretensje do męża, który może być 100% w porządku. Ale naturalną konsekwencją jest poczucie niepewności, bo kobieta idiotka nie jest i widzi różnicę sytuacji własnej i męża. To jak wyprowadzić się na biegun i dziwić, że dookoła tyle śniegu tongue_out
    • 18lipcowa3 Re: Obawa przed zdradzaniem 04.02.19, 07:51
      Praca idealna na skoki w bok. A mąż mądry facet że mówi Ci tak a nie inaczej i się nie przyznaje.
      Po co ci ta wiedza?
      • ziazia17 Re: Obawa przed zdradzaniem 04.02.19, 09:28
        Mąż mądry facet? Po co jej ta wiedza? Pogięło Cię? Gdzie Ty żyjesz? w zakłamanym pseudo związku? Chory tekst! Że też takie baby prawdziwe są.
        • gryzelda71 Re: Obawa przed zdradzaniem 04.02.19, 10:12
          Ma rację.
        • saskia44 Re: Obawa przed zdradzaniem 04.02.19, 10:41
          ziazia17 napisała:

> Mąż mądry facet? Po co jej ta wiedza? Pogięło Cię? Gdzie Ty żyjesz? w zakłamany
          > m pseudo związku? Chory tekst! Że też takie baby prawdziwe są.

Ma racje, po co jej ta wiedza? Zeby rozwalic rodzine? Znalezc nastepnego ktory bedzie taki sam? Ty nie wiesz i myslisz ze jest super wiec innym tez pozwol.
          • aankaa Re: Obawa przed zdradzaniem 04.02.19, 12:02
            saskia44 napisał(a):

> Znalezc nastepnego ktory bedzie taki sam?

tych następnych, chętnych na panią + 2 malutkich to na pęczki wink
        • 18lipcowa3 Re: Obawa przed zdradzaniem 04.02.19, 11:30
          W normalnym świecie żyje a nie w bance mydlanej
        • 3-mamuska Re: Obawa przed zdradzaniem 04.02.19, 23:34
          ziazia17 napisała:

> Mąż mądry facet? Po co jej ta wiedza? Pogięło Cię? Gdzie Ty żyjesz? w zakłamany
          > m pseudo związku? Chory tekst! Że też takie baby prawdziwe są.

Co jej da prawda?
          Rozwód podział majtku brało tacy i kariery i opieki and dziećmi samotna. Tatuś co 2 weekend.
          Brak wymarzonego domu.

Dopóki mąż się nie zakocha ta wiedza niebiescy jej potrzebna.
    • bywalec.hoteli Re: Obawa przed zdradzaniem 04.02.19, 09:48
      A jak wygląda Wasze pożycie? smile
      • buszujaca.w.zbozu Re: Obawa przed zdradzaniem 04.02.19, 09:54
        Dobre pytanie. Jak pozycie po powrotach? Mam na mysli tuz po. Nawet tego samego dnia jest cos?
      • 18lipcowa3 Re: Obawa przed zdradzaniem 04.02.19, 11:31
        A co ma pozycie do tego.
        Facet jest w stanie bzykac i w domu i poza domem.
    • chicarica Re: Obawa przed zdradzaniem 04.02.19, 10:46
      Mam taką prośbę, czy mogłabyś podpytać męża o namiary na tę panią? Chciałabym mojemu mężowi dać, skoro pani pierze. Może jak jest taka miła to moje pranie też by przy okazji ogarnęła? I jakieś gołąbki porobiła, pierożki, weki?... Jak myślisz?
      • riki_i Re: Obawa przed zdradzaniem 04.02.19, 12:00
        Obawiam się, że przy okazji zrobiłaby ci też bejbisia, zwłaszcza jeśli mąż zasobny.
        • chicarica Re: Obawa przed zdradzaniem 04.02.19, 13:13
          Może robić, byle prała i pierożki lepiła. Jakby jeszcze obiecała chałupę ogarniać, to może się nawet wprowadzać!
    • diona78 Re: Obawa przed zdradzaniem 04.02.19, 12:22
      Jeśli nie jesteś trollem to wynajmij detektywa. Albo zaproponuj wspólny wyjazd.
      • aerra Re: Obawa przed zdradzaniem 04.02.19, 12:53
        Jaki wspólny wyjazd przy dwójce małych dzieci i budowie domu w toku?
        • 3-mamuska Re: Obawa przed zdradzaniem 04.02.19, 23:38
          aerra napisał(a):

> Jaki wspólny wyjazd przy dwójce małych dzieci i budowie domu w toku?

Normalnie weekend to nie długo, poprosić któraś kobietę zaprzyjaźnioną żeby została z dziećmi.
          A nawet jeśli nie to tylko zobaczyć reakcje męża na taka propozycje.
          „ Kochanie” wyciągając walizkę i wkładając swoje rzeczy x zostaje z dziećmi a ja jadę z tobą się zrelaksować.
          Poznać twoich współpracowników zobaczyć jaki jesteś wspaniały. A dom przez weekend się nie zawli.

Dziwne ze sama nie wpadła na to.
          Albo detektyw. Tylko tak sprawdzi.
          • anorektycznazdzira Re: Obawa przed zdradzaniem 05.02.19, 13:32
            Byłyście kiedyś na wyjeździe firmowym???
            Pytanie w sumie retoryczne. Nie trzeba zdradzać, żeby kompletnie od czapy było ciągnięcie ukochanejtongue_out, dobry sposób na pełną kompromitację, albo wręcz niewykonalne. Tak więc negatywna reakcja jest więcej niż prawdopodobna nawet, jeśli mąż ma aureolę i świeci w mroku.
            Porada z czapy, chyba, że chcecie na siłę dać jej "dowody", że facet zdradza nieważne, jak jest.
            • bywalec.hoteli Re: Obawa przed zdradzaniem 17.02.19, 15:05
              Kiedyś na jakimś szkole
            • black_halo Re: Obawa przed zdradzaniem 17.02.19, 15:50
              anorektycznazdzira napisała:

> Byłyście kiedyś na wyjeździe firmowym???
              > Pytanie w sumie retoryczne. Nie trzeba zdradzać, żeby kompletnie od czapy było
              > ciągnięcie ukochanejtongue_out, dobry sposób na pełną kompromitację, albo wręcz niewyko
              > nalne. Tak więc negatywna reakcja jest więcej niż prawdopodobna nawet, jeśli mą
              > ż ma aureolę i świeci w mroku.
              > Porada z czapy, chyba, że chcecie na siłę dać jej "dowody", że facet zdradza ni
              > eważne, jak jest.

Bylam dwa razy. Nie dlatego, ze myslalam, ze mnie maz zdradza, tylko dlatego, ze pojechal w wyjatkowo aracyjne miejsca. A poniewaz hotel i dojazd byl oplacony, to ja sobie tylko bilet kupilam. I pojechalam. Przez 4 dni spokojnie zajelam sie soba, maz swja praca, wieczory spedzialismy wspolnie i nawet raz skoczylam na kolacje ze wspolpracownikami.

Wyjazdy byly OK ale drugi z tych wyjazdow sprawil, ze przejrzalam na oczy i zobaczylam, ze jedna ze wspolpracownic miala oczywista chrapke na mojego meza. Jak to mowia, strzezonego pan buk strzeze.
              • angazetka Re: Obawa przed zdradzaniem 17.02.19, 18:51
                I jak to, że wiesz, wpłynęło na pewność, że mąż cię nie zdradzi?
                • black_halo Re: Obawa przed zdradzaniem 17.02.19, 20:03
                  angazetka napisała:

> I jak to, że wiesz, wpłynęło na pewność, że mąż cię nie zdradzi?

Nie wpłynęło. Ale jestem w takiej sytuacji, że mogę w każdej chwili spakować walizki i sama zarobię na siebie.
              • bywalec.hoteli Re: Obawa przed zdradzaniem 17.02.19, 19:01
                black_halo napisała:
                > drugi z tych wyjazdow sprawil, ze przejrzalam na oczy i zob
                > aczylam, ze jedna ze wspolpracownic miala oczywista chrapke na mojego meza. Jak
                > to mowia, strzezonego pan buk strzeze.

A to zdzira ! Pewnie ładna i chuda ? I myslisz, ze odpuściła ?
                Ktos mi kiedyś powiedział, ze spotkania firmowe i wyjazdy integracyjne wymyślono po to, żeby łatwiej było zdradzać współmałżonka , którego się nie zabiera.
    • aerra Re: Obawa przed zdradzaniem 04.02.19, 12:52
      Mnie też to pranie intryguje, mój mąż też dość często wyjeżdża, co prawda raczej na zachód, a jak na wschód to daleki, ale młode Azjatki tez ładne wink (plus jeszcze egzotyka wink ), ale po wyjazdach mu rączek nie urywa i jest w stanie sam sobie rzeczy do prania w domu wrzucić. Nawet jakby jechał na 2 miesiące, to ok, zaśmierdniętych rzeczy by nie przywoził, ale z ostatnich paru dni raczej na pewno wyprał by po powrocie. Zwłaszcza biorąc pod uwagę ceny w pralniach hotelowych.
      Może następnym razem dorzuć mu trochę brudnych rzeczy do prania, skoro już robi tam, to skorzystaj.
    • umi Re: Obawa przed zdradzaniem 04.02.19, 13:04
      Trollem będę, bo mnie korci, nie bierz mnie autorko na poważnie. Tez mnie pranie zaintrygowało i uwazam, ze ichi ma rację - w hotelu drogo tak prać. Ja bym sobie w takiej sytacji z panem jeszcze co najmniej jednego malucha machnęła. Pani może i prać ubranka do domu, ale przy alimentach na trójkę dzieci i niepracującą żonę pewnie się zastanowi zanim coś poweźmie wink

• martishia7 Re: Obawa przed zdradzaniem 04.02.19, 13:08
      nawet niezłe, ale z tym praniem przetrolololowałaś. Mocne 3/10 na zachętę.
    • gryfna-frelka Re: Obawa przed zdradzaniem 04.02.19, 18:13
      W kwestii prania, spotkalam sie raz(!) z tym ze moglam oddac do pralni za darmo dwie sztuki ubran na dobe, jezlei wyrobilabym sie przed 10:00 nastepnego dnia, no i oczywiscie nie w dniu wyjazdu. Bylo to w Singapurze, w zwyklym hotelu, zadne tam wielkie sieci. Moze na wschodzie Europy tez tak bywa? On wraca z upranymi ubraniami z kazdego wyjazdu i jestes pewna co do tego ze jezdzi do conajmniej dwoch roznych miejsc?
      • snakelilith Re: Obawa przed zdradzaniem 04.02.19, 18:38
        On najwidoczniej tam do żadnych hoteli nie jeżdżą, a nocują w prywatnych kwaterach, bo to taniej. Takie delegacyjne airbnb‎ w mieszkaniach z pralką. Albo coś rodzaju hotelu robotnicznego, gdzie śpi w trójkę w pokoju i jest wspólna pralka na monety w piwnicy. Naprawdę dziwi mmnie, że ludzie życia nie znają i wydaje im się, że ludzie na delegacjach na Białorusi w Hiltonach mieszkają.
        • bywalec.hoteli Re: Obawa przed zdradzaniem 04.02.19, 22:40
          Sądzisz, ze na Bialorusi czy Ukrainie nie ma hoteli, dobrych hoteli a polskiej firmy nie stać na opłacenie w nich noclegu tylko musza się po 3 gnieździć w pokoju na kwaterze prywatnej ? Oj , Snejkowa, naiwna to ty jestes i niezłe masz mniemanie o innych krajach.
          • snakelilith Re: Obawa przed zdradzaniem 04.02.19, 22:48
            bywalec.hoteli napisał:

> Sądzisz, ze na Bialorusi czy Ukrainie nie ma hoteli, dobrych hoteli a polskiej
            > firmy nie stać na opłacenie w nich noclegu tylko musza się po 3 gnieździć w pok
            > oju na kwaterze prywatnej ? Oj , Snejkowa, naiwna to ty jestes i niezłe masz mn
            > iemanie o innych krajach.

Może i kogoś stać, ale na pewno nie firmę, w której pracuje mąż wątkodajki. Inaczej nie wracałby z wypranym praniem. W dobrym hotelu wypiorą ci koszulę, albo majtki za 10 euro opłaty, ale na pewno nie całą walizkę.
            • bywalec.hoteli Re: Obawa przed zdradzaniem 04.02.19, 22:59
              Może wrzuca koszty prania do rozliczenia delegacji. Jest głównym specem do spraw rekrutacji, musi wyglądać starannie.
        • hanusinamama Re: Obawa przed zdradzaniem 04.02.19, 23:15
          Poza tym są mieszkania ktore wynjamują firmy z pralkami. My wynajmujemy firmie i był jeden z warunków pralka i suszarka.
      • hanusinamama Re: Obawa przed zdradzaniem 04.02.19, 23:13
        A moze firma ktora płaci za hotel opłaca tez pranie w hotelu. Moj znajomy tak i pierze bo jak sam powiedział nie dostanie ekwiwalentu jak nie odda prania a tak przynajmniej nie wraca z brudami do prania do domu (mieszka sam).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka