taki-sobie-nick 08.02.19, 23:55 Na dole ekranu widzę coś takiego: brodnicki - Z Twojej historii wyszukiwania Czy to znaczy, że genialny gugiel zlokalizował mnie w powiecie brodnickim? A jeśli, to po co on mnie koniecznie chce zlokalizować? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
taki-sobie-nick Re: Google czuwa! 09.02.19, 00:18 anika772 napisała: > Żebyś wiedziałą, że ON wie Właśnie nie wie. Że mnie lokalizował w Radomiu czy w okolicach Warszawy, to miał trochę racji, ale żeby w powiecie brodnickim? Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Google czuwa! 09.02.19, 00:29 raczej szukalas takiego slowa w guglu Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Google czuwa! 09.02.19, 00:34 mysiulek08 napisała: > raczej szukalas takiego slowa w guglu Owszem, ale dlaczego gugiel mi to oznajmia? Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Google czuwa! 09.02.19, 00:37 Ciesz się, że tylko oznajmia, a nie bombarduje reklamami związanymi z szukanym wcześniej słowem. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Google czuwa! 09.02.19, 00:41 chatgris01 napisała: > Ciesz się, że tylko oznajmia, a nie bombarduje reklamami związanymi z szukanym > wcześniej słowem. Nie ma wyjścia. Wszystkie możliwości śledzenia zdezaktywowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Google czuwa! 09.02.19, 00:45 I słusznie. Może mu już tylko ta jedna możliwość została i usiłuje. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Google czuwa! 09.02.19, 21:06 mysiulek08 napisała: > tylko tak sie tobie wydaje Po pierwsze, w środku zdania stosujemy raczej "ci", a nie "tobie", po drugie, możesz rozwinąć? Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty Re: Google czuwa! 09.02.19, 06:15 Po co? Takie dane są zbierane i sprzedawane np. celem personalizowania reklam. Mnie wkurzają aplikacje lojalnościowe (nie korzystam, ale sama idea), raz, że nie wiadomo, co w tym do końca siedzi - i nie są to żądne teorie spiskowe, artykuł czytałam o zbieraniu danych właśnie, dwa, że z taką szpiegującą aplikacją w telefonie to już naprawdę wszystko jest na sprzedaż. Już były przecież i takie kwiatki, które podsłuchiwały właściciela telefonu (nie pamiętam, jakie, ale były z całą pewnością). Odpowiedz Link Zgłoś
majarzeszow Re: Google czuwa! 09.02.19, 06:25 Może szukałaś jakiegoś przepisu a gotował Pascal Brodnicki? Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Google czuwa! 09.02.19, 21:07 majarzeszow napisała: > Może szukałaś jakiegoś przepisu a gotował Pascal Brodnicki? > Nie! Chodziło o miasto Brodnica. Potem znalazło mi Górzno, ładne miejsce, ale też pudło. Odpowiedz Link Zgłoś
katriel Re: Google czuwa! 09.02.19, 13:12 Gazeta też czuwa. Ja mam na dole ekranu link do forum Łódź, z dopisanym hasełkiem "sprawdź, o czym piszą w Twojej okolicy". Zupełnie nie rozumiem, dlaczego Łodź - nie mieszkam w Łodzi, nie piszę na forum Łódź i w ogóle nie mam nic wspólnego z Łodzią. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Google czuwa! 09.02.19, 13:20 To chyba przypadek. Mnie chcą właśnie przydać mieszkanie w Warzymicach. Sprawdziłam, że to na Pomorzu, czyli dobre 1000km od miejsca, w którym żyję. I nie mam tam też żadnej rodziny, znajomych, czy innych powiązań, nawet nigdy tego rejonu nie googlowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Google czuwa! 09.02.19, 13:21 Miało być sprzedać nie przydać, bo za darmo nie dają. Cena wynosi od 5800zł/m2. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Google czuwa! 09.02.19, 19:23 Mnie pod hasłem "sprawdź, o czym piszą w Twojej okolicy" gazeta kusi Warszawą, chociaż bliżej mi raczej do Paryża Odpowiedz Link Zgłoś