Dodaj do ulubionych

Rozwój zawodowy

09.02.19, 20:18
Co właściwie oznacza i czy naprawdę jest miernikiem wartości pracownika albo wręcz człowieka? Parę słów o sobie: w wieku 41 lat zaczęłam pracę w instytucji, w której zawsze chciałam pracować, z początku na podrzędnym stanowisku, po dwóch latach zostałam przeniesiona do bardziej prestiżowego działu. Szybko stwierdziłam, że to jest dokładnie to, co chciałabym robić do emerytury. Teoretycznie mam przed sobą dwie drogi awansu, do działu jeszcze bardziej prestiżowego albo na stanowisko kierownicze, ale z różnych względów żadna z tych opcji mnie nie interesuje. Czy to oznacza, że jestem nieambitnym nieogarem, który nie chce się rozwijać zawodowo? wink
Obserwuj wątek
    • topinambur1310 Re: Rozwój zawodowy 09.02.19, 20:27
      Dla mnie absolutnie nie. Zazdroszczę, że robisz to co planowałaś i że wiesz czego chcesz. Ja utknęłam w jakimś bardzo dziwnym miejscu i nie wiem co ze sobą zrobić.
    • gulcia77 Re: Rozwój zawodowy 09.02.19, 20:27
      Echtom, naprawdę bierzesz pod uwagę bzdury wypisywane na forum? Ja to widzę tak - mam własny interesik (a właściwie dwa) i... pluję sobie w brodę, że dawno temu wybrałam działalność gospodarczą i nie rozwijam się tak, jakbym chciała, pracując w moim wyuczonym zawodzie. Natomiast nie mam najmniejszych wątpliwości, że zarabiałabym duuużo mniej. Tylko, że kasa, wg mnie, ma mało wspólnego z rozwojem.
    • qs.ibidem Re: Rozwój zawodowy 09.02.19, 20:55
      "albo wręcz człowieka?"

weź nie żartuj.
      Ja mam pracę ważną, praktyczną, potrzebną i w miarę wymagającą, ale definiuję się poza nią. Może 20 lat temu patrzyłam na to inaczej, ale na szczęście mi przeszło.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka