Dodaj do ulubionych

prostowalyscie

12.02.19, 10:16
wlosy keratyna ? bo sie mam zamiar umowic na taki zabieg,ale troche sie cykam,wlosy wysokoporowate,mocno krecone ,sianowate i jak przez 2 dni nie rozczesze-koltuny.Jak bylam tydzien w szpitalu to wrocilam z dredami .
Obserwuj wątek
    • 35wcieniu Re: prostowalyscie 12.02.19, 10:20
      Czego tu się cykać, nie jest to wieczne przecież. Tylko efekty u niektórych lepsze, u niektórych gorsze. Koleżance wyprostowało tak że miała druty, ale innej tylko trochę wygładziło.
    • frey.a86 Re: prostowalyscie 12.02.19, 10:22
      Ja raz prostowałam. Efekt był super, ale trzymał się krócej niż obiecywano. No i upierdliwa była konieczność stosowania szamponów i odżywek bez sls, moje włosy ciężko się przez to rozczesywały i dużo zostawało na szczotce. Drugi raz się nie zdecydowałam, bo słyszałam z wielu źródeł, że substancje używane do tego zabiegu są rakotwórcze.
    • zasiedziala Re: prostowalyscie 12.02.19, 10:28
      Tak. Też mam mocno kręcone. Nie byłam zachwycona, ale to głównie dlatego, że wyobrażałam sobie moją fryzurę mniej więcej tak jak przy normalnych włosach wysuszonych na szczotce, a miałam klapnięte proste włosy. Fajne było to, że na początku po deszczu czy mocnym wietrze nic mi się nie działo z włosami. Po 2 tyg. po deszczu zaczęły się podkręcać, ale do zniesienia. Po miesiącu wyjechałam nad morze i cały efekt zszedł, ale to pewnie trochę wina piachu i soli morskiej i tego, że odpuściłam sobie wtedy maseczkę z kreatyną. I szczerze mówiąc kamień spadł mi wtedy z serca wink Okazało się, że w prostych, klapniętych włosach nie wyglądam korzystnie, a bałam się, że efekt utrzyma się dłużej. Tak czy inaczej uważam, że spróbować warto, żeby się przekonać.
    • hanusinamama Re: prostowalyscie 12.02.19, 10:36
      Ja robiłam. Mam porowate i były jeszcze bardziej porowate. Podobno kazdy włosreaguje inaczej. MOja kolezanka wygladała znowu jak liźnieta przez krowe. U mnie na szczescie efekt sie trzymał krótko. Na pewnie nie był jak prostowanie na szczotke. Juz wole załozyc sobie duze wałki...
    • jasnoklarowna Re: prostowalyscie 12.02.19, 11:37
      Ja byłam zadowolona. Ale ja mam włosy do pasa i mocno puszące się. Robiłam we wrześniu i lada dzień się umówię znów.
      Dla mnie wymienię ważne było też to, że po umyciu schly 3 razy szybciej. Woda porostu po nich splywala.
      Mylam szamponem bez sls żaden problem, mycie jak każde inne. Super sprawdzał się też szampon dziecięcy z rossmana.
      Za to nie oszczedzalabym na odżywce z ketatyna. Po umyciu na kilka minut i do splukania. Kupiłam ją przy prostowanie u fryzjera duża butla i właśnie mi się kończy. Kosztowała drogo, ponad 100 ale nie żałuję bo super.
      Ja polecam.
      • agniesia331 Re: prostowalyscie 12.02.19, 23:26
        Ja robię sama.butelka samej keratyny na allegro to 60 zł.starcza na 2 razy.czyli powiedzmy 8-10 miesięcy. Robilam przed Sylwestrem i jeszcze mam tajne.za 2-3 tyg będę je musiała wyciągać na szczorce by efekt się utrzymał. W domu nie zrobisz tak jak u fryzjera ( ja trzymam np. 2 dni.nie stosuje zabiegu na 3 godziny.zajmuje mivtovdob1,5 h. Tylko keratyna WR włosy.suszeniu e i prostowanie.cPotemv2 dni nie ma c. Po keratynie czuje ten zapach chemiczny trochę.znika po 1 myciu.Stad rob np.zabieg w piątek.sobotę rano.
        • agniesia331 Re: prostowalyscie 12.02.19, 23:30
          Acha.raz byłam u fryzjera.Ale mimo iz zarabiam bdb to ręką by mi zadrzala.gdybym miała tyle wydac - za te 500xl mam PK 4 lat keratyny wykonanej swoimi rękoma. U mnie w pracy koleżanki się umawiają i robią to bdokladnie.z pietyzmem ok 4 godzin. Mi szkoda czasu .Efekt może trwa krócej ale te 4 miesiące moje ciężkie włosy wyglądają lekko
      • hanusinamama Re: prostowalyscie 12.02.19, 23:39
        Ja myłam szamponem dla dzieci AA I love you baby chyba sie zwie. Bardzo dobry. Juz nie prostuje keratyną a i tak go używam. Tez bez sls
    • mrs.solis Re: prostowalyscie 12.02.19, 15:25
      Myslalam nad keratyna, ale jakos nigdy nie zrobilam. Czy probowalas po myciu nakladac na wlosy specjalne oleje , albo kremy? Wlosy wtedy mniej sie pusza i tak nie placza.W ogole takich wlosow nie powinno sie czesto czesac. Znajdz dobrego fryzjera specjaliste od kreconych wlosow zeby ci podpowiedzial jakich kosmetykow powinnas uzywac i jak pielegnowac wlosy, zeby ladnie wygladaly. https://pics.me.me/why-dont-you-just-brush-your-hair-7272115.pnghttps://assets.rbl.ms/14347925/980x.jpg
    • miss_fahrenheit Re: prostowalyscie 12.02.19, 23:37
      lalkaika napisała:

> wlosy wysokoporowate,mocno krecone

Mocno zazdroszczę, próbuję jakiś ładny skręt wydobyć z moich falowanych...
      • hanusinamama Re: prostowalyscie 12.02.19, 23:44
        A suszenie dyfozorem próbowałaś? Ja mam takie sianowate, naturalnie kręcone. Olejujue je , i susze na zimno z dyfuzorem, na koniec troszke oleju arganowego na koncówki. Ale kazde włosy są inne
        • miss_fahrenheit Re: prostowalyscie 13.02.19, 00:15
          Suszę albo naturalnie, albo właśnie z dyfuzorem. I przechodzę na CG. Liczę na jakieś fajne efekty, oczywiście za pewien czas, nie od razu.
      • konsta-is-me Re: prostowalyscie 12.02.19, 23:50
        Przyjrzyj sie zdjeciu powyzej...
        NAPRAWDE , naprawde tak to wyglada.
        Plus jako bonus wlosy sa skrajnie lamliwe.
        • miss_fahrenheit Re: prostowalyscie 13.02.19, 00:16
          Moje czasem wyglądały podobnie uncertain a do tego takie niezdecydowane - ani proste, ani kręcone.
    • shumari Re: prostowalyscie 13.02.19, 00:07
      Kilka razy, włosy podobne do twoich. Plus murzyński puch przy najmniejszej wilgotności powietrza. Zabieg „ bezbolesny” ale na mich włosach utrzymywał się znacznie krócej niż obiecywano na ulotce.
      Teraz w grudniu robiłam w Chinach w polecany zakładzie i włosy mam jakbym dopiero wyszła od fryzjera. Myje szamponem bez sls, używam kilku produktów fryzjerskich montibello i nawet nie susze już włosów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka