niktmadry 24.02.19, 20:18 I jakos mi smutno z tego powodu. Teraz czekam na wakacje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
little_fish Re: Ferie sie koncza 24.02.19, 20:24 Nasze się skończyły miesiąc temu. Zastanawiałam się jak dotrwamy do świąt. A tu już prawie marzec, w międzyczasie 2 tygodnie choroby. Leci ten czas jak szalony Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Ferie sie koncza 24.02.19, 20:35 A nam się właśnie zaczęły. Przed nami 2 tygodnie laby, przynajmniej tydzień na nartach i fasnacht. Odpowiedz Link Zgłoś
nickbezznaczenia Re: Ferie sie koncza 24.02.19, 21:39 Wydajesz się być na forum obecna na tyle często,że powinnaś zapamiętać, iż Eliszka mieszka w Szwajcarii. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Ferie sie koncza 24.02.19, 21:45 E tam, ja nie jestem jakaś super aktywna na forum i nie wszyscy muszą mnie kojarzyć. Ja też jakoś bliżej kojarzę tylko kilka forumek, więc nie dziwi mnie, że autorka wątku nie pamięta, skąd jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Ferie sie koncza 24.02.19, 21:43 Zentralschweiz. Ferie zimowe zawsze mamy na koniec karnawału, żeby w spokoju móc świętować fasnacht 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
leyla76 Re: Ferie sie koncza 24.02.19, 21:35 Eliszka jak to 2 tygodnie? U nas tez sie dopiero zaczely ale wolnego tylko tydzień. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Ferie sie koncza 24.02.19, 21:50 Zawsze mamy 2 tygodnie fasnachtsferien. Skąd jesteś, bo to różnie bywa, w zależności od kantonu, a czasem nawet od gminy. Niektórzy mają dłuższe wakacje letnie, inni ferie jesienne albo jeszcze jakieś inne. U nas wszystkie ferie w ciągu roku szkolnego trwają po 2 tygodnie, czyli mamy po 2 tygodnie wolnego na jesieni, na Boże narodzenie, fasnacht i Wielkanoc oraz 6 tygodni latem. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Ferie sie koncza 24.02.19, 22:33 No to ja się kompletnie nie orientuję, jak u was są ferie. Od nas to już za röschtigraben, więc na końcu świata 😉. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Ferie sie koncza 25.02.19, 07:03 W zuryskim tez po dwa tygodnie, ale letnich tylko 5. Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Ferie sie koncza 24.02.19, 21:55 Fajnie. Bo teraz ja jadę na narty. 😊 Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Ferie sie koncza 24.02.19, 22:38 morekac napisała: > Fajnie. Bo teraz ja jadę na narty. 😊 > A gdzie jedziesz? Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Ferie sie koncza 24.02.19, 22:43 A w okolice Zakopca, bo tylko na kilka dni. To są zalety bycia kobietą w podeszłym wieku (tj. z dorosłymi dzieciątkami) - można jeździć w terminach bez tłoku.😊 Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Ferie sie koncza 24.02.19, 22:47 morekac napisała: > A w okolice Zakopca, bo tylko na kilka dni. > To są zalety bycia kobietą w podeszłym wieku (tj. z dorosłymi dzieciątkami) - m > ożna jeździć w terminach bez tłoku.😊 A to ok. Myślałam, że Wisła - Szczyrk. Bo tam warunki już nieciekawe. Miłego szusowania😊. Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Ferie sie koncza 25.02.19, 07:32 Rzeczywiście, tam nie wygląda to już najlepiej. Ale tam gdzie się wybieram, wciąż jest 60+. Dziękuję za życzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
zwyczajnamatka Re: Ferie sie koncza 24.02.19, 22:03 O matko! Już zdążyłam zapomnieć, że ferie były. Jak ogladam zdjęcia z wyjazdu, wydaje mi się, że to tak dawno temu było. W tym roku mieliśmy ferie jako pierwsi i to nie jest fajne. W zeszlym roku mielismy jako ostatni i to też nie było fajne. W przyszlym roku bedzie idealnie Odpowiedz Link Zgłoś
fomica Re: Ferie sie koncza 24.02.19, 22:03 Mam dziecko przedszkolne więc nawet nie pamiętam że jest takie coś jak ferie zimowe. Przypomnę sobie za 2 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladazkremem Re: Ferie sie koncza 25.02.19, 06:45 Etam, smutno. Zima prawie za nami Jeszcze tylko miesiąc i zazieleni się, urośnie kilka drzew Przylecą bociany, zakwitną krokusy i hiacynty. Nadchodzi najpiękniejsza pora roku. Jeszcze tylko niech minie marzec, potem dwa tygodnie kwietnia i przerwa wielkanocna, po niej trzy dni szkoły - i majowy dłuuugaśny weekend. Potem sześć tygodni szkoły i koniec roku szkolnego - no dla nas wcześniej, bo wyjeżdżamy już 15 czerwca. Odpowiedz Link Zgłoś
leanne_paul_piper Re: Ferie sie koncza 25.02.19, 07:37 Ja mam jeszcze 8 dni wakacji. Ale już myślę z przerażeniem co bedzie, gdy trzeba będzie się spakować. A moja walizka już pęka w szwach. Odpowiedz Link Zgłoś