28.02.19, 08:34
Mam dwie dziewuszki, dojdzie trzecia. Samców nie lubię, więc mam tylko kotki. Dwie obecne mają niecały rok, jedna ewidentnie rządzi drugą. Jak dokocić towarzystwo? Planuję to na jesień, na razie rozglądam się za hodowlą. W domu są dwa koty europejskie, dojdzie trzeci, syberyjski. Na razie mam jedną kuwetę- potrzebna będzie druga? W ogóle macie kota syberyjskiego? Podobno mocno różni się charakterem od europejskiego.
Obserwuj wątek
    • przystanek_tramwajowy Re: Dokocenie 28.02.19, 08:42
      Jest jakiś zasiłek na kota czy może do kota dodają komunalne mieszkanie? A może kot dostanie z MOPS-u wyprawkę, w której są gacie? I te gacie będzie mógł po kocie nosić młodszy syn. smile
      • 35wcieniu Re: Dokocenie 28.02.19, 09:13
        Prognozowałam już że w końcu dadzą pińceta również na psy, ale słusznie mnie uświadomiono że Jarosław najpierw da na koty. No i proszę, jeszcze nie jest to potwierdzone info, a efekty już są.
    • bialeem Re: Dokocenie 28.02.19, 08:51
      Sybiry nie lubią wchodzić na kolana. Położą się obok, ale nie znam takiego, który by chętnie wskoczył na ręce. Poza tym charaktery mają różne. Wszystkie, jak to standardowy kot, lubią usadzać się tak, by widzieć jak najwięcej domowników. Są towarzyskie na swój sposób. Reszta jest już osobnicza.
    • jehanette Re: Dokocenie 28.02.19, 09:11
      Kuwet powinno być więcej niż kotów podobno, wiadomo warunki lokalowe nie zawsze pozwalają... ja mam 2 kuwety na 3 koty. Przy jednej nic, tylko sprzątaliśmy, więc polecam znaleźć na nią miejsce.
      Dokocenie z izolacją, tzn na początku koty są oddzielnie, poznają zapachy przez drzwi, potem są zamieniane miejsca, stopniowo wypuszczane - poszukaj w necie.
      Życzę powodzenia, u mnie trzeci kot wprowadził chaos i zniszczenie - nie planowałam go, znalazłam w śmietniku 2miesięcznego...
      • thea19 Re: Dokocenie 28.02.19, 16:58
        ale w tym gabinecie z setkami książek i stertą dokumentów oraz papieru toaletowego to już żadna kuweta się nie zmieści, no chyba że koty też dostaną mieszkanie komunalne?
    • bei Re: Dokocenie 28.02.19, 09:38
      Koniecznie druga kuweta.
      Syberyjskie- z naszych doświadczeń- b towarzyskie, mądre, przymilne-ale sieją zniszczenia😊. Meble, drzwi, zasłony. No i lubią wysokości- im wyżej tym lepsze miejsce do wypoczywania.
    • mama-ola Re: Dokocenie 28.02.19, 10:48
      > Jak dokocić towarzystwo? Planuję to na jesień

A po co?
      • tol8 Re: Dokocenie 28.02.19, 14:54
        Bo kochamy koty? Dokarmiamy kilka bezdomnych na stałe, a teraz chcemy powiększyć stado domowe.
        • unaragazza.bionda Re: Dokocenie 28.02.19, 15:10
          Poczekaj jeszcze z tym dokoceniem i wolny pokój podziel na 3 pokoje - dla każdego kota po jednym. Na kuwecie zaoszczędzisz wykładając nowo powstałe pokoje papierem toaletowym, który wyniosłaś z pracy.
        • scarlett74 Re: Dokocenie 28.02.19, 16:43
          No wiesz, jak w MOPSie się dowiedzą ,że cię stać na kota syberyjskiego , to ci cofną zasiłek wink
        • majenkir Re: Dokocenie 28.02.19, 16:55
          Jak tak kochacie koty, to moze wezcie jakas bide ze schroniska?

Jackson Galaxy mowi, ze kuwet powinno byc tyle co kotow + jedna.
          • scarlett74 Re: Dokocenie 28.02.19, 17:04
            No co ty,nie czytałaś .Biedy to dokarmiają, a w domu musi być rasowy, co by móc się chwalić...
            • jola-kotka Re: Dokocenie 01.03.19, 04:20
              Zenujace to bylo.
              • scarlett74 Re: Dokocenie 02.03.19, 09:42
                Ale co jest wg ciebie żenujące :to że dokarmiają koty, czy to że chcą rasowca...
                Czy jednak nie zrozumiałaś mojego postu, bo chyba w tym wątku gadasz sama ze sobą wink
                • double-facepalm Re: Dokocenie 02.03.19, 11:54
                  W tym watu jakas przychylna trollowi tol8 modka wykarczowala ze 40% wpisów dlatego wygląda to jak gadanie jolki do jolki
              • jola-kotka Re: Dokocenie 02.03.19, 12:23
                Tekst o zasilku nie udawaj ze nie wiesz.
                • scarlett74 Re: Dokocenie 02.03.19, 14:36
                  Przepraszam najmocniej , jestem przeszczęśliwa wiedząc że moje podatki idą utrzymanie kotów rasowych u osób wnioskujących o zasiłki...smile
                  • double-facepalm Re: Dokocenie 02.03.19, 15:43
                    I u zdobywajacych mieszkania wlasnosciowe dla całej rodziny za free.
                  • jola-kotka Re: Dokocenie 03.03.19, 01:00
                    Lepiej na koty niz na zapijaczona patologie . Mnie tam pasuje koty spoko moze byc za moje podatki.
                    • scarlett74 Re: Dokocenie 03.03.19, 11:00
                      Jolka ty jako ostatnia winnaś wypowiadać się w kwestii pomocy potrzebującym-vide:jolka-pomoc -niewysłana paczka..☹ Brzmi znajomo,świetnie najeżdżać na innych, a samemu postępować mega niefajnie...
          • mamtrzykoty Re: Dokocenie 28.02.19, 23:34
            A po grzyba tyle kuwet?
            • jola-kotka Re: Dokocenie 01.03.19, 04:21
              Nie wiem ale tak zalecaja tez o tym slyszalam. Mam jednego kota i jedna kuwete moja kotka daje rade smile
              • mamtrzykoty Re: Dokocenie 01.03.19, 23:34
                Ja mam trzy koty i dwie kuwety i to tylko dlatego, że na początku, jak gdzieś wychodziłam, to młode kociaki zostawiałam w innej części domu niż starą kocicę, bo one jej za bardzo dokuczały i bałam się, że jak mnie nie będzie to kocica się w końcu wkurzy i jeszcze któregoś pogryzie. No i tak zostały te dwie kuwety, stoją teraz obok siebie, ale w sumie to tylko dla mnie ułatwienie, bo rzadziej muszę żwirek zmieniać, niż gdyby była tylko jedna. Koty załatwiają swoje sprawy do obu jednakowo i jedna by im zupełnie wystarczyła.
      • jola-kotka Re: Dokocenie 01.03.19, 04:20
        Bo chce bo ma taka ochote taki kaprys. Wolno jej.
    • jola-kotka Re: Dokocenie 01.03.19, 04:19
      Jak to jak. Pewnie kupic kota oi tol ech. Kup maine coon moja kolezanka ma piekne i wlasnie takie przyjazne. Nie to co moja zolza co przychodzi raz na dzien a tak to mieszka w garderobie zawsze na swetrach.
    • minerallna Re: Dokocenie 01.03.19, 05:00
      Podłogę tym kradzionym papierem toaletowym wyłóż ... I masz kuwetę jakiej nikt nie ma.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka