Dodaj do ulubionych

Wybory Miss Książki

02.03.19, 10:02
Kocham książki bez zadęcia, podające informacje lekko i w sposób który zaciekawia największych szkolnych olewaczy.

Tutaj można głosować:

krakow.wyborcza.pl/krakow/7,44425,24502667,wybierz-razem-z-nami-madra-ksiazke-roku-rozpoczynamy-glosowanie.html
Polecam też profil Mądrych Książek na FB.

Zachwyciła mnie Mikrobiologia w formie Mangi (wypatrzyłam, że są też inne tytuły z tej serii) oraz Podręcznik użytkownika ciała.
Zresztą wszystkie konkursowe tytuły są godne uwagi.
Macie któreś z nich już w domu?
Obserwuj wątek
    • lalkaika Re: Wybory Miss Książki 02.03.19, 10:08
      prenumeraty nie wykupie,ale dzieki fajny spis
      • mid.week Re: Wybory Miss Książki 02.03.19, 10:36
        Dla tych co nie mają prenumeraty:

LISTA NOMINOWANYCH KSIĄŻEK:
        – Mary Beard, „Partenon”, Dom Wydawniczy Rebis
        – Marcin Napiórkowski, „Mitologia współczesna”, Wydawnictwo PWN
        – Alex Bellos, „Alex po drugiej stronie lustra. Jak liczby odzwierciedlają życie, a życie odzwierciedla liczby”, Wydawnictwo Prószyński i S-ka
        – Ed Yong, „Mikrobiom”, Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego
        – Julia Shaw, „Oszustwa pamięci”, Wydawnictwo Amber
        – George Musser, „Upiorne działanie na odległość”, CCPress
        – James Hamblin, „Gdyby nasze ciało potrafiło mówić. Podręcznik użytkownika”, Wydawnictwo Marginesy
        – Thomas Reinertsen Berg, „Teatr świata. Mapy, które tworzą historię”, Wydawnictwo Znak
        – Marta Alicja Trzeciak, „Czy słonie dają klapsy. Fascynujące rodzicielstwo zwierząt”, Wydawnictwo Feeria
        – Yuval Noah Harari, „Homo Deus: krótka historia jutra”, Wydawnictwo Literackie
        – Agnieszka Kossowska, „Duże sprawy w małych głowach”, Wydawnictwo Linia
        – Masaharu Takemura, „The Manga Guide. Biologia molekularna”, Wydawnictwo PWN
        – Kelsey Oseid, „Co widzimy w gwiazdach. Ilustrowany przewodnik po nocnym niebie”, Wydawnictwo Nasza Księgarnia
        – Dorota Sosnowska, „Piękne umysły. Opowiadania dla mądrych dziewczynek”, Wydawnictwo Skrzat
        – Katarzyna Gładysz, Nikola Kucharska, Paweł Łaczek, Joanna Wajs, „Zwierzęta, które zniknęły. Atlas stworzeń wymarłych”, Wydawnictwo Nasza Księgarnia
    • zla.m Re: Wybory Miss Książki 02.03.19, 10:09
      Nie mam i oficjalnie jesteś odpowiedzialna za to, że kupię big_grin

Super, dzięki za info.
      • mid.week Re: Wybory Miss Książki 02.03.19, 10:34
        Ja własnie plajtuję. Ta Manga to cała seria :o

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka