Dodaj do ulubionych

szum w uchu

04.03.19, 02:45
słuchajcie, piszę tu bo może któraś emama miała coś takiego, od ok. miesiąca mam taki szum w uchu (głowie), byłam u laryngologa, on nic nie widzi, dał mi jakieś tabletki i krople do nosa, ale nic nie przechodzi. Można oszaleć, co to może być i jak się tego pozbyć. Innych objawów brak.
Obserwuj wątek
    • mysiulek08 Re: szum w uchu 04.03.19, 03:16
      mierzylas cisnienie?
      • mrawka Re: szum w uchu 04.03.19, 08:00
        tak, ciśnienie idealne 120/80
    • milka_milka Re: szum w uchu 04.03.19, 08:07
      Na szybko: rezonans magnetyczny głowy (lekarz powinien ukierunkować badanie), badania audiologicznej i przepływy tętnic szyjnych.
      Wtedy można stawiać diagnozę, bo szumy uszne mogą mieć wiele przyczyn. Ja ze swoimi żyję już 25 lat, teraz mi się nasiliły, idę sprawdzać dlaczego.
      • mrawka Re: szum w uchu 04.03.19, 08:16
        dzięki smile, badanie słuchu miałam, jest trochę gorszy ale tak miałam od zawsze, a szumu nie było - zobaczymy czy lekarz da mi skierowanie na te przepływy i rezonans
        • bertie Re: szum w uchu 04.03.19, 11:34
          U mnie piski w uchu były dodatkiem do bólu szyi. Po wizycie u fizjoterapeuty, zmianie układu biurka/monitora w pracy i tygodniu robienia zalecanych ćwiczeń przeszło. Więc jak inne badania wyjdą OK to może fizjoterapeuta?
          Na moje uszy też niekorzystnie działa suche powietrze w sezonie grzewczym - nie szumią, ale się przytykają.
          A na ciągłe szumy w uszach po całej diagnostyce, która żadnych problemów fizycznych nie stwierdziła, osoba z rodziny dostała zalecenie spania przy odgłosach białego szumu albo deszczu. Ma to podobno nauczyć mózg nie zauważania tych szumów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka