mamablue 08.03.19, 17:53 Zjadłabym coś takieeego dobreeego, tylko nie wiem co. Mogę to coś sama ugotować w weekend. Raczej niesłodkie, obiadowe albo kolacyjne proszę. Wymyślcie mi robotę kulinarną na weekend, żeby się tak... ech... pysznie objeść Mniam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
summerland Re: Pomysły kulinarne na weekend 08.03.19, 17:57 Moze zajrzyj do Kasi - Opolanka Kasia na yt, gotuje fajne dania. Odpowiedz Link Zgłoś
mamablue Re: Pomysły kulinarne na weekend 08.03.19, 18:00 Nie znam, dzięki, chętnie zajrzę. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Pomysły kulinarne na weekend 08.03.19, 18:09 Dziś mnie w sklepie natchnęło i kupiłam na weekend burratę, którą zjemy z pomidorami i mozzarellą. To będzie raczej kolacja niż obiad. Obiadowo, to nabyłam żeberka jagnięce, które dziś wieczorem pewnie mąż zanarynuje, a jutro upiecze. Poza tym mam piersi i skrzydełka z kurczaka. Jeszcze nie wiem, co z tego wybiorę. Piersi będą w jakimś sosie, a skrzydełka zrobię na słodko kwaśno. Jak by nam się zachciało ryby, to mam też łososia, którego przyprawiam na ostro z cytryną. A jak nic mi się nie będzie chciało, to zjemy tosty francuskie z szynką, serem i ananasem 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
solejrolia Re: Pomysły kulinarne na weekend 08.03.19, 18:43 Baozi zrobiłam w tym tygodniu, rany, jakie to jest fajne! wykorzystałam mięso z rosołu, plus kapusta pekińska, i przyprawy, np. iamnotevenhere.blogspot.com/2015/05/bueczki-baozi-z-miesnym-nadzieniem.html . Polecam, bo wcale trudne do zrobienia nie jest. A jak zostanie, to można spakować do pudełka, i zabrać do pracy. A na jutro chcę zrobić normalny obiad domowy , w tygodniu raczej na taki nie ma szans- w tygodniu tylko szybkie dania. Kupiłam sznycle z indyka, no to chyba zrobię jako kotlety, plus ziemniaki purre i jakaś surówka, np colesław. W niedzielę to nie wiem...Może rybę w folii , plus frytki, plus sałata? Albo polędwiczki zrobię w sosie musztardowym. Odpowiedz Link Zgłoś
kurt.wallander Re: Pomysły kulinarne na weekend 08.03.19, 18:57 Chyba nie doradzę, jutro planuję albo fettuccine ze szpinakiem albo prostackie placki ziemniaczane z leczo. Odpowiedz Link Zgłoś