Dodaj do ulubionych

#metoo, molestowanie zakonnic

31.03.19, 19:20
Na wp.pl jest artykul o molestowaniu zakonnic. Podobmo ksieza, zakonnicy gwalca siostry zakonne. Podobno nawet dochodzi do aborcji!
Obserwuj wątek
    • szalona-matematyczka Re: #metoo, molestowanie zakonnic 31.03.19, 19:21
      Z jednej strony to przykre, ale ja pomyslalam sobie: uff! jak dobrze, ze jednak nie sa to gwalty na dzieciach!
      • pani_tau Re: #metoo, molestowanie zakonnic 31.03.19, 21:33
        szalona-matematyczka napisała:

> Z jednej strony to przykre, ale ja pomyslalam sobie: uff! jak dobrze, ze jednak
        > nie sa to gwalty na dzieciach!
        Pewnie, gwałt na zakonnicy to tylko taka tam... niezręczna sytuacja.
        • mrs.solis Re: #metoo, molestowanie zakonnic 01.04.19, 02:51
          Dzieci sa bezbronne i latwe do zmanipulowania. Zakonnice sa dorosle i skoro notorycznie daja sie gwalcic to widocznie im to odpowiada skoro nic z tym nie robia.
          • rosapulchra-0 Re: #metoo, molestowanie zakonnic 01.04.19, 03:50
            OJP uncertain
          • sumire Re: #metoo, molestowanie zakonnic 01.04.19, 10:15
            Wybitną głupotę palnęłaś.
    • bywalec.hoteli Re: #metoo, molestowanie zakonnic 31.03.19, 19:35
      Gdzie jest ten artykuł ? Nie widziałem. A nie wyssany z palca jak „sensacyjne” artykuły z Newsweeka ?
      • szalona-matematyczka Re: #metoo, molestowanie zakonnic 31.03.19, 19:45
        Nie moge wstawic linka. Www.wp.pl i tam znajdziesz.
      • ficus_carica Re: #metoo, molestowanie zakonnic 31.03.19, 19:48
        Tu:
        kobieta.wp.pl/molestowanie-zakonnic-to-problem-wiekszy-niz-nam-sie-wydaje-lekarz-pokazal-mi-liste-z-nazwiskami-32-mniszek-u-ktorych-przeprowadzil-aborcje-6364988648035969a

A żebyś nie czepiał się źródła, to jeszcze sprzed paru miesięcy z deon.pl:

m.deon.pl/religia/wiara-i-spoleczenstwo/art,1446,zakonnice-zaczely-mowic-o-wykorzystywaniu-seksualnym-metoo-je-otworzylo.html
        • bywalec.hoteli Re: #metoo, molestowanie zakonnic 31.03.19, 20:11
          Drugie źródło bardziej wiarygodne. Pierwsze sadze ze połowa wymyślona dla sensacji. Co do seksu księży z zakonnicami to ma to związek wg mnie z celibatem. Dlatego uważam, ze powinien zostać zniesiony.
          • ficus_carica Re: #metoo, molestowanie zakonnic 31.03.19, 20:42
            bywalec.hoteli napisał:

> Pierwsze sadze ze połowa wymyślona dla sensa
            > cji.

Możesz se sądzić. To jest wierzchołek góry lodowej.
            • rosapulchra-0 Re: #metoo, molestowanie zakonnic 31.03.19, 20:45
              Jaki mieć trzeba zryty musk, żeby coś takiego napisać: ja pomyslalam sobie: uff! jak dobrze, ze jednak nie sa to gwalty na dzieciach!??
              Gwałcić kobiety to żaden problem, tak? A już zakonnice to wolno bezkarnie?!
              • ficus_carica Re: #metoo, molestowanie zakonnic 31.03.19, 22:47
                Drzewka nie ogarniasz
                • rosapulchra-0 Re: #metoo, molestowanie zakonnic 01.04.19, 01:51
                  Ogarniam, ogarniam. Specjalnie tu wpisałam, bo trolla mam szaro i nie mogę jej bezpośrednio odpowiadać.
                  BTW, uwaga zupełnie nie na temat.
                  • triismegistos Re: #metoo, molestowanie zakonnic 01.04.19, 05:04
                    Wygasilaś, ale dalej z nią gadasz, puaczę big_grin
                    • ficus_carica Re: #metoo, molestowanie zakonnic 01.04.19, 06:41
                      triismegistos napisała:

> Wygasilaś, ale dalej z nią gadasz, puaczę big_grin
                      >

Rosa zawsze czujna jak ważka 😁
                      • rosapulchra-0 Re: #metoo, molestowanie zakonnic 01.04.19, 12:32
                        Następna, która nie wie, jak działa forum.
          • maslova Re: #metoo, molestowanie zakonnic 31.03.19, 23:41
            Obejrzyj dokument, na podstawie którego powstał artykuł, a dopiero potem wypowiadaj się na temat wiarygodności.
            • bywalec.hoteli Re: #metoo, molestowanie zakonnic 01.04.19, 00:03
              Powołują się na jakaś siostrę Clarence z Afryki, która pokazuje jej listę lekarska 32 zakonnic. O tym tez był dokument czy to dopisał autor artykułu ?
              • maslova Re: #metoo, molestowanie zakonnic 01.04.19, 00:05
                To też pokazuje dokument.
    • woman_in_love bzdury i fake newsy, nikt nie gwałcił nikogo 31.03.19, 20:53
      Idąc do zakonu dobrze wiedziały, że będą musiały służyć dobrodziejom i oddawać się. Tym bardziej, że od dziesiątków lat mowa o tym, że przyklasztorne cmentarze, katakumby czy doły są pełne szczątków noworodków.
    • beneficia Re: #metoo, molestowanie zakonnic 31.03.19, 21:08
      Zakonnice bezpieczniejsze, bo nie mają HIV.
      Aha.
      Zaorać to wszystko to mało powiedziane.
    • alpepe Re: #metoo, molestowanie zakonnic 31.03.19, 22:29
      Stefan Żeromski, Syzyfowe prace, polecam pasaż o wejściu carskich urzędników do żeńskiego klasztoru u znalezieniu trumienek ze szczątkami niemowląt. Nihil novi.
    • maslova Re: #metoo, molestowanie zakonnic 31.03.19, 23:39
      Polecam film „Molestowane zakonnice Kościoła katolickiego”, można go obejrzeć do 4 maja w wersji polskiej na platformie www.arte.tv.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka