szalona-matematyczka 31.03.19, 19:20 Na wp.pl jest artykul o molestowaniu zakonnic. Podobmo ksieza, zakonnicy gwalca siostry zakonne. Podobno nawet dochodzi do aborcji! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szalona-matematyczka Re: #metoo, molestowanie zakonnic 31.03.19, 19:21 Z jednej strony to przykre, ale ja pomyslalam sobie: uff! jak dobrze, ze jednak nie sa to gwalty na dzieciach! Odpowiedz Link Zgłoś
pani_tau Re: #metoo, molestowanie zakonnic 31.03.19, 21:33 szalona-matematyczka napisała: > Z jednej strony to przykre, ale ja pomyslalam sobie: uff! jak dobrze, ze jednak > nie sa to gwalty na dzieciach! Pewnie, gwałt na zakonnicy to tylko taka tam... niezręczna sytuacja. Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.solis Re: #metoo, molestowanie zakonnic 01.04.19, 02:51 Dzieci sa bezbronne i latwe do zmanipulowania. Zakonnice sa dorosle i skoro notorycznie daja sie gwalcic to widocznie im to odpowiada skoro nic z tym nie robia. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: #metoo, molestowanie zakonnic 01.04.19, 10:15 Wybitną głupotę palnęłaś. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: #metoo, molestowanie zakonnic 31.03.19, 19:35 Gdzie jest ten artykuł ? Nie widziałem. A nie wyssany z palca jak „sensacyjne” artykuły z Newsweeka ? Odpowiedz Link Zgłoś
szalona-matematyczka Re: #metoo, molestowanie zakonnic 31.03.19, 19:45 Nie moge wstawic linka. Www.wp.pl i tam znajdziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
ficus_carica Re: #metoo, molestowanie zakonnic 31.03.19, 19:48 Tu: kobieta.wp.pl/molestowanie-zakonnic-to-problem-wiekszy-niz-nam-sie-wydaje-lekarz-pokazal-mi-liste-z-nazwiskami-32-mniszek-u-ktorych-przeprowadzil-aborcje-6364988648035969a A żebyś nie czepiał się źródła, to jeszcze sprzed paru miesięcy z deon.pl: m.deon.pl/religia/wiara-i-spoleczenstwo/art,1446,zakonnice-zaczely-mowic-o-wykorzystywaniu-seksualnym-metoo-je-otworzylo.html Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: #metoo, molestowanie zakonnic 31.03.19, 20:11 Drugie źródło bardziej wiarygodne. Pierwsze sadze ze połowa wymyślona dla sensacji. Co do seksu księży z zakonnicami to ma to związek wg mnie z celibatem. Dlatego uważam, ze powinien zostać zniesiony. Odpowiedz Link Zgłoś
ficus_carica Re: #metoo, molestowanie zakonnic 31.03.19, 20:42 bywalec.hoteli napisał: > Pierwsze sadze ze połowa wymyślona dla sensa > cji. Możesz se sądzić. To jest wierzchołek góry lodowej. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: #metoo, molestowanie zakonnic 31.03.19, 20:45 Jaki mieć trzeba zryty musk, żeby coś takiego napisać: ja pomyslalam sobie: uff! jak dobrze, ze jednak nie sa to gwalty na dzieciach!?? Gwałcić kobiety to żaden problem, tak? A już zakonnice to wolno bezkarnie?! Odpowiedz Link Zgłoś
ficus_carica Re: #metoo, molestowanie zakonnic 31.03.19, 22:47 Drzewka nie ogarniasz Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: #metoo, molestowanie zakonnic 01.04.19, 01:51 Ogarniam, ogarniam. Specjalnie tu wpisałam, bo trolla mam szaro i nie mogę jej bezpośrednio odpowiadać. BTW, uwaga zupełnie nie na temat. Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: #metoo, molestowanie zakonnic 01.04.19, 05:04 Wygasilaś, ale dalej z nią gadasz, puaczę Odpowiedz Link Zgłoś
ficus_carica Re: #metoo, molestowanie zakonnic 01.04.19, 06:41 triismegistos napisała: > Wygasilaś, ale dalej z nią gadasz, puaczę > Rosa zawsze czujna jak ważka 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: #metoo, molestowanie zakonnic 01.04.19, 12:32 Następna, która nie wie, jak działa forum. Odpowiedz Link Zgłoś
maslova Re: #metoo, molestowanie zakonnic 31.03.19, 23:41 Obejrzyj dokument, na podstawie którego powstał artykuł, a dopiero potem wypowiadaj się na temat wiarygodności. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: #metoo, molestowanie zakonnic 01.04.19, 00:03 Powołują się na jakaś siostrę Clarence z Afryki, która pokazuje jej listę lekarska 32 zakonnic. O tym tez był dokument czy to dopisał autor artykułu ? Odpowiedz Link Zgłoś
maslova Re: #metoo, molestowanie zakonnic 01.04.19, 00:05 To też pokazuje dokument. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love bzdury i fake newsy, nikt nie gwałcił nikogo 31.03.19, 20:53 Idąc do zakonu dobrze wiedziały, że będą musiały służyć dobrodziejom i oddawać się. Tym bardziej, że od dziesiątków lat mowa o tym, że przyklasztorne cmentarze, katakumby czy doły są pełne szczątków noworodków. Odpowiedz Link Zgłoś
beneficia Re: #metoo, molestowanie zakonnic 31.03.19, 21:08 Zakonnice bezpieczniejsze, bo nie mają HIV. Aha. Zaorać to wszystko to mało powiedziane. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: #metoo, molestowanie zakonnic 31.03.19, 22:29 Stefan Żeromski, Syzyfowe prace, polecam pasaż o wejściu carskich urzędników do żeńskiego klasztoru u znalezieniu trumienek ze szczątkami niemowląt. Nihil novi. Odpowiedz Link Zgłoś
maslova Re: #metoo, molestowanie zakonnic 31.03.19, 23:39 Polecam film „Molestowane zakonnice Kościoła katolickiego”, można go obejrzeć do 4 maja w wersji polskiej na platformie www.arte.tv. Odpowiedz Link Zgłoś