arabelax 04.04.19, 17:09 czy są tu emamy, które straciły oboje rodziców w krótkim odstępie czasu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mikk25 Re: strata rodziców 04.04.19, 19:07 Ja w pół roku ale mieli po prawie 90 lat. Mama zmarła w nocy we śnie ( nie chorowała), a tato słabł z dnia na dzień ( jak go wzięłam do siebie to jeszcze wszedł na trzecie piętro, po miesiącu nie był w stanie chodzić z balkonikiem). Odpowiedz Link Zgłoś
arabelax Re: strata rodziców 04.04.19, 19:12 to miałaś bardzo długo rodziców. zazdroszczę Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: strata rodziców 04.04.19, 21:19 Mój znajomy stracił niespodziewanie matkę na samym początku wakacji. Chciał w pierwszym odruchu odwołać ślub zaplanowany na koniec lata, ale ojciec prosił by nie odwoływać, bo on ma raka. Ojciec zmarł jakoś w październiku. Oboje byli przed 60. Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: strata rodziców 04.04.19, 21:27 Moja mama zmarła gdy miała 55 lat, tata 27 lat później, ale po jej śmierci okazało się, ze miał zaawansowanego w inwazji raka. Szczęściem choroba przystopowała. Odpowiedz Link Zgłoś
kryzys_wieku_sredniego Re: strata rodziców 04.04.19, 23:16 Najbardziej przykra historia jaką znam to kolegi, któremu mama umarła na raka- chyba a tato rok później na zawał, miał mniej niż 10 lat, wychowała go młodsza siostra mamy, która miała 18 lat jak przejęła nad nim opiekę. Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: strata rodziców 05.04.19, 00:40 Poznałam niedawno dziewczynę, która straciła oboje rodziców, zginęli w wypadku samochodowym gdy ona miała 22 lata i była w końcówce ciąży... Nie jestem sobie nawet w stanie wyobrazić jak ona się po tym pozbierała. Odpowiedz Link Zgłoś
thaures Re: strata rodziców 05.04.19, 01:09 Znajoma straciła ojca, a matka dostała zawalu tuż po pogrzebie męża- już nie pamiętam czy w ten sam czy następny dzień. Dowiedziałam się, usilnie przekonując kogoś, że to tata znajomej zmarł, a nie mama - jak on twierdził. Okazało się, że każde z nas wiedziało tylko o jednej śmierci. Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: strata rodziców 05.04.19, 06:56 troszke inna sprawa, ale tez mocno dolujaca mojej przyjaciolki mama zachorowala w poniedzialek, a w niedzielę zmarla ,(po tygodniowym pobycie wszpitalu). Pogrzeb byl w srode, dzien przed walentynkami, w ktore to walentynki umarl tesc przyjaciolki. wiec siedzieli oboje w dniu zakochanych bez slowa - A. i jej maż. Bylo ciezko. Odpowiedz Link Zgłoś
szeptucha.z.malucha Re: strata rodziców 05.04.19, 08:00 Tata zmarł w wakacje, gdy miałam lat 37, mama 11,5 miesiąca później w kolejne wakacje (w obu wypadkach moje dzieci były na obozach - pamiętam dylematy jak je powiadomić). Oboje nagle, oboje po 60-tce. Znajomej tata zmarł (między 50 a 60) na zawał a w 1 miesięcznicę śmierci mama na wylew. Odpowiedz Link Zgłoś
joszka30 Re: strata rodziców 05.04.19, 08:21 Arabelax, Tobie się to przytrafiło? Współczuję... Odpowiedz Link Zgłoś
arabelax Re: strata rodziców 05.04.19, 08:52 tak. u mnie 7 miesiecy i bardzo świeża sprawa. dlatego tu zapytalam. Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: strata rodziców 05.04.19, 09:23 Bardzo Ci wspolczuje. Pamiętam Twoje posty o mamie. Odpowiedz Link Zgłoś
arabelax Re: strata rodziców 05.04.19, 12:19 mama zmarla w sierpniu w zeszłym roku, tato w zeszłym tygodniu. obydwoje rak bardzo szybko rozwijający się. Odpowiedz Link Zgłoś
jematkajakichmalo Re: strata rodziców 05.04.19, 14:48 Wspolczuje, trzymaj sie. Za tydzien jest pierwsza rocznica smierci mojego taty. Moja serdeczna kolezanka ma bardzo ciezko chorego tate. Od niedawna juz nie wstaje, potrzebuje opieki 24h. Caly czas zajmowala sie nim zona/mama kolezanki. Jakis miesiac temu zle sie poczula, zabrali ja na badania i okazalo sie, ze ma problemy z sercem. Za 2 dni miala miec prosty rutynowy zabieg zalozenia bajpasow. Zabiegu nie dozyla. Teraz dramat, z tata coraz gorzej i lada chwila spodziewaja sie najgorszego. Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: strata rodziców 05.04.19, 14:50 Współczuję straty obojga w krótkim czasie, moje kondolencje. Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: strata rodziców 05.04.19, 15:40 moje najszczersze kondolencje Odpowiedz Link Zgłoś
black_halo Re: strata rodziców 05.04.19, 09:27 arabelax napisał: > czy są tu emamy, które straciły oboje rodziców w krótkim odstępie czasu? Sąsiedzi moich rodziców. Dwoje dzieci, dorosłych już. Sąsiad zmarł na stole operacyjnym, sąsiadka dostała zawału na wieść o śmierci męża i zmarła w szpitalu. Bardzo smutny pogrzeb. Odpowiedz Link Zgłoś
kornelia_sowa Re: strata rodziców 05.04.19, 12:13 Mój kolega z klasy, mieliśmy 28 lat wtedy - pamietam to bdb. Zmarła na początku listopada jego mama (trzy tygodnie potem moja), zdążyliśmy się spotkać na cmentarzu, kązde wracało od swojej mamy. Powiedział, ze to był szok (tak jak u mnie), poleciały nam łzy. Wracał do Wielkiej Brytanii po miesięcznym "urlopie". Ledwo doleciał - tydzień póżniej wracał, bo też nagle zmarł jego tata, czyli w odstępie 5 tygodni. Jaki pisałam miał 28 lat , świeżo był po ślubie. Musiał wrócić z Wysp gdzie zdazył się juz trochę zakotwiczyć, urządzić. No, ale ktoś musiał zająć sie bratem. Chłopak miał 18 lat, był rok przed maturą. Poradzili sobie. Dobrze brata wychował Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: strata rodziców 05.04.19, 19:51 mojej koleżanki z klasy rodzice bardzo szybko, jedno po drugim, zmarli 2 lata temu. dziś zmarła moja koleżanka z klasy, dwa lata temu tez jedna zmarła. Jesteśmy rocznik 81 i jakoś mi to wszystko nie pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
kokosowy15 Re: strata rodziców 05.04.19, 20:23 Między śmiercią mojego Taty a mojej Mamy upłynęło 27 lat. Ale tesciowie zmarli w przeciągu 40 dni Odpowiedz Link Zgłoś