Dodaj do ulubionych

Fałda nad blizną po cc

08.04.19, 01:14
Tydzień temu miałam cc w 28tygodniu ciązy , gdy leżę w łóżku widać tylko malutka blizne, płaski brzuch, bez żadnych fałd, a gdy wstanę, lub usiądę pojawia sie fałda nad blizną, która jest cała gorąca , a zarazem miękka. Nie mam pojecia czy mi to zniknie. Miałyście tak drogie Panie?
Obserwuj wątek
    • mamtrzykoty Re: Fałda nad blizną po cc 08.04.19, 02:05
      Jeśli miałaś CC tydzień temu, to nie masz blizny tylko świeży szew, a jeśli cię coś niepokoi to idź do lekarza, najlepiej do tego szpitala, gdzie ci CC robili.
    • pani-nick Re: Fałda nad blizną po cc 08.04.19, 07:58
      🤦‍♀️
      Jak dziecko?
      • babeczka12 Re: Fałda nad blizną po cc 08.04.19, 09:48
        Nie przeżyło. 😥😪
        • pani-nick Re: Fałda nad blizną po cc 08.04.19, 10:01
          sad Masz jakieś sensowne wsparcie?
          • babeczka12 Re: Fałda nad blizną po cc 08.04.19, 15:16
            Tak mam, ale co mi po wsparciu jak mojego aniołka już nie ma ze mnąsad
    • qwirkle Re: Fałda nad blizną po cc 08.04.19, 10:14
      Przytulam mocno.
      Też mam fald taki jak opisujesz, po cięciu poprzecznym. Blizna całkowicie chowa się pod majtkami, w sensie gumka pokrywa bliznę, wyglada to ok. Martwić się o estetykę mogłabyś gdybyś cięcie miała pionowe. Teraz trzeba by zagoily sie wszystkie rany. Z czasem na pewno to nastąpi.
    • fawiarina Re: Fałda nad blizną po cc 08.04.19, 10:21
      Wszystko jest jeszcze świeże, rana się dopiero goi. Jakiekolwiek wątpliwości od razu konsultuj z lekarzem.
    • bei Re: Fałda nad blizną po cc 08.04.19, 11:53
      Przecięta limfa może pamiętać zbrodnię, ale może tez powrócić do stanu przed operacją. Tak zaraz po CC to nie pamiętam jak było, po zdjęciu szwu ( 8 doba- sama zdjęłam) nie było fałdy. Mojej znajomej fałda zniknęła w drugim lub trzecim roku po CC.
    • sfornarina Re: Fałda nad blizną po cc 08.04.19, 12:48
      Współczuję mocno.

Fałda się zmniejszy albo całkiem zniknie. To rozciągnięta skóra i potrzebuje czasu, przynajmniej kilka miesięcy do roku. W ogóle się tym nie przejmuj, brzuchy po cesarkach goją się całkiem ładnie i ostatecznie zostaje Ci tylko mała blizna poniżej linii bikini; to tylko na początku strasznie wygląda.

Co do gorąca - skonsultuj to z lekarzem żeby wykluczyć infekcję.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka