tanebo2.0 17.04.19, 12:34 Uniewinniony. W sumie to lepiej niż miałby skończyć jak Komeda. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zlota.ptaszyna Re: Ewa Tylman 17.04.19, 12:47 ale wrzucil ja do tej rzeki czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
nugatka81 Re: Ewa Tylman 17.04.19, 15:04 Poszlaki na to wskazują, dowody nie. Na pewno nie udzielil jej pomocy Odpowiedz Link Zgłoś
flegma_tyczka Re: Ewa Tylman 17.04.19, 16:51 A wiadomo, że był świadkiem jej wpadnięcia do wody? Oboje byli urżnięci do n-tej potęgi. Jak będę szła pijana jak stodoła przez miasto i nie zauważę/nie dojdzie do mnie, że dowolna osoba dorosła (znana lub nieznana) wpadła właśnie do wody i tonie i sobie pójdę dalej, bez świadomości, że coś takiego się stało to będę odpowiadać za to? Bez jaj. Bycie pijanym to nie przestępstwo o ile nie sprawuje się opieki nad nieletnimi, nie jest się w pracy i nie robi awantur. Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Ewa Tylman 17.04.19, 13:01 Tak teoretycznie- to osoba pod wpływem może zachować się różnie, mogła spaść, mogła wejść do wody i pływać....mógł ja zepchnąć , popchnąć. Mógł uciec ze strachu, ze wina spadnie na niego. Współczuję rodzinom. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Ewa Tylman 17.04.19, 13:09 Gdy czytałam o tym dawno temu, to wydawał mi się niewinny. Nie widziałam motywu ani sensu, żeby miał mordować. Odpowiedz Link Zgłoś
nugatka81 Re: Ewa Tylman 17.04.19, 15:04 To było dobre mama-ola napisała: > Gdy czytałam o tym dawno temu, to wydawał mi się niewinny. Nie widziałam motywu > ani sensu, żeby miał mordować. Odpowiedz Link Zgłoś
pani-nick Re: Ewa Tylman 17.04.19, 15:12 A co z teoriami spiskowymi o pełni księżyca, wilkołakach i innych szatanach? Odpowiedz Link Zgłoś
nugatka81 Re: Ewa Tylman 17.04.19, 15:03 Pfff poszlaki są bardzo mocne... moim zdaniem miał OBOWIAZEK przynajmniej jej pomóc - nieudzielenie pomocy to kryminal Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Ewa Tylman 17.04.19, 15:16 Albo chociaż wezwać pomoc, chyba tak wlasnie postapilby niewinny człowiek, zadzwoniłby pod 112 Odpowiedz Link Zgłoś
roks30 Re: Ewa Tylman 17.04.19, 15:31 Uważam, ze to był wypadek i nie udzielił pomocy. Za nieudzielenie powinien być wyrok, a tu już du.y dala prokuratura. Odpowiedz Link Zgłoś
45rtg Re: Ewa Tylman 17.04.19, 15:32 roks30 napisała: > Uważam, ze to był wypadek i nie udzielił pomocy. Za nieudzielenie powinien być > wyrok, a tu już du.y dala prokuratura. Nieudzielenie też trzeba udowodnić. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Ewa Tylman 17.04.19, 15:36 Skoro uciekl z miejsca wypadku i nie ma sladu, ze dzwonil na 112, to chyba będzie proste do udowodnienia Odpowiedz Link Zgłoś
45rtg Re: Ewa Tylman 17.04.19, 15:43 sofia_87 napisał(a): > Skoro uciekl z miejsca wypadku i nie ma sladu, ze dzwonil na 112, to chyba będz > ie proste do udowodnienia Trzeba udowodnić, że wiedział o wypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Ewa Tylman 17.04.19, 15:49 W tej kwestii dowodem sa jego telefony i sms do kilku osob z tej nocy. Gdyby nie wiedział, nie widział wypadku, to spokojnie by wrocil do domu i odsypial impreze Odpowiedz Link Zgłoś
45rtg Re: Ewa Tylman 17.04.19, 15:52 sofia_87 napisał(a): > W tej kwestii dowodem sa jego telefony i sms do kilku osob z tej nocy. > Gdyby nie wiedział, nie widział wypadku, to spokojnie by wrocil do domu i odsyp > ial impreze Cóż. No to mogą go ponownie oskarżyć. Odpowiedz Link Zgłoś
45rtg Re: Ewa Tylman 17.04.19, 16:06 sofia_87 napisał(a): > Mam nadzieje, ze to zrobia A proszę Cię bardzo. Acz mam wrażenie, że jakby to mogli naprawdę udowodnić, to już by to w akcie oskarżenia było. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Ewa Tylman 17.04.19, 16:11 Skoro postawiono zarzut zabójstwa, to trudno aby go rownoczesnie oskarżali o nieudzielenie pomocy Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Ewa Tylman 17.04.19, 16:14 sofia_87 napisał(a): > Skoro uciekl z miejsca wypadku i nie ma sladu, ze dzwonil na 112, to chyba będz > ie proste do udowodnienia Musiałby jeszcze ten wypadek widzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Ewa Tylman 17.04.19, 16:25 araceli napisała: > sofia_87 napisał(a): > > Skoro uciekl z miejsca wypadku i nie ma sladu, ze dzwonil na 112, to chyb > a będz > > ie proste do udowodnienia > > Musiałby jeszcze ten wypadek widzieć. Co dodajmy - w tamtym miejscu jest jeszcze mniej prawdopodobne niż zabójstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
flegma_tyczka Re: Ewa Tylman 17.04.19, 16:53 A policjanci, którzy go bili ponieśli jakieś konsekwencje? Przecież miał on krwiaka mózgu i jeszcze z więzienia wzięli go do szpitala. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Ewa Tylman 17.04.19, 15:41 Sam był pijany w trzy dupy, więc być może nawet nie jarzył, co się dziej. Odpowiedz Link Zgłoś
argentea Re: Ewa Tylman 17.04.19, 15:48 Ale po tym jak ją zostawił, dzwonił na stacji benzynowej do przyjaciela. Był też jakiś wątek o podrzuceniu przez niego dowodu osobistego Ewy Tylman. To chyba trochę jarzył. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Ewa Tylman 17.04.19, 15:44 nugatka81 napisała: > Pfff poszlaki są bardzo mocne... moim zdaniem miał OBOWIAZEK przynajmniej jej p > omóc - nieudzielenie pomocy to kryminal Z monitoringu pamiętam, że oboje się słaniali na nogach idąc. W takim stanie upojenia alkoholowego raczej nie ma szans na to by pomóc osobie, która wpadła do wody. Została nad wodą, zasnęła i wpadła itp. Nie dziwi mnie też to, że facet nie pamięta co się stało, film mu się urwał. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Ewa Tylman 17.04.19, 15:51 Ale jest szansa zadzwonić pod 112... Jego rozmowy i sms swiadcza o tym, ze nawet jeśli nie wepchnal jej do wody, to widział, ze wpadla Odpowiedz Link Zgłoś
apallosa Re: Ewa Tylman 17.04.19, 15:52 A ja stawiam dolary przeciwko orzechom,ze poczestowano ja tym swinstwem,co wymienionego w innym wątku D.Górala. Nie widzicie tego? Bo dla mnie nie jest przypadkiem to,ze ofiary :Tylman,Góral i inni po wypiciu drinka odczuwają ogromną chęć na pływanie -jeden czort:wiosna czy zima. Co to za świństwo i jaki toto ma sklad-dalibog nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
45rtg Re: Ewa Tylman 17.04.19, 15:54 apallosa napisał: > A ja stawiam dolary przeciwko orzechom,ze poczestowano ja tym swinstwem,co wymi > enionego w innym wątku D.Górala. > Nie widzicie tego? Bo dla mnie nie jest przypadkiem to,ze ofiary :Tylman,Góral > i inni po wypiciu drinka odczuwają ogromną chęć na pływanie -jeden czort:wiosn > a czy zima. > Co to za świństwo i jaki toto ma sklad-dalibog nie wiem. Żadna tajemnica. To całkiem prosty związek chemiczny, możliwy do wyprodukowania nawet w warunkach domowych. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Ewa Tylman 17.04.19, 16:17 apallosa napisał: > po wypiciu drinka odczuwają ogromną chęć na pływanie -jeden czort:wiosn > a czy zima. Jako abstynentka od zawsze, na trzeźwo obserwująca pijanych ludzi powiem ci, że absolutną normą są ciągoty do rożnych niebezpiecznych miejsc 'po paru drinkach'. Odpowiedz Link Zgłoś
apallosa Re: Ewa Tylman 17.04.19, 18:00 A to też prawda... Miałam kiedyś kolezanke:przemiła,sympatyczna, ale niedajbuk dac jej kilka drinkow-wpadała wtedy w istny kociokwik.Potrafiła wtedy płakać rzewnymi łzami na chodniku,bez nijakiej przyczyny,aż ludzie przystawali-potrafiła tez pruc przed siebie jak primo Argentyna-nieistotne,ze samochody jadą,rowery czy ludzie idą... Może Tylman to był podobny typ? Ale z trzeciej strony to coś za dużo tych chętnych do pływania po imprezach ostatnio... Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Ewa Tylman 17.04.19, 16:09 Ale postawiono mu zarzut zabójstwa i od tego zarzutu został uniewinniony. Pretensje kieruj do prokuratury. Odpowiedz Link Zgłoś