Dodaj do ulubionych

Urlop z partnerem

24.04.19, 21:13
Jestem wściekła jak osa. Noc z głowy.
Mam zaplanowany urlop, wpłacona zaliczkę. Corka pod opieką babci i ojca. Chorwacja autem. A partner właśnie oświadcza że nie chce że za drogo że za daleko itp.
On chce w Polsce albo w ogóle nie musi jechać.
Tak jakby go nie było przy załatwianiu i wypisywaniu karty urlopowej!
I co ja mam zrobić...

Obserwuj wątek
    • kobietawitawas Re: Urlop z partnerem 24.04.19, 21:14
      Do jutra mam termin wpłaty i ponieważ miał też kasę to się okazało jak się okazało
      • beneficia Re: Urlop z partnerem 24.04.19, 21:21
        W sensie Twoją kasę? Czy co?
        • kobietawitawas Re: Urlop z partnerem 24.04.19, 21:23
          Każdy miał wpłacić swoja część
      • jowita771 Re: Urlop z partnerem 25.04.19, 07:19
        Może liczył, że Ty zapłacisz całą kwotę.
    • pani-nick Re: Urlop z partnerem 24.04.19, 21:16
      Pojechalabym sama, ewentualnie z dzieckiem. Nie lubię fochów.
      • kobietawitawas Re: Urlop z partnerem 24.04.19, 21:18
        Niestety to urlop w maju A córka w ósmej klasie
        • livia.kalina Re: Urlop z partnerem 24.04.19, 21:33
          W maju pewnie jeszcze strajk będzie.
          • tiszantul Re: Urlop z partnerem 25.04.19, 13:22
            > W maju pewnie jeszcze strajk będzie.

będzie, ale zawieszony. Zawieszony może i 10 lat potrwać, nikt nie zauważy. Opozycja nigdy się nie poddaje, nigdy nie przegrywa, oni tylko "zawieszają"

"Sławomir Broniarz: Od soboty Związek Nauczycielstwa Polskiego zawiesza ogólnopolski strajk"

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,24698859,slawomir-broniarz-od-soboty-zwiazek-nauczycielstwa-polskiego.html#s=BoxOpMT
        • pani-nick Re: Urlop z partnerem 24.04.19, 23:51
          To sama.
    • beneficia Re: Urlop z partnerem 24.04.19, 21:20
      No ale co, nie wiedział dokąd jedziecie?
      • kobietawitawas Re: Urlop z partnerem 24.04.19, 21:22
        Wiedział. Był razem że mną w biurze
        • beneficia Re: Urlop z partnerem 24.04.19, 21:27
          No to zastanów się o czym to świadczy.
          I czy będziesz mogła na niego liczyć przy innych wspólnych ustaleniach.
          • kobietawitawas Re: Urlop z partnerem 24.04.19, 21:29
            Jesteśmy razem dwa lata. We wszystkim pomaga i jest bardzo w porządku w stosunku do mnie i do corki
            • beneficia Re: Urlop z partnerem 24.04.19, 21:39
              I to pierwszy raz, jak Cię tak wystawił?
              • kobietawitawas Re: Urlop z partnerem 24.04.19, 21:41
                Tak
    • madame_edith Re: Urlop z partnerem 24.04.19, 21:20
      No na takie rozkminy to byl czas na etapie planowania i zaliczki. Teraz to bym go chyba udusila na Twoim miejscu... jak ja nienawidze takich akcji.
      • kobietawitawas Re: Urlop z partnerem 24.04.19, 21:22
        No właśnie. Coś tam bąknął że w Polsce najlepiej. On nigdy wcześniej nie jeździł za granicę. W zeszłym roku byliśmy razem i bardzo mu się podobało.
        • madame_edith Re: Urlop z partnerem 24.04.19, 21:26
          Wez go obsztorcuj na czym swiat stoi i planow nie zmieniajcie. W Chorwacji raczej bedzie fajnie (to jest piekny kraj, zwłaszcza w wersji bez tlumow), a jak teraz odpuscisz to bedziesz wpieniona dlugo (w kazdym razie ja bym byla). No i powstanie precedens, ze w ostatniej chwili mozna Cie wystawic do wiatru. Nie odpuszczaj
        • taki-sobie-nick Re: Urlop z partnerem 25.04.19, 00:28
          Coś tam bąknął że w Polsce najlepiej.

Naturalnie, bez naszego okrzyku "k...a!" to w ogóle wakacji nie ma.
    • kamien.na.dnie Re: Urlop z partnerem 24.04.19, 21:29
      kobietawitawas napisał(a):

> I co ja mam zrobić...

1. daj sobie z nim spokój
      2. znajdź na szybko towarzysza podróży (bylejaki, pierwszy lepszy z ulicy - tylko nie muzułmanin! wink)
      3. jedźcie razem
      4. ciesz się wycieczką i nowym nabytkiem

Pomogłam?
      • kobietawitawas Re: Urlop z partnerem 24.04.19, 21:30
        Eee
        • wiktor_bog Re: Urlop z partnerem 24.04.19, 21:44
          Też zachęcam, by nie dać się przekonac do rezygnacji.
          Zaplanowaliście to RAZEM i Pani partner się na to zgodził. Znał odległość i koszty. Może jednak Pani zaproponowac, że następny wyjazd będzie bliższy, tanszy, itp. - aby wszystko się zrekompensowało smile
    • krowa_morska Re: Urlop z partnerem 24.04.19, 21:44
      Zaliczka przepadnie, jeśli pan się nie zdecyduje? Co on uważa o takiej stracie kasy przez jego niezdecydowanie?
    • lauren6 Re: Urlop z partnerem 24.04.19, 21:45
      Ale debil. Walizki za drzwi + poszukaj koleżanki na majowy babski wypad.
      • gajmal Re: Urlop z partnerem 24.04.19, 21:59
        A może Pan się nie czuje na siłach prowadzić auta tyle kilometrów?
        Ustal na czym polega problem.
        • lauren6 Re: Urlop z partnerem 25.04.19, 06:44
          Jeżeli pan się boi dalekiej podróży (lotu samolotem/ dalekiej podróży autem) to powinien to wyartykułować PRZED rezerwacją biletów i wpłatą zaliczki. Strzelanie fochów na tym etapie jest niepoważne i naraża autorkę na stratę konkretnych pieniędzy. Taki facet to odpad atomowy do odstrzału. Dziś się przestraszył jazdy samochodem, jutro się przestraszy, że autorka zachorowała/straciła pracę/inny wypadek losowy i też ją wystawi do wiatru. Tacy faceci to najgorszy typ tchórzliwych dupków, dlatego lepiej zakończyć znajomość na tym etapie, niż nadal się uważać za partnera tak nieodpowiedzialnej osoby.
    • kobietawitawas Re: Urlop z partnerem 24.04.19, 21:58
      Wierzycie że mi się już odechciało jechać ...
      • hanusinamama Re: Urlop z partnerem 24.04.19, 22:36
        A partnera ci sie nie odechciało??? Serio pytam...
    • boo-boo Re: Urlop z partnerem 24.04.19, 21:59
      Olać, jechać samej i dobrze się bawić. Koleżankę jakąś zabierz jak chcesz.
      • kobietawitawas Re: Urlop z partnerem 24.04.19, 22:06
        Ja sama autem się nie zdecyduje
    • hrabina_niczyja Re: Urlop z partnerem 24.04.19, 22:11
      No dobrze, a on siedział o tej podróży? Też wpłacał zaliczkę? Wiedział, że autem? Bo jakoś to niepoważnie brzmi. Skoro wiedział to o co teraz chodzi? Weź go zapytaj na poważnie, bo samo nie bo nie to dziwne jest.
    • default Re: Urlop z partnerem 24.04.19, 22:20
      Miałam podobna historie, z moim mężem, gdy jeszcze nie był mężem, w ogóle dopiero się zaczynało na poważnie miedzy nami. Napaliłam się na wyjazd do Soczi, on to popierał, nie protestował gdy robiłam rezerwacje - po czym oznajmił ze niestety, ale on nie może jechać ze mną, bo ma służbowy wyjazd do Szwajcarii. Wściekłam się, ale bardzo chciałam jechać, sama to sama, trudno. Ale w biurze podrozy robili jakieś problemy z zamianą dwuosobowego pobytu na jednoosobowy, mnie się nie chciało z nimi szarpać - wiec po prostu pojechałam z kimś, kto miał czas i chęć pojechać. Było bardzo fajnie, a niemąż pluł sobie w brode, ze nie przesunął swojego wyjazdu.
    • ida_listopadowa Re: Urlop z partnerem 24.04.19, 22:27
      Spokojnie. Bedzie dobrze, bez nerwowych ruchow. Panu sie nie chce za bardzo, bo daleko i trzeba sie zwlec ze zwyklego zycia i z kanapy. Nie denerwuj sie tylko przekonuj, ze z nim chcesz, w przyszlym roku w PL, to juz zaplanowane, bardzo sie cieszysz na wyjazd i tp. Ludzie nienawykli do podrozy maja strach podrozny albo reisefeber, to sie takim unikaniem objawia. Spokojne przekonywanie jest najlepsze, a jak ruszycie to juz bedzie ok
    • ira_08 Re: Urlop z partnerem 24.04.19, 22:32
      Piszesz, że nigdy nie był za granicą. Może się tego wstydzi, boi się, że się nie dogada? Macie obydwoje prawko? Nawet z południowej Polski to ze 12 godzin jazdy. Może po prostu dowiedz się, gdzie problem? My ci nie powiemy. Wątpię, żeby mu się odwidziało. Miałam z pracy znajomego, który w wieku niemal 30 lat 1. raz jechał za granicę, przeżywał jak stonka wykopki.
    • jola-kotka Re: Urlop z partnerem 24.04.19, 22:32
      A moze cos sie stalo, cos mu zepsulo humor i chec na wyjazd. Zapytalas?
      • jowita771 Re: Urlop z partnerem 25.04.19, 07:23
        Jola ma rację, na pewno można go jakoś wytłumaczyć, nawet trzeba, przecież to mężczyzna.
        • milva24 Re: Urlop z partnerem 25.04.19, 07:26
          Ale tu akurat jola ma rację. Jeśli człowiek, który jest w porządku przez dwa lata nagle odwija taki numer to warto byłoby szczerze porozmawiać i to niezależnie od tego czy ten człowiek jest kobietą czy mężczyzną.
          • lauren6 Re: Urlop z partnerem 25.04.19, 08:00
            Przeczytaj sobie jeszcze raz ten fragment:

"On chce w Polsce albo w ogóle nie musi jechać.
            Tak jakby go nie było przy załatwianiu i wypisywaniu karty urlopowej!"

I jeszcze raz. Tak się zachowuje dojrzały mężczyzna? Nie wiecie jaki był przez te 2 lata związku. Autorka pisze, że był ok, ale już wcześniej mogły być jakieś nieciekawe sytuacje, które zignorowała, bo nie uderzały w jej portfel.

Facet jest do odstrzału. Chyba, że jest się Jolą to wtedy należy machnąć ręką na pieniądze, usiąść panu na kolanach i prosić o wybaczenie, że się wpedziło go w tak niezręczną sytuację jak wyjazd na majówkę.
            • milva24 Re: Urlop z partnerem 25.04.19, 08:41
              Walizki wystawić zawsze zdąży. Mnie się wydaje, że pan nie ma pieniędzy i stąd ta nagła zmiana. Pytanie na co je stracił skoro miał je przy ustalaniu majówki. Bez rozmowy autorka się tego nie dowie.
              • lauren6 Re: Urlop z partnerem 25.04.19, 09:00
                Na pewno rozdał na chore pieski i kotki i stąd ten pusty portfel wink

Tym bardziej zapaliłaby mi się czerwona lampka, że pan nie ma żadnych oszczędności i nie umie zaplanować wydatków.
                • milva24 Re: Urlop z partnerem 25.04.19, 11:25
                  Mógł na przykład pożyczyć koledze, który się miga ze zwrotem.
                  • hrabina_niczyja Re: Urlop z partnerem 25.04.19, 11:38
                    To chyba po 2 latach można powiedzieć co i jak? Dziwny typ.
                • triismegistos Re: Urlop z partnerem 25.04.19, 11:34
                  Pewnie prezent wątkodajce kupił wink
    • mikk25 Re: Urlop z partnerem 25.04.19, 08:00
      Kasy nie ma.
    • barattolina Re: Urlop z partnerem 25.04.19, 08:08
      Obstawiam, że coś się stało, a on nie chce Ci powiedzieć co.
      To są żadne argumenty przecież.
    • an.16 Re: Urlop z partnerem 25.04.19, 09:27
      Od początku do końca był to twój pomysł i pan myślał, ze się rozkręci i nastawi pozytywnie, ale ... Widać, ze nie chciał jechać od początku (przebąkiwał) ale ty parłaś. teraz stwierdził, ze szkoda mu kasy na coś na co nie ma nawet chęci. Proponuje planować razem cos co pasuje wam obojgu, bo facet z gatunku trudnych i niezdecydowanych. Ja bym sobie w ogóle odpuściła wspólne wyjazdy. Obowiązku nie ma. Masz jeszcze córkę z która możesz jeździć.
      • scarlett74 Re: Urlop z partnerem 25.04.19, 11:03
        Słuchaj kobieto, może postaw partnerowi ultimatum, albo zbiera cztery litery i przestaje marudzić, albo proponujesz rodzinną wyprawę z córką i jej ojcem😜
      • gryfna-frelka Re: Urlop z partnerem 25.04.19, 20:07
        Zgadzam sie z an.16. Mozliwe ze pan nie byl dopuszczony tak naprawde (naprawde!) do glosu, ze dostosowal sie tak jak dostosowuje sie byc moze i w innych sytuacjach. Moze to taki typ, albo charakterologicznie ulozyliscie relacje tak ze pan robi wysilek tu i tam a autorka tego nie dostrzega bo dla niej wszystko toczy sie normalnie - i nie jest to oskarzenie, po prostu stwierdzenie.
    • triismegistos Re: Urlop z partnerem 25.04.19, 11:35
      Odstrzał sanitarny?
    • partycja574 Re: Urlop z partnerem 25.04.19, 12:43
      Na siłę go nie ciągnij, bo będzie niezadowolony i popsuje wam wakacje. Wtedy to serio wydacie kasy bez sensu. A mówił coś czemu mu się tak nagle odmieniło?
    • lumeria Re: Urlop z partnerem 25.04.19, 15:09
      Na Zyciu Rodzinnym napisala:

kobietawitawas 24.04.19, 21:04

>Zaplanowany, zapłacona zaliczka. Do piątku wpłata reszty. Chorwacja autem.
      >Mamy jechać sami tzn ja i mój partner, córka zostaje z ojcem i babcia .
      >Ostatni wspólny zagraniczny urlop to była porażka tzn ja on i córka.
      >I właśnie się dowiaduje że on nie chce jechać. Że za daleko że za drogo i w ogóle. Najlepiej do P>olski albo w ogóle. I co ja mam zrobić. Jestem wściekła. Zawsze jeździłam w świat...

A tutaj pisze:

kobietawitawas 24.04.19, 21:22
      >No właśnie. Coś tam bąknął że w Polsce najlepiej. On nigdy wcześniej nie jeździł za granicę.
      >W zeszłym roku byliśmy razem i bardzo mu się podobało.

Troll?
      • beneficia Re: Urlop z partnerem 25.04.19, 20:46
        Haha, ematka zawsze rewolucyjnie czujna 😁 I dobrze.
      • cruella_demon Re: Urlop z partnerem 25.04.19, 21:03
        Cóż, trollować trzeba spójnie tongue_out

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka