kamien.na.dnie 25.04.19, 23:43 Da się uniknąć antybiotyku? Jakieś metody? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rulsanka Re: Zatoki 25.04.19, 23:54 Oczywiście, że można, pod warunkiem, że nie jest to zapalenie bakteryjne. Jeżeli nie masz przeciwwskazań to pseudoefedryna (u mnie najlepiej sprawdza się claritine active), steryd donosowy i ibuprofen. Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Zatoki 25.04.19, 23:55 Zestaw do płukania zatok, inhalacje, ogrzewanie, coś do nosa rozrzedzającego, by katar schodził, dużo pić. Powinno pomóc, ale jeśli zatoki już masz zawalone to weź jakiś ibuprom zatoki, czy sinupret. Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: Zatoki 26.04.19, 03:41 jezeli nos cie od tego nie boli to naprawdę skuteczne jest to - Neti pot, łagodne w użyciu i nie musisz koniecznie kupować saszetek a robić sobie roztwór z soli i przegotowanej wody (i ew. z sody). Poza tym sa takie wersje z tym ze to płucze pod niejakim cienieniem i wprawdzie szybciej się płucze zatoki, to np dla mnie okazalo sie zbyt bolesne. czecie , wymyślili tez Waterpluse ale tego nie używałam wiec nie wiem jak to działa. Jest jeszcze czwarte gadżet Navage - na dwie dziurki i osobiscie gdybym miała znowu kupić to bym kupiła własnie taki dublet. aa, i jeszcze jest piate, sinupulse Na YT możesz wszystko znaleźć i zobaczyć jak to pracuje. Jedno jest pewne, stosowanie tych płukanek rano i wieczorem dzień w dzień systematycznie jest najbardziej skuteczna metoda w walce z zatokami. to potwierdziła moja lekarka laryngolog która także ma problemy z zatokami i mówi ze od kiedy stosuje to dwa razy dziennie (Dr Mehta sinus rinse) to ma od lat spokój. Minnie Odpowiedz Link Zgłoś