Dodaj do ulubionych

Do emam z Hiszpanii

27.04.19, 09:49
Idealnie byłoby jeszcze z Barcelony, ale niekoniecznie smile

Mam pytanie odnośnie zakupu biletów online do Sagrady. Chcę kupić bilety basic, za 17 eu. Będziemy z 2 dzieci, więc dodatkowe atrakcje odpuszczamy. Sprawdzałam na kilku stronach i wszędzie podstawowe bilety można kupić TYLKO w przedziale czasowym 17:30-19:30-, co dla nas, z uwagi na dzieci, jest za późno.
Bilety dostępne cały dzień są tylko sprzedawane razem z pakietem audioguidem za 25eu. Nie uśmiecha mi się płacić dodatkowe 16 eu za coś, z czego nie skorzystam.

Czy mam szansę kupić gdzieś bilety basic na inne godziny? Opcję zakupu z samego rana w kasie biorę pod uwagę tylko jako ostateczność.
Obserwuj wątek
    • obrus_w_paski Re: Do emam z Hiszpanii 27.04.19, 10:37
      Jest napisane na stronie, ze te 17€ to cena promocyjna i jest dostępna tylk ów tych widełkach czasowych tickets.sagradafamilia.org/ca/1-individual/1-sagrada-familia-basica

„SAGRADA FAMÍLIA BÀSICA17 €
      Visita la Sagrada Família pel teu compte. COMPRAR
      Entrada Sagrada FamíliaTorresAudioguiaVisita guiada
      - Entrada Sagrada Família:
      Aquesta entrada no inclou serveis addicionals.
      Entrada disponible en horaris promocionats. ”

Jeśli chcesz iść w innych godzinach to płacąc więcej
    • obrus_w_paski Re: Do emam z Hiszpanii 27.04.19, 10:41
      Tu więcej po angielsku: : From January 1, Basic Ticket without audio guide only allows access to Sagrada Familia in the afternoon. If you buy your Basic Ticket by selecting the morning schedule, we will send you the ticket with the first available schedule of the afternoon shift and always on the day of .

sagradafamilia.tictactickets.es/en
    • bigzaganiacz Re: Do emam z Hiszpanii 27.04.19, 13:12
      W zasadzie to nic ciekawego w sagrada nie ma , to juz lepiej do tibidabo parj albo gaudi park
      • bigzaganiacz Re: Do emam z Hiszpanii 27.04.19, 13:15
        Kolejka linowa z portu tez ok
      • obrus_w_paski Re: Do emam z Hiszpanii 27.04.19, 13:58
        Może byłeś tam 10 lat temu. Od jakiś 5-6 lat wnętrze jest wykończone i zapiera dech w piersiach. Rzadko zwiedzam kościoły, ale w tym spędzam co roku (drzwi otwarte) conajmniej godzinę i się wgapiam.

A tak w ogóle to widzę, ze wygaszanie jest case sensitive i wygasiłam big Zaganiacza z wielkiej litery. Idę się poprawić

bigzaganiacz napisał(a):

> W zasadzie to nic ciekawego w sagrada nie ma , to juz lepiej do tibidabo parj a
        > lbo gaudi park
        • bigzaganiacz Re: Do emam z Hiszpanii 27.04.19, 15:12
          A w co sie wgapiasz tak dokladniej

Moze jestes jadna z tych uduchowionych co czytaja poezje prousta i ogladaja mongolskie kino offowe
          Ja nic tam ciekawego nie zobaczylem
      • chicarica Re: Do emam z Hiszpanii 27.04.19, 14:14
        Przeciwnie wręcz, wnętrze jest przecudne.
      • indra2 Re: Do emam z Hiszpanii 27.04.19, 15:22
        No chyba cie... Sagrada w środku (witraże) to coś co zapiera dech w piersiach i koniecznie trzeba zobaczyć.
    • chicarica Re: Do emam z Hiszpanii 27.04.19, 14:15
      Aha, audioguide zdecydowanie polecam, bo ta katedra jest zbudowana w taki sposób, że naprawdę warto rozumieć na co się patrzy. Jakieś szczegóły drzwi itp.
      • eowen Re: Do emam z Hiszpanii 27.04.19, 17:45
        Z dziećmi nie mamy szans skorzystać. Dopóki było jedno, to pół biedy, jedno słuchało, drugie ogarniało i odpowiadało na miliard pytań. Teraz jest dwójka wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka