milamala 28.04.19, 01:25 dla otylych. Czy ktos spotkal sie z czyms takim coby wygladalo na czlowieku jak sukienka a nie worek. I wyszczuplalo (he he he). Gdzie nabyc takie ewentualne cudo? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
double-facepalm Re: suknia na slub 28.04.19, 01:36 Violeta z mango ma do 54 rozm, modbis chyba też ma takie duże i wieksze Odpowiedz Link Zgłoś
kamien.na.dnie Re: suknia na slub 28.04.19, 10:02 milamala napisała: > Cudzy, ja w roli goscia. Nie wiem czy wiesz ale "jako gość" ( tzn.VIP) będziesz musiała zrychtować grubą kopertę, w prezencie. Wiem, nie pocieszyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
kamien.na.dnie Re: suknia na slub 28.04.19, 12:04 Dlaczego chamski? Sama bywałam często "jako gość". Odpowiedz Link Zgłoś
double-facepalm Re: suknia na slub 28.04.19, 14:07 To prawdopodobnie gazet albo inny troll, weź wygaś. Odpowiedz Link Zgłoś
milamala Re: suknia na slub 28.04.19, 23:33 kamien.na.dnie napisał(a): będziesz musiała zrychtować grubą > kopertę, w prezencie. Wiem, nie pocieszyłam. Wiem wiem, boli ale co zrobic. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: suknia na slub 28.04.19, 02:20 szukalam dla mojej ciotki, ktora otyla nie jest ale rozmiar bioder to ma sluszny, w modbisie kupila trzy, jedna w sam raz na okazje (rocznica slubu), z tym, ze modbis ma styl, hmmm, rzeklabym klasyczny skrecajacy w 'ciotkowy' ale ja sie moge nie znac na sukienkach sukienki odszyte wg ciotki bardzo dobrze, jakosc materialow dobra bonprix tez ma duze rozmiary ale tu juz z jakoscia moze byc roznie, wszystkie wybrane zostaly odeslane Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: suknia na slub 28.04.19, 09:13 tak na szybko znalazłam karko i tono - ceny ok ale nie wiem jak wyglądają na żywo Odpowiedz Link Zgłoś
saskia44 Re: suknia na slub 28.04.19, 09:17 Nie, otyla osoba w niczym nie bedzie wygladac dobrze. Radze schudnac Odpowiedz Link Zgłoś
pani_tau Re: suknia na slub 28.04.19, 09:22 Nie zgadzam się. Znałam otyłą dziewczynę, która miała super ciuchy i bardzo dobrze w nich wyglądała. Rzec by można, że oprócz tego, że przywiązywała wagę do stroju potrafiła również przywiązać strój do wagi . Inna sprawa, że poza fenomenalnym gustem miała spore możliwości finansowe. Odpowiedz Link Zgłoś
saskia44 Re: suknia na slub 28.04.19, 09:27 Tiaa. Wszystko zalezy od tego co sie chce zobaczyc. No ja jeszcze nie widzialam dobrze wygladajacej otylej osoby, chocby w najlepiej dobranym i super jakosciowo ubraniu. Ale mozna zaklinac rzeczywistosc, tylko czemu nie doprowadzic ciala do prawidlowej wagi? Odpowiedz Link Zgłoś
przystanek_tramwajowy Re: suknia na slub 28.04.19, 12:27 Wiesz co najma... Autorka wątku może schudnąć, ale ty już nigdy nie zmądrzejesz. To jest dopiero dramat! Gorzej, że możesz do tego utyć. I będziesz gruba i głupia. Podwójny dramat. Odpowiedz Link Zgłoś
saskia44 Re: suknia na slub 28.04.19, 14:41 przystanek_tramwajowy napisał: > Wiesz co najma... Autorka wątku może schudnąć, ale ty już nigdy nie zmądrzejesz > . To jest dopiero dramat! Gorzej, że możesz do tego utyć. I będziesz gruba i gł > upia. Podwójny dramat. Nie martw sie jestem wystarczajaco madra zeby wiedziec jak nie byc otyla a przede wszystkim dlaczego nie warto a wyglad jest najmniejszym powodem. I nie, hashimoto nie przeszkodzi byc szczuplym. Ale jasne, mozna wmawiac grubym jak super wygladaja. Hipokryzja i zaklamanie gorsze od glupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: suknia na slub 28.04.19, 14:45 saskia44: > Nie martw sie jestem wystarczajaco madra zeby wiedziec jak nie byc otyla a przede wszystkim dlaczego nie warto Ale czy masz do tego wystarczajace IQ? Odpowiedz Link Zgłoś
milamala Re: suknia na slub 28.04.19, 15:23 saskia44 napisał(a): > Ale jasne, mozna wmawiac grubym jak super wygladaja. Hipokryzja i zaklamanie go > rsze od glupoty. Mnie sie tam modelki size plus bardzo podobaja, nie czuje sie klamczucha i hipokrytka. Odpowiedz Link Zgłoś
milamala Re: suknia na slub 28.04.19, 15:22 saskia44 napisał(a): > Tiaa. Wszystko zalezy od tego co sie chce zobaczyc. No ja jeszcze nie widziala > m dobrze wygladajacej otylej osoby, chocby w najlepiej dobranym i super jakosci > owo ubraniu. Nie ma co zaklinac rzeczywistosci, mnie sie tam modelki XXl w ciuchach bardzo podobaja, o wiele bardziej niz chudziny. Ludzie nie sa z jednej fabryki, i bywaja rozni, kwadratowi i podlozni. Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladazkremem Re: suknia na slub 28.04.19, 19:05 A ja widziałam dużo osób szczupłych albo bardzo szczupłych, które wcale dobrze nie wyglądały nawet w super stylizacjach, bo miały krzywe albo krótkie nogi, złe proporcje, krzywe plecy itp. Chuda krowa to nie sarenka. Odpowiedz Link Zgłoś
hosta_73 Re: suknia na slub 28.04.19, 09:31 O, też znam taką! Sporo pieniędzy, świetny gust, duża nadwaga i wygląda świetnie. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: suknia na slub 28.04.19, 09:51 do czasu schudnięcia ma się owijać prześcieradłem i poprosić parę młodą o przełożenie ślubu aż będzie nosiła jedynie słuszny rozmiar 36? Odpowiedz Link Zgłoś
saskia44 Re: suknia na slub 28.04.19, 09:55 Moze sie owinac czym chce, ale lepiej schudnac niz szukac ubran i potwierdzenia ze nawet jako otyla wyglada sie swietnie. A rozmiar 36 nie jest jedynym slusznym natomiast otylosc niegdy nie jest dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: suknia na slub 28.04.19, 10:59 Najma, powinnaś założyć stragan z dobrymi radami. Ludzie na bazarze ozlociliby cie. Odpowiedz Link Zgłoś
ruscello Re: suknia na slub 28.04.19, 09:49 Moja kumpela kupuje takie sukienki w bylola. Wszystkie były śliczne. Odpowiedz Link Zgłoś
ida_listopadowa Re: suknia na slub 28.04.19, 10:39 Z tym wyszczuplaniem bym nie przesadzala. Jak ktos jest gruby to jest. Ale moze sie ubrac w cos ladnego i dopasowanego do okazji. I o to tu chodzi. Wlasnie nie w worek, a w ladna sukienke, zeby mimo tuszy wygladac na miejscu. Nikt nie chce byc otyly, naprawde kazdy probuje schudnac, latwe to nie jest Odpowiedz Link Zgłoś
saskia44 Re: suknia na slub 28.04.19, 11:04 ida_listopadowa napisała: > Nikt nie chce byc otyly, naprawde kazdy probuje schudnac, latwe to nie jest 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
black_halo Re: suknia na slub 28.04.19, 11:28 Sklepy brytyjskie jeśli chodzi o coś typowo weselnego: Jacques Vert Monsoon Coast (zależy czy mieścisz się w brytyjskie 18) Little Misstress Curvy (ostatnio kiepsko, Maja tez na Zalando) Oprócz Coast i Monsoon wszystkie wyżej wymienione mają rozmiarówke do brytyjskiego 24 a to jest chyba 54-56 polskie. Monsoon jest chyba do 20. Evans ma jeszcze większe ciuchy. Chi chi London ma chyba w swojej kolekcji Curvy nawet do 26 brytyjskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
nuta15 Re: suknia na slub 28.04.19, 18:20 Może tu znajdziesz wymarzoną? www.e-semper.pl/pl/c/PLUS-SIZE/48 Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladazkremem Re: suknia na slub 28.04.19, 18:56 Dobra krawcowa. Najlepiej uszyć. I mówię to z własnego doświadczenia, gdy jeszcze byłam otyła nosiłam rozmiar 56 (!!!) Z większości imprez po prostu rezygnowałam nie mogąc nic dla siebie znaleźć. Polecono mi genialną krawcową - cuda mi poszyła. Jak schudłam sprzedałam te wszystkie sukienki, tuniki, spódnice na Allegro, licytacje były od złotówki a uzbierałam sobie bardzo konkretną sumkę. Odpowiedz Link Zgłoś
pani_tau Re: suknia na slub 28.04.19, 21:11 Nie dziwię się - największy rozmiar jaki nosiłam to 46 i już miałam kłopot, żeby znaleźć jakiś w miarę dobrze leżący ciuch. Odpowiedz Link Zgłoś