Dodaj do ulubionych

Facebook, fanpage i dylematy

24.05.19, 08:58
Jakiś czas temu znajomy z liceum zaprosił mnie do polubienia swojej firmowej strony, jakoś to olałam i nie polubiłam. Wczoraj pisze mi wiadomość, że widzi że nadal nie polubiłam jego strony i prosi mnie żebym to zrobiła, w zamian dostanę porcję nowinek ze świata dajmy na to ogrodnictwa.
Z kolegą nie widziałam się od od kilku lat, nie mamy żadnego kontaktu. Nie powiem, trochę mnie to zdziwiło, trochę takim błaganiem o żebrolajki zleciało.
A jak u Was ? Lajkujecie wszystko o co Was poproszą?
Ja raczej wybiórczo lajkuje. Później na tablicy mam jakieś " nowinki" że świata biznesu, pszczelarstwa czy kwiaciarstwa, które niekoniecznie mnie interesują.
Nie jesteś to m9ze problem pierwszego świata ale jakoś mnie to zastanowiło bo teraz czuje jakiś przymus.
Obserwuj wątek
    • jak_matrioszka Re: Facebook, fanpage i dylematy 24.05.19, 09:03
      "Lubie" strony znajomych nawet jeśli to zupełnie nie moja działka. Mam na myśli takie firmowe lub inne osiagniecia, a nie tysięczne zdjecie babelka wink Dla Volvo mój jeden "like" to nawet nie kropla, a dla kogoś kto rozwija mały biznes to może być przypadkiem kontakt do nowego klienta.
      • berdebul Re: Facebook, fanpage i dylematy 24.05.19, 09:25
        Robię tak samo, najwyżej ukrywam posty jak mnie nie interesuje tematyka.
      • pani-nick Re: Facebook, fanpage i dylematy 24.05.19, 09:26
        Ja tez. I udostępniam swoim znajomym.
    • beataj1 Re: Facebook, fanpage i dylematy 24.05.19, 09:13
      Lubię strony znajomych, lubię i udostępniam na swoim profilu.
      Mi nie ubedzie, a komuś może pomogę.
      Jeżeli profil firmy mi nie odpowiada, to potem ukrywam te posty na swojej tablicy.
    • cauliflowerpl Re: Facebook, fanpage i dylematy 24.05.19, 09:22
      Nie lajkuje tego, co mnie nie interesuje, a jak ktos mnie namolnie zaprasza to wywalam ze znajomych.
      Mam zalew informacji w pracy i w wirtualnym zyciu prywatnym pewnego dnia zrobilam czystke.
    • smoczy_plomien Re: Facebook, fanpage i dylematy 24.05.19, 09:25
      "Lubię" strony znajomych, bo sama wiem, jak ważny jest na początku każdy lajk. Kiedy strona ma 48 lajków, nie jest zbyt wiarygodna dla Klientów. Jeśli newsy ze strony wyjątkowo mi nie pasują, zawsze jest opcja "przestań obserwować".

Sama do swoich "zapraszam" znajomych bliższych i/lub potencjalnie zainteresowanych, ale nie napastuję nikogo. Jak nie chce polubić to trudno.
    • kasiabing Re: Facebook, fanpage i dylematy 24.05.19, 09:31
      Z tego co rozumiem to chyba zaproszenia lecą chyba do wszystkich znajomych, więc ok. Tylko żeby dalej napastowac kogoś bo nie polubił, no to wydało mi się dziwne.
      • cauliflowerpl Re: Facebook, fanpage i dylematy 24.05.19, 10:02
        Nie. Zaproszenia mozesz (chyba) wyslac do wszystkich, a mozesz indywidualnie. Potem widzisz, kto lubi a do kogo wyslalas zaproszenie. I moim zdaniem fakt, ze ktos na zaproszenie nie zareagowal powinno dac do myslenia i nie mam na mysli tego, ze trzeba mu sie przypomniec, wrecz przeciwnie smile
        Dlatego wkurza mnie jak ktos mi wysyla zaproszenia na wydarzenia typu "dni otwarte" w czymstam, co nie dosc, ze interesuje mnie srednio to jeszcze jest na drugim koncu kraju. Doceniam inicjatywe ale wolalabym, zeby sie jednak zapraszajacy zastanowil, czy mnie to faktycznie moze zainteresowac.
    • dziennik-niecodziennik Re: Facebook, fanpage i dylematy 24.05.19, 09:57
      Mozesz polubic i odznaczyc "obserwowanie". Wtedy nie będziesz miec tablicy zawalonej niechcianych newsami.
      • homohominilupus Re: Facebook, fanpage i dylematy 24.05.19, 10:01
        W życiu bym nie polubiła, gdyby tak natrętnie się upominal. Co to w ogóle ma być?
    • cellinee Re: Facebook, fanpage i dylematy 24.05.19, 10:07
      Jak ktoś mi podsyła to lajkuje, im więcej ludzi polubi stronę tym łatwiej trafić do następnych, a mnie to nic nie kosztuje. Można sobie wyłączyć chyba aktualizacje ze stronek chyba.
    • szmytka1 Re: Facebook, fanpage i dylematy 24.05.19, 10:10
      Moze z 5 stron albo i mniej polubilam. Z lokalnymi info, klubu sportowego gdzie dziecko cwiczy i nie pamietam co siecej. Nie lajkuje co popadnie, nic prawie nie udostepniam. A jak przestaje mi.pasowac to odlajkowuje. Teraz zamierzam odlajkowac te loklalne info bo zaczeli glupawr i infantylne zdjecia i memy zamieszczac.
    • mikams75 Re: Facebook, fanpage i dylematy 24.05.19, 10:58
      polubilam kilka stron na prosbe znajomych, a jak mnie zaczelo zalewac nowinkami z innego swiata to wylaczylam ich wyswietlanie.
    • ichi51e Re: Facebook, fanpage i dylematy 24.05.19, 11:29
      Jak mnie interesuje lajkuje jak nie to nie. Wkurza mnie za to “wejdz na google i napisz mi opinie” jak mam napisac jak w zyciu nie jadlam/uzywalam?
    • argentea Re: Facebook, fanpage i dylematy 24.05.19, 11:39
      Tylko to, co jest dla mnie interesujące.
    • mae224 Re: Facebook, fanpage i dylematy 24.05.19, 11:42
      Nie. To, co mnie interesuje, nie wszystko. Czemu mam lajkować stronę z pościelą dla niemowląt? Jeszcze ktoś to źle rozumie... wink
    • mika_p Re: Facebook, fanpage i dylematy 24.05.19, 11:59
      Nie lajkuję żadnych stron. Równo i konsekwentnie, kolezankom wytłumaczylam i chyba rozumieją, bo nie ponawiają zaproszeń
      • aaa-aaa-pl Re: Facebook, fanpage i dylematy 25.05.19, 08:57
        Też tak zrobiłam. Nie będę " lajkowała" czegoś, co mnie nie intetesuje( typu : gotowanie).
    • fil.lo Re: Facebook, fanpage i dylematy 24.05.19, 22:38
      OMG. Jakie to szczęście, że nie mam fejsbuka.
    • maniaczytania Re: Facebook, fanpage i dylematy 25.05.19, 08:49
      Lajkuję, a jak tematyka mnie nie interesuje, to po prostu nie obserwuję.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka