Dodaj do ulubionych

Maszynka do lodów

25.05.19, 12:00
Zachciało mi się domowych lodów , maszynkę owszem mam , ale jest w moim wieku , czyli skończyła już 18 lat , nawet dwa razy😉W związku z tym - macie maszynki do lodów , jakie konkretnie , polecacie jakieś model?Czy te nowoczesne działają jak mój staroć, wkłada się całe ustrojstwo do zamrażarki i ona kręci i kręci te lody godzinami?
Obserwuj wątek
    • mrs.solis Re: Maszynka do lodów 25.05.19, 15:51
      Mam chyba nowszy model i nadal trzeba ustojstwo wlozyc do lodowki na kilka godzin. Lody o ile pamietam robily sie w miare szybko, raczej nie godzinami. Za to jak to bywa z tego rodzaju wynalazkami, lezy sobie w szafie i zajmuje miejsce, a lody kupujemy tongue_out
      • marusia.00 Re: Maszynka do lodów 25.05.19, 16:07
        U nas podobnie. Zajmuje mi miejsce w szafce od 2 lat. Lody kupuję. Może w tym roku zrobię big_grin
    • thea19 Re: Maszynka do lodów 25.05.19, 18:00
      kupiłam i nigdy nie użyłam - za dużo zachodu. Naiwnie myślałam, że wrzucę składniki a to się zmiksuje i zamrozi samo.
    • mysiulek08 Re: Maszynka do lodów 25.05.19, 18:17
      a jakie te lody chcesz? aksamitne i kremowe na smietance nie wymagaja maszynki
      • pasquda77 Re: Maszynka do lodów 25.05.19, 19:31
        Takie jak babcia robiła 😊Właśnie w maszynce ze śmietany , cukru , wanilii i żółtek.
    • madami Re: Maszynka do lodów 25.05.19, 20:11
      na początku było szaleństwo - sorbety, sorbety z proseco wink czekoladowe z prawdziwej czekolady, z masłem orzechowym i kawałkami czekolady.... aż nam przeszło i maszynka stoi ale chyba po nią sięgnę bo przypomniało mi się jakie były pyszne.

Duuużym plusem domowcyh lodów jest kontrola nad ilością dodawanego słodziwa, dla kogoś kto nie lubi przesłodzonych słodyczy będzie to strzał w 10.
    • summerland Re: Maszynka do lodów 25.05.19, 22:14
      Ja tez mam taka reczna. Nieraz robilam lody np z jagodami, pyszne byly. U nas nie ma w sklepach takich. Krecenia duzo nie ma, troche trzeba pokrecic i do zamrazalnika chyba na pol godziny i znowu pokrecic troche i tak jeszcze pare razy. Musze znwu zrobic jak bedzie goraco.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka