aankaa 26.05.19, 22:31 kwiat polskiej polityki... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
la_mujer75 Re: 3 x Beata + Anna w Brukseli 26.05.19, 22:34 Mnie najbardziej wpienia, że Zalewska sobie pojedzie. Za deformę szkolnictwa powinna stanąć przed TK, a nie siedzieć w Brukselii i brać pensję w euro! Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: 3 x Beata + Anna w Brukseli 26.05.19, 22:51 O tak. Że też nie ma sprawiedliwości na tym świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
thaures Re: 3 x Beata + Anna w Brukseli 27.05.19, 01:04 la_mujer75 napisała: > Mnie najbardziej wpienia, że Zalewska sobie pojedzie. Za deformę szkolnictwa po > winna stanąć przed TK, a nie siedzieć w Brukselii i brać pensję w euro! Tak, wiadomość o niej była dla mnie dzisiaj priorytetem. Nie ogarniam, kto mógł na nią głosować....Po wszystkich wypowiedziach, opiniach co zrobiła ze szkolnictwem. Odpowiedz Link Zgłoś
bialeem Re: 3 x Beata + Anna w Brukseli 27.05.19, 07:30 Możesz się zdziwić. Likwidacja gimnazjów była szeroko popierana w społeczeństwie. Odpowiedz Link Zgłoś
milka_milka Re: 3 x Beata + Anna w Brukseli 27.05.19, 08:05 Nie wiem gdzie i przez kogo. Ja nie znam ani jednej osoby o takich poglądach. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: 3 x Beata + Anna w Brukseli 27.05.19, 08:06 … tylko mało kto z tych popierających spodziewał się aż takiego burdelu. I jakoś tak sporo z nich nie ma dzieci w podwójnym roczniku. Odpowiedz Link Zgłoś
bialeem Re: 3 x Beata + Anna w Brukseli 27.05.19, 09:02 To tak jak z aborcją. Antyaborcjonistami są babki w wieku poprokreacyjnym i księża. Nie zmienia to faktu, że takowi występują w naturze. Ja np generalnie likwidację gimnazjów popieram. Oczywiście nie w ten sposób i tak na chybcika przeprowadzoną. Należało wygasić gimnazja, a nie kumulować dzieciaki. Popieram też np wycofanie giertychowej matury, przywrócenie zdawalności od 60% i egzaminy wstępne na studia. Jestem pewna, że nie jestem jedyna. Nie jestem też wyborcą pisu. Odpowiedz Link Zgłoś
betty_bum Re: 3 x Beata + Anna w Brukseli 27.05.19, 11:40 Zewnętrzne egzaminy to coś czego nie można zaprzepaścić. Pamiętam jak patologiczna sytuacja była, kiedy każda uczelnia robiła swoje. Poziom zdawalności matury jest bez znaczenia i tak rynek studiów wyższych wszystko weryfikuje, a że jakiś hydraulik czy kasjerka ma maturę i to nawet zdaną na 31% zupełnie mi nie przeszkadza, przecież nasze wykształcenie i umiejętności są całkiem inne. Odpowiedz Link Zgłoś
45rtg Re: 3 x Beata + Anna w Brukseli 27.05.19, 10:54 iwles napisała: > … tylko mało kto z tych popierających spodziewał się aż takiego burdelu. > I jakoś tak sporo z nich nie ma dzieci w podwójnym roczniku. Ja popieram, mam dziecko w VIII klasie, burdelu w szkole (i to takiej, do której dołączyli gimnazjum) nie obserwuje się. Odpowiedz Link Zgłoś
gogologog Re: 3 x Beata + Anna w Brukseli 27.05.19, 11:26 ja na razie obserwuje ze: egzaminy 8 klas i gimnazjow dzieki rzadowi PiS odbyly sie prawidlowo matury prawidlowo - pelen szacunek dla zdecydowanych decyzji Polskiego Rzadu rekrutacja idzie prawidlowo, zgodnie z harmonogramem. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: 3 x Beata + Anna w Brukseli 27.05.19, 11:48 Jakoś do główki gogologa nie dotarło, że gdyby nie pis, to żadne egzaminy w ogóle nie byłyby zagrożone ? Odpowiedz Link Zgłoś
mamablue Re: 3 x Beata + Anna w Brukseli 27.05.19, 10:20 bialeem napisał: > Możesz się zdziwić. Likwidacja gimnazjów była szeroko popierana w społeczeństwi > e. Szerokim popraciem cieszyłby się pewnie pomysł obcinania dłoni złodziejom. I co, zrobimy tak bo "lud" tak chciał? Odpowiedz Link Zgłoś
mag1_k Re: 3 x Beata + Anna w Brukseli 27.05.19, 08:16 a byś się zdziwiła moja mamusia, tatuś zapewne też, ale się nie wypowiada na ten temat, część znajomych … Od mamusi, w dzień matki, dowiedziałam się, że powinnam się wstydzić, a nawet spowiadać, że głosowałam na człowieka akceptującego "wprowadzenie seksu do szkół"..! załamana jestem, co ta polityka robi z ludźmi... z ludźmi bystrymi, oczytanymi... Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: 3 x Beata + Anna w Brukseli 26.05.19, 22:37 Po przeczytaniu, kto się dostał najprawdopodobniej do PE zastanawiam się, czy się martwić, czy jednak cieszyć? Tyle, że wstydu narobią. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: 3 x Beata + Anna w Brukseli 26.05.19, 22:47 Nie narobią. Bedą siedzieć cicho jak myszy pod miotłą. Oni ani be ani me w żadnym obcym języku. Odpowiedz Link Zgłoś
beaucouptrop Re: 3 x Beata + Anna w Brukseli 27.05.19, 08:59 Ale wiesz Livia oni tam tlumaczy kabinowych maja, wiec w czasie posiedzen to spokojnie po polsku beda mogli zabierac glos. Fakt lobbowac i prowadzic dyskusje kuluarowe bez znajomosci angielskiego bedzie im ciezko, ale kilka lat maja zeby sie podszkolic i chyba nawet na to pieniadze dostaja. Dla chcacego to nietrudne vide Tusk. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_glusia Re: 3 x Beata + Anna w Brukseli 26.05.19, 23:00 Może jednak z Szydło, która jest bardzo popularna trzeba się cieszyć. Nie będzie jej tu jesienią. Odpowiedz Link Zgłoś
gogologog Re: 3 x Beata + Anna w Brukseli 27.05.19, 11:27 > Tyle, że wstydu narobią. Zeby tylko Kopacz sie nie oblizywala ... Odpowiedz Link Zgłoś
milka_milka Re: 3 x Beata + Anna w Brukseli 26.05.19, 22:39 Miałam nadzieję, że chociaż Zalewska nie pojedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
berber_rock Re: 3 x Beata + Anna w Brukseli 26.05.19, 22:43 Ja to się zastanawiam jak te gwiazdy się tu odnajda: EN =0 FR =0 NL=0 Tlumacz przewodnik? Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: 3 x Beata + Anna w Brukseli 26.05.19, 22:46 na obradach jest tłumaczenie, w kuluarach będą rozmawiać z Brudzińskim i Jakim Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: 3 x Beata + Anna w Brukseli 26.05.19, 22:47 albo - jak Czarnecki czy Cymański - większość czasu będą spędzać w swoim obejściu gotując rosół Odpowiedz Link Zgłoś
berber_rock Re: 3 x Beata + Anna w Brukseli 27.05.19, 06:56 Ja mówię o życiu codziennym. A jak jest na obradach to mi nie mów. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: 3 x Beata + Anna w Brukseli 27.05.19, 09:45 berber_rock napisał(a): > Ja mówię o życiu codziennym. normalnie, zatrudnią sobie pociotków-asystentów, którzy tych języków, z powodu daty urodzenia liznęli i za nasze, podatników pieniądze, będą też im skakać po bagietki czy croissanty. Odpowiedz Link Zgłoś
druga.strona Re: 3 x Beata + Anna w Brukseli 26.05.19, 23:46 Nie mozna tego ogarnac rozmem. Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: 3 x Beata + Anna w Brukseli 27.05.19, 07:25 Ależ można. Masz, jak na dłoni pokazane, gdzie się mieści edukacja na liście społecznych priorytetów. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: 3 x Beata + Anna w Brukseli 27.05.19, 07:28 Kto pojedzie to się jeszcze okaże jak prezes wybierze Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: 3 x Beata + Anna w Brukseli 27.05.19, 07:34 Dajemy, co mamy. Natomiast La Mujer ma rację, że trochę im mało nazwisk zostaje na jesienne wybory. Chyba będą "promować młodych". Odpowiedz Link Zgłoś
bialeem Re: 3 x Beata + Anna w Brukseli 27.05.19, 07:49 Dobrze by było gdyby np Schetyna zniknął. Dobrze, że Miller zniknie. Odpowiedz Link Zgłoś
maaria33 Re: 3 x Beata + Anna w Brukseli 27.05.19, 07:55 Pytanie czy znikną czy na kampanię przyjadą na tournee ("po sukcesach w kraju i zagranicą") Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: 3 x Beata + Anna w Brukseli 27.05.19, 08:04 Rozumiem, że dla ciebie kwiat polskiej polityki to Cimoszewicz, Miller oraz Kopacz "metr pod ziemią"? Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: 3 x Beata + Anna w Brukseli 27.05.19, 08:13 o ela już na posterunku. To teraz już chyba szybciutko zobaczymy wrak tupolewa w Polsce ? Ile potrzebujecie czasu ? miesiąc ? dwa ? Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: 3 x Beata + Anna w Brukseli 27.05.19, 08:41 Może poproś swojego prowadzącego o nowy tekst? Nudzisz strasznie, a poza tym to może odpowiesz na pytanie dlaczego wasz ukochany wódz "słońce Peru" oddał śledztwo w ręce Rosjan? Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: 3 x Beata + Anna w Brukseli 27.05.19, 08:43 oh oh oh. Sprowadzenie tupolewa to nudziarstwo ? Uuuuuuuuu………. nowa narracja pisu ? Co na to prezes ? Odpowiedz Link Zgłoś
tojamarusia Re: 3 x Beata + Anna w Brukseli 27.05.19, 08:28 Jest jeden niezaprzeczalnie pozytywny efekt tych wyborów- te gęby znikną z naszych tv. Odpowiedz Link Zgłoś
maaria33 Re: 3 x Beata + Anna w Brukseli 27.05.19, 08:45 sorry, ale nie wierzę - będą. Będą długie opowieści w TVP o tym jakie sukcesy odnoszą Odpowiedz Link Zgłoś
faustine Re: 3 x Beata + Anna w Brukseli 27.05.19, 08:57 Ciekawe z każdego kraju takie spady idą do PE... Odpowiedz Link Zgłoś
husmus Re: 3 x Beata + Anna w Brukseli 27.05.19, 11:32 Są na tyle ograniczone, ze nie będą wiedziały w jakich strukturach zasiadają (YT - Szydło odpowiada, kiedy Polska weszła do Unii Europejskiej, warto zobaczyć), a przede wszystkim nie posługują się językiem angielskim, więc kontakt z tamtejszym światem będą miały mocno ograniczony. Tylko to nas wizerunkowo ratuje. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: 3 x Beata + Anna w Brukseli 27.05.19, 11:36 Otóż to. Jest szansa, że mało napsują. Odpowiedz Link Zgłoś
beauty_agadir Re: 3 x Beata + Anna w Brukseli 27.05.19, 15:45 Aby kandydować do PE powinien być obowiązkowy egzamin z języka dla wszystkich kandydatów z krajów gdzie angielski nie jest językiem urzędowym.Dopiero ocena z testu państwowego min.B2 ( umożliwiająca komunikację i rozumienie) powinna być przepustką do MIEJSCA na liście wyborczej.Wstyd normalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw No chyba sobie jaja robisz :-D 27.05.19, 15:49 Podsuń ten światły pomysł Francuzom Odpowiedz Link Zgłoś
jolie Re: 3 x Beata + Anna w Brukseli 27.05.19, 15:52 Ktoś chyba zapomniał o mojej ulubienicy- Elżbiecie Kruk, matko jedyna. Pan Jurgiel to też kabaret do kwadratu. Wczoraj, kiedy myślał, że przegrał z Kraskim, zaczął wylewać żale o to, że prezes zdjęcia sobie z Karskim robił, a z nim nie. Normalnie piaskownica. Odpowiedz Link Zgłoś
bigzaganiacz Re: 3 x Beata + Anna w Brukseli 27.05.19, 16:50 jenot i waszczu do kompletu Odpowiedz Link Zgłoś