Dodaj do ulubionych

3 x Beata + Anna w Brukseli

26.05.19, 22:31
kwiat polskiej polityki...
Obserwuj wątek
    • la_mujer75 Re: 3 x Beata + Anna w Brukseli 26.05.19, 22:34
      Mnie najbardziej wpienia, że Zalewska sobie pojedzie. Za deformę szkolnictwa powinna stanąć przed TK, a nie siedzieć w Brukselii i brać pensję w euro!
      • ga-ti Re: 3 x Beata + Anna w Brukseli 26.05.19, 22:51
        O tak. Że też nie ma sprawiedliwości na tym świecie.
      • zona_glusia Re: 3 x Beata + Anna w Brukseli 26.05.19, 22:58
        Zgadzam się!
      • thaures Re: 3 x Beata + Anna w Brukseli 27.05.19, 01:04
        la_mujer75 napisała:

> Mnie najbardziej wpienia, że Zalewska sobie pojedzie. Za deformę szkolnictwa po
        > winna stanąć przed TK, a nie siedzieć w Brukselii i brać pensję w euro!

Tak, wiadomość o niej była dla mnie dzisiaj priorytetem. Nie ogarniam, kto mógł na nią głosować....Po wszystkich wypowiedziach, opiniach co zrobiła ze szkolnictwem.
        • bialeem Re: 3 x Beata + Anna w Brukseli 27.05.19, 07:30
          Możesz się zdziwić. Likwidacja gimnazjów była szeroko popierana w społeczeństwie.
          • milka_milka Re: 3 x Beata + Anna w Brukseli 27.05.19, 08:05
            Nie wiem gdzie i przez kogo. Ja nie znam ani jednej osoby o takich poglądach.
          • iwles Re: 3 x Beata + Anna w Brukseli 27.05.19, 08:06

… tylko mało kto z tych popierających spodziewał się aż takiego burdelu.
            I jakoś tak sporo z nich nie ma dzieci w podwójnym roczniku.

• bialeem Re: 3 x Beata + Anna w Brukseli 27.05.19, 09:02
              To tak jak z aborcją. Antyaborcjonistami są babki w wieku poprokreacyjnym i księża. Nie zmienia to faktu, że takowi występują w naturze.
              Ja np generalnie likwidację gimnazjów popieram. Oczywiście nie w ten sposób i tak na chybcika przeprowadzoną. Należało wygasić gimnazja, a nie kumulować dzieciaki. Popieram też np wycofanie giertychowej matury, przywrócenie zdawalności od 60% i egzaminy wstępne na studia. Jestem pewna, że nie jestem jedyna. Nie jestem też wyborcą pisu.
              • betty_bum Re: 3 x Beata + Anna w Brukseli 27.05.19, 11:40
                Zewnętrzne egzaminy to coś czego nie można zaprzepaścić. Pamiętam jak patologiczna sytuacja była, kiedy każda uczelnia robiła swoje.
                Poziom zdawalności matury jest bez znaczenia i tak rynek studiów wyższych wszystko weryfikuje, a że jakiś hydraulik czy kasjerka ma maturę i to nawet zdaną na 31% zupełnie mi nie przeszkadza, przecież nasze wykształcenie i umiejętności są całkiem inne.
            • 45rtg Re: 3 x Beata + Anna w Brukseli 27.05.19, 10:54
              iwles napisała:

> … tylko mało kto z tych popierających spodziewał się aż takiego burdelu.
              > I jakoś tak sporo z nich nie ma dzieci w podwójnym roczniku.

Ja popieram, mam dziecko w VIII klasie, burdelu w szkole (i to takiej, do której dołączyli gimnazjum) nie obserwuje się.
              • gogologog Re: 3 x Beata + Anna w Brukseli 27.05.19, 11:26
                ja na razie obserwuje ze:
                egzaminy 8 klas i gimnazjow dzieki rzadowi PiS odbyly sie prawidlowo
                matury prawidlowo - pelen szacunek dla zdecydowanych decyzji Polskiego Rzadu
                rekrutacja idzie prawidlowo, zgodnie z harmonogramem.
                • iwles Re: 3 x Beata + Anna w Brukseli 27.05.19, 11:48

Jakoś do główki gogologa nie dotarło, że gdyby nie pis, to żadne egzaminy w ogóle nie byłyby zagrożone ?

• mamablue Re: 3 x Beata + Anna w Brukseli 27.05.19, 10:20
            bialeem napisał:

> Możesz się zdziwić. Likwidacja gimnazjów była szeroko popierana w społeczeństwi
            > e.
            Szerokim popraciem cieszyłby się pewnie pomysł obcinania dłoni złodziejom. I co, zrobimy tak bo "lud" tak chciał?
        • mag1_k Re: 3 x Beata + Anna w Brukseli 27.05.19, 08:16
          a byś się zdziwiłasmile moja mamusia, tatuś zapewne też, ale się nie wypowiada na ten temat, część znajomych … Od mamusi, w dzień matki, dowiedziałam się, że powinnam się wstydzić, a nawet spowiadać, że głosowałam na człowieka akceptującego "wprowadzenie seksu do szkół"..! załamana jestem, co ta polityka robi z ludźmi... z ludźmi bystrymi, oczytanymi...
    • andaba Re: 3 x Beata + Anna w Brukseli 26.05.19, 22:37
      Po przeczytaniu, kto się dostał najprawdopodobniej do PE zastanawiam się, czy się martwić, czy jednak cieszyć?
      Tyle, że wstydu narobią.
      • livia.kalina Re: 3 x Beata + Anna w Brukseli 26.05.19, 22:47
        Nie narobią. Bedą siedzieć cicho jak myszy pod miotłą. Oni ani be ani me w żadnym obcym języku.
        • beaucouptrop Re: 3 x Beata + Anna w Brukseli 27.05.19, 08:59
          Ale wiesz Livia oni tam tlumaczy kabinowych maja, wiec w czasie posiedzen to spokojnie po polsku beda mogli zabierac glos.
          Fakt lobbowac i prowadzic dyskusje kuluarowe bez znajomosci angielskiego bedzie im ciezko, ale kilka lat maja zeby sie podszkolic i chyba nawet na to pieniadze dostaja. Dla chcacego to nietrudne vide Tusk.
      • zona_glusia Re: 3 x Beata + Anna w Brukseli 26.05.19, 23:00
        Może jednak z Szydło, która jest bardzo popularna trzeba się cieszyć. Nie będzie jej tu jesienią.
      • gogologog Re: 3 x Beata + Anna w Brukseli 27.05.19, 11:27
        > Tyle, że wstydu narobią.

Zeby tylko Kopacz sie nie oblizywala ...
    • milka_milka Re: 3 x Beata + Anna w Brukseli 26.05.19, 22:39
      Miałam nadzieję, że chociaż Zalewska nie pojedzie. sad
      • berber_rock Re: 3 x Beata + Anna w Brukseli 26.05.19, 22:43
        Ja to się zastanawiam jak te gwiazdy się tu odnajda:
        EN =0
        FR =0
        NL=0

Tlumacz przewodnik?
        • aankaa Re: 3 x Beata + Anna w Brukseli 26.05.19, 22:46
          na obradach jest tłumaczenie, w kuluarach będą rozmawiać z Brudzińskim i Jakim
          • aankaa Re: 3 x Beata + Anna w Brukseli 26.05.19, 22:47
            albo - jak Czarnecki czy Cymański - większość czasu będą spędzać w swoim obejściu gotując rosół
          • berber_rock Re: 3 x Beata + Anna w Brukseli 27.05.19, 06:56
            Ja mówię o życiu codziennym.
            A jak jest na obradach to mi nie mów.
            • alicia033 Re: 3 x Beata + Anna w Brukseli 27.05.19, 09:45
              berber_rock napisał(a):

> Ja mówię o życiu codziennym.

normalnie, zatrudnią sobie pociotków-asystentów, którzy tych języków, z powodu daty urodzenia liznęli i za nasze, podatników pieniądze, będą też im skakać po bagietki czy croissanty.
    • druga.strona Re: 3 x Beata + Anna w Brukseli 26.05.19, 23:46
      Nie mozna tego ogarnac rozmem.
      • gulcia77 Re: 3 x Beata + Anna w Brukseli 27.05.19, 07:25
        Ależ można. Masz, jak na dłoni pokazane, gdzie się mieści edukacja na liście społecznych priorytetów.
    • araceli Re: 3 x Beata + Anna w Brukseli 27.05.19, 07:28
      Kto pojedzie to się jeszcze okaże jak prezes wybierze wink
    • asia_i_p Re: 3 x Beata + Anna w Brukseli 27.05.19, 07:34
      Dajemy, co mamy. uncertain
      Natomiast La Mujer ma rację, że trochę im mało nazwisk zostaje na jesienne wybory. Chyba będą "promować młodych".
      • bialeem Re: 3 x Beata + Anna w Brukseli 27.05.19, 07:49
        Dobrze by było gdyby np Schetyna zniknął. Dobrze, że Miller zniknie.
        • maaria33 Re: 3 x Beata + Anna w Brukseli 27.05.19, 07:55
          Pytanie czy znikną czy na kampanię przyjadą na tournee ("po sukcesach w kraju i zagranicą")
    • 1elka26 Re: 3 x Beata + Anna w Brukseli 27.05.19, 08:04
      Rozumiem, że dla ciebie kwiat polskiej polityki to Cimoszewicz, Miller oraz Kopacz "metr pod ziemią"?
      • iwles Re: 3 x Beata + Anna w Brukseli 27.05.19, 08:13

o ela już na posterunku.

To teraz już chyba szybciutko zobaczymy wrak tupolewa w Polsce ?
        Ile potrzebujecie czasu ? miesiąc ? dwa ?
        big_grin

• 1elka26 Re: 3 x Beata + Anna w Brukseli 27.05.19, 08:41
          Może poproś swojego prowadzącego o nowy tekst? Nudzisz strasznie, a poza tym to może odpowiesz na pytanie dlaczego wasz ukochany wódz "słońce Peru" oddał śledztwo w ręce Rosjan?
          • iwles Re: 3 x Beata + Anna w Brukseli 27.05.19, 08:43

oh oh oh.
            Sprowadzenie tupolewa to nudziarstwo ?
            Uuuuuuuuu………. nowa narracja pisu ?
            Co na to prezes ?
    • tojamarusia Re: 3 x Beata + Anna w Brukseli 27.05.19, 08:28
      Jest jeden niezaprzeczalnie pozytywny efekt tych wyborów- te gęby znikną z naszych tv.
      • maaria33 Re: 3 x Beata + Anna w Brukseli 27.05.19, 08:45
        sorry, ale nie wierzę - będą. Będą długie opowieści w TVP o tym jakie sukcesy odnoszą
        • faustine Re: 3 x Beata + Anna w Brukseli 27.05.19, 08:57
          Ciekawe z każdego kraju takie spady idą do PE...
    • husmus Re: 3 x Beata + Anna w Brukseli 27.05.19, 11:32
      Są na tyle ograniczone, ze nie będą wiedziały w jakich strukturach zasiadają (YT - Szydło odpowiada, kiedy Polska weszła do Unii Europejskiej, warto zobaczyć), a przede wszystkim nie posługują się językiem angielskim, więc kontakt z tamtejszym światem będą miały mocno ograniczony. Tylko to nas wizerunkowo ratuje.
      • sumire Re: 3 x Beata + Anna w Brukseli 27.05.19, 11:36
        Otóż to. Jest szansa, że mało napsują.
    • beauty_agadir Re: 3 x Beata + Anna w Brukseli 27.05.19, 15:45
      Aby kandydować do PE powinien być obowiązkowy egzamin z języka dla wszystkich kandydatów z krajów gdzie angielski nie jest językiem urzędowym.Dopiero ocena z testu państwowego min.B2 ( umożliwiająca komunikację i rozumienie) powinna być przepustką do MIEJSCA na liście wyborczej.Wstyd normalnie.
      • iwoniaw No chyba sobie jaja robisz :-D 27.05.19, 15:49
        Podsuń ten światły pomysł Francuzom big_grin big_grin big_grin
    • jolie Re: 3 x Beata + Anna w Brukseli 27.05.19, 15:52
      Ktoś chyba zapomniał o mojej ulubienicy- Elżbiecie Kruk, matko jedyna. Pan Jurgiel to też kabaret do kwadratu. Wczoraj, kiedy myślał, że przegrał z Kraskim, zaczął wylewać żale o to, że prezes zdjęcia sobie z Karskim robił, a z nim nie. Normalnie piaskownica.
    • bigzaganiacz Re: 3 x Beata + Anna w Brukseli 27.05.19, 16:50
      jenot i waszczu do kompletu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka