astrologia333 07.06.19, 08:24 Chyba zaraz umrę ze strachu. 😫😫😫😫😫 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eliszka25 Re: Rezonans dziś. 07.06.19, 08:34 Spokojnie, da się przeżyć. Jak musisz mieć głowę „w rurze”, to trochę gorzej, ale ja zamknęłam oczy, wsłuchałam się w muzykę, którą mi puścili w słuchawkach i gdyby nie to, że w połowie weszła poelęgniarka wstrzyknąć mi jeszcze jakiś kontrast czy coś, to bym zasnęła. Trzymam kciuki! Dasz radę ✊🏻✊🏻✊🏻 Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Rezonans dziś. 07.06.19, 08:37 Mialam rezonans kolana, nic nie wykryli🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
milka_milka Re: Rezonans dziś. 07.06.19, 08:39 Ale czemu? Boisz się wyniku czy badania? Odpowiedz Link Zgłoś
astrologia333 Re: Rezonans dziś. 07.06.19, 10:16 Boję się i badania, choć nie mam klaustrofobi ale to chyba atak lęku przed powagą badania. No i wyniku się boję. 😫😫 Odpowiedz Link Zgłoś
pampelune Re: Rezonans dziś. 07.06.19, 09:57 Jestem weteranem rezonansów głowy, w trakcie których najlepiej nawet nie mrugać, i ostatnio odkryłam nową kojącą metodę dzielnego leżenia mianowicie myślę sobie, że teraz jest czas, żeby leżeć sobie bez wyrzutów sumienia, że nie myję okien, nie sprzątam szuflad, nie nastawiam prania itd. I tak sobie wyliczam w głowie czego teraz nie muszę robić – starcza to na całkiem długi kawałek badania, a potem już mnie chilloucik spowija. Miłego! Odpowiedz Link Zgłoś
astrologia333 Re: Rezonans dziś. 08.06.19, 13:37 Ja nie mam takich problemów, żeby leżeć bez wyrzutów sumienia, jednak wolę to robić poza rurą gdzie nie widzę wyjścia bo tak naprawdę o ten brak wyjścia z rury był u mnie problematyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty Re: Rezonans dziś. 07.06.19, 09:59 Trzymam kciuki za dobry wynik Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Rezonans dziś. 07.06.19, 10:04 Moja córka będzie mieć 12 rezonans. Jej rekord - wyleżała bez ruchu godzinę i 15 minut😊. Fakt, w połowie mimo huku zasnęła. Odpowiedz Link Zgłoś
astrologia333 Re: Rezonans dziś. 07.06.19, 12:10 Uff, z roku na rok coraz gorzej. Teraz zakładają osprzętowanie na twarz. Kiedyś choć widziałam zegar i puste miejsce za szybą, bez technika. A teraz nic. Współczuję każdej osobie z klaustrofobią bo ja w tej nowej wersji miałam atak paniki. Normalnie nie wiem jak będę znosić kolejne rezonanse, jak co jeden to ze mną gorzej. Trzesę się do tej pory. Wyszły mi artefakty, ale badanie jest diagnostyczne? Co to oznacza? Teraz jeszcze wynik 😨. Na samą myśl..słabo mi.. Jeśli mi jutro przyślą online to chyba dopiero po niedzieli otworze 😲 Odpowiedz Link Zgłoś
milka_milka Re: Rezonans dziś. 07.06.19, 12:43 Poszukaj takiego miejsca, gdzie jest niepełna rura, łatwiej znieść badanie. I trzymam kciuki za wyniki! Odpowiedz Link Zgłoś
astrologia333 Re: Rezonans dziś. 08.06.19, 13:21 Nie mogę gdzie indziej bo robię porównawczy i korzystniej jest na tym samym sprzęcie. Ja nie mam klaustrofobii. Robię co rok i co rok coś zmieniają. Raz lepiej, raz gorzej. Pierwsze dwa rezonanse były straszne bo nie było gąbki. Ja jako chudzielec leżąc na wyboistym plastiku czułam każdą kość i marzłam przeokropnie. Teraz jest gąbka to jest wygodnie. Do tej pory też wjeżdżając do tuby widziałam z niej zegar i szybę gdzie siedzi albo i nie technik. Teraz zakładają ochraniacz na głowę od góry jakiś bardziej zabudowany i tak naprawdę nie widać końca tej rury co daje uczucia okropne. Niestety mimo braku klaustrofobii dostałam ataku paniki. Odpowiedz Link Zgłoś
ajrisz.ka Re: Rezonans dziś. 07.06.19, 12:52 Trzymam kciuki... Artefakty to ja miewam każdorazowo po lekturze ematki A jak opanowałaś atak paniki? Masz jakąś sprawdzoną metodę? Odpowiedz Link Zgłoś
astrologia333 Re: Rezonans dziś. 08.06.19, 13:29 Haha, ja w sumie też. 😂 Nie mam sprawdzonych metod. Za pierwszym i za drugim razem widziałam zegar, i technika więc strach był tylko na zasadzie co mi wyjdzie na wyniku. Skupiałam się też ma każdej kości, która wbijała mi się w plastik. Za trzecim razem było wygodnie bo gąbka, ale sikać mi się chciało przeokropnie, więc o tym myślałam. No i teraz kiedy weszlam do tuby i stabilizator na głowę odciął mi wzrokowo wyjście z tej tuby to dostałam napadu paniki, boże nie byłam na to przygotowana. Do tego aparat i strach o wynik. I gotowe. Trzesłam się no i technik się wystraszył bo myślał, że coś z aparatem. Potem już po prostu skupiłam się na tym aby myśleć o czymś innym ale tu i teraz np ja myślałam, żeby językiem sprawdzać czy mi aparat nie pali dziąseł na 7. Jednak kiedy podczas badania coś odwraca uwagę to jest lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
fil.lo Re: Rezonans dziś. 07.06.19, 13:11 Jeśli masz ochotę, to tu jest mój wątek o rezonansie, a w nim wiele rad, jak sobie pomóc w "rurze": forum.gazeta.pl/forum/w,567,167907110,167907110,Rezonans_magnetyczny.html Ogólnie: nie jest tak źle, jak się wydaje. Trzymam kciuki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Rezonans dziś. 07.06.19, 13:18 Trzymam kciuki za wynik. Będzie dobrze👍. Odpowiedz Link Zgłoś
aaa-aaa-pl Re: Rezonans dziś. 08.06.19, 20:47 Miałam..nie jest tak źle.Też się bałam, ale luuuzik. Odpowiedz Link Zgłoś