meredith4321 09.07.19, 12:05 Wciągająca od pierwszych stron. Znacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cichadziewuszka Re: Dobra ksiazka- romans 09.07.19, 19:32 O Jezusie to raczej nie romans😉 Może coś z Catherine Coulter? Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Dobra ksiazka- romans 09.07.19, 13:14 Mary Jo Putney. Lubię jej przygodowe romanse historyczne. Głupiutkie, ale ma lekkie pióro i dobrze robią jako relaksacyjny odmóżdżacz. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Dobra ksiazka- romans 09.07.19, 13:47 Romansidlo "level master" ale czyta sie bez bolu ... from page one Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Dobra ksiazka- romans 09.07.19, 20:42 Nie znam. Ale się zapoznam. Coś czuję, że to będzie ten klimat. Odpowiedz Link Zgłoś
mallgosia76 Re: Dobra ksiazka- romans 09.07.19, 14:17 Jedździec miedziany- czas wojny, wielka miłość Dla mnie niesamowita, nie można się oderwać Odpowiedz Link Zgłoś
cruella_demon Re: Dobra ksiazka- romans 09.07.19, 21:08 Popieram. Bardzo mi się podobał. Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Dobra ksiazka- romans 09.07.19, 21:31 Mnie się najpierw podobał, fabuła ciekawa, wciągająca, ale pod koniec juz mnie zmeczyła niska jakość tego pisarstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
ykke Re: Dobra ksiazka- romans 09.07.19, 22:29 mallgosia76 napisała: > Jedździec miedziany- czas wojny, wielka miłość > Dla mnie niesamowita, nie można się oderwać Dziękuję! Przypomniałaś mi tytul ! Czytałam naście lat temu i pochłonęła mnie totalnie! Jutro lecę do biblioteki. Odpowiedz Link Zgłoś
koko8 Re: Dobra ksiazka- romans 09.07.19, 14:38 To chyba nie są klasyczne romanse, ale są romatyczne i przyzwoite literacko: Wspołlokatorzy, Beth O'leary Matchmaking for beginners (nie pamietam polskiego tytułu), Maddie Dawson Eleanor Oliphant, Gail Honeyman Wszystkie kwiaty Alice Hart, Holly Ringland Odpowiedz Link Zgłoś
chocolatemonster Re: Dobra ksiazka- romans 09.07.19, 19:36 Eleanor czytalam a raczej sluchalam niedawno i ...romans to to nie jest a raczej dramat z duza doza komedii. Ta wstretna matka... Odpowiedz Link Zgłoś
koko8 Re: Dobra ksiazka- romans 09.07.19, 19:48 ) Napisałam, że Eleanor Oliphant słabo sie kwalifikuje do kategorii romans, ale wątek romatyczny też występuje. Na długo ta książka ze mną została A co to jest w ogóle romans? Harlequin tudzież Grey? Odpowiedz Link Zgłoś
chocolatemonster Re: Dobra ksiazka- romans 09.07.19, 21:32 ja cały czas o niej myślę... Odpowiedz Link Zgłoś
chocolatemonster Re: Dobra ksiazka- romans 09.07.19, 22:29 Wichrowe Wzgorza, Duma i Uprzedzenie...Eleanor jest ...trudna , swietnie napisana (i byla swietnie przeczytana). Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Dobra ksiazka- romans 09.07.19, 17:50 "Kochanica..." to jedna z moich najukochańszych książek. Czytuje regularnie. I jeszcze "Wszystko dla pań" Zoli, nie to może stricte romans, ale historia "kopciusxkowa" jest Odpowiedz Link Zgłoś
tt-tka Re: Dobra ksiazka- romans 09.07.19, 17:04 "Raz w roku w Skirolawkach" Idiotyczne jak rzadko, ale wciaga od pierwszych stron, a romansow ile chciec ! Odpowiedz Link Zgłoś
damartyn Re: Dobra ksiazka- romans 09.07.19, 17:46 tt-tka napisała: > "Raz w roku w Skirolawkach" > Idiotyczne jak rzadko, ale wciaga od pierwszych stron, a romansow ile chciec ! > Dlaczego idiotyczne? Hit nad hity swego czasu😆 Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Dobra ksiazka- romans 09.07.19, 17:47 Każda powieść Judith Krantz. Seriale nakręcone na ich podstawie biły kiedyś rekordy popularności. A książki czyta się świetnie. Czytadla, ale sprawnie napisane. Solidne rzemiosło. Na lato idealne. Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Dobra ksiazka- romans 09.07.19, 17:54 Zaczzytywałam się Judith Krantz i Jackie Collins pod koniec podstawówki i... zapomniałam o nich. Trzeba odświeżyć. Za to nie lubię Nickolasa Sparksa. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_piet Re: Dobra ksiazka- romans 09.07.19, 20:38 Jeżdziec miedziany i kolejne tomy Obca Diany Gabaldon i kolejne tomy (olbrzymie) Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Dobra ksiazka- romans 09.07.19, 21:06 "Anna Karenina". "Wiek niewinności". No co ja na to poradzę. Klasyka wymiata. Pamiętam, jak miałam teorię, że siła klasyki nie tkwi w fabule, tylko w sposobie pisania i że każdy Harlequin da się przerobić na "Annę Kareninę". Wzięłam trzy Harlequiny od teściowej. Nie da się. To jest nieznośne już na poziomie fabuły, bohaterów, itd. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Dobra ksiazka- romans 09.07.19, 21:14 Żona podróżnika w czasie- moje ukochane romansidlo. Światło między oceanami. 52 uwiedzenia (nie romans, ale świetne i o seksie) "Kirke" "Recepta na miłość" Barbary o neal i inne czytadelka tej autorki "Julita i huśtawki" - choć to bardziej obyczajowka, ale jest i tragiczna miłość. Inne książki tej autorki z ognistym romansem najbliższych kuzynow mnie trochę przerosły - fuj! Ostatnio czytałam Wszystkie kwiaty Alice heart i Strażnika rzeczy zagubionych - obie z gatunku przyjemne na plażę. Nie polecam - Michalak, najnowszej Kalicinksiej (trzymaj się Mańka czy jakoś tak), Sylwii Ziętek, Katarzyny Mirek. Odpowiedz Link Zgłoś
daisy Re: Dobra ksiazka- romans 09.07.19, 22:12 O, też dopisuję "Kirke". Na ogół nie czytam romansów i to mi ktoś podsunął z zaskoczenia, ale jest całkiem OK. Oryginalne (chyba, bo j.w.). Odpowiedz Link Zgłoś
koko8 Re: Dobra ksiazka- romans 09.07.19, 22:25 Naprawdę? Dla mnie Kirke to był gniot nr 1 ubiegłorocznych wakacji Odpowiedz Link Zgłoś
daisy Re: Dobra ksiazka- romans 09.07.19, 22:27 Hm. Czytałam w oryginale. Nie wiem, jak wyszedł przekład, może stąd rozbieżności? Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Dobra ksiazka- romans 10.07.19, 16:53 Ja czytam drugi raz i dalej jestem zachwycona. Odpowiedz Link Zgłoś
maniaczytania Re: Dobra ksiazka- romans 10.07.19, 11:20 Polecam Santę Montefiore i Lesley Lokko. Lokko ton trochę styl Judith Krantz, podobna wielowątkowość, rozmach fabularny, tyle że mniej odważne w scenach, gdy postaci wreszcie się"łączą" - u Krantz mamy wtedy szczegółowe opisy co, jak, ile razy; u Lokko - i zgasło światło Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Dobra ksiazka- romans 10.07.19, 16:56 A może by tak: 365 dni Kolejne 365dni Następne 365dni Raz jeszcze 365dni 365 dni po poprzednich 365 dniach I prolog - Wcześniejsze 365 dni? Odpowiedz Link Zgłoś