Dodaj do ulubionych

Ale mi głupio :)))

07.08.19, 19:02
Na peronie w zamieszaniu podeszłam do faceta w mundurku kolejowym (trochę się zdziwiłam, ze taki przystojny) i spytałam, czy może mi pomoc (chodziło mi o nr wagonu). Pan wziął walizkę i wstawił mi ja do pociągu, a ja, ze nie, nie. Nie o to mi chodzi i w tym momencie spostrzegłam, ze to piekny wełniany garniak w delikatna kratę. Zmieszana przeprosiłam i podziękowałam. Chwile później mijaliśmy się w wagonie i po jego wzroku wiem, ze chyba się domyślił, ze go za kolejarza wzięłam, a nie przystojnego faceta w garniturze 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Obserwuj wątek
    • 21mada Re: Ale mi głupio :))) 07.08.19, 19:14
      😁 Ach, no cóż - nam kobietkom czasem się zdarzają takie wpadki!
      A nie było mu gorąco w tym wełnianym garniturze?
      Ja ze swojej strony też się pochwale. Otóż, przebywam obecnie na wczasach w luksusowym pensjonacie i codziennie przy śniadaniu i obiedzie pewien pan zawsze siada tak, ażeby mieć moją postać w zasięgu wzroku. 😊 Nasze spojrzenia kilkukrotnie się skrzyżowały.
      • swiezynka77 Re: Ale mi głupio :))) 07.08.19, 19:18
        czyżbyś była w Davos? wink a nie, to było sanatorium gruźlicze
        • zuleyka.z.talgaru Re: Ale mi głupio :))) 08.08.19, 12:03
          Polskie Davos to Sokołowsko - może tam jest smile
      • aniani7 Re: Ale mi głupio :))) 07.08.19, 23:46
        Hahahaha
      • angazetka Re: Ale mi głupio :))) 08.08.19, 10:42
        Osiągnięcie dnia big_grin
      • gruba_z_ksiegowosci Re: Ale mi głupio :))) 11.08.19, 11:28
        Sanatorium w Ciechocinku? Popieram i gorąco polecam. Nawet moja 80-letnia babcia znalazła tam bolca.
    • tt-tka Re: Ale mi głupio :))) 07.08.19, 19:23
      Sie nie przejmuj, jesli sie przejelas smile Takie gafffy zdarzaly sie, zdarzaja i zdarzac beda.
      Kiedys Stefania Grodzienska na jakiejs zupelnie oficjalnej imprezie w obcym kraju panu w uniformie polecila odniesc jej plaszcz do szatni i przyniesc numerek (wziela go za woznego), nawet wynagrodzila go za wykonanie drobna moneta.
      Pan okazal sie byc admiralem, honorowym gosciem imprezy big_grin
      • pani-nick Re: Ale mi głupio :))) 07.08.19, 19:29
        😂 dzięki. Odrazu mi lepiej 😃
    • mama-ola Re: Ale mi głupio :))) 07.08.19, 19:40
      Przypomniałas mi scenę z filmu Mikołajek. Tam mama Mikołajka bierze żonę szefa swojego męża za pomoc domową i wręcza jej worek ze śmieciami. To jest gafa, Ty po prostu byłaś miłą pasażerką potrzebującą pomocy od silnego nieznajomego smile
    • szmytka1 Re: Ale mi głupio :))) 07.08.19, 19:49
      W pewnym ogrodniczym rok w rok mnie klienci biora za pracownika, tak sie krzatam miedzy kwiatkami i ubrana jestem w polarowa bluze. To ich myli. W ogole w marketach mi sie to czesto zdarza. Musze sie lepiej ubierac na zakupy tongue_out
      • bistian Re: Ale mi głupio :))) 07.08.19, 20:32
        szmytka1 napisała:

> W pewnym ogrodniczym rok w rok mnie klienci biora za pracownika, tak sie krzata
        > m miedzy kwiatkami i ubrana jestem w polarowa bluze. To ich myli. W ogole w mar
        > ketach mi sie to czesto zdarza. Musze sie lepiej ubierac na zakupy tongue_out

Ja mam to samo. Do tego, panie mnie proszą, żeby im zapakować urządzenie na wózek, bo ciężkie. Pomagam, panie dziękują i tyle
      • konsta-is-me Re: Ale mi głupio :))) 07.08.19, 23:48
        Mnie biora za pracownice dowolnego super/hipermarketu XD
        Nie umiem ocenic dlaczego, moze z wprawa przegladam ciuchy albo przeznaczenie mnie kieruje na sciezke kariery ...
        • hummorek Re: Ale mi głupio :))) 11.08.19, 16:53
          konsta-is-me napisała:

> Mnie biora za pracownice dowolnego super/hipermarketu XD
          > Nie umiem ocenic dlaczego, moze z wprawa przegladam ciuchy albo przeznaczenie m
          > nie kieruje na sciezke kariery ...
      • magia Re: Ale mi głupio :))) 08.08.19, 10:17
        O, też mi się zdarza smile
    • bergamotka77 Re: Ale mi głupio :))) 07.08.19, 19:51
      Tyko shell zamiast na urodę faceta zwróci uwagę na materiał garnituru i jego wzor. Cud że marki nie podała! 🤣
      • pani-nick Re: Ale mi głupio :))) 07.08.19, 20:12
        Właśnie, ze odwrotnie. Zobaczyłam: mundurek, bardzo przystojna twarz i dopiero wtedy garnitur i jego strukturę. Tak, ze tego... 😘
    • mrs.solis Re: Ale mi głupio :))) 07.08.19, 19:59
      Hahahaha. Nie za stara jestes na to zeby sie zmieszac taka akcja? Trzeba bylo rzucic cos zabawnego o swoim wieku i problemem ze wzrokiem hehehee.
      • pani-nick Re: Ale mi głupio :))) 07.08.19, 20:08
        🤷‍♀️ To ta moja empatia. Przejęłam się, ze on mógł się z tym zle poczuć i przestanie nosić ten garnitur wink
    • tryggia Re: Ale mi głupio :))) 07.08.19, 20:53
      Moja trauma z liceum:
      Jadę gdzieś teamwajem, w marynarce. Nie zdążyłam kupić biletu, więc pytam parę osób, czy mają może sprzedać bilet. I wszyscy pokazują mi skasowane!
      Czyli mnie, blondasię lat 16-17, wzięto za kanara 😕
      • qs.ibidem Re: Ale mi głupio :))) 07.08.19, 21:33
        Mam podobną traumę z liceum! W krótkich włosach i marynarce po ojcu stoję w kolejce w warzywniaku, a sprzedająca do mnie: "co dla pana?"
        Jeden jedyny raz się ktoś pomylił, i do dziś pamiętam.
        • sirella Re: Ale mi głupio :))) 08.08.19, 12:40
          O tak.. ja też pamiętam , z siostrą (wtedy miała długie blond włosy) spotykamy "na saksach" jej znajomych, obie w roboczych ciuchach , więc spodnie, buty z cholewą, kraciasta flanelowa koszula-hit tamtych czasów, a ja wtedy chuda i obcięta na jeżyka. I tamci pytają siostry czy ze swoim chłopakiem przyjechała, wrrrrrrrrrrr
    • ewa_2009 Re: Ale mi głupio :))) 07.08.19, 23:40
      W latach 80-tych znajomi moich rodziców budowali dom (w szeregówce) i w ramach oszczędności postanowili samodzielnie ułożyć parkiet. W pewnym momencie wszedł jakiś obcy facet (potem okazało się, ze dalszy sąsiad), zaczął się przyglądać, a potem zapytał, kiedy kończą i czy przyjdą kłaść u niego...
      • aniani7 Re: Ale mi głupio :))) 07.08.19, 23:48
        Eeeeee to w sumie komplement
    • magia Re: Ale mi głupio :))) 08.08.19, 10:15
      Hmm, ja ostatnio u weta byłam przekonana że wet jest kobietą i cały czas mówiłam mu per Pani.
      Co prawda niezbyt urodziwą kobieta i widav, ze dziś rano się golił, ale pomyślałam, że to przerost hormomow.
      A wzięło mi się to stąd, że słyszałam rozmowę recepcjonistki przez telefon, że dziś na dyżurze jest tylko dr Ewa W. (Była 22:00), a żadnej innej kobiety nie bylo.
      Godzinę później gdy wychodziłam z kotem, wpadła przez drzwi dziewczyna i do mojej wetki: - Dzięki Jacek, że mnie zastąpiłes.

Cholernie gupio mi się zrobiło.
      • alpepe Re: Ale mi głupio :))) 08.08.19, 10:19
        big_grin
      • kyrelime Re: Ale mi głupio :))) 08.08.19, 12:12
        Padłam😂
      • chatgris01 Re: Ale mi głupio :))) 08.08.19, 14:12
        Wygrałaś! big_grinbig_grinbig_grin
        • magia Re: Ale mi głupio :))) 08.08.19, 17:01
          Niestety z kotem jeździłam codziennie wieczorem na kroplówke i tak co drugi dzień go spotykałam..
          No los mnie pokarał smile
          Dodatkowo na którejś tam kroplówce z nudów zaczęłam czytać jakieś weterynaryjne magazyny i okazało się, że Pan doktor jest jakimś specjalistą, który w co drugim numerze jakiś artykuł publikował. W jednym z nich nawet na okładce był...
          No face palm poprostu smile
          • magia Re: Ale mi głupio :))) 08.08.19, 17:02
            Z kotem jeździłam codziennie przez tydzień..
    • delauras Re: Ale mi głupio :))) 08.08.19, 17:23
      Jesteś starszą, niedowidzącą Pania?.
    • panna_lila Re: Ale mi głupio :))) 08.08.19, 17:32
      Ale o co chodziło z numerem wagonu?
      • 21mada Re: Ale mi głupio :))) 10.08.19, 22:40
        Ze Shellerka nie wiedziała gdzie jest jej wagon, pewnie numeru tez nie dojrzała.
    • 21mada Re: Ale mi głupio :))) 11.08.19, 16:59
      Dzisiaj jakiś facet stojący za mną powiedział do swojej małej córeczki: Chodź, stań tutaj za dziewczynką. Ta dziewczynką byłam ja! 😁
      Fakt, że mam figurę nastolatki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka