morekac Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 00:21 >gdyby mój syn przyprowadzal na niedzielne obiadki męzatke to bym go z domu wyrzuciła. Akurat, już to widzę. A gdyby przyszedł do ciebie żonaty z kandydatką na żonę nr 2 stanu wolnego? Nie pogoniłabyś, bo to twoje dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 02:50 Kochana, ta teoria sięga dalej: nawet gdyby przyszli i podali info, że owa mężatka jest mężatką tylko na papierze, że nic ich naprawdę nie łączy a rozwód jest w toku- bo tak było w tej historii. Dokładnie jak powiedziałaś: już to widzę Odpowiedz Link Zgłoś
lucky1983 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 07:26 Pogoniłabym w życiu trzeba mieć zasady. Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 10:02 Jak się ma zasady, to ma się i kwasy. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 13:37 No trudno, albo jest się w zgodzie ze sobą, albo zadawala cały świat wbrew sobie. Wybieram pierwszą opcję. Odpowiedz Link Zgłoś
betty_bum Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 14:00 Czyli jeśli twój syn wejdzie w nieudany związek z jakąś muzułmanką to pogonisz go z domu, wydziedziczysz, a przygarniesz ją i ich dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 14:16 Wydziedziczę od razu za ślub z muzułmanką Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 14:37 Arwenko, ty synusia wybielisz i jeszcze go usprawiedliwisz. Bo ty masz zasadę "mój syn jest mojszy niż jakaś synowa". Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 14:55 Syna nie wybielę - jak mówię z kochanicą nie byłby przyjmowany u nas. A co do synowej - wszystko zależy od tego jak wcześniej układałaby się nasza relacja. Ja nie toleruję kłamstwa i wiarołomstwa. Uczucie może się wypalić - ale trzeba być uczciwym. Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 16:07 A jak ci syn powie, że brak akceptacji to brak jakiegokolwiek kontaktu z nim? Przecież jego też kochasz. Pewnych rzeczy nie przeskoczysz, być może będziesz musiała wybierać. A poza tym do tego czasu będziesz kombinowała, jak to zrobić, by dzieci nie zostały z tą suczą, synową nr 1, która jest wariatką dybiącą na wasz majątek. Mało to wątków na tego typu tematy popełniłaś? Charakter i zasady miałyby ci się tak nagle zmienić? Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 18:12 Kochana, synowa to mojego majątku nie zobaczy. Co najwyżej moje wnuki. Ja nie lubię być stawiana pod ścianą - a powiedzenie albo ja z kochanicą albo w ogóle - to jest postawienie pod ścianą. I niestety dziecko się przeliczy. Jestem gotowa zerwać kontakt, bo z zasad nie zrezygnuję. Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 18:28 Zobaczymyb jak ci synuś bryknie ze smyczy. A kiedyś się postawi. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 18:46 No ale ja mu nie bronię się stawiać. Moje dzieci zawsze były uczone - że każda akcja wywołuje reakcję. Że ponosi się konsekwencje za swoje wybory. Są świadome. Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 19:30 arwena_11 napisała: > No ale ja mu nie bronię się stawiać. Moje dzieci zawsze były uczone - że każda > akcja wywołuje reakcję. Że ponosi się konsekwencje za swoje wybory. > . Dobrze, żebyś i ty zdawała sobie z tego sprawę. Że takie stawianie spraw na ostrzu noża może skończyć się samotną starością. Twoją. Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 19:58 Córka też może wywinąć numer, za który ją wyklniesz. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 20:04 jakoś dziwnie pewna jestem swoich dzieci. Wychowywałam ich na uczciwych ludzi. Bo jak mówię - ludzie się rozstają, ale trzeba to zrobić uczciwie i z honorem. Odpowiedz Link Zgłoś
umi Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 21:21 Ooo, to pytanie do mnie Pewnie bym na zawał zeszła w chwli slubu, jakby sie okazało, ze cały trud wychowania poszedł na marne, a moj potomek stal sie debilem Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 09:14 Taa...koleżanki brat parę lat temu zostawił żonę po 20 latach małżeństwa dla kochanki. Koleżanka z matką wyzywały jego nową kobietę o koorew, szmat itp i twierdziły, że na oczy jej widzieć nie chcą. Pan mimo to się z nią ożenił, one przywykły i teraz normalnie ją przyjmują i jeszcze wychwalają jaka fajna, kto wie czy nie lepsza niż poprzednia. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 13:42 Znam inną sytuacje. Pan zdradził żonę, po trudnym rozwodzie odszedł i z kochanką się ożenił. Jego rodzice stanęli murem za synową i wnukami z tego małżeństwa. Od 10 lat nie widzieli syna i jego nowej rodziny. Syn już został wydziedziczony, najstarszy wnuk właśnie rozpoczyna studia związane z firmą dziadków. To on po nich przejmie prowadzenie firmy. Synowa i wnuki mieszkają razem z dziadkami. Odpowiedz Link Zgłoś
betty_bum Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 13:45 Chore Synowa mieszkająca z byłymi teściami. Jeśli wnunio postanowi się rozstać z żoną też go wydziedziczą? Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 14:18 Jeżeli będzie takim ch... jak ojciec i nie będzie miał odwagi cywilnej zakończyć jednego związku zanim wejdzie w kolejny - to pewnie tak. Bo nie chodzi o rozwód tylko o bycie zwykłym złamasem nie umiejącym się zachować jak trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
milka_milka Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 14:22 Ja też znam taką historię. Pan sobie znalazł kochankę, córkę szefa i postanowił rozpocząć nowe życie i wykopał z domu żonę z dzieckiem. Ci zamieszkali u jego rodziców, którzy z synusiem zerwali kontakt. Była synowa już dawno u teściów nie mieszka, ma nowego partnera ikonek dziecko, które byli teściowie traktują ja wnuczka, a synuś nadal dla nich nie istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 16:11 arwena_11 napisała: > Znam inną sytuacje. Pan zdradził żonę, po trudnym rozwodzie odszedł i z kochank > ą się ożenił. Jego rodzice stanęli murem za synową i wnukami z tego małżeństwa. > Od 10 lat nie widzieli syna i jego nowej rodziny. Syn już został wydziedziczon > y, najstarszy wnuk właśnie rozpoczyna studia związane z firmą dziadków. To on p > o nich przejmie prowadzenie firmy. Synowa i wnuki mieszkają razem z dziadkami. Pod warunkiem, że wcześniej im się nie zemrze i wiarołomny synek nie upomni się o zachowek. No i ciekawe, ci by było, gdyby synowa postanowiła prowadzić sobie swoje własne życie seksualne... Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Romans tragedia!!! 13.08.19, 10:13 Nie martw się, wszystko jest tak zrobione, że synek nie powącha nawet złotówki. Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Romans tragedia!!! 13.08.19, 09:58 Też znam taką sytuację. Facet odszedł nagle i bez wstępów do swojej asystentki. Zostawił żonę i dwójkę dzieci, to drugie się urodziło, jak się późnej doliczono, w czasie trwania romansu. Matka faceta najpierw zalana przez falę zbożnego katolicyzmu, "jej noga nie postanie..." i tak dalej, murem za synową, szok, rozpacz, syn nie ma wstępu do domu. Ale z czasem teściowej nie podoba się coraz więcej: bo może gdyby synowa zrobiła tak, to by się pogodzili, a gdyby srak, to by się w ogóle nie rozstali. W ciągu kilku miesięcy z calkowitego poparcia dla synowej sytuacja przeewoluowała do obarczania jej pełną winą za to, co się stało. A stał się romans kolesia trwający kilka lata plus nagła wyprowadzka!!! Jak tam noga kochanki, czy "postała" w domu teściowej to nie wiem, bo to popierdzieleni ludzie i nie śledzę ich losów, ale że syn już od wielu lat znowu jeździ do rodziców i wszystko jest po bożemu- to przypadkiem wiem na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Romans tragedia!!! 13.08.19, 09:58 Też znam taką sytuację. Facet odszedł nagle i bez wstępów do swojej asystentki. Zostawił żonę i dwójkę dzieci, to drugie się urodziło, jak się późnej doliczono, w czasie trwania romansu. Matka faceta najpierw zalana przez falę zbożnego katolicyzmu, "jej noga nie postanie..." i tak dalej, murem za synową, szok, rozpacz, syn nie ma wstępu do domu. Ale z czasem teściowej nie podoba się coraz więcej: bo może gdyby synowa zrobiła tak, to by się pogodzili, a gdyby srak, to by się w ogóle nie rozstali. W ciągu kilku miesięcy z calkowitego poparcia dla synowej sytuacja przeewoluowała do obarczania jej pełną winą za to, co się stało. A stał się romans kolesia trwający kilka lata plus nagła wyprowadzka!!! Jak tam noga kochanki, czy "postała" w domu teściowej to nie wiem, bo to popierdzieleni ludzie i nie śledzę ich losów, ale że syn już od wielu lat znowu jeździ do rodziców i wszystko jest po bożemu- to przypadkiem wiem na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 13:36 Pogoniłabym. Sorry ale dopóki się nie rozwiedzie - jest żonaty, coś komuś przysięgał. Nie wyobrażam sobie przyjmować przy stole kogoś kto przyczynił się do rozpadu małżeństwa Odpowiedz Link Zgłoś
saskia44 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 13:40 arwena_11 napisała: > Pogoniłabym. Sorry ale dopóki się nie rozwiedzie - jest żonaty, coś komuś przys > ięgał. Nie wyobrażam sobie przyjmować przy stole kogoś kto przyczynił się do ro > zpadu małżeństwa Nie, malzenstwo trwa tak dlugo jak jest wiez emocjinalna, pozytywna oczywiscie a nie jak dlugo trwa sprawa rozwodowa. Czasem moga minac lata a ludzie nie zyja w tym czasie w zawieszeniu. Istnieje jeszcze cos takiego jak separacja. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 13:44 Inaczej wygląda związanie się z kimś w trakcie sprawy rozwodowej ( chyba nawet sądy uważają że całkowity rozpad to po ok 3 latach niemieszkania razem ), a co innego puszczanie się wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
saskia44 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 13:50 arwena_11 napisała: > Inaczej wygląda związanie się z kimś w trakcie sprawy rozwodowej ( chyba nawet > sądy uważają że całkowity rozpad to po ok 3 latach niemieszkania razem ), a co > innego puszczanie się wcześniej. A dlaczego sady maja niby tak uwazac? Sa rozne sytuacje, rozpad czesto ma miejsca zanim para sie rozstanie a bywa ze mieszka pod jednym dachem ale wiezi nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
beataj1 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 14:01 Nie, papier nie ma znaczenia. Ważne jest czy OBIE strony wiedzą że związek się skończył. Moja osobista przyjaciółka rozwiodła się z mężem mniej więcej 3 tygodnie przed urodzeniem dziecka innego faceta. Z tym facetem mieszkała już od jakiś 2 lat. Przedtem rozwód z mężem był im nie na rękę z jakichś formalnych powodów. Mąż miał nową kobietę, ona miała nowego partnera, nikt skrzywdzony nie był. Choć mąż musiał formalnie zaprzeczyć ojcostwu nowego dziecka bo było mu z automatu przypisane. Czasem związek się kończy a rozwód jest dopiero za jakiś czas. Jak ludzie są względem siebie uczciwi nikt nie cierpi. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 14:20 Znałam dziewczynę, która dowiedziała się o nowej miłości męża - wychodząc ze szpitala po urodzeniu ich drugiego dziecka. Nie miała gdzie wrócić - bo mężuś w ich mieszkaniu wił gniazdko z nową panią, zresztą już też zaciążoną. Odpowiedz Link Zgłoś
beataj1 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 14:26 Takie przypadki oczywiście też się zdarzają. I są obrzydliwe. Chodzi mi o to że w dzisiejszych czasami sam fakt posiadania aktu małżeństwa niewiele znaczy. Ludzie się rozchodzą, związek przestaje istnieć mają nowe miłości ale rozwodu w danym momencie nie biorą, bo względy formalne, kredyt albo z jakiegoś innego powodu im się nie opłaca. Przy czym wszyscy zainteresowani wiedzą jaki jest stan faktyczny i nikt nikogo nie oszukiwał. Zdradzanie nieświadomego partnera jest obrzydlistwem, bez względu na posiadanie aktu ślubu czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 14:29 > Zdradzanie nieświadomego partnera jest obrzydlistwem, bez względu na posiadanie > aktu ślubu czy nie. > Też tak sądzę. Odpowiedz Link Zgłoś
betty_bum Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 13:53 A małżeństwo to jakaś świętość? Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 09:15 Dla mnie w takiej sytuacji zawsze winny jest facet. To on obiecywał wierność, to jego obowiązkiem była lojalność. To on oszukiwał. Kochanka ..jak nie ta, to byłaby inna przecież-to nie ma znaczenia Jego zas..r..nym obowiązkiem było bycie uczciwym. On postąpił nieuczciwie wobec żony a nie obca baba Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 09:30 Masz absolutna racje, ale obca baba nie powinna w zadnym przypadku atakować zony sms-ami Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 09:33 To inna kwestia, bo "romans" możnaby rozłożyć na kilka czynników i dokonac próby oceny wszystkich postaci dramatu Co nie zmienia faktu, że u źródła wszystkich dalszych zachowań lezy niewierność męża Odpowiedz Link Zgłoś
saskia44 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 09:43 sofia_87 napisał(a): > Masz absolutna racje, ale obca baba nie powinna w zadnym przypadku atakować zon > y sms-ami A obca baba ma prawo wydzwaniac do rodziny tej kobiety z atakami? Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 09:53 Coz, jeśli pani kochanka zdecydowala się na posade szmaty, to niestety powinna się liczyc z tym, ze zostanie tak nazwana. Poza tym, wiesz, warto jednak zwazyc proporcje tych czynow; kochanka zwyzywala niewinna kobiete, która wcześniej (pośrednio) ale jednak jakos tam krzywdzila, a autorka watku powiedziała tylko szmacie, ze jest szmata. Proporcje Odpowiedz Link Zgłoś
starczy_tego [...] 12.08.19, 10:32 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 10:38 Nie, nie boje się , ale także z racji charakteru pracy meza slyszalam niejedno A poza tym nie wyzywam zadnych kobiet, tylko nazywam rzeczy po imieniu, widzisz ja nawet jednym słowem nie usprawiedliwiam w tym watku tego zlamasa, tylko zwyczajnie w glowie mi się nie miesci, ze jego kochanka po zerwaniu kierowala pretensje w kierunku jego zony, a nie jego. Paradna to jest Twoja obrona kochanki, czyzbys uprawiala ten sam zawod co tamta pani? Odpowiedz Link Zgłoś
beataj1 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 10:45 No wiesz, jak mąż trafi na sukę co mu da, to nie będzie miał innego wyjścia. Taka już robota psa. Widzi dziurę i jedzie. Tu nie ma miejsca na jakiekolwiek zasady czy myślenie. Zresztą nie wymagajmy takich cudów od facetów. Nie od tego są. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 10:54 Po raz kolejny się zapytam z jak bardzo patologicznych kręgów się wywodzisz, skoro takie rynsztokowe słownictwo jak szmata, suka, qrwa to dla ciebie synonimy słowa "kochanka"? Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 11:00 To do mnie? Z takich samych jak Beata Tyszkiewicz, która nie raz mowila, ze czasem nawet dama powinna uzyc mocniejszego słowa gdy sytuacja lub osoba adwersarza tego wymaga i wcale przez to nie przestaje być dama Odpowiedz Link Zgłoś
pani_tau Re: Romans tragedia!!! 14.08.19, 12:01 sofia_87 napisał(a): > To do mnie? > Z takich samych jak Beata Tyszkiewicz, która nie raz mowila, ze czasem nawet da > ma powinna uzyc mocniejszego słowa gdy sytuacja lub osoba adwersarza tego wymag > a i wcale przez to nie przestaje być dama Niestety Beata Tyszkiewicz z dama nie ma nic wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Romans tragedia!!! 14.08.19, 14:09 Nie mam wątpliwości, ze ma więcej wspólnego niż ty Odpowiedz Link Zgłoś
umi Re: Romans tragedia!!! 14.08.19, 14:12 Nawet jesli, tekst mi sie bardzo podoba Odpowiedz Link Zgłoś
ferra Re: Romans tragedia!!! 15.08.19, 17:02 A podasz jakiś przykład damy? Najlepiej kilka konkretnych dla porównania. Odpowiedz Link Zgłoś
ck2 Re: Romans tragedia!!! 17.08.19, 12:53 > Po raz kolejny się zapytam z jak bardzo patologicznych kręgów się wywodzisz, sk > oro takie rynsztokowe słownictwo jak szmata, suka, qrwa to dla ciebie synonimy > słowa "kochanka"? Trauma z dzieciństwa plus typowy dla większości kobiet w Polsce podświadomy strach, że im jakaś suka "zabierze" portki domowe. Btw. dzisiaj w Biedrze widzialam typową parę polskich 45-latków. Pani strofowała pana tak jak strofuje się dziecko, że nie wolno mu jeść słodyczy, a na końcu po prostu mu zabroniła. Przecież jak takiemu kolesiowi trafi się jakakolwiek kobieta, która okaże mu rzeczywiste zainteresowanie, w tym również seksualne, to on za to nawet szóstkę w totka odda. Odpowiedz Link Zgłoś
starczy_tego Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 16:18 wow, czemu usunięto moją wypowiedź przeciez tam nie było nic wulgarnego....a obrzydliwe posty sofii jak wisiały, tak wiszą... no dobrze, więc czemu ten temat tak Cie emocjonuje? PS zglosiłam wypowiedź do kosza Odpowiedz Link Zgłoś
erzulie Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 16:35 Dziwna jest moderacja tego forum... Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 17:03 Akurat w moich postach nie ma nic obrzydliwego Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 17:40 sofia_87 napisał(a): > Akurat w moich postach nie ma nic obrzydliwego jezyk, ktorego uzywasz, jest totalnie obrzydliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 18:28 kura17 napisała: > sofia_87 napisał(a): > > > Akurat w moich postach nie ma nic obrzydliwego > > jezyk, ktorego uzywasz, jest totalnie obrzydliwy. > > Nie tylko jezyk niestety Odpowiedz Link Zgłoś
aga_mon_ber Re: Romans tragedia!!! 13.08.19, 13:44 > jezyk, ktorego uzywasz, jest totalnie obrzydliwy. Jak zwał, tak zwał, ale sofia pisze prawdę i zgadzam się z nią w 100 procentach. Za to większość broniąca pana i jego kochanice, to dno, metr mułu i wodorosty. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Romans tragedia!!! 13.08.19, 13:50 Nikt tu szczególnie nie broni ani pana, ani jego kochanicy, zwłaszcza że wygląda na to, że prawdziwym czarnym charakterem w całej tej historii jest kto inny. Natomiast prezentowane przez panie kryształowe obrończynie moralności stanowisko typu "a żeby ją zaszczuli" lub wplątywanie Bogu ducha winnych rodziców w sprawy między dorosłymi ludźmi to jest dopiero dno. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Romans tragedia!!! 13.08.19, 13:58 Fakt, pana na szczęście nikt nie broni, ale za to kochanke nazywa się "ofiara" i "oszukana", to jest obrona. Nie, nie wygląda na to, ze przyjaciolka jest czarnym charakterem, może trochę za bardzo się angazuje, ale z pewnoscia nie ona jest winna sytuacji. Dnem to jest akurat oskarżanie przyjaciolki zony o cale zlo. A w kwestii zaszczucia, czym innym były sms kochanki do zony, o której z pewnoscia wiedziała, ze ma za sobą ciężkie przezycia? Wiesz, dziecko autorki watku tez jest Bogu ducha winne, co nie przeszkodzilo kochance nazwac je "bachorem", który wraz z matka powinien się odczepić od tatusia. Podwojna moralność, jak zwykle Odpowiedz Link Zgłoś
lelija05 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 09:24 Romans zaczął się przed śmiercią córki, czy po? Zresztą to i tak nieważne, bo w każdej sytuacji, ten facet to wyjątkowa kanalia. Na miejscu żony nie dałabym mu rozwodu, tylko dręczyłabym tak, że sam by w psychiatryku wylądował. Odpowiedz Link Zgłoś
lucky1983 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 10:07 Po przyjaciółka była wtedy w bardzo złej formie ( depresja leki terapie) sama wielokrotnie im pomagałam gotując opiekując się Młodym czy sprzątając. Wiem że nie miała ochoty na seks kino i spacery choć wyglądało że mąż ją wspiera bardzo przynajmniej tak to wyglądało kiedy tam bywałam czy z nią rozmawiałam. Jakiś czas wcześniej zmarł ojciec koleżanka prowadziła auto wyszła dosłownie ze złamaną ręką i zadrapaniami ojciec zmarł wypadek nie z jej winy. Była depresja terapia ataki histerii potem ciąża porod martwego dziecka i teraz romans...Ona jest psychicznym trupem... Odpowiedz Link Zgłoś
elenelda Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 10:11 No to mąż faktycznie jej pomógł... Odpowiedz Link Zgłoś
beataj1 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 10:20 No to czemu masz pretensję do kochani. Ona im tak pomogła. Pan nie musiał się stresować patrzeniem na załamaną żonę, nie musiał się stresować tym czy mu żona nie zacznie płakać. Nie musiał od niej egzekwować seksu (bo wiadomo że to obowiązek żony), obiady też outsorsował. On po prostu miał prawo nie wytrzymać, bo przecież żaden facet by TAKICH warunków w domu by nie wytrzymał. Żona nie stanęła na wysokości zadania, to on poszukał nowej innej opiekunki. Kochanka pomogła wszystkim, trzeba o misia zadbać by mu smutno nie było. To była wręcz misja ratująca jego biedne życie. A żona niech się w garść weźmie, bo on teraz przez jej fumy musi warować. No kto to słyszał takich rzeczy wymagać od faceta. Odpowiedz Link Zgłoś
cruella_demon Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 10:28 Żałosne, to jest twoje wybielanie tego kuasa. Odpowiedz Link Zgłoś
lucky1983 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 10:34 Nie wybielam nikogo że on ponosi wine to jest tak pewne jak to że Wigilia jest 24.12. Po co kolejny raz pisać epitety pod adresem złamasa mnie chodziło o ocenę postępowania kochanki i jej rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
beataj1 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 10:32 Nie jest fatalna. Ustaliliśmy już ponad wszelką wątpliwość, że kochanka jest winna i tu możesz wstawić wszelkie epitety, którymi tak szeroko się posługujesz. Teraz trzeba się się skupić nad biednym misiem i go porządnie wybielić. Bo wtedy świat znowu nabierze sensu i wszystko będzie tak jak powinno. Odpowiedz Link Zgłoś
agonyaunt Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 11:00 >sama wielokrotnie im pomagałam gotując opiekując się Młodym czy sprzątając A czy Twój obecny wściek nie bierze się po części z tego, że zrozumiałaś, że swoim "pomaganiem" odsunęłaś męża od przyjaciółki i to, że znalazł sobie kochankę to trochę Twoja wina? Z tego co i jak piszesz wynika, że jesteś bardzo zaangażowana w życie przyjaciółki, moim zdaniem, aż za bardzo. I pewnie masz dobre intencje, ale to co robisz, jest chore. Jej problemy są dużo bardziej złożone, a Ty upraszczasz, oceniasz, wydajesz wyroki - trywializujesz traumę z wypadku przerzucając całą winę za próbę samobójczą na niewiernego męża. A to nie takie proste. Odcinasz dziecko od ojca - złośliwie, bo przecież nie dla dobra tego dziecka. O związku przyjaciółki nie wiesz wszystkiego, bo nie możesz wiedzieć, ale myślisz, że wiesz lepiej. Jeśli rzeczywiście zależy Ci na dziewczynie, to przestań dokładać im problemów. I zastanów się co robisz, zanim narobisz problemów sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
lucky1983 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 11:14 Od lat się wspieramy i przyjaciółka wielokrotnie robila takie rzeczy dla mnie gdy moja sytuacja była trudna/skomplikowana. Dziadkowie też prosili o pomoc przy dziecku. Nie widzę nic złego że gdy choruje przyjaciółka wspierasz ją pomagasz itd. Poza tym Młody tez musiał miec wyprane czy ugotowane. Gdy przyjaciółka leżała załamana po śmierci córki. Odpowiedz Link Zgłoś
agonyaunt Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 12:35 Młody ma ojca i dziadków, i to oni powinni się nim zająć w pierwszej kolejności. A wparowałaś Ty, piąte koło u wozu najpierw między żonę a męża, teraz między syna a ojca. I to Ty jesteś odpowiedzialna za to, że Twoja przyjaciółka dostaje chamskie SMS-y, bo to Ty tę wymianę zaczęłaś. Mąż Twojej przyjaciółki też stracił córkę - pozwoliłaś mu przeżyć żałobę razem z żoną czy wzięłaś się za pocieszanie jednej strony, a druga niech sobie robi co chce? Sorry, ale jak dla mnie to jesteś toksyczna, narwana i kompletnie nieodpowiedzialna. I najgorsze, że w ogóle tego nie widzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
erzulie Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 14:04 10/10 Autorka jest rąbnięta. Na miejscu żony, gdybym się dowiedziała, że ktoś nieproszony wchrzania się w nie swoje sprawy, wysyła chamskie smsy i stalkuje obcych ludzi w moim imieniu, to co najmniej mocno ograniczyłabym kontakty. Na miejscu kochanki, niezależnie od jej ewentualnych przewin, gdybym ktoś obcy tak do mnie pisał i wydzwaniał do moich rodziców, to tez napisałabym, żeby się ode mnie odstosunkował. Już nie mówiąc o tym, że uwierzyłabym, ze pan kochaś ma za żonę jędzę, która mu utrudnia rozstanie, tym bardziej jeżeli by coś takiego sugerował. Autorka sieje zamęt, szczuje i wtrynia się tam, gdzie nikt jej nie prosi. Zajęłaby się swoim życiem. Odpowiedz Link Zgłoś
cruella_demon [...] 12.08.19, 13:41 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 13:49 W takiej sytuacji sąd nie da rozwodu - bo to sprzeczne ze współżyciem społecznym. Jak się jedna osoba załamuje przytłoczona okolicznościami, to psim obowiązkiem drugiej jest być wsparciem. Znajoma prawniczka opowiadała mi, jak to mąż chciał się rozstać z żoną chorą na raka - bo on przecież chce żyć. Sąd nie dał rozwodu. Odpowiedz Link Zgłoś
saskia44 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 13:51 arwena_11 napisała: > W takiej sytuacji sąd nie da rozwodu - bo to sprzeczne ze współżyciem społeczny > m. Jak się jedna osoba załamuje przytłoczona okolicznościami, to psim obowiązki > em drugiej jest być wsparciem. Nie zmusi sie nikogo do bycia z kims tym bardziej do udzielania emocjonalnego wsparcia. > Znajoma prawniczka opowiadała mi, jak to mąż chciał się rozstać z żoną chorą na > raka - bo on przecież chce żyć. Sąd nie dał rozwodu. Glupi sad. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 14:26 Nie głupi. Prawo wymaga bycie zobowiązanym do opieki nad chorym małżonkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
saskia44 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 14:29 pade napisała: > Nie głupi. Prawo wymaga bycie zobowiązanym do opieki nad chorym małżonkiem. > A jesli ktos nie chce sie opiekowac to go wsadza za kratki? Odpowiedz Link Zgłoś
cruella_demon Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 14:39 Bardzo prawdziwe. Ten przepis jest głupi. Do opieki nikogo zmusić nie można, to już lepiej zasadzić rozwód i wysokie alimenty. Jak delikwent nie zechce, to nawet na pogrzebie się nie pojawi i guzik mu kto co zrobi. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 14:48 Nigdy alimenty nie będą tak wysokie jak kasa na zaspokojenie potrzeb rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
yennefer.00 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 15:44 Przy takim podejsciu-relatywizowaniu wszystkiego, lekceważeniu i umniejszaniu przy jednoczesnym coraz czestszym uciekaniu id jakiejkolwiek moralności i odpowiedzialności nic dziwnego, że coraz więcej relacji jest bardzo powoerzchownych i byle jakich. Dużo jest akceptacji dla takiej postawy, a potem placz Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 14:30 Ale co to zmieniło? Myślisz, że mąż który chciał się rozwieść nagle zaczął warować przy łóżku chorej żony? Co najwyżej jest zobowiązany do utrzymywania jej ale to sąd mógł załatwić i po rozwodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 14:37 Od myśli o tym, że można wpaść na pomysł by rozwieść się z chorym/umierającym mężem/żoną jest mi niedobrze. Nie chcę wchodzić głębiej w ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
cruella_demon Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 14:42 No ja np. ze schizofrenikiem bym się rozwiodła. Czy z chorym na dwubiegunówkę. Nie każdy się nadaje do życia z wariatem. Chory? Chory. Ale co z tego skoro choroba ma wpływ na otoczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
umi Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 22:06 Jakby u Twojego meża schozofrenia ujawnila sie po x latach małżeństwa to bys go zostawila? A jakby trafil na wozek inwalidzki? Albo stracil reke czy noge? Tez bys go porzucila??? Odpowiedz Link Zgłoś
cruella_demon Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 22:11 Znasz osobiście jakiegoś chorego psychicznie? Tak od tej strony kiedy jest w ostrej psychozie? bo ja tak. Gdyby mój mąż wylądował na wózku, to bym z nim została, gdyby zachorował psychicznie bym się rozwiodła, choćby dla dobra dzieci. Dla twojej wiadomości, większość takich związków się rozpada. Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 22:16 Też widziałam gościa w psychozie, coś strasznego! Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 22:15 Nie do mnie pytanie ale chorych psychicznie się boję więc nie zasnęłabym przy nim spokojnie gdyby objawiła się np schizofrenia. Alkoholika, narkomana czy hazardzisty też bym w domu nie trzymała. Inne choroby czy niepełnosprawności to co innego. Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 22:25 to troche poza tematem, ale debiut schizofrenii u partnera jest ostatnim momentem do ewakuacji ze zwiazku Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 22:59 bedzie brutalnie ale kiedy zaczyna sie jazda, to musisz byc jak ten pilot, ktory przelicza straty i wybiera mniejsze zlo ( wyladowal na bryryjskiej autostradzie i zginelo 80 osob; gdyby tego nie zrobil, zgineloby 400). Albo ratujesz malzenstwo albo rodzine Ochrona potomstwa wydaje sie byc priorytetem, wiec ladujesz na autostradzie Odpowiedz Link Zgłoś
cruella_demon Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 23:18 No dokładnie. Osoby głoszące górnolotne treści, na oczy nie widziały chorego w ostrej psychozie. Już pomijając, że część osób takiego spotkania zwyczajnie nie przeżyła, albo ledwo ledwo. A pomijając osobiste doświadczenia, przeczytane wczoraj. Najpierw pan gonił swoją rodzinę z siekierą.... bo przestał brać leki wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,25077736,bilgoraj-policja-poszukuje-chorego-psychicznie-mezczyzny-ktory.html Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: Romans tragedia!!! 13.08.19, 09:50 A tu się zgadzam. Z resztą jak pisałam boję się chorych psychicznie. I świadomość, że w sumie to nie ich wina, że są chorzy mojego strachu wcale nie zmniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
cruella_demon Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 22:28 Wiesz, łatwo teoretyzować jak się nie widziało wariata w pełnym rozkwicie. Odpowiedz Link Zgłoś
umi Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 22:31 OK, nie będę polemizować. Doceniam szczerość. Odpowiedz Link Zgłoś
saskia44 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 14:44 Czym innym jest taka decyzja a czym innym zmuszanie kogos do pozostawania w zwiazku malzenskim. Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 13:52 I co to zmieniło, że nie dostał rozwodu? Nagle stał się czułym mężem? Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 14:53 Musiał wykładać kasę na opiekunkę, pomoc itd. Alimentów by takich nie dostała. A tej kasy potrzeba było sporo. Kochanica nie wytrzymała - bo pani żyła za długo jak na jej cierpliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 15:04 Dobre i to, że chora na tym skorzystała. Gdyby pan był biedny i opiekę wykonywał własnymi rękami pewnie miałaby gorzej przechlapane. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 15:46 No ale ile może trwać to przytloczenie, które uniemożliwia rozwód? Od porodu martwego dziecka minęło 1.5 roku, śmierć ojca była jeszcze kilka lat wcześniej, jak rozumiem (wypadek, potem depresja, to leczenie, dopiero potem ciąża itd)...? Tak czysto hipotetycznie... Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 15:52 Jak widać po reakcji żony gdy dowiedziała się o romansie może długo. Choć podejrzewam, że pan się rozwodzić nie zamierzał tylko szukał odskoczni. Odpowiedz Link Zgłoś
starczy_tego Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 16:20 aha, i myślisz, że takie wsparcie pod przymusem to jest cokolwiek warte? ;/ żenada Odpowiedz Link Zgłoś
beataj1 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 09:46 Czyli pan uczcił śmierć własnego dziecka bzykając inną kobietę i chodząc do innej rodziny nie zmasakrowanej tragedią. Bo pewnie biedaczek nie wytrzymywał złej atmosfery w domu i miał prawo jeszcze trochę "pożyć". Ja go absolutnie rozumiem. Przecież wiadomo, że faceci są delikatni i nic im tak nie pomaga na lekkie pogorszenie nastroju związanego ze śmiercią dziecka jak dobry porządny seks na boku i obiad w miłej atmosferze. Jak żona mu nie mogła tego dać, to po protu nie miał innego wyjścia. PS. To była ironia. Odpowiedz Link Zgłoś
cruella_demon Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 09:56 Poza tym, jak suka nie da, to pies nie weźmie. Szmata sama mu się na tykę nadziała. Bo wiesz jak to jest, jak ktoś ma słabą koordynację, raz się potkniesz i wpadniesz na drzwi, a raz się potkniesz i wpadniesz na ci*pkę. Odpowiedz Link Zgłoś
beataj1 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 10:03 Pewnie, chłopaczyna szedł, szedł oglądając chmury i myśląc o marności życia a tu nagle nie z tego i owego i BACH! znalazł się w zupełnie nieznanej pochwie. By zminimalizować szok postanowił poznać dzieci nosicielki pochwy (bo mamusia go dobrze wychowała i wie, że takie są standardy w cywilizowanym świecie), a następnie udał się do rodziców nosicielki pochwy, ciekawe czy powiedział im że lubi do nich przychodzić bo mu tam nikt nie marudzi i nie wspomina mu tej jak mu tam, byłej córki. A potem to już nie wiadomo kiedy postanowił założyć z nosicielką pochwy firmę - bo już naprawdę nie było się jak wycofać grzecznie. Biedny. Ale teraz waruje, zatem naprawdę złoto nie facet. Odpowiedz Link Zgłoś
cruella_demon Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 10:05 No wiesz, nie każdy jest tak asertywny. Odpowiedz Link Zgłoś
beataj1 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 10:13 Bo to jest porządny facet. Dobrze wychowany w tradycyjnym stylu. Kwiatki przyniesie, rączkę ucałuje, w drzwiach przepuści. A jak się żona popsuła i jęczy o śmierci dziecka, to po prostu sobie poszukał nowej lepszej kobiety, nowej lepszej rodziny i tam spędzał wolny czas. Proste rozwiązania są najlepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
milka_milka Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 10:46 Ale tu nikt nie postuluje wybielenia pana! Pan - dno, s..syn jak rzadko. Niestety nie zmienia to faktu, że kochanka tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
beataj1 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 10:52 No własnie, kochanka nie tak samo. Owszem, weszła w romans, ale serio nie wierze w tak daleko posunięte relacje (przedstawianie dzieciom i rodzicom) w sytuacji w której nie miała jakichś podstaw. Byłabym o wiele bardziej ostra wobec niej gdyby to było zwykłe bzykanie na boku- ot pani chce wyjąc pana i już. Gość jest gnidą. Ona, w sumie mam mieszane uczucia. Mam wrażenie że też po części jest jego ofiarą. CO nie znaczy że się sama nie przyczyniła do swojej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 10:57 Dokladnie, po prostu niektóre forumki nie potrafią zrozumieć, ze krytyka kochanki nie jest usprawiedliwianiem pana. Reakcja kochanki na zerwanie; atak na niewinna zone, a nie na pana, który ja oszukiwal (albo pozwalal aby pani sama się oszukiwala, tego nie wiemy) wyraźnie swiadczy o tym, ze ona nie jest niewinna ofiara pana i tej sytuacji Odpowiedz Link Zgłoś
beataj1 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 11:07 Kochanka zareagowała tak jak zwykle reagują zranione osoby (bez względu na to czy sobie na zranienie zapracowały czy nie) a po drugie jesteś pewna że ona też nie uderzyła do mężusia. Skąd masz taką pewność. Myślisz że pan zdradzacz by się przyznał? Nie jest niewinną ofiarą, ale po części też jest ofiarą gnidowatego mężusia. Odpowiedz Link Zgłoś
elenelda Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 11:10 Autorka wątku też atakuje kochankę a nie głównego winowajcę tej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 11:10 Gdybym była rozwódką i poznałabym faceta, który chce się rozwieść z żoną, która niedawno straciła ojca (w wypadku, w którym też brała udział), a potem zaszła w ciążę (przecież nie z powietrza) i urodziła martwe dziecko, to pogoniłabym gościa wielkim kopem w tyłek, a nie wdawałabym się z nim w romans. Akceptowanie takiego zachowania, czyli porzucenia żony w traumie, nie mieści mi się w głowie. Nie znajduję pomysłów w jaki sposób można to sobie zracjonalizować. Nawet gdyby były nie wiadomo jakie pioruny sycylijskie, wygasiłabym je do cna. Budowanie swojej przyszłości, szczęścia na traumie innej osoby to najgorszy z możliwych wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
cruella_demon Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 11:18 I ty myślisz, że misio się kochance radośnie do tego wszystkiego przyznał i to jeszcze w taki sposób żeby wyjść na fioota? Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 11:23 Albo się przyznał, albo wiedziała z innych źródeł, skoro wysyłała do żony smsy o dziecku. Nie da się usprawiedliwić takiej osoby. Nie wiem po co to robicie. Odpowiedz Link Zgłoś
beataj1 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 11:43 To, jeżeli tak jest sprawa jest faktycznie nie do obrony. To jest własnie kluczowe pytanie, ile wiedziała kochanka. Odpowiedz Link Zgłoś
beataj1 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 11:20 Tu masz absolutną rację! Pozostaje pytanie ile z tego pani wiedziała. Odpowiedz Link Zgłoś
elenelda Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 11:54 Przyznasz, że taka osoba bardzo pasuje do opisanego tu pana męża. Można się pokusić o twierdzenie, że są dla siebie stworzeni. Odpowiedz Link Zgłoś
szeptucha.z.malucha Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 15:01 Przypomina mi się kryminał „Kobieta z pociągu”. Tamci też byli sobie przeznaczeni, dla siebie stworzeni i w sumie odpowiednią karę była w stanie panu wymierzyć druga żona o „odpowiednim” rysie osobowości, który też pozwolił jej na romans w trakcie pierwszego małżeństwa owego mężczyzny. Ot, takie skojarzenie... Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 12:05 Na marginesie. Przypomniała mi się taka jedna znajoma. Była kochanką żonatego faceta. Pan twierdził, że z żoną nic go nie łączy. Kochanka mu uwierzyła. Ale żona zaszła w ciążę. Pan stwierdził, że żona wrobiła go w dziecko by przy niej został. Kochanka uwierzyła. Dalej się spotykali. Żona poroniła dziecko. Mąż powiedział, że żona celowo doprowadziła do wczesnego porodu m.in. nosząc ciężkie meble po to by ukarać go za kontynuowanie romansu. Kochanka uwierzyła, że tak właśnie było i tamta zła kobieta celowo zabiła nienarodzone dziecko by ukarać niewiernego męża. Nic więc dziwnego, że facet nie chciał być dalej za taką kobietą i definitywnie od niej odszedł niedługo po śmierci dziecka. Każdą podłość ludzką można sobie zracjonalizować. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 12:52 Gorzej, że podłość kochanki (bo na podłego męża to nawet klawiatury szkoda), racjonalizują kobiety, których sytuacja w ogóle nie dotyczy. Ta, o której piszesz miała interes w "tłumaczeniu" sobie słów kochanka na swoją korzyść. A jaki Wy macie interes? Bo z wątku wynika, że najbardziej winny jest mąż (tu się zgadzam), żona -wariatka (brak mi słów) i autorka wątku, bo staje murem za przyjaciółką, ba wręcz za nią wyraża gniew i wściekłość. Kochanka wg Was nie jest winna, ba, ona została oszukana. Bidulka Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 12:59 Imo najbardziej winny jest: - mąż, którego swedział któraś, i który potem nie potrafił zdecydować, z którą kobietą chce być, więc zwodził dwie - potem długa przerwa - autorka wątku, która zupełnie niepotrzebnie podgrzewa atmosferę konfliktu, szczuje kochankę na żonę, utrudnia ojcu kontakt z dzieckiem. - znowu przerwa - kochanka, bo jest kochanką i wdaje się w jakieś smsowe pyskówki, zamiast olać durnego chłopa i całkowicie odciąć się od tej sytuacji - żona, która nie myśli o dziecku tylko o sobie i swoim nieszczęściu. Samobójstwo matki jest egoizmem wobec dziecka, które nie poradzi sobie z taką tragedią. To siebie będzie obwiniać za śmierć mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 13:05 Zgadzam się lauren. Tak samo bym to ustawiła. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 13:08 Nie, - winny maz, ale jak widać pan nie miał problemu z podjęciem decyzji, on po prostu chciał zaliczyć na boku latwo dostepna dooope, gdyby chciał z nia być, to już dawno zlozylby pozew. Czy on kochanke oklamywal czy ona sama siebie, to już nieistotne, kochanka, sadzac po wieku dzieci, jest 40+, wiec na naiwność już za pozno; - kochanka, która nie miała dość przyzwoitości aby się zamknąć po zerwaniu i usłyszeniu na swój temat kilku slow prawdy, sms do zony dyskwalifikuje ja zupełnie jako czlowieka Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 13:17 Powtórzę, skąd wiadomo, że autorką smsa jest kochanka? Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 13:21 Z pewnoscia pisaly je krasnoludki Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 13:22 A kto pisał sms do kochanki? Żona czy koleżanka? Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 13:33 To zupełnie inna sytuacja; kolezanka zony pisala ponieważ zona była w rozsypce, watpie aby kochanka była w rozsypce i watpie aby istniała kolezanka kochanki az do tego stopnia oburzona sytuacja żeby pisać grozby do zony i niszczyc jej auto Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 13:41 Skąd wiesz? Skoro kochanka planowała z mężem wspólny biznes musiała być mocno zaangażowana. Też może być w rozsypce. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 13:59 Albo chciała jego mocniej zaangazowac Tylko, ze jej rozsypka jest nieistotna, sorry, ale powrot do zony to jednak ryzyko zawodowe bycia kochanka Nie sadze tez aby znalazła sie jakas kolezanka az tak wzruszona stanem kochanki by pisala grozby do zony Odpowiedz Link Zgłoś
saskia44 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 13:17 Maz zwiazal sie z nowa kobieta w wyniku kryzysu malzenskiego a nie dlatego ze go kutas swedzial. My ani nawet autorka watku nie wiemy jakie problemy mieli, a zapewne spore. To ze pan sie zaangazowal w nowy zwiazek raczej swiadczy o tym ze malzenstwo uznal za zakonczone. Zona sie zalamala, bo stracila ciaze (w ktorym miesiacu?) i okazalo sie ze maz zaangazowal sie w nowy zwiazek, a kiedy ona wlasciwie sie o tym dowiedziala? Zone trudno obwiniac ze zareagowala w taki sposob, kazdy jest inny, niektorzy nie radza sobie emocjonalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 13:21 Z opisu wychodzi, że we wakacje. Gdyby nie to kilkuletnie dziecko też nie obwiniałabym o nic żony. Sama mam ośmiolatkę w domu, szczerze temu chlopcu współczuję. Mam nadzieję, że jego matka się pozbiera.. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 13:24 A może nie mieli zadnych problemów, a one pojawily sie dopiero wraz z trauma zony. Pan nie zaangazowal sie w nowy związek, pan znalazł kochanke, z która był wiele miesięcy i nie zrobil nic w kierunku odejścia, wiec nic tu nie wskazuje na zaangażowanie w nowy zwiazek Odpowiedz Link Zgłoś
saskia44 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 13:28 Mieli je napewno a tym ze ty jak napisalam nie jestes w stanie zdobyc sie na obiektywizm z wiadomych powodow. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 14:15 saskia44 napisał(a): > Maz zwiazal sie z nowa kobieta w wyniku kryzysu malzenskiego a nie dlatego ze g > o kutas swedzial. A skąd Ty to wiesz? My ani nawet autorka watku nie wiemy jakie problemy mieli, a > zapewne spore. Znowu wróżby? To ze pan sie zaangazowal w nowy zwiazek raczej swiadczy o tym z > e malzenstwo uznal za zakonczone. Jasne, mężowie, którzy nigdy nie zamierzają odchodzić od żon, a na boku bzykają dla sportu, nie istnieją. Zona sie zalamala, bo stracila ciaze (w ktor > ym miesiacu?) Urodziła martwą córkę, jakie to ma znaczenie, w którym miesiącu?? Strata mniejsza, ból mniejszy jeśli w piątym, a nie w szóstym??? i okazalo sie ze maz zaangazowal sie w nowy zwiazek, SIĘ nie okazało, tylko po dwóch miesiącach po urodzeniu dziecka, mąż zaczął zdradzać żonę. a kiedy ona > wlasciwie sie o tym dowiedziala? Zone trudno obwiniac ze zareagowala w taki spo > sob, kazdy jest inny, niektorzy nie radza sobie emocjonalnie. No mam nadzieję, że trudno obwiniać. Odpowiedz Link Zgłoś
saskia44 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 14:28 pade napisała: > saskia44 napisał(a): > > A skąd Ty to wiesz? > A ty skad wiesz ze bylo inaczej? Gdyby chcial seksu tylko to by nie wchodzil w zwiazek bo to zazwyczaj nie ma sensu . > Jasne, mężowie, którzy nigdy nie zamierzają odchodzić od żon, a na boku bzykają > dla sportu, nie istnieją. Istnieja ale zony sie nie dowiaduja a mezowie nie angazuja do tego stopnia ze poznaja rodziny kochanek. > Urodziła martwą córkę, jakie to ma znaczenie, w którym miesiącu?? Strata mniejs > za, ból mniejszy jeśli w piątym, a nie w szóstym??? Alez ma znaczenie bo czym innym jest poronienie a czym innym porod w koncowce ciazy I tak strata jest inna. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 14:48 Co nie ma sensu dla Ciebie, może mieć sens dla kogoś innego. No i nie Ty decydujesz co jest dla kogoś większą czy mniejszą stratą. Na szczęście. Odpowiedz Link Zgłoś
saskia44 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 14:54 pade napisała: > Co nie ma sensu dla Ciebie, może mieć sens dla kogoś innego. To jest akurat typowe, ludzie ktorym chodzi tylko o seks plus moze tez o jakies tam pogadanie nie wchodza w powazniejsze zwiazki i robia to dyskretnie. Wiec to ze ty chcesz to widziec inaczej nie znaczy ze tak jest. No i nie Ty decydu > jesz co jest dla kogoś większą czy mniejszą stratą. Ty za to decydujesz I wiesz lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 15:04 Nie, to nie ja się dopytuję, który to był miesiąc, tylko Ty. To ty chcesz ocenić rozmiar straty. Nie ja. To Ty chcesz zrelatywizować zachowania męża i kochanki, nie ja. Odpowiedz Link Zgłoś
lucky1983 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 15:06 Poród w terminie...z komplikacjami. Wystarczy? Zresztą utrata dziecka ciąży to dla każdego normalnego człowieka trauma i ból! Odpowiedz Link Zgłoś
saskia44 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 15:09 lucky1983 napisała: > Poród w terminie...z komplikacjami. Wystarczy? Zresztą utrata dziecka ciąży to > dla każdego normalnego człowieka trauma i ból! Owszem, ale jednak nieco inaczej sie to przezywa na roznych etapach. Odpowiedz Link Zgłoś
lucky1983 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 15:14 Dobrze Ty inaczej Nowakowa inaczej Ona w depresji miała prawo? Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 15:18 A kto mialby oceniac przezycia poszczególnych osob? Ty? Każdy przezywa na swój sposób, niezależnie od etapu ciazy Odpowiedz Link Zgłoś
saskia44 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 15:08 A dlaczego nie? Ocena sytuacji czy konkretnych osob zalezy od okolicznosci a te sa rozne. Ty natomiast oceniasz z gory bez brania pod uwage innej opcji niz twoja. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 15:30 Ja polemizuję z Twoją oceną. To nie to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 13:24 lauren6 napisała: > Imo najbardziej winny jest: > - mąż, którego swedział któraś, i który potem nie potrafił zdecydować, z którą > kobietą chce być, więc zwodził dwie > - potem długa przerwa > - autorka wątku, która zupełnie niepotrzebnie podgrzewa atmosferę konfliktu, sz > czuje kochankę na żonę, utrudnia ojcu kontakt z dzieckiem. > - znowu przerwa > - kochanka, bo jest kochanką i wdaje się w jakieś smsowe pyskówki, zamiast olać > durnego chłopa i całkowicie odciąć się od tej sytuacji > - żona, która nie myśli o dziecku tylko o sobie i swoim nieszczęściu. Samobójst > wo matki jest egoizmem wobec dziecka, które nie poradzi sobie z taką tragedią. > To siebie będzie obwiniać za śmierć mamy. Wyobraź sobie, że po stracie, i to nie jednej, a potem po kolejnym ciosie, nie myśli się racjonalnie. Wtedy się wyje z bólu i chce się, by ten ból się skończył. Obwinianie kobiety, że nie była racjonalna po takich doświadczeniach jest moim zdaniem niemoralne. To jest gadanie w stylu: "phi, ja gdyby umarł mi ojciec, a potem urodziłabym martwe dziecko, a potem gdybym dowiedziała się o długim romansie męża, kopnęłabym gada w tyłek i strzepnęła ręce. Przecież ludzie tracą bliskich i żyją". To jest potwornie okrutne. Nie wiesz jakbyś zareagowała. Po prostu tego nie wiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
cruella_demon Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 14:02 Może gdyby pseudo przyjaciółka się nie wtryniła i nie odciągnęła żony od męża żyjąc jej życiem i decydując za nią, państwo by razem przez to przeszli. Pani przyjaciółka była taką samą toksyczną osobą trzecią w tym małżeństwie jak ta kochanka, tyle że bez seksu. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 14:10 Morze to jest długie i szerokie. Gdyby babcia miała wąsy to by była dziadkiem. Gdzie w tym wątku jest info o tym, co robiła autorka gdy zdradzana żona straciła dziecko, albo ojca? Te wszystkie argumenty przeciw autorce, przeciw załamanej kobiecie, są tylko po to, by kochankę wybielić. Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 14:15 Napisała, że mocno wspierała i ja akurat wierzę, że miała dobre intencje. Ale najeżdżanie na obcą kobietę, jej ojca a co więcej izolowanie dziecka od ojca daleko wykracza moim zdaniem poza rolę przyjaciółki. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 14:18 Nie wiem co bym zrobiła, gdyby moja przyjaciółka, którą traktuję jak siostrę, była w szpitalu, po podjęciu próby samobójczej, w stanie wegetatywnym. Może reakcje autorki są nieco przesadzone, ale ona jest wściekła i ja tę wściekłość rozumiem. Racjonalnym to można być czytając wątek i popijając kawę. Jak się w czymś takim uczestniczy, to czasem emocje wymykają się spod kontroli. Nie usprawiedliwiam, ale rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
cruella_demon Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 14:21 Przecież napisała, ze praktycznie mieszkała w ich domu i wychowywała ich dziecko. To jakaś nawiedzona stalkerka. Odpowiedz Link Zgłoś
lucky1983 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 14:37 Że czasem uprałam posprzątałam albo podrzuciłam zakupy na prośbę przyjaciółki czy jej męża albo zapytali czy przenocuje w wekend Młodego to wtrącanie? Wg mnie pomoc okazywana bliskiej osobie. Miałam wył.tel gdy ta mi wyła do słuchawki czy nie odwiedzić w szpitalu po wypadku. Litości to empatia i przyjaźn. Odpowiedz Link Zgłoś
elenelda Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 14:41 Brzmi to tak, jakby sama misła chrapkę na męża przyjaciółki. A tan drań poszedł w tango z inną. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 14:25 Pade, nie baw się w psychologa z bożej łaski. Kolejny wątek, w którym zamiast wyrazić opinię dochrzaniasz się do dyskutujących. Jeśli taki z Ciebie genialny psycholog to jakim cudem przeoczyłaś, że autorka urządziła sobie klasyczny trójkąt dramatyczny kosztem biednej koleżanki, która straciła dziecko? Jeśli dalej jesteś ślepa i nie rozumiesz to może napiszę dużymi literami: AUTORKA JEST ZABURZONA I ZAMIAST POMÓC PRZYJACIÓŁCE JĄTRZY. Dotarło? W swojej zabawie w forumowego szeryfa i strażnika moralności umknęło ci coś ważnego. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 14:32 Nic nie rozumiesz. Po pierwsze to dla mnie nie zabawa. Po drugie nie mam w sobie takiego okrucieństwa jak m.in. Ty. Po trzecie, ja bronię, jeśli już, ŻONY a nie autorki. Z jej wpisów, bardzo chaotycznych, emocjonalnych i bez przecinków ciężko mi coś sensownego wywnioskować. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 14:35 Poza tym, bo mnie to już wkurza niemożebnie, co ma wspólnego psychologia z tym, że staję w obronie skrzywdzonych??? To już nie ma innych argumentów przeciwko mnie, tylko zawsze trzeba wyskoczyć z tak merytorycznym jak pade-psycholog??? To jest po prostu żałosne. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 14:40 Doczytałam: "Po przyjaciółka była wtedy w bardzo złej formie ( depresja leki terapie) sama wielokrotnie im pomagałam gotując opiekując się Młodym czy sprzątając. Wiem że nie miała ochoty na seks kino i spacery choć wyglądało że mąż ją wspiera bardzo przynajmniej tak to wyglądało kiedy tam bywałam czy z nią rozmawiałam. Jakiś czas wcześniej zmarł ojciec koleżanka prowadziła auto wyszła dosłownie ze złamaną ręką i zadrapaniami ojciec zmarł wypadek nie z jej winy. Była depresja terapia ataki histerii potem ciąża porod martwego dziecka i teraz romans...Ona jest psychicznym trupem..." Nic tu nie ma na temat mieszkania w domu przyjaciółki, wychowywania syna, wpieprzania się między męża a żonę. Skąd te wnioski? Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 14:49 > Po pierwsze to dla mnie nie zabawa. Tym gorzej. > Po drugie nie mam w sobie takiego okrucieństwa jak m.in. Ty. Od dawna zgrywasz forumowego szeryfa. Szczerze by mnie zdziwiło gdybyś napisała, że nie uważasz się za osobę lepszą moralnie ode mnie. > Po trzecie, ja bronię, jeśli już, ŻONY a nie autorki. To sobie przeczytaj swoje wpisy w tym wątku, w których wyrażasz zrozumienie dla zachowania autorki wątku itd. > Z jej wpisów, bardzo chaotycznych, emocjonalnych i bez przecinków ciężko mi coś sensownego wywnioskować. To po co zabierasz głos w dyskusji skoro nic nie rozumiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 15:02 Nie wiem jaka jesteś w rzeczywistości. Mogę tylko ocenić to, co piszesz na forum. I z tego wątku wyłania mi się bardzo nieciekawy obraz. Zrozumienie dla autorki nie oznacza akceptacji różnych zachowań, np. tych telefonów. Ja bym nie zadzwoniła, ale to ja. Pewnie zrobiłabym coś innego. Ale może to też by się okazało głupie albo niepotrzebne. Nie wiem. Na szczęście nie Ty decydujesz czy mogę się odezwać czy nie. Komentuję wypowiedzi w wątku, bo póki co, jest jeszcze w Polsce wolność słowa. Nikogo nie obrażam, w przeciwieństwie do Ciebie. Oceniam zachowania, postawy, a nie ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 15:05 A pisanie, że nie masz w sobie okrucieństwa w przeciwieństwie do innych wypowiadających się w tym wątku to nie ocena ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 15:10 Tak, tu akurat jest ocena. Zdarza mi się, bo nie jestem ideałem. Poza tym, przesadziłaś z interpretacją. Ja odniosłam się do Lauren, która wcześniej użyła argumentów ad personam. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 15:22 W przynajmniej 2 miejscach tego wątku właczyłaś się w dyskusję innych osób nazywając forumowiczów mendami. To nie jest personalne atakowanie ludzi??? Przestań zgrywać zgwałcone niewiniątko. W swojej odgrywanie roli forumowej strażniczki moralności jesteś po prostu agresywna i zamiast dyskutować czepiasz się rozmówców. To, że masz inne zdanie nie upoważnia Cię do wyzywania ludzi od mend. Nie masz żadnego prawa by czuć się moralnie lepsza od reszty forum. A teraz czekam na puacz, że żyjemy w wolnym kraju i wolno ci pisać swoje kocopoły i obrażać ludzi. Fajna interpretacja demokracji 🤦♀️ Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 15:47 pade 12.08.19, 12:32 agonyaunt napisała: > >Ciekawe, co tatus po latach powie synkowi - wiesz, synu, chodzilem pociupc > iac na boku, wiec twoja matka nie wytrzymala i skonczyla w psychiatryku? > > Wiesz synku, mama zachorowała psychicznie po różnych wydarzeniach, ja zakochałe > m się w innej, a wtedy mama postanowiła się zabić. Kompletnie olała fakt, że ma > małego syna, który jej potrzebuje. Zresztą sam pamiętasz jakie w domu były jaz > dy z jej histerią po śmierci dziadka. A ja chciałem ci stworzyć spokojny, kocha > jący dom, w którym czułbyś się bezpiecznie. Trzeba być mendą, żeby coś takiego powiedzieć dziecku. pade 12.08.19, 10:54 sylwik7 napisała: > vasaria napisał(a): > > > Trudno mi ocenić która z was głupsza ... czytać się tego nie da. Jedna ro > bi dra > > my bo mąż ją zdradził, druga idiotkę z siebie. Szok ! > > Serio żona głupia? Robi dramy? Kto by się tam przejął zdradą męża? Zwłaszcza g > dy go kocha i dodatkowo jest się po ciężkich przejściach. Już widzę wszystkie m > ądrale które takie ciosy znoszą z uśmiechem na ustach. To już trzeci wątek w ostatnich dniach, po przeczytaniu którego mam wrażenie, że albo upał forumkom zaszkodził, albo są pozbawione elementarnej empatii, albo wydaje im się, że biorą udział w konkursie na największą mendę roku. Albo wszystko na raz. Tak, tą drugą wypowiedzią faktycznie ktoś mógł się poczuć personalnie urażony. Pierwsza natomiast w ogóle nie odnosi się do forumowiczów. Nie zgrywam się na zgwałconą (co to w ogóle za określenie??), za to agresywna jesteś TY. Ty mnie zaatakowałaś, bo nie podoba Ci się to, co piszę. Wygaś, nikt Ci nie każe mnie czytać. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 15:55 >niedawno straciła ojca (w wypadku, w którym >też brała udział), a potem zaszła w ciążę Pytanie na ile "niedawno" - ta śmierć ojca była jakby jednak wcześniej, bo jeszcze depresja, całe leczenie-to nie trwa tydzień ani dwa, dopiero potem ciąża, która się zakończyła tak, jak się zakończyła. Nie chodzi mi o wybielanie pana, tak sobie gdybam, po jakim czasie można odejść od małżonka, którego już nie kocham, ale który 2 lata temu stracił rodzica- na przykład? Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 15:56 Można odejść, informując go o tym a nie zdradzając za plecami. Odpowiedz Link Zgłoś
lucky1983 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 16:03 Wypadek to początek 2016 roku. Widocznie ona ma słabą psychike tendencje do depresji. Być może była żle leczona choć uczęszczała na terapie nawet czekała z prowadzeniem auta bo miala z tym problemy dosc długo. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 09:55 A to już problem kochanki. Btw pani była zwykla dooopa na boku, a nie nowa partnerka Odpowiedz Link Zgłoś
elenelda Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 10:08 I to właśnie bardzo źle świadczy o panu - gdy żona przeżywała żałobę po stracie ich dziecka, pan radośnie ją zdradzał z doopą na boku. Oszukiwał obie - żona o romansie nie wiedziała, kochanka sądziła, że żona misia dręczy i pan planuje rozwód. Kto w tym wyścigu zgarnie główną nagrodę? Oczywiście pan - żona albo kochanka mu przebaczy a winą obarczy tą drugą. Miś pozostanie na piedestale. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 11:01 > Miś pozostanie na piedestale. No jak widać po tym wątku misiowi się upiekło, bo wszystkiemu jest winna ta szmata. Ja absolutnie nie zdziwię się jeżeli finał tej historii będzie taki: małżonkowie się dogadają, a po wyjściu ze szpitala żona zerwie kontakty z autorką wątku, bo wredne babsko ukrywało jej dziecko przed ojcem, a to tylko biedny miś, który z tej biedy umoczyłw jakiejś szmacie. Odpowiedz Link Zgłoś
milka_milka Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 11:04 Ja mam wrażenie, że większość osób w tym wątku nie umie czytać. Pokaz choć jedna wypowiedź, która usprawiedliwia i wybiela pana. Odpowiedz Link Zgłoś
cruella_demon Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 11:15 I dobrze zrobi, bo takie mocne angażowanie się w cudze życie, zaglądanie do sypialni i całokształt zachowań, jakie prezentuje autorka tego wątku, ociera się o stalking albo jakieś zaburzenie psychiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
elenelda Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 11:08 To teraz odwróćmy sytuację. Są mąż, żona i dziecko. Mąż ma depresję po śmierci ojca i drugiego dziecka. Żona idzie w tango z rozwodnikiem. Rozwodnik zapoznaje ją ze swoją rodziną (powiedziała mu, że planuje rozwód). Kogo w tym przypadku ematka uzna za bardziej winnego? Pomijam kwestię telefonów i porysowanego samochodu, bo to wskazuje, że kochanka też ma problemy psychiczne albo misiaczek naopowiadał jej niestworzonych historii na temat swojego związku (chora psychicznie żona znęca się nad nim, nie chce dać rozwodu, szantażuje samobójstwem itd). Odpowiedz Link Zgłoś
lucky1983 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 11:34 No cały problem polega na tym że owy Miś naopowiadał że „nie układa nam się” i czy on sam jej mówił o problemach żony po stracie taty i córki to już nie wiem. Faktem jest ze przez problemy psychiczne przyjaciółka była nieobecna w tym małżeństwie, ale jakoś mnie to nie dziwi bo gdy się uporała z depresją po stracie córki wyjechali np na egzotyczne wczasy we 3 na majówkę to spadł za moment kolejny cios jak romans męża. Mówiła ze przyjaciółka wstawiała zdjęcia z wakacji to chyba Kochanka widziała jak wygląda ta historia. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 12:20 > wyjechali np na egzotyczne wczasy we 3 na majówkę to spadł za moment kolejny cios jak romans męża. Mówiła ze przyjaciółka wstawiała zdjęcia z wakacji to chyba Kochanka widziała jak wygląda ta historia. No i masz odpowiedź kto jest odpowiedzialny za stan przyjaciółki: jej mąż, który otwarcie prowadził życie rodzinne na dwa domy. Kanalia jakich mało. Jestem w stanie zrozumieć, że w małżeństwie mu się nie układało i poznał nową kobietę, nieobarczoną traumami. Nie jestem w stanie ani zrozumieć, ani zaakceptować tego, że równocześnie zwodził kochankę obiecując jej małżeństwo oraz naprawiał małżeństwo z żoną jeżdżąc razem na egzotyczne wakacje. Trzeba być ostatnim śmieciem by się tak zachować w stosunku do obu kobiet. Tak więc daj już spokój tej kochance, nie wydzwaniaj po jej rodzicach. To facet zniszczył tutaj życie kilku osobom. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 12:56 Facet jest ostatnim smieciem dlatego, ze tak zachowal się wobec zony, jego zachowanie wobec szmaty się nie liczy, podobnie jak ona sama. Masz niezwykla moralność skoro jesteś w stanie zaakceptować romans pana, także jego odejście, jako odskocznie od straumatyzowanej zony, ale już nie to, ze pan zwodzil jakas szmate?? Nie, pan zniszczyl tylko zycie zony i syna, szmata zniszczyla je sobie sama, mam nadzieje, ze to male miasto i ze ja tam zaszczują Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 13:05 Sofia, Ty masz naprawdę jakąś traumę. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 13:16 Nie, nie mam traumy, po prostu jestem przyzwoita osoba, ale niestety, jak widze, jestem w mniejszości. Za to Ty i piszące w tym samym tonie forumki albo macie totalny zanik moralności (nabyty lub wrodzony) albo odczuwacie wspolnote "zawodowa" z kochanka Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 13:25 Zastanow sie nad swoimi problemami i deficytami, normalna osoba nie wypisywalaby tu takich bzdur Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 13:31 > odczuwacie wspolnote "zawodowa" z kochanka Możesz to rozwinąć? O jakiej wspólnocie zawodowej z obcą babą piszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
agonyaunt Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 13:43 Nie jesteś przyzwoitą osobą, przyzwoici ludzie nie ferują wyroków nie mając całego obrazu sytuacji. Nie wiem czy to Twój mąż znalazł sobie ciekawszy egzemplarz, czy może ojciec zostawił matkę, ale u licha, przestań już pluć i wyzywać ludzi, o których nic nie wiesz. Nie projektuj na innych własnych przeżyć. Poziom żenady przekroczyłaś już dawno, teraz po prostu lecisz chamówą, którą tylko sobie samej wystawiasz świadectwo. Fatalne świadectwo. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 14:06 Serio? No popatrz, a ile forumek, także Ty zawyrokowalo, ze kochanka także jest ofiara? Mój maz jest ze mna od lat, od niego wlasnie nasluchalam sie jak daleko potrafią sie posunąć ludzie aby osiagnac swój cel, po trupach to za mało powiedziane. Tata nie zyje, do końca byli z mama szczęśliwi, ale gdy umarl ja akurat bylam w ciąży, pamiętam swoja traume w tamtym czasie, chociaż ja miałam pelne wsparcie meza. Tym bardziej wspolczuje tej kobiecie. Nie miesci mi sie tez w glowie atak na nia i usprawiedliwianie "oszukanej" kochanki A jeśli chcesz zobaczyć chamowe, która przekroczyla poziom zenady, to polecam abys zajrzała do lustra, lauren, milva i saskia powinny robic to samo Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 14:42 agonyaunt napisała: > Nie jesteś przyzwoitą osobą, przyzwoici ludzie nie ferują wyroków nie mając cał > ego obrazu sytuacji. No to na forum nie ma nikogo przyzwoitego w takim razie Odpowiedz Link Zgłoś
milka_milka Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 14:03 Nie, ona ma właściwie poukładane i 100% racji. Odpowiedz Link Zgłoś
umi Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 22:01 Ona pisze bezposrednio i dosc okrutnie, ale ma racje. Pani sama siebie skrzywdzila takim wyborem. Pani powinan byla pomyslec wczesniej i nie pakowac sie w takie układy. Teraz, to tylko jej wina. Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 22:18 umi napisała: > Ona pisze bezposrednio i dosc okrutnie, ale ma racje. Pani sama siebie skrzywdz > ila takim wyborem. Pani powinan byla pomyslec wczesniej i nie pakowac sie w tak > ie układy. Teraz, to tylko jej wina. Euh, bezposrednio i dosc okrutnie? Serio? Sofia napisala min. (Poza milionem szalonych wpisow ze slowem szmata): « Mam nadzieje, ze mieszkancy miasta zaszczuja ta szmate » « Obrazliwy sms do zony dyskwalifikuje ta szmate jako czlowieka » « Jestem porzadna osoba, dama » Banalnosc zla, przerazajaca i odrazajaca, zadna trauma, zadna moralnosc; przeciez tu bardzo widocznie nie chodzi o oddanie sprawiedliwosci zdradzanej zonie, a jedynie o zdeptanie kochanki; Porzadne osoby ani tak o sobie nie mowia, nie odczlowieczaja innych, ani nie zycza komukolwiek zaszczucia, a juz na pewno nie obcej osobie znanej tylko z opisu; Majacy sie za porzadne osoby to byli- straszni mieszczanie, kieleccy czy inni wykonawcy pogromow na zydowskich sasiadach, gotowi zaszczuc/ zabic golymi rekami na podstawie plotki i wlasnych « moralnych » osadow, pojecia « sprawiedliwosci », matki dzieciom, przykladne zony, szanowani obywatele, Bozena Dykiel w Wielkim Tygodniu grala taka porzadna kobiete, porzadni byli tez przyjaciele podejrzanego o pedofilie w Polowaniu itp. Pomysl o tym; Juz tu raz zaprezentowala swoje « wartosci »- uciecha z krzywdy niewinnych niemieckich ofiar wojny, teraz to... naprawde przerazajace, jak i brak reakcji moderacji na jej rewelacje; Sofia- Mechanizm twojego nienawistnego zaslepienia czyms tam sie oczywiscie tlumaczy- masz tak ulozone w glowie jak masz, a wszystko co wystaje poza te ramy sprawia, ze czujesz sie zagrozona, ale zdaj sobie sprawe dziewczyno, ze poziom agresji i zacietrzewienie z jakim dziobiesz sa niesamowite, zastanow sie czasami zanim zupelnie odlecisz; Co do calej sytuacji- krzywdzie zony winny jest zdradzajacy maz, z pewnoscia mozna uznac ze wspolwinna jest kochanka, ale nie znamy calej historii zeby az tak kategorycznie oceniac, juz nie mowiac o wyzywaniu jej corek od « malych szmat » i nekaniu jej rodzicow przez przyjaciolke; Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 22:26 Sofii nie pierwszy raz tak peron odjeżdża. Pamiętam jak się w innym wątku podniecała tym, że jakaś kobieta odmówiła szpiku swojego dziecka dziecku byłego męża z kochanką. A później jeszcze udowadniała, że śmierć tego dziecka (trzylatka zdaje się) to była zemsta losu na niewiernym mężu i tej szmacie, kochance. Odpowiedz Link Zgłoś
umi Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 22:29 Ja się odniosłam do zdania o tym, ze kochanka jest sama sobie winna. Jest napisane dosc okrutnie, ale to jest prawda. Ta babka to jest ochotniczka (w swietle faktow przedstawionych przez lucky). Co nie zmienia faktu, ze facet w pełni dorownuje jej wyrachowaniem. A nawet przewyższa Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 22:42 Ok umi, tak - mozna powiedziec, ze sama sobie winna, mnie wbila w krzeslo reszta zdania jak i pozostale i caloksztalt Odpowiedz Link Zgłoś
lucky1983 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 23:46 Jedno połączenie nie jest klasyfikowane jako nękanie. Za to co uprawiane jest na telefonie przyjaciółki Policja zakwalifikowała jako nękanie a uszkodzenie auta i zabezpieczenie monitoringu pewnie pozwoli sprawdzić kto tak ochodzo uszkodził czyjąś własność bo szkodę trzeba będzie pokryc. Odpowiedz Link Zgłoś
erzulie Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 23:49 Nie pisałaś przypadkiem, że tam nie było monitoringu? Odpowiedz Link Zgłoś
cruella_demon Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 23:56 Wysłałaś sms do kochanki. PIERWSZA Odpowiedz Link Zgłoś
lucky1983 Re: Romans tragedia!!! 13.08.19, 08:35 Tak ale nie wyzywałam jej córek. Zasadnicza różnica. Kochanka kocha Misia ale syn Misia to dla niej bachor. Widzisz różnicę. Ja jedynie powiedziałam jej ojcu ze to kiepski przyklad dla wnuczek to tak jak picie alko i jazda autem przy nastoletnich dzieciach. Odpowiedz Link Zgłoś
bo_ob Re: Romans tragedia!!! 13.08.19, 08:40 lucky1983 napisała: > Ja jedynie powiedziałam jej ojcu ze to kiepski przyklad dla wnuczek to tak jak > picie alko i jazda autem przy nastoletnich dzieciach. Ale musiał się zdziwić, że jakaś całkiem obca kobieta mówi mu o wychowywaniu jego wnuczek, których te ż nie zna. Ja bym cie pogoniła Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Romans tragedia!!! 13.08.19, 08:59 bo_ob napisała: > lucky1983 napisała: > > > Ja jedynie powiedziałam jej ojcu ze to kiepski przyklad dla wnuczek to ta > k jak > > picie alko i jazda autem przy nastoletnich dzieciach. > > Ale musiał się zdziwić, że jakaś całkiem obca kobieta mówi mu o wychowywaniu je > go wnuczek, których te ż nie zna. > > Ja bym cie pogoniła Ja też. Jakaś chora, kuriozalna sytuacja, dzwonić do ojca dorosłej osoby i prawić mu kazania. Niby z jakiej racji? Odpowiedz Link Zgłoś
bo_ob Re: Romans tragedia!!! 13.08.19, 09:21 sumire napisała: > Ja też. Jakaś chora, kuriozalna sytuacja, dzwonić do ojca dorosłej osoby i praw > ić mu kazania. Niby z jakiej racji? To w ogóle jakiś bardzo dziwny układ. Lucky w domu koleżanki i jej męża sprząta, pierze, robi zakupy (bo koleżanka ma epizody depresyjne), opiekuje się dzieckiem, robi awantury rodzicom kochanki męża, razem z koleżanką się upijają, po czym ta druga bierze proszki - ale nie tyle, aby umrzeć. Oddaje syna pod opiekę Lucky. A gdzie w tym wszystkim jest ten mąż? Zdaje się, że wszyscy wiedzą o tym, że nie ma go już od dawna. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Romans tragedia!!! 13.08.19, 08:23 Wiesz co, Ty się lepiej zastanów nad sobą, długo i poważnie. Kochanka w sms pokazała jaka jest osoba, samą się tym odczlowieczyla , właśnie probujac zaszczyt kobietę, która jej nic nie zrobiła, a której jedyna wina było to, że jest żoną pana, za którego kochanka miała zamiar wyjść za mąż. Tak, dla mnie takie postępowanie dyskwalifikuje człowieka. Pisanie o "krzywdzie niewinnych niemieckich ofiar" jest dla mnie po prostu śmieszne w świetle tego co Niemcy robili z prawdziwymi ofiarami tej wojny. A napisałam to nie "dla uciechy" , ale z oburzeniem w rocznicę wybuchu PW gdy jakiś incel zamiast milczeć, skoro nie miał nic mądrego do napisania, zaczął się wxruszac losem niemieckich "ofiar" jako ważniejszyach dla niego. To bylo po prostu wstrętne zwłaszcza tamtego dnia. I tak jestem dama, dlatego nie waham się nazwać rynsztoka po imieniu. Tak, krzywdzie żony z wątku winny jest mąż, kochanki bym w tej sytuacji nie winila gdyby nie sms do żony, które jasno wskazując jaka on a jest osobą. Po raz kolejny też napiszę, że pani wchodząc w relacje z mężem innej kobiety powinna wkalkulowac ryzyko bycia zwyzywana czy zaszczuta, zwłaszcza jeśli mieszka w małym mieście. Kto sieje wiatr..... Pewnie Ci też w Twoim świętym oburzeniu umknal fakt, że kochanka też jakos nie miała skrupułów aby nazwać dziecko żony "bachorem" Btw ja macOchaby nie jestem i nie będę, nie nadaje się do tego, ale jako matkę zastanawiam mnie fakt JAK kochanka, także matka, mogla planować małżeństwo z panem nawet nie znając jego dziecka, nie mając akceptacji małego. Nie sądzisz, że to też dość dobitnie świadczy o tym jaka jest osobą? Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Romans tragedia!!! 13.08.19, 08:36 Do damy to ci bardzo daleko, co pokazuje ogromna większość wątków, w których się wypowiadasz. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Romans tragedia!!! 13.08.19, 09:12 Nie Tobie to oceniac, nie mam wątpliwości, ze Ty nawet kolo damy nie stalas Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Romans tragedia!!! 13.08.19, 09:16 sofia_87 napisał(a): > Nie Tobie to oceniac, nie mam wątpliwości, ze Ty nawet kolo damy nie stalas Ojej. To dobrze, bo gdybym kiedykolwiek stanęła obok takiej damy jak ty, musiałabym potem umyć się detergentem. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Romans tragedia!!! 13.08.19, 09:30 Z tego o sobie pisalas, to niejedna osoba musiala uzyc detergentu po kontakcie z Toba Problem w tym, ze Ty nigdy nie stalas obok zadnej damy i raczej Ci to nie grozi, a jeśli kiedyś cudem się wydarzy, to wierz mi, nie Twoje umycie sie będzie wtedy najistotniejsze Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Romans tragedia!!! 13.08.19, 09:32 Sofia, jak zwykle nie zrozumialas, ale nie szkodzi, widze, ze sie przynajmniej opanowalas i wyszlas z wczorajszego amoku👍🏻 Moze ci sie wstyd wlasnych wpisow zrobilo (i to jest ok) i zaczelas wygladzac wszystko co wczesniej napisalas, ale jest jednak subtelna roznica miedzy « wkalkulowaniem ryzyka bycia zwyzywana » a « mam NADZIEJE ze zaszczuja ta szmate », o niemieckich ofiarach tez pisalas i nawet powtorzylas, ze cie CIESZY ich krzywda, a nie ze cie rani mowienie o nich w rocznice Powstania A chodzilo o to wlasnie, o ta chora nienawisc, bo z twoja pozycja jako taka, jak i ocena postepowania kochanki mozna sie zgadzac lub nie, ja z tym nawet nie dyskutuje, natomiast to straszne « zaangazowanie » jakie pokazalas jest wg mnie nienormalne, ale nie wywoluje tez swietego oburzenia jak napisalas, bo takie podejscie do ludzi i swiata jest niestety dosc popularne Co do kochanki, nie doczytalam, ze smsowala (nie wiem co dokladnie) o bachorach, to jest poziom rynsztoku wlasnie, slownictwo, kultura osobista, niepanowanie nad soba, msciwosc...ale powiedzmy, ze ta kobieta jest w ogniu akcji, a nie obserwuje z boku, nie wiemy zreszta wszystkiego nieakceptowanie dziecka faceta jest oczywiscie glupie i niedojrzale; no mozna z pewnoscia wiele zlego wywnioskowac z coraz to nowych opisow tej kochanki dodawanych przez autorke watku w miare pojawiajacych sie glosow bardziej wywazonych w ocenie Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Romans tragedia!!! 13.08.19, 09:53 Alez ja doskonale zrozumiałam, mam wrazenie, ze to Ty nie zrozumialas. Nie, nie jest mi wstyd z powodu moich wpisow, wręcz przeciwnie Zdaje się, ze wielu rzeczy nie doczytalas, o wkalulowanym ryzyku nie raz wczoraj pisałam, ale tak mam nadzieje, ze ja zaszczują gdyż wlasnie to pani kochanka usilowala/usiluje robic swoimi sms. A w kwestii "ofiar" niemieckich także pisałam, ze wspominanie o nich jest nie na miejscu w swietle tego co Neimcy zgotowali Polakom, w swietle rocznicy powstania, a ich "krzywda" cieszy mnie o tyle, ze za zbrodnie powinna być kara. Proste. Skoro tak wielu postow nie doczytalas, to dlaczego w ogole wypowiadasz się i oceniasz cokolwiek. Tak, postawa kochanki to poziom rynsztoka, ale Ty wciąż nie rozumiesz przekazu; atak na zone swiadczy o tym jakim człowiekiem jest kochanka -podłym i cynicznym, nie jest ofiara pana, jak niektóre probuja ja tu przedstawiać; ona swiadomie weszla w ten układ i swiadomie chciała rozwieść pana nie zwazajac na nic, nawet na to czego pan chce. Nie , ta kobieta nie jest w ogniu akcji, ona jest w tym układzie od dawna, nie jest najmlodsza, mogla się spodziewać, ze nie skończy się bajkowo. a nawet gdyby była w ogniu akci, to zrozumialy bylby jej atak na kochanka, ale na jego zone??? Za to, ze zyje (jeszcze), ze jest zona od kilku lat, ze istnieje? To nie jest ogien akcji to jest totalny brak morlanosci. Wpisy autorki nie dotycza braku akceptacji dziecka pana (w ogole nie było o tym mowy, ale znow nie doczytalas), tylko latwo wywnioskować fakt, ze pani nie poznala tego chłopca, a dla mnie , kobiety 30+ i matki niewiarygodne jest, ze jakakolwiek osoba, pani kochanka pewnie jest ok. 40i matka, może myslec o slubie z panem, wspólnym zyciu, nie znając dziecka pana, nie majac jego akceptacji. O ile to byłoby dopuszczalne przy późnych nastolatkach na wylocie, w myśl, ze te 2-3 jakos się pomęczymy, a potem dziecko ulozy sobie własne zycie, ale tu mamy do czynienia z kilkulatkiem. Tak, na tej podstawie można wiele wywnioskować na temat tej kobiety, nie sadzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 15:58 Ej, taka książka była. Nostalgia anioła. Matka zamordowanej dziewczynki najpierw weszła w romans z detektywem, a potem wyjechała na drugi koniec kraju. Bo nie była w stanie znieść życia w domu i w rodzinie, która jej przypominała o stracie. Dość ciekawie pokazany mechanizm takiego działania, choć bez wybielania, bo żyjące dzieci też wystawiły jej za to rachunek... Ale akurat w Nostalgii rozumiesz wszystkich bohaterów i nawet lubisz wszystkich bohaterów. Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 16:11 Pamiętam, nie ogarniałam wtedy tej kobiety. Straciła jedno dziecko to dobrowolnie wyrzekła się reszty. Ona tam też popijała czy coś mi się pomyliło? Odpowiedz Link Zgłoś
anomalia_pogodowa81 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 11:57 W tej historii wszyscy bez wyjątku są warci siebie a największym patusem jest autorka wątku. Tylko tej żony szkoda - swoją drogą, jeśli najpierw brała udział w wypadku, w którym zginął jej ojciec, potem urodziła martwe dziecko i wszystko to w obciążeniu depresją, to gdzieś tu nawalił system - gdyby była pod opieką lekarzy i brała leki, jak należy w długotrwałych depresjach, to mało prawdopodobne jest, żeby nagle strzelała konkretną próbę samobójczą. Pan do odstrzału, a autorka wątku powinna powsciągnąć histerię i nie mieszać się w nieswoje układy. Odpowiedz Link Zgłoś
lucky1983 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 12:01 Wolę być taką patologią jak jestem niż takim typem bez empatii jak Ty. Nie jesteś na moim miejscu nie wiesz co i jak. Więc nazywanie mnie patologią gdy zajmuje się dzieckiem jezdze do szpitala i ogarniam swoje zycie jest nie na miejscu. Moze Ty nie wiesz czy jest przyjaźń ale ja wiem i pojmuje ją tak że gdy ona leży ja dam jej dziecku poczucie bezpieczeństwa i namiastkę normalności w tym poje***świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
ferra Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 13:24 Dlaczego zajmujesz się tym dzieckiem? Gdzie jest ojciec dziecka (jego zasrany obowiązek zajmować się własnym dzieckiem na co dzień ) ewentualnie dziadkowie z obydwu stron? Wszyscy w tym samym czasie siedza 24h w szpitalu - jeśli tak - po co tam siedza wszyscy? Odpowiedz Link Zgłoś
lelija05 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 13:37 Ano właśnie, facet ma teraz święty spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
cruella_demon Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 13:43 Raczej domorosła szeryfka próbuje ojca odizolować. Odpowiedz Link Zgłoś
lelija05 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 13:49 Facet bez jaj. A szeryfka może lubi gównoburze, mało to takich? Im więcej emocji tym lepiej, a potem całujcie mnie po piętach, bo jestem dobrą koleżanką. Odpowiedz Link Zgłoś
eliksir_czarodziejski Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 16:15 lelija05 napisała: > Facet bez jaj. A szeryfka może lubi gównoburze, mało to takich? Im więcej emocj > i tym lepiej, a potem całujcie mnie po piętach, bo jestem dobrą koleżanką. > Jak to się mówi 100/100... Odpowiedz Link Zgłoś
lucky1983 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 14:44 Bo Młody kumpluje się z moim synem bo on sam tego chce bo organizuje im czas. Był u jednych i drugich dziadkow do środy jest u mnie. Ojciec był raz w takim stanie ( emocjonalnym) , że nie dałabym mu kanarka. Przyjaciółka jej mama poprosiły o opiekę mam olać to?! Nikomu nie wchodze w zycie z butami w życie gdy ja byłam chora ( kilka lat temu) to ona też zajmowała się moim dzieckiem i odwiedzała w szpitalu. Odpowiedz Link Zgłoś
saskia44 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 14:49 Dlaczego wiec zadzwonilas do ojca tej kobiety? Pomagasz i to jest super ale nie przekraczaj granic Odpowiedz Link Zgłoś
lucky1983 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 15:02 Bo mnie szlak trafił jasny! Bo mnie wkur*** bo jestem emocjonalna. Zanim przyjaciółka się probowała otruć to wypiłam z nią dwie butle wina posluchałam nagranej rozmowy nigdy nie doradzałam co ma zrobić z mężem wyła krzyczała a ja słuchałam. Odpowiedz Link Zgłoś
lucky1983 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 15:07 Mojej przyjaciółki z kochanką męża. Nagrała ją. Przeciez pisałam. Odpowiedz Link Zgłoś
saskia44 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 15:08 lucky1983 napisała: > Mojej przyjaciółki z kochanką męża. Nagrała ją. Przeciez pisałam. A co w tej rozmowie konkretnie zostalo powiedziane? Odpowiedz Link Zgłoś
lucky1983 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 15:12 Kochanka wprost powiedziała ile trwał romans ze ona wiedziała ze nie pozwu że rozprawa za moment. Ze wiedziała że im się nie układa w małżeństwie że dopiero co był u mecenasa mąż. Że zna jej córki i rodziców...ze maja wspolne plany na przyszlosc. Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 15:14 No to może zacznij od początku, jak się ten romans wydał? Odpowiedz Link Zgłoś
lucky1983 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 15:18 Banalnie wiadomości na komunikatorze. Dwuznaczna „tęsknie czekam po 17 u siebie” to współwłaścicielka biura rachunkowego z którym Miś współpracował. Ustalenie nr było pierdołą na komunikatorze było pelne imie i nazwisko. Odpowiedz Link Zgłoś
erzulie Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 15:49 A jesteś pewna, że ten mąż nie był u adwokata? Odpowiedz Link Zgłoś
lucky1983 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 16:05 Tak sam potwierdził że był się zorientować o koszty podział majątku opiekę nad synem alimenty. Pozew nie został napisany czy złożony a była to jedynie wizyta informacyjna jak to wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
erzulie Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 16:09 Czyli kochaś chciał się rozwieść, wiec musisz przyznać, że kochanka jednak miała powody sądzić, że małżeństwo jest skończone i kochaś traktuje ją poważnie. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 16:11 Nie on na razie sprawdzał opcje - co mu się bardziej opłaca. Pozwu nie złożył - więc kochanka nie miała powodu sądzić, że małżeństwo jest skończone. Odpowiedz Link Zgłoś
erzulie Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 16:20 Tak, i zapewne powiedział kochance, ze był sprawdzić czy mu się rozwód opłaca, a nie ze konsultował się w kwestii rozwodu. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 16:24 Ale nie ma znaczenia co powiedział kochance tylko co zrobił. Kochanka wiedziała, że od maj ( czyli od konsultacji ), facet nie poczynił żadnych kroków w celu zakończenia małżeństwa. I to się liczy. A nie to czy powiedział jej, że żona zła i chce ją wysłać na Marsa. A może pan się konsultował co musi zrobić aby mieć dwie żony? Odpowiedz Link Zgłoś
erzulie Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 16:30 Jasne, nie ma żadnego znaczenia co mówił. Powinna na wszystko żądać dowodów na piśmie i faktur 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 16:47 Ale oczywiście. Jak mówię, znałam sytuację gdzie pan nawet z kochanką mieszkał przez pewnie 20-30 lat i mówił że jest rozwiedziony, ale tak się zraził do instytucji małżeństwa, że "nigdy więcej", a przecież im papier do szczęścia nie jest potrzebny. Jak zmarł - to okazało się, że pan dalej żonaty i kochanka leci na bruk, bo cały majątek przypada żonie i dzieciom. Nie ukrywam, że żona nie darowała sobie wbicia kochanki w ziemię . Odbiła sobie całe upokorzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
erzulie Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 16:55 Żona była upokorzona na własne życzenie. Przez 30 lat mogła się rozwieść, zabrać mu cały majątek i ułożyć sobie życie. A wolała po śmierci męża odegrać się na obcej kobiecie. Żałosne. Odpowiedz Link Zgłoś
szpil1 Re: Romans tragedia!!! 17.08.19, 14:35 arwena_11 napisała: > Nie ukrywam, że żona nie daro > wała sobie wbicia kochanki w ziemię . Odbiła sobie całe upokorzenie. i ta upokorzona żona przez 20 lat się tak dawała upokarzać? Dlaczego ona nie złożyła pozwu o rozwód? Ubezwłasnowolniona czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Romans tragedia!!! 17.08.19, 14:48 Bo jej sie to nie oplacalo? Po co.miala dzielić majątek? Odpowiedz Link Zgłoś
szpil1 Re: Romans tragedia!!! 17.08.19, 15:53 arwena_11 napisała: > Bo jej sie to nie oplacalo? Po co.miala dzielić majątek? Jak to po co? Żeby nie żyć dłużej w upokorzeniu? Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Romans tragedia!!! 17.08.19, 20:04 Ona pewnie inaczej na to patrzyła. To inne pokolenie. Nawet nie rodzicow a bardziej naszych dziadków. Pani nie chciała.miec w papierach rozwodka Odpowiedz Link Zgłoś
tt-tka Re: Romans tragedia!!! 17.08.19, 21:20 To mogla kazac sobie wpisac "stanu wolnego" bez wyszczegolniania, czy to panienstwo, czy wdowienstwo, czy rozwod. Ale jak komu lepsze 20 lat upokorzen... podejrzewam, ze raczej kasy pilnowala niz czystosci papierow. Coz, kazdemu jego porno. Odpowiedz Link Zgłoś
szpil1 Re: Romans tragedia!!! 17.08.19, 21:55 tt-tka napisała: > Ale jak komu lepsze 20 lat upokorzen... pode > jrzewam, ze raczej kasy pilnowala niz czystosci papierow. Coz, kazdemu jego por > no. > Może kasy pilnowała, ale podejrzewam, że zachowanie magicznego i cudownego statusu mężatki warte było "upokarzania" przez kilkadziesiąt lat. Coś jak te kobiety w przemocowych związkach co nie odejdą, bo "co ludzie powiedzą" i "męża trzeba mieć". Głupia baba, zamiast sobie zycie ułożyć to "cierpiała". Odpowiedz Link Zgłoś
lucky1983 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 16:14 No jak? Przecież on sprawdzał koszty i możliwości a nie poszedł do mec.żeby napisać pozew. To wersja kochanki i Misia. Tyle że u adwokata był dopiero w maju. A u rodziców i u niej w domu dużo wcześniej. Drobny szczegół... Odpowiedz Link Zgłoś
erzulie Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 16:25 Jeżeli sprawdzał koszty to znaczy, że jednak rozwód planował. Może rzeczwiście biedny miś nie mógł się zdecydować, a może nie chciał dobijać żony rozwodem zaraz po poronieniu i ostatecznie zdecydował się po tym przeszczesliwym urlopie w ciepłych krajach, kiedy doszedł do wniosku, ze nie ma czego ratować, a żona jest w wystarczajaco dobrym stanie, by podołać rozwodowi. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 16:29 I przez kolejne 3 miesiące nie złożył pozwu? Odpowiedz Link Zgłoś
erzulie Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 16:31 A gdzies mu się spieszyło? Poza tym 2 miesiące, w maju był jeszcze na cudownych wakacjach z rodzinką, a pani targnęła się na życie już jakiś czas temu. Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 16:33 Znam takiego co się rok decydował czy chce być z żoną czy z kochanką. Obie wiedziały o sobie nawzajem i obie czekały aż podejmie decyzję. W końcu wybrał kochankę, żony mi było szkoda bardzo. Zachowała się z dużą godnością i mimo to wywalczyła rozwód z wyłącznej winy męża. Odpowiedz Link Zgłoś
lucky1983 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 16:34 No nie. Od maja. Nadal nie ma pozwu. Odpowiedz Link Zgłoś
umi Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 21:57 Ale spryciaz. A pani druga. Pan chcial ciupciac za free, wiec wymyslil, ze urobi desperatkę. Potrzebował odskoczni od zony z depresją. Pani desperatka nie była w ciemie bita. Wiedziala, ze on chce tylko ciupciac. Chciala wiecej, wiec cierpliwie go urabiala - corkami, rodzicami, pozytywnymi wspomnieniami. Wreszcie pewnie nie dało sie dłuzej przeciagac tego udawania rozwodu, wiec pan dla swietego spokoju poszedł sprawdzic opcje. Potem by ja pozwodzil kolejne poł roku, potem by znow jakis druczek wypenil, ale NIE ZŁOŻYŁ XD Mialby ciupciania na nastepne poł roku, wszysko za free. Pani oczywiscie przejrzala spryciaza i postarala sie, zeby zona sie dowiedziala. Miala nadzieje, ze jak sie wq.vi i wykopie misia z domu, ona sama bedzie go mogla przygarnąć. Nie wyszło, bo zona zamiast jak kazda zdrowa baba zaregowac złoscia i wystawic walizki, zareagowala jak chory człowiek i sie poddała. Uznala pewnie, ze facet ojcem jest dobrym, wiec dziecku krzywda sie nie stanie. Do tego wycignęła obietnice od lucky (wiec pan synkowi kregosłupa nie wywichnie, bo zdeterminowana lucky, ktora tez ma sama syna, na to nie pozwoli. Niezła akcja na jakis film Lucky, trzymaj sie. Dobrze, ze wspierasz przyjaciolke, a przede wszystkim przedłużasz małemu beztroski okres. 8 lat to bardzo malo, zeby starcic matke. Trzymam kciuki, zeby Twoja przyjaciolka doszła do siebie. A Ty sie nie przejmuj za bardzo, nie odpowiadasz za decyzje innych ludzi. Pomoc mozesz, ale zycia za nich nie przezyjesz. Odpowiedz Link Zgłoś
umi Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 22:21 I mimo wszystko złap dystans. To jedno forumki radza dobrze. To jest ich wewnetrzna, rodzinna sprawa, nie jestes stroną, wiec nie mieszaj sie bardziej. Postronnym obrywa sie najbardziej. Niech dziadkowie i ojciec sami ze soba ustala co dalej. Czy to w kwestii wychowywania dzieciaka, czy widzenia sie z zona itd. Zajmij sie swoja rodzina, zeby na tym zaangarowaniu za bardzo nie ucierpiala. Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 16:24 lucky1983 napisała: > Bo mnie szlak trafił jasny! Bo mnie wkur*** bo jestem emocjonalna. Zanim przyja > ciółka się probowała otruć to wypiłam z nią dwie butle wina posluchałam nagrane > j rozmowy nigdy nie doradzałam co ma zrobić z mężem wyła krzyczała a ja słuchał > am. Piłaś z nią bezpośrednio przed jej próbą samobójczą? Odpowiedz Link Zgłoś
lucky1983 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 16:28 Tak. Mam wyrzuty sumienia. Nic nie wskazywało na to. Gdy wychodziłam spała ( pijana w 3dupy). Odpowiedz Link Zgłoś
erzulie Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 16:33 Aha, to wiele wyjaśnia. Projektujesz poczucie winy i wyżywasz się na postronnych ludziach. Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 16:35 To by wyjaśniało wiele, na samobójstwo decydowała się pod wpływem alkoholu, pewnie biedula nie do końca wiedzìała co robi. Lucky to nie Twoja wina. Odpowiedz Link Zgłoś
lucky1983 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 16:37 List był mocno poprawnie napisany. Sama nie wiem czy wcześniej napisany przed winem. Teraz tego nie ustale. Odpowiedz Link Zgłoś
umi Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 21:45 To nie była Twoja wina. Nie jestes za to w zaden sposb odpowiedzialna. Nie mogłas przewidziec, co sie stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 16:46 I słusznie, że masz. Była w bardzo złym stanie psychicznym, a jeśli jeszcze brała wcześniej jakieś leki psychiatryczne, to naprawdę o jakąś psychozę czy próby samobójcze nietrudno. Ale nie zagrzebiesz swoich wyrzutów sumienia robieniem awantury rodzicom kochanki niewiernego męża. Odpowiedz Link Zgłoś
lucky1983 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 16:49 Dzięki! I szczerze nie jest mi głupio po sms do kochanki i telefonie do jej ojca należało się. Co z tego że owa kochanka jest w konkretnym wieku rodzice powinni byli zareagować chocby ze względu na wnuczki ktôre lada moment też będą w jakiś związkach. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 17:58 > szczerze nie jest mi głupio po sms do kochanki i telefonie do jej ojca należało się No niby czemu miałoby ci być głupio? W końcu to nie Ty, tylko przyjaciółka poniesie konsekwencje Twojego zachowania. To ona po wyjściu ze szpitala będzie musiała zapłacić za lakierowanie auta (założę się, że auto parkowało w miejscu bez monitoringu i sprawca odrapania pozostanie nieznany). Ważne, że Ty poprawiłas sobie humor i odniosłaś moralne zwycięstwo wyzywając szmatę. Odpowiedz Link Zgłoś
lucky1983 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 18:44 Nikog nie wyzywałam od szmat itd. Odpowiedz Link Zgłoś
double-facepalm Re: Romans tragedia!!! 17.08.19, 14:50 Proponowanie osobie w depresji alkoholu to tak średnio na miejscu... Odpowiedz Link Zgłoś
umi Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 18:54 Taki ojciec, co to zamiast wspierac zone po smierci jej ojca i ich wspolnego dziecka, poszedł w tango? Powaznie, bedzie takim odpowiedzialnym rodzicem dla małego chłopca, ktoremu właśnie zrujnowal cala rodzine (i jak rujnowal, to mial to w dudzie)? Bardzo odpowiedzialne, nie powiem Odpowiedz Link Zgłoś
cruella_demon Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 19:08 Matka niewiele lepsza. Ja wiem, że trauma etc. ale nie zainteresowała się jak takie małe dziecko to przeżyje i gdzie się będzie tułać. Podpowiedź. Dzieci samobójców znoszą takie porzucenie dużo gorzej, niż zwyczajnie porzucone dzieci. Większość boryka się z traumą przez całe życie. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 20:19 Nieśmiało przypomnę pewien wątasek z końcówki roku, w którym forumka przyznała się, że jej dziecko zostało zabrane do rodziny zastępczej z powodu jej depresji i prób samobójczych. Na forum się znalazło pełno pikajacych serduszek z gatunku "madka jest tylko jedna, ta która urodziła", a osoby, które stwierdziły, że sąd postąpił słusznie kierując się dobrem dziecka były hejcone. W tym momencie ojciec, choćby zmieniał kochanki jak rękawiczki, jest lepszym rodzicem od matki w psychiatryku. Autorka, która nie wydaje mu dziecka, bo jej przyjaciółka (ta nieprzytomna?) jej zakazała zachowuje się podle. Osobiście uważam, że rodzic samobójca to niewiele mniejszy kaliber traumy od rodzica pedofila. To przed matką powinno się chronić tego chłopca, a nie przed ojcem, który może jest moralnym dnem, ale jest przynajmniej stabilny psychicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
cruella_demon Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 20:29 Nie podła, tylko postępuje wbrew prawu. Ojciec miałby pełne podstawy, żeby oskarżyć ją i porwanie. > > Osobiście uważam, że rodzic samobójca to niewiele mniejszy kaliber traumy od ro > dzica pedofila. To przed matką powinno się chronić tego chłopca, a nie przed oj > cem, który może jest moralnym dnem, ale jest przynajmniej stabilny psychicznie. > Zgadzam się całkowicie. Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 20:35 cruella_demon napisała: > Nie podła, tylko postępuje wbrew prawu. Ojciec miałby pełne podstawy, żeby oska > rżyć ją i porwanie. > > > Dokładnie. Pewnie tylko temu, że facet sam jest w tym momencie rostrzęsiony i się miota ona zawdzięcza to, że jeszcze nie ma na głowie policji. Niedługo zacznie się szkoła, jeśli ten człowiek jest rzeczywiście dobrym ojcem ogarnie się do tego czasu, żeby przejąć opiekę nad dzieckiem. Jeśli pozwoli, żeby tułało się po dziadkach i rodzicach kolegi będzie to o nim świadczyło jak najgorzej. Tym bardziej, że matka nie wiadomo kiedy wyjdzie ze szpitala. Odpowiedz Link Zgłoś
tsaria Re: Romans tragedia!!! 14.08.19, 17:46 Zgadzam się, ojciec w tym przypadku jest lepszym opiekunem niż niestabilna matka. Odpowiedz Link Zgłoś
umi Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 21:30 Matce zmarł ojciec, córka, potem mąz ja zrobił w chooya. Takiej serii mozna nie wytrzymac. Ojciec to zwykłą gnida. Dzieci pewnych zasad moralnych ucza sie jednak od rodzicow. Pozwolenie panu na przekazanie swoich "mundrosci" zyciowych synkowi, to zgoda na wychowanie kolejnej swini. Istnieje tez szansa, ze dzieciak bedzie myslal niezaleznie i nie przejmie podejscia taty. W takiej sytuacji bedzie ciekawie, kiedy po latach mieszkania z ojcem i zapewne nowa trulof dowie sie, czemu nie ma matki. Raczej bedzie tatusia winil, bo za takie swinstwo ciezko nie winic. Wiec dojda problemy wychowawcze w wieku nastoletnim... i na dwoje babka wrozyla - wykolei sie, czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
agonyaunt Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 22:27 To dziecko nie ma matki od jakich trzech lat, od wypadku, w którym zginął jego dziadek. Zanim rozjedziesz ojca, pomyśl o pięciolatku, który na co dzień ogląda matkę z depresją i atakami histerii. Z pewnością dobrze mu to robi. Odpowiedz Link Zgłoś
umi Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 22:35 Co innego choroba (jest podane, ze matka sie leczyła, wiec nie byla nieodpowiedzialna) a co innego brak jakich kolwiek normalnych norm morlanych. Weź pod uwage, ze to dziecko bedzie dzieckiem jeszcze jakies 10 lat. Potem przez nastepne x bedzie doroslym. Jak myslisz, ile osob skrzywdzi ktos wychowany przez osobe tak pozbawiona zasad, jak jego ociec? Tacy ludzie nie sa fajni. Toleruje sie ich, ale generalnei sporo osob przez nich placze. I takie wzorce to bardzo kiepski start w zycie dla samego dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
agonyaunt Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 23:20 Wiesz co, ja nie będę wyrokować o moralności tego konkretnego ojca. Znamy kawałek jego historii, do tego pokazany raczej nieobiektywnie. Za to wiemy, że ojcem jest jednak dobrym. No i nie wiem jak Ty, ale ja jednak uważam, że dla dziecka lepszy jest niemoralny ojciec niż chora psychicznie matka. Choroba psychiczna rodzica zawsze wywołuje w dziecku złe emocje - strach, poczucie winy, niepewność. Niemoralności dziecko może nawet nie zauważyć. A szanse, że dziecko za 20 lat uzna zachowanie ojca za podłe są takie same jak na to, że będzie się cieszyło że ojciec nie dał się zniszczyć chorej matce i gdzieś w życiu trochę szczęścia znalazł. Odpowiedz Link Zgłoś
szeera Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 23:38 "Za to wiemy, że ojcem jest jednak dobrym. No i nie wiem jak Ty, ale ja jednak uważam, że dla dziecka lepszy jest niemoralny ojciec niż chora psychicznie matka" W wielu przypadkach przyznanie praw do opieki nad dzieckiem traktowane jest przez ludzi jako kara/nagroda za zachowanie rodzica. A to tak nie działa, a na pewno działać nie powinno. Jedynym kryterium powinno być dobro dziecka. Zdrada jednego małżonka, nawet najbardziej wymyślna, nie jest traktowana przez system prawny jako przesłanka, że zdradzający jest złym rodzicem. Próba samobójcza, źle kontrolowana choroba psychiczna taką przesłanką za to często jest. I tu nie chodzi o żadną winę czy brak lub nie moralności, ale o to, co jest lepsze dla dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
lucky1983 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 23:39 Przecież tłumaczę że matka się leczy dziadkowie mają „pełne ręcę roboty”. Ojciec był raz w stanie takim że muchy pod opiekę bym mu nie dała. Młody niezależnie od sytuacji i tak ten tydzień miał być u nas. Namiot treningi. Oboje i Miś i Przyjaciółka to dobrzy rodzice w normalnych warunkach ciepli poświęcający czas i uwagę synowi. Matka więcej z racji mniejszych obowiązków zawodowych. To że była/jest chora nie świadczy o niej żle jako o matce. Kiedy była w rozsypce zawsze zapewniała Młodemu azyl w postaci mojego domu czy dziadków. Po to żeby przepracować sobie głowe na spokojnie żeby syn nie widział morza łez. Leczyła się terapie prochy ale zawsze mówiła ze fatum nad nią wisi bo co roku coś i wykrakała. Nikt z nas nie był na jej miejscu ja nie straciłam ojca dziecka i męża każdy ma inna psychikę dla jednych kurs franka to powód do depresji dla innych autentyczne poważne problemy. Nikt nad nikim się nie pastwił nie robiła awantur czasem nie miała rano siły wstać ale humor dobre samopoczucie odzyskała po majówce ironio jakie to było złudne. Odpowiedz Link Zgłoś
agonyaunt Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 23:54 Lucky, ale właśnie, jak wyżej napisała szeera, o to chodzi - o to co jest dobre dla dziecka. Jeśli nie pozwoliłaś ojcu spotkać się z dzieckiem, bo ojciec w tym momencie nie był w stanie zachowywać się normalnie, to to było dla dziecka dobre. Jeśli jednak będziesz dziecko izolować tylko dlatego, że ojciec zdradził, to to będzie dla dziecka złe. To, że przyjaciółka jest chora nie świadczy o niej źle jako o matce, zwłaszcza jeśli się leczy. Ale to, że jej dziecko ogląda matkę w rozsypce czy histerii, wcale dla dziecka dobre nie jest. Fajnie, że matka próbuje zapewnić małemu azyl, ale dla dziecka kiedyś te zesłanki do babci czy cioci przestaną być zabawne. Dziecko potrzebuje domu, matki na którą może liczyć, nie takiej, która w pewnej chwili uzna, że to dziecko to za mało żeby chcieć żyć. Sorry, ale nawet przy chorobach psychicznych są jakieś granice tolerancji zachowań, zwłaszcza jeśli te zachowania odbijają się na dzieciach. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Romans tragedia!!! 13.08.19, 06:55 Nikt tutaj nie zaprzecza, że przyjaciółka ma trudne życie. Problemem nie jest kobieta, która jest pod opieką lekarzy, ale dziecko. Piszesz, że matka regularnie dodawałam dziecko czy tobie, czy dziadkom "gdy była w rozsypce". Z tego wynika, że przyjaciółka nie jest w stanie pełnić władzę rodzicielską. Piszesz, że przyjaciółka jest dobra mama. A na czym to bycie dobrą mamą polega? Na graniu z dzieckiem w planszówki, na wyjazdach w ciepłe kraje gdy ma epizody lepszego humoru? Na oddawaniu dziecka dziadkom, gdy chce się upić i nałykać tabletek, by dać nauczkę niewiernemu chłopu? Zachowanie przyjaciółki niczym się nie różni od alkoholika, który w okresach trzeźwości zachowuje się jak mąż i ojciec roku, a jak zacznie pić to niszczy rodzinę. Tyle, że z alkoholizmu czasem da się wyjść, a twoja przyjaciółka na zawsze chciała opuścić swoje dziecko. Od śmierci nie ma powrotu. Dziecko zasługuje na to by wychowywać się w bezpiecznych i stabilnych warunkach. Matka mu tego nie zapewni. Być może ojciec i ta hejcona przez Ciebie kochanka byliby dla niego lepszą rodziną. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Romans tragedia!!! 13.08.19, 07:00 Widzisz lucky1983, jaką historię sobie zmyśliła loren? Tu dodała, ta, odjęła i już ma gotową teorię i opinię. Pisałam ci wcześniej - nie czytaj jej postów. Odpowiedz Link Zgłoś
lucky1983 Re: Romans tragedia!!! 13.08.19, 07:12 Kiedy matka nałykała się tabsów Młody był u dziadków na zaplanowanym wczesniej wyjeździe. Nie łap mnie za slówka planszówki chodziło mi o spędzanie czasu z dzieckiem. Wychodzi na to że akceptujesz patologie jak sąsiad będzie tłukł żone i dzieci to też to olejesz? Bo czyjes życie i będziesz akceptowac to. Podobnie jak rodzina Kochanki? Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Romans tragedia!!! 13.08.19, 07:27 Z tego co piszesz kochanka samotnie wychowała 2 dzieci, z czego jedno już jest dorosłe. Z tego wynika, że jest dobrą mamą. Lepszą od kobiety, która swoje dziecko chciała opuścić na zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Romans tragedia!!! 13.08.19, 08:00 Napisała, że kochanki rozwiodla się sześciu lat temu, więc nie musi to oznaczać samotnego macierzyństwa. Fakt posiadanie dorosłych dzieci nie oznacza jeszcze, że ktoś był dobrym rodzicem. A nawet gdyby rzeczywiście była dobra matka dla własnych dzieci nie musi oznaczać, że będzie dobra macocha dla pasierba Odpowiedz Link Zgłoś
lucky1983 Re: Romans tragedia!!! 13.08.19, 08:06 Nie wiem czy sama wiem że jest po rozwodzie szczegółów nie znam. Nie wiem też nic o ex męzu. Nie oceniam kochanki w kat.dobra/zła matka bo nie mam wiedzy w temacie. Oceniłam jej moralność przyprowadzanie żonkosia do domu oficjalnie gdy są tam nastolatki jest niesmaczne i daje zły przykład. Odpowiedz Link Zgłoś
bo_ob Re: Romans tragedia!!! 13.08.19, 08:30 lucky1983 napisała: > Oceniłam jej moralność Ale co cię obchodzi moralność całkiem obcej osoby, której nie widziałaś na oczy? Odpowiedz Link Zgłoś
lucky1983 Re: Romans tragedia!!! 13.08.19, 08:54 A kto powiedział że jej nie widziałam. Widziałam nie wiedząc że ma romans z Misiem. Odpowiedz Link Zgłoś
bo_ob Re: Romans tragedia!!! 13.08.19, 09:09 lucky1983 napisała: > A kto powiedział że jej nie widziałam. Widziałam nie wiedząc że ma romans z Mis > iem. Ale jest to dla ciebie całkiem obca osoba. Co cię obchodzi jej moralność? To nie twoja sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Romans tragedia!!! 13.08.19, 07:56 Tak, z pewnością kochanka ojca byłaby dla tego chłopca lepsza niż jego własna matka, przeciez w sms pokazała jaki ma ciepły i serdeczny stosunek do tego dziecka 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Romans tragedia!!! 13.08.19, 09:11 Ale dla współczesnego sądu to ojciec i kochanka maja stabilną sytuację a nie matka po próbie samobójczej. Świat zwariował. Odpowiedz Link Zgłoś
aga_mon_ber Re: Romans tragedia!!! 13.08.19, 12:27 Ake zdajesz sobie sprawe z tego faktu, ze kochanica nie lubi tego chlopca i bog wie co by z nim wyprawiala? Mało to przypadkow, gdy konkubenci/kochanki, zrobili krzywde dzidecku, bo go nienawidzili? Naprawde trzeba ci tlumaczyc tak oczywiste rzeczy, czy ty głupia jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
aga_mon_ber Re: Romans tragedia!!! 14.08.19, 08:37 Do ciebie, bo głupoty piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
umi Re: Romans tragedia!!! 14.08.19, 14:27 Jakby nie zauwazylo, to faktycznie bez roznicy. Tylko wiesz, ciezko taki fakt jak samobojstwo matki w wyniku zdrady zamiesc pod dywan. A zracjonalizowanie tego dziecku, to robienie z niego gnidy (albo, jak sie nie da, osobistego wroga na długie lata, pełnego zalu i poczucia krzywdy). Ponadto ludzie ktorzy robia w okreslony sposób, zyja według takiej filozofii. A swoje zasady zycia to sie wlasnie dzieciom przekazuje, zwlaszcza jak sie osobiscie angazuje w ich wychowanie. Jesli dla pana małżeństwo jest tylko na dobre, a jak źle, to uciekamy, to takiego samego wygodnego podejscia nauczy własne dziecko. Bo to sie przeklada na całe zycie, nie tylko na jedna akcję. Nie wiem, ktory rodzic chcialby wychowywac dziecko tak, zeby sie wykoleilo. Wiec jednak kregoslup moralny jest wazny. Owszem, tatus moze nauczyc synka, ze jak ktos chory, to kopiemy w d. i szukamy nowej osoby. Ze jak problem, to uciekamy, nie rozwiazujemy. Ze majac zone i dziecko prowadzamy sie z inna, odwiedzamy jej rodzinke i idziemy w zaparte, chyba, ze sie wydarzy taka tragedia, ze kulimy ogonek, bo nas ukamieniują. Tylko, ze taki dorosly z takim podejsciem jest do odstrzalu. A przypominam, ze to dziecko ma 8 lat. Obecnie (od pokolenia milenialsow) dziewczynek nie wychowuje sie na ofiary losu. On nie znajdzie sobie ochotniczki. Chyba, ze osobe tak zaburzona, ze wspolczuje kolejnemu pokoleniu. Wiec taki tatus, to gwoźdź do trumny na dorosle zycie i osoba rownie toksyczna, jak np. tatus z ambicjami "masz byc ze wszyskim najlepszy". Nawet gorzej, bo po tym drugim starczy terapia. A kregoslupa moralnego doroslej osobie naprostowac sie nie da, a przynajmniej nie jest to łatwe (i jesli juz, to nastepuje po jakiejs bardzo dotkliwej dla takiej gnidy, osobiscie na siebie scignietej tragedii. Nie wiem, kto normalny wychowuje dziecko tak, zeby taka tragedie na siebie sciagnęło). ojciec nie dał się zniszczyć chorej matce i gdzieś w życiu trochę szczęścia znalazł - No nie, w tym przypadku (jezeli fakty sa takie, jak napisala lucky) to ojciec zniszczyl matke dziecku. Nie wiem, gdzie on tu jest pokrzywdzony. Jesli tak to sobei bedzie racjonalizował, to dzieciakowi wspolczuje. Bo tak, to mozna zracjonalizowac doslownie wszystko, kazde najwieksze swinstwo, lącznie z morderstwem. Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 13:35 Lucky, przyjaźń to nie jest dzwonienie do osób zaangażowanych i postronnych z awanturami. Dolewasz oliwy do ognia i być może robisz coś, czego twoja przyjaciółka nie pochwalałaby/nie chciałaby robić. Odpowiedz Link Zgłoś
saskia44 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 13:43 Przede wszystkim to co zrobila autorka watku jest glupie poprostu. Poza tym to nie jej malzenstwo, nie jej problemy wiec nie jej biznes. Udzielenie wsparcia emocjonalnego przyjaciolce tak, pomoc przy dziecku tak ale nie angazowanie w ich sprawy osobiste. Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 13:50 Ja wierzę, że ona chciała dobrze ale wychodzi jak wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 13:47 Lucky. Szczerze mówiąc, to ja mocno obawiałabym się takiej "przyjaźni". Raczej obsesją tu pachnie. Wtrącasz się między wódkę, a zakąskę. Małżeństwo to dwoje ludzi. Ty im jesteś do niczego niepotrzebna Co więcej, mam wrażenie, że z przyjemnością tą nawałnicę podkręcasz. Odpowiedz Link Zgłoś
cruella_demon Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 14:05 > Co więcej, mam wrażenie, że z przyjemnością tą nawałnicę podkręcasz. > Nie ty jedna. Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Romans tragedia!!! 13.08.19, 10:11 Jakbyś wiedziała czym jest przyjaźń i miała odrobinę empatii, to złamas bałby się podejść a nie siedział nad kobietą, której zniszczył życie i udawał, że przeprasza. Ale właśnie to jest z tobą nie tak: misiu może przeprosić. W końcu nic takiego nie zrobił, prawda? Opieprzy się go, pogada, ale to w końcu nasz misio. Portki. Lepiej, żeby były, niż żeby nie było. Prawdziwą szmatą jest kochanka, tutaj agresja +5000, tu się wykażesz nawet zakładając wątki z pytaniami o moralność jej ojca. Do ojca misia nie dzwoniłaś. To co tam znikało w oddali to peron był, ale już za późno. Odpowiedz Link Zgłoś
tt-tka Re: Romans tragedia!!! 15.08.19, 23:07 anomalia_pogodowa81 napisała: > W tej historii wszyscy bez wyjątku są warci siebie a największym patusem jest a > utorka wątku. > Tylko tej żony szkoda. > Pan do odstrzału, a autorka wątku powinna powsciągnąć histerię i nie mieszać si > ę w nieswoje układy. I tyle w temacie. Nawet nie czytam do konca, bo mi sie nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 14:12 Nie jest normalne, ale : 1. Czego się spodziewałas po leciwym ojcu kobiety w wieku średnim - że się będzie kajal przed jakąś wariatką, która dzwoni do niego z jakimis pretensjami? To jest dorosła kobieta, bynajmniej niemloda i ona, a nie jej rodzice, odpowiada za to, co robi ze swoją piczą. Wygrażanie i robienie awantur seniorom, szczególnie przez osoby niebedace bezpośrednio zaangażowane w sprawę (które mógłby usprawiedliwic afekt), uważam za bezzasadne i bezczelne - a co, jeśli po Twoim telefonie starszy pan dostanie zawału albo udaru? Poczujesz, NAPRAWDĘ poczujesz się odpowiedzialna za swoje działania? Za to, ze Ty zrobiłaś komuś krzywdę? 2.obstawiam, że koleżanka się z mężem pogodzi, ale Ty wylecisz z kręgu znajomych jako mąciwoda. Po co się angażujesz w wyzwanianie do ludzi, kochanki, jej rodziny? Odpowiedz Link Zgłoś
cruella_demon Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 14:58 Omaszsz, zapomniałam o chorych na chorobę alkoholową. Tak. Też bym się rozwiodła. Odpowiedz Link Zgłoś
bo_ob Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 16:06 Żaden mężczyzna nie jest wart tego, żeby z jego powodu odbierać sobie życie osierocając własne dziecko. Koleżance szukać najlepszych lekarzy, syna oddać ojcu pod opiekę, samej się uspokoić i nie robić awantur obcym ludziom - taka jest moja rada. Odpowiedz Link Zgłoś
lucky1983 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 16:09 Przecież ja go nie przetrzymuje siłą. Ojciec zjawił sie w takim stanie że kanarka bym mu nie dała pod opiekę. Dziadkowie prosili matka chłopca też. Dodatkowo chłopcy mieli plany ( przed cała tragedią) nocleg w namiocie pół kolonia treningi. Mam teraz im tego zabronić? Wyrzucić dzieciaka? Odpowiedz Link Zgłoś
bo_ob Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 16:13 Chłopiec ma przede wszystkim ojca i matkę. To oni oboje mają prawo decydować gdzie on przebywa, nie dziadkowie, nie ty, ty jesteś obcą osobą. Odpowiedz Link Zgłoś
lucky1983 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 16:18 Matka to nawet nie decyduje o kolorze pijamy. W tej chwili. Ludzie dla mnie to normalne że on jest u mnie bawi się dobrze się czuje i nie bierze udziału w całym tym syfie. Babcia była u psychologa jak postępować z Młodym co mu przekazać. Sa wakacje dzieciaki szaleją całymi dniami po basenach ogrodkach u kogos w domu. Normalne. Te plany były poczynione kilka tygodni temu. Czemu ma nie spać w tym cholernym namiocie albo nie iśc na trening. Skoro sam mówi babci że dobrze się bawi. Ojciec jakos nie dzwoni do nas ani nie pisze sms-a. Raz był a wcześniej miał w du*** Odpowiedz Link Zgłoś
bo_ob Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 16:24 lucky1983 napisała: > Matka to nawet nie decyduje o kolorze pijamy. Aha. Więc aktualnie dziecko ma ojca, który jest za niego odpowiedzialny i jest jego prawnym opiekunem. Ojciec prosił cię o opiekę nad synem? Pytałaś go o to, czy się na nią zgadza? Odpowiedz Link Zgłoś
lucky1983 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 16:29 Nie. Natomiast znał „plany chłopców” sam kupił im namiot pojechali go wybierać zanim wybuchała afera. Odpowiedz Link Zgłoś
bo_ob Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 16:52 Aha. Rozumiem, że po wakacjach chłopiec wróci do swojego domu, do taty. Odpowiedz Link Zgłoś
elenelda Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 17:56 Jeżeli pan mąż i tatuś będzie chciał go zabrać. Może bidulek tak się załamał, że znów poszuka ukojenia w ramionach jakiejś chętnej pani. Odpowiedz Link Zgłoś
bo_ob Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 18:01 elenelda napisała: > Jeżeli pan mąż i tatuś będzie chciał go zabrać. Nie mamy żadnych podstaw, aby sądzić, że ojciec nie zechce zająć się własnym dzieckiem, więc nie twórz mitów. Odpowiedz Link Zgłoś
lucky1983 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 18:52 Akurat ojcem był wzorowym. Spędzał z Młodym dużo czasu basen planszówki hulajnoga itd. Czy komuś roztrzęsionemu gadającemu bzdury wyjącemu miałam oddać dziecko?! Zwłaszcza że ten tydzien chłopcy mieli ten cholerny namiot zaplanowany. Oni 1/2 czerwca to planowali co będą jeść co zapakują ile latarek wezmą...dla nich to frajda dla Młodego normalność! W ub tygodniu też bywał czasem nocował a czasem był 3/4h kiedy dziadkowie cos ogarniali z jego matką. Serio uważacie że to dramat dla dzieciaka spędzać czas z kumplem? W wakacje? Które zaplanowali skoro odbierałam z pół koloni swojego syna to zabrałam Młodego pobawili się i albo babcia go odbierała albo nocował u nas. To były rzeczy zaplanowane dawno temu jemu wystarczy stresow z poprzednich lat niech teraz korzysta z normalności. Odpowiedz Link Zgłoś
bo_ob Re: Romans tragedia!!! 13.08.19, 08:10 lucky1983 napisała: > Akurat ojcem był wzorowym. Chyba jest? To bardzo dobrze, że chłopiec ma wzorowego ojca w sytuacji, gdy jego mama jest emocjonalnie niestabilna. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 18:06 > Jeżeli pan mąż i tatuś będzie chciał go zabrać. Mąż już zażądał wydania dziecka, ale autorka i jej mąż się nie zgodzili. Odpowiedz Link Zgłoś
cruella_demon Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 18:23 Nie popadajmy w przesadę. to, ze ktoś jest choojowym mężem, nie znaczy z automatu, że jest złym ojcem. W końcu pan raczej się dzieckiem interesował skoro to on organizował np. spanie pod namiotem. Odpowiedz Link Zgłoś
umi Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 18:49 Serio? Ten juz jest chooyowym, zafundował dziecku prawdopodobnie płósierocwo. Chooyowosc level master. Odpowiedz Link Zgłoś
cruella_demon Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 19:10 Juz autorka wyjaśniła, ze ojcem był dobrym. Jest kuasem, ale półsieroctwo zafundowała dziecku niestabilna psychicznie matka, lecząca się psychiatrycznie od dawna. Pewnie gdyby nie zdrada, to prędzej czy później coś innego by było zapalnikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
umi Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 21:37 Nie, zafundowal je ojciec. Wiesz, ludzie maja w zyciu trudne okresy. Smierc ojca i dziecka to jest rudny okres. Dla ludzi obu płci, o ile nie sa jakimis krewetkami pod wzgledem emocji. Nie wspieranie, bo sie samemu walczy z załoba (po tesciu nie koniecznie, ale po corce bym zrozumiala) jest zupenie ludzkie. Szukanie nowej baby juz nie. Facet porzucil zone w najtrudniejsyzm dla niej momencie, winila sie za smierc ojca (bo lucky napisala, ze zginal w wypadku, w ktorym ona jechala z nim), umarlo jej dziecko. DO tego doszedł mąz zdradzacz. Pewnie sie poddala. Źle zrobila, ale w depresji nie miala pełnej oceny sytuacji. Facet mial i to on za półsieroctwo odpowiada. A zabawa z dzieckiem owszem, jest wazna. Ale jeszcze wazniejsze zapewnienie mu stabilnego domu. Wiec za dobrym ojcem to ten pan jednak nie jest. Jest za to infantylny, niedojrzaly, egoistyczny i tchorzliwy. Tak przynajmniej z tego watku wynika. Odpowiedz Link Zgłoś
lucky1983 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 18:44 Zapewne tak nie ja o tym decyduje. Od następnego poniedziałku jest u dziadków ( teściów) przyjaciółki. Odpowiedz Link Zgłoś
umi Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 18:48 Głupia jestes jak but. Puki dzieciak jest u lucky, ma chociaz szcesliwe wakacje i jest z dala od tego syfu. Moze niech ma szanse przetrwac je normalnie, bez tego g.wna, ktorego namotal tatus? Do wrzesnia emocje tez opadna chociaz troche, maly nie wpadnei w ten caly tygiel. Odpowiedz Link Zgłoś
lucky1983 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 18:54 Też tak uważam i ja i dziadkowie. No i jest namiot od dziś więc atrakcja mooocna! Odpowiedz Link Zgłoś
umi Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 18:45 Takiemu ojcu??? Ojp... Przeciez on wyrosnie na gnide bez zadnych hamulcow przy takim tatusiu o.O. Odpowiedz Link Zgłoś
cruella_demon Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 16:14 Podobno z matką nie ma kontaktu? Odpowiedz Link Zgłoś
lucky1983 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 16:19 No nie ma wyglosiłam wczoraj monolg w szpitalu. Wczesniej gdy romans się wydał poprosiła o opiekę gdy Młody wroci od teściów. Nie mógł u nich zostać dłużej z różnych względów. Odpowiedz Link Zgłoś
bistian Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 18:16 Smutne. Pani bluszcz załamała się, gdy mąż chciał odejść. Rozumiem, gdyby była nastolatką albo gdyby mąż wywiózł dzieci daleko bez kontaktu, ale próbować się zabić z powodu utraty partnera? Zresztą, niezbyt uczciwego partnera. Tego nie rozumiem Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 18:28 Tam jeszcze w grę wchodził w krótkim czasie wypadek w którym zginął ojciec tej żony i poród martwego dziecka a kobieta zrobiła to po alkoholu. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Romans tragedia!!! 13.08.19, 04:12 Gdzie jest napisane, że prowadziła po alkoholu?? Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Romans tragedia!!! 13.08.19, 07:05 Nigdzie. Tu chyba chodzi o to, że matka te prochy wzięła po wytrąbieniu sporej ilości alkoholu. Odpowiedz Link Zgłoś
lucky1983 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 18:58 Proponuje poczytać wątek to nie tylko romans ale śmierć córki wczesniej ojca gdzie prowadziła auto. Odpowiedz Link Zgłoś
cruella_demon Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 19:14 Proponuję pisać kluczowe informacje od razu, a nie uchylać rąbka tajemnicy, dopiero jak wątek zaczyna iść nie po twojej myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
aga_mon_ber Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 18:56 > Tak się zastanawiam czy ja jestem z innej planety czy ta cała rodzinka jest bez > kregosłupa moralnego zasad czy to normalne dawać taki przykład swoim nastoletn > im dzieciom? Dla mnie to patologia a owa Kochanka to jakieś monstrum bez zasad > moralności itd. Mąż i jego rodzina, diabła warta. Być może nigdy nie akceptowali twojej przyjaciółki, jako żony ich syna a że napatoczyła sie inna, postanowili skwapliwie skorzystać z okazji i pomóc mu wymiksować się z małżeństwa... Tak to wygląda, niestety. On nie jest tego wart, żeby kobieta krzywdę sobie przez niego robiła. Chce? To niech do tamtej idzie. Szkoda kobiety dla takiego debila. Odpowiedz Link Zgłoś
lucky1983 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 20:01 Ale teściowie nie wiedzieli że ich synek miał romans. On obiadki jadał u Kochanki rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Romans tragedia!!! 13.08.19, 07:11 Ale wychowali złamasa. Rodzice są wszak odpowiedzialni za zachowania swoich bardzo dorosłych już dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: Romans tragedia!!! 13.08.19, 10:02 No właśnie, w sumie to do nich pierwszych lucky powinna lecieć z pretensjami i zadbać, żeby wnuczek u nich nie bywał bo kolejne dziecko zdeprawują. Odpowiedz Link Zgłoś
lucky1983 Re: Romans tragedia!!! 13.08.19, 11:42 O romansie ich syna poinformowała ich synowa Młody był wówczas u nich na zaplanowanych wczesniej wakacjach. Uwierz mi że zrobiło to na nich ogromne wrazenie i zachowali się odpowiednio. Rozmowe z synem tez przeprowadzili a od pon zabierają Młodego do siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Romans tragedia!!! 13.08.19, 11:50 lucky1983 napisała: > O romansie ich syna poinformowała ich synowa Młody był wówczas u nich na zaplan > owanych wczesniej wakacjach. Uwierz mi że zrobiło to na nich ogromne wrazenie i > zachowali się odpowiednio. Rozmowe z synem tez przeprowadzili A kazali klęczeć na grochu, czy poprzestali na klapsie i szlabanie na internet? Odpowiedz Link Zgłoś
aga_mon_ber Re: Romans tragedia!!! 13.08.19, 08:54 A to nie doczytałam, że oni nic o tym nie wiedzieli. Odpowiedz Link Zgłoś
stara-a-naiwna Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 20:51 nie zawsze w życiu układa się jak byśmy sobie życzyli, czy jak "powinno" być a zdrada jest wynikiem deficytów we włąsnym związku - i w 99% przypadków nie chodzi o deficyty sfery sexu Najmniej normalne w całej sytuacji jest dzownienie obcej baby = Ciebie do kochanki, jej rodziców itp. Odpowiedz Link Zgłoś
thaures Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 21:24 stara-a-naiwna napisała: > Najmniej normalne w całej sytuacji jest dzownienie obcej baby = Ciebie do kocha > nki, jej rodziców itp. Też mi się tak wydaje. Tak jakby do watkodajki zadzwonił z pretensjami szef męża, że ten nie radzi sobie w pracy i że jest jelopem. Odpowiedz Link Zgłoś
erzulie Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 21:48 Żeby tam szef.. raczej szwagier szefa Odpowiedz Link Zgłoś
lucky1983 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 21:58 No to chyba jednak inny kaliber. Mnie jako matce byłoby wstyd wychować syna ( ja mam syna) na kurwia^^^podobnie nie chciałabym mieć córki prostytutki czy takiej która romansuje na moich oczach z żonatym facetem. W życiu trzeba mieć zasady kregosłup moralny. Ojca bandyty który morduje łatwiej nam oceniać „kogoś wychował...” ale córka z dwójką dorosłych dzieci przyprowadzająca na obiadki żonkosia jest spoko. I rodzice nie mają sobie nic do zarzucenia? Ja 36 lat a mojej mamie zdarza mi się zwrócić uwagę np że przeklinam. Choć nie mieszkamy razem i jemy z różnych garów ale gdy zapytałam co by było gdybym przyprowadziła na obiad żonatego faceta usłyszałam wprost Nie ma takiej możliwości najpierw porządki z żoną potem randki. Ale spokojnie wierze że te dwie nastoletnie córki Kochanki będą powielały maminy przykład oby Wasi synowie nie trafili na takie „panny”... Odpowiedz Link Zgłoś
malia Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 22:09 W życiu nie przyszłoby mi do głowy oceniać ojca jakiegoś dorosłego psychola. Odpowiedz Link Zgłoś
lucky1983 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 22:27 Jasne nawet oglądając TV czy czytając. Litości. Po większości wpisów zauważyłam że panuje przyzwolenie na romanse. Kochanka biedna bo oszukana mąż biedny bo ja mu uprowadziłam dziecko przyjaciółka walnięta bo nie poradziła sobie z traumą po śmierci ojca i córki. A ja rypniętna bo opiekuje się jej synem zapewniając mu spokój i normalność w tym syfie. Rodzice Kochanki biedni bo im zwróciłam uwagę no i te biedne nastolatki no bo mamusia wzorowa tylko pierdo**** siè za ścianą z żonatym. Ten świat jest chory a ja z innej planety i sorry wole zostać na swojej gdzie kłamstwo oszustwo nie jest akceptowane. Odpowiedz Link Zgłoś
cruella_demon Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 22:31 Oł rilli? Kto tu wybiela męża oprócz ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 22:35 Ale jakie przyzwolenie na romanse. Sama męża nie zdradziłam i nie zamierzam tego robić ale żyję na tym świecie dosyć długo, żeby wiedzieć, że niewiele jest rzeczy czarno-białych. Jeśli o tego chłopca chodzi pamiętaj, że ojciec jest jedyną stałą i stabilną rzeczą w jego życiu. Wierzę, że chcesz dla niego dobrze ale niechcący możesz mu zrobić krzywdę. Odpowiedz Link Zgłoś
lucky1983 Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 23:28 No jasne zapewniając mu spokój talerz i dawno zaplanowane atrakcje. Strasznieeeee tu ma Młody. Lepsze to niż niestabilny ojciec który był tu raz i ani u dziadków się nie pojawił ani u nas więcej. Nie dzwoni nie pisze tylko użala się nad swoim losem do kumpli. Zaraz Młody jedzie do dziadków od ojca strony jestem ciekawa czy tatus go zawiezie czy dziadek będzie doginal pociągiem po wnuka i kiedy zaoferuje ja transport Młodego to znowu wyjdę na potwora który się wpierd****. Bo dzieciakowi chce umilić ten trudny czas. Przyzwolenie na romanse bo są ludzie „starej daty” którym przyprowadzanie żonatego faceta na obiadki nie przeszkadza wręcz przeciwnie podwójne standardy do Kościoła co niedziele a potem obiadek z córką wnusiami i jej Kochankiem. Sorry nie toleruje takich rodzin dla mnie to obrzydliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
erzulie Re: Romans tragedia!!! 12.08.19, 23:46 Milva, jak widzisz, nie dotrze. Tak się zafiksowała na swojej misji, że nie spocznie... Odpowiedz Link Zgłoś
lucky1983 Re: Romans tragedia!!! 13.08.19, 07:29 Na nic się nie zafiksowałam oceniam temat tak jak wygląda. A wygląda tak że dajemy przyzwolenie akcetując takie postawy jak rodziców Kochanki. Mąż leje żonę za ścianą „aaa spoko przeciez to taki kulturalny Pan...zawsze dzien dobry mówi” ...mój dziubdziuś ośmieszał kolegę z klasy „no absolutnie Dzibdziuś nie zna takich słów...” i tak bez końca. Prowadzanie żonatego na obiadki do mamy angazowanie go w zycie swoich córek ( dorosłych rozumiejących że ktos ma żonę) jest dla mnie patologią. Szkoda że nikt nie myśli o tych dwóch córkach że ich wzorce postawa itd są teraz kształtowane one dostały jasny przekaz żonaty/kawaler/rozwodnik nie ma znaczenie bierzcie i romansujcie. Odpowiedz Link Zgłoś
saskia44 Re: Romans tragedia!!! 13.08.19, 07:37 Nie, to nie jest tak ze bierzcie i romansujcie bo do tego trzeba dwojga. Skupiasz sie jak wiekszosc na tej kobiecie a nie na mezu twojej przyjaciolki i na niej samej. Ich malzenstwo nie dzialalo jak nalezy, tam byly problemy i to zapewne powazne, w przeciwnym razie nie doszloby do takiej sytuacji. To nie jest tak ze jakas kobieta wchodzi i zabiera misia z jego rodziny na obiadki do swojej rodziny, seks itd. Ten mis musial tego chciec, musial sie w to zaanagazowac i musialy zaistniec przyczyny dla ktorych to zrobil. Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Romans tragedia!!! 13.08.19, 07:51 A ktoś mi może odpowiedzieć, coby to zmieniło, gdyby pan mąż i pani kochanka zachowywali się dyskretniej i nie chodzili na obiady do jej rodziny? Pan był chętny na romans i sobie poromansował, pani też miała na to ochotę. Sprawa i tak by się rypła, bez względu na to, czy kochankowie spitykaliby się w leśnej głuszy sam na sam czy też pani prowadzałaby go na obiadki do rodziców. Rezultat byłby taki sam. Żona nie próbowała popełnić samobójstwa dlatego, że rodzice kochanki i jej dzieci nie mają zasad moralnych , tylko dlatego, że mąż ją zdradzał i ona się o tym dowiedziała (za pomocą komunikatora, a nie informacji od innych ludzi). Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Romans tragedia!!! 13.08.19, 07:39 Lanie kogoś a przyprawianie mu rogów to jednak inny kaliber. Przemoc jest przestępstwem, zdrady małżeńskie - nie. Nie usprawiedliwiając faceta - jeśli coś tam wypaliło się między żoną i mężem jeszcze przed ciągiem nieszczęść rodzinnych, to kiedy gość miał odejść i uczciwie rozpocząć nowe życie? Po śmierci teścia? W czasie ciąży żony? Po śmierci dziecka? Chyba przez ostatnich kilka lat nie było dobrego momentu, prawda? Niezależnie od tego, że depresja żony mogła być bardzo dobrym pretekstem, by nic nie robić w sprawie rozwodu i mieć na boku kochankę bez konieczności przeprowadzania rozwodu. Odpowiedz Link Zgłoś
lucky1983 Re: Romans tragedia!!! 13.08.19, 08:16 Historia zna wiele przypadków gdy dziecko było za ścianą bite a żona katowana jednak nikt z sasiadów nawet anonimowo nie próbował zgłaszać tego faktu na Policje. Podkreślam po raz setny Miś winny jak diabli ale wątek dotyczył moralności owej Pani. Romansu z żonatym na oczach rodziny i dzieci. I sorry niedzielne obiadki są nie stosowne gdy facet ma rodzine. Zwykle kochanki ukrywają takie relacje przed matką czy dzieckiem a nawet przyjaciółmi. Tej Pani i jej rodzinie fakt że facet nie rozwodzi się ba nawet nie był u adwokata ( poszedł dopiero w maju a obiadki były wcześniej) nie stanowiło to problemu że gdzieś tam jest żona dziecko. Sorry dla dobra córki ( kochanki) rodzice mimo jej wieku mogli uświadomić własne dziecko jakie konsekwencje niesie romans np że Miś podkuli ogon i wróci do żony a ją rozkochaną porzuci przez telefon. Co zresztą ma miejsce aktualnie. Gdyby np moja przyjaciółka stanu wolnego wdała by się w romans trwający rok a Miś nic by nie robil rozwód/separacja mocno bym jej odradzała ten związek a po drugie mocno bym ucieła relacje bo dla mnie to chore pakować się w układ jako 3 nie myśląc o konsekwencjach dla mnie samej. Odpowiedz Link Zgłoś
bo_ob Re: Romans tragedia!!! 13.08.19, 08:29 Zastanawiające jest, że czepiłaś się całkiem ci obcych ludzi tak, jakby to oni byli winni rozpadowi małżeństwa twojej koleżanki. To małżeństwo prawdopodobnie nie było udane, miłość nie była wielka, nie przetrwało prób. Co do tego mają inni, obcy ludzie? Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Romans tragedia!!! 13.08.19, 08:33 > Podkreślam po raz setny Miś winny jak diabli ale wątek dotyczył moralności owej Pani. I dlatego to co wypisujesz w tym wątku jest takie obrzydliwe. Zwalasz całą winę za romans na kobietę, która jest wolna i ma pełne prawo spotykać się z kim chce. To nie ona przysięgała wierność twojej przyjaciółce. Obrzydliwe jest robienie z niej patologii, skoro z opisu wygląda na całkiem normalną kobietę. To co napisałaś w tym wątku stawia za to w bardzo złym świetle twoja przyjaciółkę i jej kompetencje rodzicielskie. Przyznałaś, że regularnie nie jest w stanie opiekować się dzieckiem, więc oddaje je pod opiekę Twoją lub dziadków. To jest już konkretne zaniedbywanie dziecka. W tej chwili są wakacje, ale zaraz zaczyna się rok szkolny i chłopiec potrzebuje by ktoś się nim zajął: przygotował do szkoły, zorganizować logistykę okołoszkolną itd. Matka tego nie zrobi. Odpowiedz Link Zgłoś
lucky1983 Re: Romans tragedia!!! 13.08.19, 09:00 Kochanka kochająca Misia nazywająca jego syna bachorem jest wzorem wszelkich cnót. Faktycznie pojeba****jestem do kwadratu. Pomyślałaś że po śmierci córki przyjaciółka chciała chronić dziecko pogrzeb rozpacz po co 6 latek (wówczas) miał brać w tym udział? Logistyka szkolna? Jemu być może zaraz będzie potrzebny psycholog bo ma 8 lat a w życiu kolejna trauma. Rodzice chorują jedni na cukrzyce inni na raka jego mama na depresje. Tak się zdarza ale kiedy była zdrowa i wracała do sił zawsze była dobrą czułą matką. Powtarzam ojciec był raz do dziadków nie dzwoni to gdzie do cholery ma być ośmiolatek w sytuacji gdy mama jest w szpitalu. To babcia poleciała do psychologa jak rozmawiać z Młodym nie ojciec. Są wakacje do wrzesnia prawie 3 tyg emocje opadną a dzieciak korzysta z beztroski wakacji niech tak zostanie to ważne tak twierdził nawet psycholog. Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Romans tragedia!!! 13.08.19, 09:40 Wątek dotyczy tego, że twoja przyjaciółka z depresją podjęła próbę samobójczą z powodu zdrady i romansu męża. To jest tragedia, nie to, że kochanka męża i jej rodzina to ludzie niemoralni i zepsuci. Odpowiedz Link Zgłoś
aga_mon_ber Re: Romans tragedia!!! 14.08.19, 08:38 Kochanka męża i jej rodzina, też się przyczynili do tej całej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Romans tragedia!!! 14.08.19, 09:58 Jej rodziny bym tym nie obciążała. Naprawdę przeceniasz wpływ rodziny (zwłaszcza nieletnich czy ledwo pełnoletnich potomków) na postępowanie dorosłych ludzi. Co najwyżej nie chodziliby tam na obiadki, a romans trwałby nadal. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Romans tragedia!!! 14.08.19, 10:02 Pewnie tak, ale przyznasz, że goszczenie tej pary, mogło być odebrane jako przejaw akceptacji. Odpowiedz Link Zgłoś
lucky1983 Re: Romans tragedia!!! 14.08.19, 11:22 Dla mnie to chodzenie na obiadki oznacza akceptację dla takich zachowań. Nie rozumiem postępowania np matki kochanki ( każda matka chce dla dziecka dobrze niezależnie od jego wieku). Mogła przecież mówić córce czym taki romans może się skończyć dla niej i jakie to będzie miało konsekwencje. Tymczasem wychodzi na to że owi rodzice akceptowali sytuację. Nie patrząc na konsekwencje dla ich własnego dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
saskia44 Re: Romans tragedia!!! 14.08.19, 11:44 Ich dziecko jest dorosle, nawet bardzo i to jego zycie. Normalni rodzice nie wtracaja sie w takie sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
umi Re: Romans tragedia!!! 14.08.19, 15:43 Rodzice nie sa odpowiedzialni za głupote doroslych dzieci, ale wtedy, kiedy w niej nie uczestnicza. Jesli uczestnicza, to sa tak samo winni wspoludzialu, jak kazdy by byl. To, ze sa rodzicami, nie znaczy, ze sa nietykalni. BTW, co za rodzice widzac, ze corka jest zaburzona i pcha sie w goofniana relację, nie dosc, ze nie uswiadamiaja jej zagrozenia, to jeszcze utwierdzaja w złudzeniach??? Odpowiedz Link Zgłoś
umi Re: Romans tragedia!!! 14.08.19, 15:35 Wątek dotyczy tego, że twoja przyjaciółka z depresją podjęła próbę samobójczą - Ja mam wrazenie, ze lucky trafil szl.ag na zachowanie tej kochanki i jej rodziny, a wątek jest jej watkiem wyzalnym i sposobem na odreagowanie. Lucky, Ty masz męża? Nie czuj sie urazona moja rada, bo generalnie Cię rozumim i mysle, ze to bardzo dobrze, ze wspierasz przyjaciolke i jej synka. Tylko moze nie zatracaj sie tak bardzo w jej problemach. Ty tez masz zycie, tez masz swojego synka i pewnie faceta. Szkoda, zeby Twoja rodzina ucierpiala, jak wszystkie sily władujesz w tamta, chora sytuacje. Przyjaciolka trafila na gnidowaego faceta. Daj rodzinie to rozwiazac. Wesprzec mozna, ale trzeba tez pamietac o własnym zyciu. Odpowiedz Link Zgłoś
yennefer.00 Re: Romans tragedia!!! 13.08.19, 08:43 Ale to jest głupie gadanie z tym wypaleniem i jak łatwo można sobie tym wszystko wytlumaczyc Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Romans tragedia!!! 13.08.19, 09:53 lucky1983 napisała: > Szkoda że nikt nie myśli o tych dwóch córkach że ich wzorce postawa itd są tera > z kształtowane one dostały jasny przekaz żonaty/kawaler/rozwodnik nie ma znacze > nie bierzcie i romansujcie. Napiszę brutalnie, bo nie cierpię ludzi z misją umoralniania - wychowanie dzieci obcych ludzi to nie jest twój za**any interes. Wydzwaniając po ojcach kochanek i biadoląc nad wzorcami dawanymi dzieciom, wcale nie pomagasz swojej przyjaciółce (bo niby jak ma jej to pomóc?), tylko sobie robisz dobrze. I chyba stanowczo przeceniasz swoją rolę w całym tym dziwnym układzie. Szczerze mówiąc, gdyby ktokolwiek z moich przyjaciół aż tak się zaangażował w próby naprawiania mi życia, ucięłabym znajomość, bo to jest zwyczajnie toksyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Romans tragedia!!! 13.08.19, 10:14 > ucięłabym znajomość, bo to jest zwyczajnie toksyczne. Autorka urządziła sobie kosztem przyjaciółki i jej dziecka trójkąt dramatyczny, w którym występuje w roli wybawcy. Teraz celowo podsyca konflikt z mężem przyjaciółki (izolując go od dziecka) oraz kochanką (obraźliwe telefony i smsy) by uzyskać trzecie ogniwo trójkąta: prześladowcę (kochanka, która w ramach zemsty śle obraźliwe smsy do żony). Tym samym konflikt zaostrza się, a autorka dalej może ciągnąć misję zbawienia przyjaciółki przed złą kobietą. Jak pisałam wyżej w tym układzie jest też mąż przyjaciółki, który zaraz zostanie wmanipulowany w rolę kolejnego prześladowcy (jeśli spełni swoją obietnicę i przyjdzie do autorki w asyście policji po syna). Syn to kolejna ofiara, którego rzekomo trzeba chronić przed własnym ojcem (niby dlaczego, skoro autorka sama przyznaje, że dobrze się nim zajmuje?), bo matka dziecka tak nakazała (ta nieprzytomna, zamknięta w psychiatryku ma się rozumieć). Autorka czuje nieukrywaną wyższość moralną, że "ona tej szmacie powiedziała" i ma w głębokim poważaniu oskarżenia, że włazi z brudnymi buciorami w cudze życie rodzinne. Forum podziwia autorkę, że jest taką dobrą przyjaciółką, która wspiera niedoszłą samobójczynię w trudnych chwilach i wzięła na wychowanie jej porzucone dziecko. Normalnie psychiatryk na kółkach 🤦♀️🤦♀️🤦♀️ Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Romans tragedia!!! 13.08.19, 10:31 Errata: forum nie spisało się, forum nie podziwia. Już kilkanaście osób jej napisało, że się sama nadaje do tego psychiatryka. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Romans tragedia!!! 13.08.19, 11:03 Znalazło się też kilka osób (na czele z naszą forumową specjalistką od psychologii pade), które autorkę wspierają i wyrażają zrozumienie jej postawie. Jeżeli ten wątek to nie trolling to imo założyła go bardzo zaburzona osoba, która szuka na forum potwierdzenia swojej zayebistości. Utwierdzanie jej, że dobrze robi spowoduje jedynie, że dalej będzie jątrzyć w tej rodzinie i daleh będzie tą trzecią (a teraz już czwartą) w małżeństwie swojej przyjaciółki. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Romans tragedia!!! 13.08.19, 14:41 Lauren - naczelna psychiatro forumowa, szczujesz na autorkę tak zawzięcie, doszukujesz się u niej zaburzeń, wraz z cruellą, że wygląda to z boku tak, jakby sprawa dotykała cię osobiście. A sugerowanie, że autorka jest odpowiedzialna za próbę samobójczą przyjaciółki to już całkowite dno dna. Nic dziwnego, że zabolał cię mój wpis o braniu udziału w konkursie na mendę roku. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Romans tragedia!!! 13.08.19, 15:17 Tylko że tu akurat Lauren ma rację. Wątkodajka jest stanowczo zbyt zaangażowana i mąci, a osobom w złym stanie psychicznym powinno się wino wylewać, a nie wypijać z nimi - alkohol to jest duuuuuże zło w takich sytuacjach. Te wszystkie ruchy to jest antypomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Romans tragedia!!! 13.08.19, 15:53 Wiesz, wszystko zależy od tego JAK się coś pisze/mówi. Można zwrócić uwagę bez wyszydzania, bez zapiekłej agresji, bez szczucia. Od tego palce czy język nie odpadają. Ja bym porównała nakręcenie autorki do nakręcenia lauren czy cruelli. To samo natężenie. A co do alkoholu, nie wiemy czy przyjaciółka autorki bierze leki czy nie. A topienie smutków w alkoholu czy codzienne picie to ponoć na forum norma. Nie rozumiem w takim razie oburzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Romans tragedia!!! 13.08.19, 16:20 Nie ma znaczenia, czy bierze leki. Alkohol fatalnie nakręca stany depresyjne czy lękowe - to, że ludziom z tego typu problemami zaleca się odstawienie go, nie bierze się tylko z tego, że alko wchodzi w interakcję z lekami. Pojedynczego doła to sobie można w winie utopić, ale pojenie alkoholem osoby z depresją to nie jest pomoc, tylko głupota. Przy czym okej, stało się raz. Większy problem widzę w przyjmowaniu na siebie roli nauczyciela moralności bliższej i dalszej rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Romans tragedia!!! 13.08.19, 16:31 Moim zdaniem chodzi raczej o przeniesienie wściekłości ze sprawcy na współsprawcę a reszta obrywa rykoszetem. Na kogoś trzeba się zezłościć, a trochę trudno na męża, bo nie wiadomo jak się sytuacja rozwinie. To jest dość powszechny mechanizm. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Romans tragedia!!! 14.08.19, 08:23 Tak pade, przejrzałaś mnie. Z pewnością mam depresję i myśli samobójcze skoro irytuje mnie samozwańcza forumowa szeryf, wtrącająca się w środek dyskusji i wyzywająca rozmówców od mend 🤣 Z tak rozwiniętymi umiejętnościami dedukcji powinnaś zrobić karierę jako samozwańczy detektyw. Lepsza fucha od domorosłego psychologa. Pomyśl o tym! Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Romans tragedia!!! 14.08.19, 11:48 Pade, nie trać czasu na tego trolla. W wątku o Żukowskiej w Egipcie ona widziała na własne oczy, jak sanitariusze pobili i zgwałcili Żukowską. I tak zapiekle broniła swojego zdania, że każdy, kto jej pisał, że bzdury lżyła najgorszymi słowami. Ona ma swój świat, taki zamknięty krąg, jak w studni. Tylko echo się w niej odbija. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Romans tragedia!!! 14.08.19, 12:29 Nie czytałam tego wątku, o którym piszesz. Zastanawia mnie, co powoduje taką zapiekłość. Skąd to się w ogóle bierze? Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Romans tragedia!!! 14.08.19, 13:57 Nie wiem, ale wiem, że inteligentny człowiek potrafi przyznać się do błędu, a kulturalny przeprosić. W tym przypadku nigdy to się nie zdarzyło. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Romans tragedia!!! 13.08.19, 10:34 Mam dokładnie takie samo wrażenie. Jeżeli ta historia jest w ogóle prawdziwa to zasadniczo osobą, która w niej najbardziej mnie przeraża, jest autorka wątku i jej dolewanie oliwy do ognia, żeby wszystkie osoby dramatu skłócić, a dramat rozdmuchiwać jeszcze bardziej. I wtedy wejdzie ona, cała na biało, jako superbohaterka ratująca przyjaciółkę. Na miejscu tejże przyjaciółki, gdybym tylko stanęła na nogi, tobym jedną z tych nóg "troskliwą" koleżankę kopnęła w zadek za mącenie w życiu. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Romans tragedia!!! 13.08.19, 10:57 > Jeżeli ta historia jest w ogóle prawdziwa A to swoją drogą. Forma wątku bardzo przypomina trolling o pasierbicy w ciąży. Autorka mąci, co jakiś czas dorzuca jakieś smaczne szczegóły (typu, że kochanka jest złą matką, bo niby nazwała 8 latka bachorem). Odpowiedz Link Zgłoś
cruella_demon Re: Romans tragedia!!! 13.08.19, 11:03 W każdej plotce jest ziarno prawdy, jak mawiają Tamta miała obsesję na punkcie byłych żon i pasierbów. IMO coś jest na rzeczy jak ktoś się tak fiksuje w jakimś temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
agonyaunt Re: Romans tragedia!!! 13.08.19, 11:07 A ja bym się wcale nie zdziwiła gdyby się okazało, że te SMS-y to nie od kochanki, tylko od "przyjaciółki" i chodzi w nich wyłącznie o to, żeby miś zobaczył z jaką jędzą się zadał. Cała akcja ma wywołać w panu poczucie winy, żeby wrócił do rodziny (której de facto od dawna nie ma). Gdyby kochanka dawała panu w obecnej sytuacji wsparcie, to byłoby jasne, że po małżeństwie nie ma już nic, a do tego jeszcze syn przy rozwodzie zostanie z ojcem, nie matką niezdolną do opieki. A tak miś w żalu bo kochanka wredna, więc wraca na kolanach do żony, a przyjaciółki mogą dalej razem wychowywać syna. I życie toczy się dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
lucky1983 Re: Romans tragedia!!! 13.08.19, 11:45 Ja prdl jesteś żałosna. Współczuje Twoim znajomym rodzinie że maja obok siebie takiego człowieka bez empatii i chęci pomocy. Zrozum skoro dzwonił Miś czy przyjaciółka że potrzebna im pomoc to pomagałam w miare możliwosci nikomu się nie wpierdzielałam z butami sami o pomoc prosili gdy mama chłopca chorowała. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Romans tragedia!!! 13.08.19, 12:07 Nie zapomnij o: współczuję twoim dziecią 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
agonyaunt Re: Romans tragedia!!! 13.08.19, 12:18 >Współczuje Twoim znajomym rodzinie że maja obok siebie takiego człowieka bez empatii i chęci pomocy. Pomagać trzeba umieć. Ty nie pomagasz, ty wyręczasz. I bruździsz. A o empatii nie masz zielonego pojęcia, wydaje ci się tylko, że rozumiesz czyjeś cierpienie, ale jak widać na załączonym obrazku, nic nie rozumiesz, żywisz się tylko nieszczęściem przyjaciółki żeby móc sobie samej poużywać. Mądra, empatyczna osoba zmusiłaby przyjaciółkę do przeżywania żałoby po córce wspólnie z mężem i synem, bo to była ich wspólna strata. Mądra, empatyczna osoba pomogłaby im wszystkim przejść ten proces. A ty zabrałaś syna, żeby się nie martwił (chociaż stracił siostrę) i odsunęłaś męża, żeby nie przeszkadzał (bo to tylko chłop i co on tam może przeżywać). No faktycznie, pomoc że hej. Polewanie alkoholu osobie z zaburzeniami psychicznymi to jest w ogóle taka głupota, że słów brakuje. Ale OK, zachwycaj się dalej własną wspaniałością, przecież to ty jesteś w tej całej sytuacji najważniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Romans tragedia!!! 13.08.19, 12:27 No właśnie. Generalnie wypowiedzi autorki w tym wątku coraz bardziej przypominają mi syndrom rodziców, którzy celowo pogarszają stan zdrowia swoich dzieci, by móc się nimi opiekować i w ten sposób poprawiać sobie samopoczucie. Innymi słowy, wykorzystywanie/pogłębianie cudzego nieszczęścia, by móc wyjść na zbawiciela. Odpowiedz Link Zgłoś
cruella_demon Re: Romans tragedia!!! 13.08.19, 12:30 A wiesz, że pierwsze o czym pomyślałam, bo mi się skojarzyło, to był właśnie zespół munchausena? Odpowiedz Link Zgłoś
cruella_demon Re: Romans tragedia!!! 13.08.19, 12:34 I dlatego właśnie napisałam, ze zamiast przyjaciółkę wyciszyć i uspokoić, celowo ją nakręciła do tego stopnia, że ta się nałykała prochów. Licho wie co jej tam przy tym winie nagadała. kto podaje alkohol osobie na lekach psychotropowych? Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Romans tragedia!!! 13.08.19, 12:39 Też mi się wczoraj rzucił w oczy zbieg okoliczności: wspólne picie i pocieszanie przyjaciółki - próba samobójcza po wyjściu autorki. Mam nadzieję, że to tylko przypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
cruella_demon Re: Romans tragedia!!! 13.08.19, 12:43 Mam nadzieję, że to tylko > przypadek. No wiesz, ręki to bym sobie nie dała za to uciąć, bo jestem do niej przywiązana Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Romans tragedia!!! 13.08.19, 12:36 Zastępczy zespół munchausena? Imo jest zaburzona, ale chyba nie tak jak sugerujecie ... Odpowiedz Link Zgłoś
cruella_demon Re: Romans tragedia!!! 13.08.19, 12:42 Nie no mi nie chodziło, że jej te prochy sama podała. Tylko, że specjalnie jątrzyła żeby podgrzać atmosferę, poszczuć wszystkich na siebie wzajemnie. A że trafiła (i spoiła alkoholem) osobę psychicznie niestabilną, na psychotropach, to doszło do nieszczęścia. Uważam osobiście, ze gdyby przyjaciółki nie podpuszczała, tylko starała się wyciszyć emocje i uspokoić, zamiast urządzać histeryczne akcje (bo jak nazwać telefon do ojca kochanki) i przede wszystkim nie szczuć, to być może akcji z samobójstwem by nie było. I twierdzę, że do rozbicia tego małżeństwa też się przyczyniła wtrącając się tak namolnie w życie tych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Romans tragedia!!! 13.08.19, 13:44 > Nie no mi nie chodziło, że jej te prochy sama podała. Tylko, że specjalnie jątrzyła żeby podgrzać atmosferę, poszczuć wszystkich na siebie wzajemnie. Jeżeli zachowywała się jak tu na forum i mówiła jej jaka jest biedna, bezradna, że znalazła się w tragicznej sytuacji bez wyjścia, zastanawiała się ile jeszcze nieszczęść może znieść to wzmacniała w przyjaciółce poczucie pustki i bezradności życiowej. W takiej sytuacji nie trzeba nikomu podać prochów. Wystarczą silne leki, alkohol i poczucie, że z beznadziejnego stanu jest tylko tylko jedna ucieczka: w śmierć. Nigdy się nie dowiemy co zostało powiedziane w czasie tego wspólnego picia, ale teoretycznie jest możliwe, że źle przeprowadzona rozmowa mogła pchnąć kobietę do ostateczności. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Romans tragedia!!! 13.08.19, 12:33 > Polewanie alkoholu osobie z zaburzeniami psychicznymi to jest w ogóle taka głupota, że słów brakuje. Przyjaciółka na 100% brała leki antydepresyjne. Autorka pisze, że przed próbą samobójczą upiła się przy niej do nieprzytomności. Wystarczy google by sobie przeczytać jakie są efekty uboczne łączenia antydepresantów z alkoholem, w szczególności z dużymi ilosciami alkoholu. Pominę milczeniem to, że zostawiła ją samą w takim stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Romans tragedia!!! 14.08.19, 11:51 No i panie już wiedzą, że autorka wątku to świadoma autorka próby samobójczej jej przyjaciółki! Już ją pod tym katem odpowiednio oceniły. Brawo wy! Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Romans tragedia!!! 13.08.19, 10:26 >A wygląda tak że dajemy przyzwolenie akcetując takie postawy jak rodziców Kochanki. Nie, nie, nie, koleżanko: przyzwolenie dajemy wtedy, kiedy zamiast na głównym winowajcy (złamasie zdradzaczu) kierujesz swe moralne wzmożenie na osoby trzecioplanowe. Nie chcesz przyjąć do wiadomości, jak bardzo to jest wygodne dla każdego gnoja oszukującego swoją żonę/partnerkę: w razie czego gawiedź rzuca się do gardła kochance, jej rodzicom, nawet jej córkom się dostało. On zebrał opeiprzyk i... może sobie przychodzić poprzeraszać żonę w szpitalu. Komfort. Jeszcze tylko opierdol od żony, jakieś płacze- i można wracać na łono rodziny. Szmatą będzie porzucona kochanka i... jej ojciec Zaskocz wreszcie jak to działa. Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Romans tragedia!!! 13.08.19, 09:51 >No to chyba jednak inny kaliber. Mnie jako matce byłoby wstyd wychować syna ( ja mam syna) na kurwia^^^podobnie nie chciałabym mieć córki prostytutki czy takiej która romansuje na moich oczach z żonatym facetem. W życiu trzeba mieć zasady kregosłup moralny. Z moich obserwacji wynika, że najwięcej o zasadach i kregosłupie moralnym mają ludzie, którzy - w przypadku, gdy im to pasuje- znajdują dla siebie i swoich bliskich wytłumaczenie i bez problemu te zasady naginają/ łamią. Jeśli twój syn będzie w podobnej sytuacji, to - mogę się założyć - łykniesz wszystko, łącznie z tym, że jego żona to nieodpowiedzialna wariatka i nie da się z nią żyć pod jednym dachem. Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Romans tragedia!!! 13.08.19, 10:20 >Mnie jako matce byłoby wstyd wychować syna ( ja mam syna) na kurwia^^^ No to dlaczego jeszcze nie zadzwoniłaś do ojca kurwoa^^^ ? Dlaczego jeszcze nie jest zadzwonione z ryjem i wyzwiskami do ojca faceta, który się puszczał i prawie ci wpędził do grobu koleżankę? Odpowiedz Link Zgłoś
aga_mon_ber Re: Romans tragedia!!! 13.08.19, 08:52 Widaź po wielu komentarzach, że nie znalazłaś tu zbytnio zrozumienia... Wiekszisc ematek, poza nielicznymi wyjątkami, musi mieć spooooorrrrooooooo za uszami, że tak broni kochanicy pana. Albo same dają na boku, komu popadnie, nie licząc się z nikim ani z niczym, albo ich mężowie walą je po rogach, aż miło. Kiedy same są zdradzane, zakładają płaczliwe wątki pod nowymi nickami... Tobie autorko się nie dziwię, ponieważ sama byłabym wsciekła, gdyby spotkało to samo kogoś, kto jest mi bardzo bliski. Oby się po tym wszystkim podniosła i pogoniła dziada na zbity pysk. Odpowiedz Link Zgłoś
thaures Re: Romans tragedia!!! 13.08.19, 09:37 aga_mon_ber napisała: > Wiekszisc ematek, poza nielicznymi wyjątkami, musi mieć spooooorrrrooooooo za u > szami, że tak broni kochanicy pana. > Albo same dają na boku, komu popadnie, nie licząc się z nikim ani z niczym, alb > o ich mężowie walą je po rogach, aż miło. Lata temu też wydawało mi się, że w takich przypadkach wiinna jest przede wszystkim kochanka. Ba, przede wszystkim osądzalam tę trzecią. Bo włazi w czyjeś życie, rozwala czyjś dom, bo jak suka nie da, ..itd . Natomiast wraz upływem czasu coraz bardziej widzę winę mężczyzny- to on zdradza. Raczej mało jest mężczyzn, którzy w takiej sytuacji mówi, że kocha żonę i chodzi mu tylko o seks i mało jest kobiet, które na takie warunki się zgadza. I nie trzeba mieć sporo za uszami, by w jakiś sposób bronić ( to chyba złe słowo) kochanicę pana- bo tu przede wszystkim zawinił mężczyzna. Odpowiedz Link Zgłoś
cauliflowerpl Re: Romans tragedia!!! 13.08.19, 09:46 Bronia kochanki - ku*wy. Bronia pana - na pewno same byly zdradzane. Ot ematkowa logika, nic nowego. Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Romans tragedia!!! 13.08.19, 21:48 O kurde😀 to ja tez sie zglaszam! Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Romans tragedia!!! 13.08.19, 10:17 Jasne, jasne, wszystkie mówią, że to zdradzacz powinien być obiektem ataku gorliwej "przyjaciółki", bo są k***mi, tak to, to! Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Romans tragedia!!! 13.08.19, 10:19 Ja nie mam nic za uszami. Mam tez męża. I jak zdradzi mnie to mąz a nie jeo kochanka. Takie wybielanie Pana , przerzucając winę na kochankę jest chyba po to zeby sobie jakoś zdrade wytłumaczyć. Dzielenie winy na 2 pomaga jak widac. Mąz juz nie taki winny, juz nie taki zdrajca ( bo gdyby mu nie dała byłby wierny)...słabe, bardzo słabe. Odpowiedz Link Zgłoś
cauliflowerpl Re: Romans tragedia!!! 13.08.19, 10:23 Męża nie mozna obwinic, bo wtedy sa dwa wyjscia: rzucic go fpisdu albo z podniesiona glowa powiedziec "mąż mnie zdradzil ale mimo to dalej z nim bede". A nie kazda ma odwage na pierwsze, a tym bardziej na drugie. No to myk, zwalamy wine na kochanke, i po sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
bo_ob Re: Romans tragedia!!! 13.08.19, 10:29 cauliflowerpl napisała: > No to myk, zwalamy wine na kochanke, i po sprawie. To by było za proste. Zwalamy winę na jej rodziców Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Romans tragedia!!! 13.08.19, 10:32 i prorokujmy dla jej córek przyszłość w prostytucji Odpowiedz Link Zgłoś
cruella_demon Re: Romans tragedia!!! 13.08.19, 11:12 Na koniec to się okaże, że ten mąż był w tym wszystkim największą ofiarą i jeszcze go przepraszać będą Odpowiedz Link Zgłoś
cauliflowerpl Re: Romans tragedia!!! 13.08.19, 13:14 Ale przynajmniej sie najadl u tych rodzicow, biedaczek tyle dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Romans tragedia!!! 14.08.19, 08:11 W sumie nie obciążał żony gotowaniem obiadów, taki był troskliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
zyciezyciejestnowela Re: Romans tragedia!!! 13.08.19, 23:33 Ach. Ja niestety tez doświadczona przez zdradę i muszę przyznać ze kochanki to cwaniary niebywałe. Szczególnie jak kochanka to Twoja dobra koleżanka. Wie o Tobie sporo, wie ze jesteś szczęśliwa z mężem, ze macie dzieci i naprawdę jesteście dobrym małżeństwem. Ona sama mężatka od pół roku a i tak postanawia zapolować na cudzego meza.... zrobi dla niego absolutnie wszystko a facet czuje się jak BOG. Oczywiście historia kończy się bardzo zle dla kochanki.... facet gnojek zostaje zwycięzcom... ja na kochankach tez nie zostawiam suchej nitki. Choć wiem ze to po prostu zaburzone kobiety w większości które musza Sie godzić na byle co.... bo sa po prostu byle kim... nie dorastają żonom do pięt i dobrze o tym wiedza.... właściwie to można tylko Się pośmiać nad ich głupota a Twoja koleżanka mam nadzieje ze wyjdzie z tego obronna reka. Już wygrała nad kochanka - to bardzo dużo. Jeszcze tylko zaakceptować meza śmiecia albo z nim skończyć. Ona teraz rozdaje karty kochanka to może sobie co najwyżej w kacie popłakać i ruszyc na podbój kolejnego który nią się piec minut pobawi i w dupę kopnie. Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: Romans tragedia!!! 13.08.19, 23:45 Skąd ta koleżanka rozdaje karty? Ze szpitala psychiatrycznego? Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Romans tragedia!!! 14.08.19, 08:24 Telepatycznie. Ponoć nieprzytomna jest. Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Romans tragedia!!! 14.08.19, 09:54 Nie jest nieprzytomna, tylko nie ma z nią kontaktu. Odpowiedz Link Zgłoś
saskia44 Re: Romans tragedia!!! 14.08.19, 09:47 jesteś szczęśliwa z mężem, ze macie dzieci i naprawdę jesteście dobrym małżeństwem. Jesli tak jest to zadna kobieta nie rozwali malzenstwa i nie zostanie kochanka twojego meza. Do tanga trzeba dwojga I warto sobie z tego zdac sprawe. Jeszcze tylko zaakceptować meza śmiecia Tiaaa i udawac przed swiatem I sama soba ze jest sie szczesliwa z mezem a malzenstwo jest dobre...do czasu gdy pojawi sie nastepna zla szmata kochanka. Odpowiedz Link Zgłoś
massinga Re: Romans tragedia!!! 14.08.19, 12:30 Akurat sadze, ze dobre malzenstwo nie przeszkadza w zdradzie. Chodzi o gonienie kroliczka i nowe wrazenia. Pobawic sie i wrocic do codziennosci. Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Romans tragedia!!! 14.08.19, 17:32 Bardzo możliwe, że pan też tak to widział: pobawi się i grzecznie do żony wróci. Mam wrażenie, że pani kochanka wściekła się widząc zdjęcia z majówki, to pan dla załagodzenia sprawy poszedł z nią do adwokata i dalej makaron na uszy nawijał. Że żadnych ruchów dalej nie robił, a sprawa się rypła niezależnie od wszystkiego, cała historia nabrała niezwykłej mocy dramatycznej, nastąpił nagły zwrot akcji w postaci próby samobójczej żony - i teraz pan będzie mógł się wymiksować od tej niedobrej kochanki i grać dobrego małżonka, który jednak troszkę zbłądził. Następnej będzie już szukał takiej, która jednak uwierzy bez wahania, że od żony odejść nie może (bo wiesz, ona już raz usiłowała się zabić) , zaakceptuje i nie będzie fikać. Odpowiedz Link Zgłoś
zyciezyciejestnowela Re: Romans tragedia!!! 14.08.19, 15:43 Ależ właśnie ta kochanica nie rozwaliła naszego małżeństwa proste. Bo była TYLKO kochanica do ruchania na boku. Jeszcze kanapeczki robiła i koszule prasowała taki był z tego bonus. I to wszystko w zamian za sex z moim mężem. Żadnych przywilejów z tego tytułu nie miała - a nie racja podwyżkę raz dostała. No pojawi się kolejna to się pojawi. Znowu z nią wygram - jak będę miała ochotę. Odpowiedz Link Zgłoś
saskia44 Re: Romans tragedia!!! 14.08.19, 15:48 No coz, ty nie wygrywasz, ty sie poprostu akceptujesz zwiazki swojego meza. Czy dla seksu czy tez dla czegos wiecej jest bez znaczenia, on wchodzi w zwiazki z innymi kobietami a ty przymykasz oko, tak placisz za jakies tam 'przywileje' zony- kochanki nie musza. Odpowiedz Link Zgłoś
zyciezyciejestnowela Re: Romans tragedia!!! 14.08.19, 17:18 Nie przymykam oczu. No bez przesady. Ale To nie wątek o mnie, wiec nie rozwijam. Jedynie chciałam podkreślić durnowatosc kochanek i te cwany zagrywki. Do czego wszystkiego sa zdolne byle usidlić faceta..... tu nie ma żadnego kręgosłupa moralnego, etyki, zasad. Sa tylko kłamstewka, zgadzanie się na absolutnie wszystko. Niech mi ktoś pokaze normalna kochanke Odpowiedz Link Zgłoś
saskia44 Re: Romans tragedia!!! 14.08.19, 17:33 Ok nie watek o tobie ale nie wygrywasz niczego, twoj maz ma (lub mial) kochanke a ty 'walczylas' a w rzeczywistosci ponizalas sie trwajac w takim malzenstwie. To tez brak kregoslupa moralnego wlasnego, no jakie ty masz poczucie wlasnej wartosci? Odpowiedz Link Zgłoś
zyciezyciejestnowela Re: Romans tragedia!!! 14.08.19, 19:02 Widocznie moj mąż taki zajebisty ze cała zgraja kobiet o niego walczy Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Romans tragedia!!! 14.08.19, 19:20 zyciezyciejestnowela napisała: > Widocznie moj mąż taki zajebisty ze cała zgraja kobiet o niego walczy Bohater tego wątku jest jeszcze bardziej zajebisty, bo kobiety trują się z jego powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Romans tragedia!!! 14.08.19, 20:58 Jakby był tak zajebisty to Ty, jako żona, nie musialabys o niego walczyć, a pozostałe panie byłyby informowane, że ich walka nie ma sensu Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Romans tragedia!!! 14.08.19, 17:34 Do czasu, aż nie dostaniesz jakiegoś syfa w gratisie albo na waszej wycieraczce nie wyląduje bocian z przesyłką dla pana męża. Odpowiedz Link Zgłoś
ferra Re: Romans tragedia!!! 15.08.19, 17:36 Zyjesz z facetem bez kregoslupa moralnego, etyki i zasad i uważasz to za sukces? To ze wrocil? To sa dopiero ochlapy. Ale skoro kots lubi zrec ze śmietnika - jego wola. Ale niech na litość boska nie reklamuje tego - jako delikatesy. zyciezyciejestnowela napisała: > Nie przymykam oczu. No bez przesady. Ale To nie wątek o mnie, wiec nie rozwijam > . Jedynie chciałam podkreślić durnowatosc kochanek i te cwany zagrywki. Do czeg > o wszystkiego sa zdolne byle usidlić faceta..... tu nie ma żadnego kręgosłupa m > oralnego, etyki, zasad. Sa tylko kłamstewka, zgadzanie się na absolutnie wszyst > ko. Niech mi ktoś pokaze normalna kochanke Odpowiedz Link Zgłoś
tsaria Re: Romans tragedia!!! 14.08.19, 18:32 Aż mi ciebie żal Wygrasz? ty wygrasz? że mąż na boku kolejny raz szuka atrakcji? jakie ty masz poczucie własnej wartości, że godzisz się być zdradzana wielokrotnie i jeszcze jesteś dumna z siebie? rany, dawno tak bardzo zranionej, stłamszonej i zgorzkniałej kobiety nie czytałam. Przejrzyj na oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
zyciezyciejestnowela Re: Romans tragedia!!! 14.08.19, 19:03 Och jakaś kochanica się odzywa. Odpowiedz Link Zgłoś
tsaria Re: Romans tragedia!!! 14.08.19, 19:16 Dla własnego spokoju możesz przyjąć tą wersję żal mi Ciebie kobieto, bo jak mąż ma Cię szanować, jak sama siebie nie szanujesz, a swoje upokorzenie ukazujesz jako wygraną. Nie wygrywasz, przegrywasz na całości, mąż siedzi z tobą, bo która by znosiła ciągłe zdradzanie, a ty mu pewnie jeszcze obiad ugotujesz, majtki upierzesz, koszule wyprasujesz, żeby mógł się gzić z kolejnymi kochankami. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Romans tragedia!!! 15.08.19, 17:40 Brzydziłabym się takiego męża. Bałabym się, że jakiegoś syfa mi do domu przyniesie. No i jeszcze jest coś takiego jak szacunek do samej siebie. Zdecydowanie uważam, że zasługuję na kogoś więcej niż męską dziwkę. Odpowiedz Link Zgłoś
cruella_demon Re: Romans tragedia!!! 13.08.19, 11:07 A o autorce już dawno napisałam, ze jest w tym małżeństwie dokładnie tym samym co ta kochanka, tyle że bez seksu. Wszystkie filmy o psychopatkach/przyjaciółkach, które wykańczają żony, żeby zająć ich miejsce i zawłaszczyć rodziny, mi się przypomniały Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Romans tragedia!!! 13.08.19, 14:35 Serio? Nie przypominam sobie, żebym kiedykolwiek ciebie wspierała. Odpowiedz Link Zgłoś
maugorzata2008 Re: Romans tragedia!!! 13.08.19, 17:16 Ja w tej sytuacji widzę dramat trzech osób: 1. Dramat kobiety, którą pochłonęła depresja, po wielu traumatycznych przeżyciach, której na koniec choroba odebrała miłość męża 2. Dramat mężczyzny, który stał się zakładnikiem choroby żony. Człowieka, który wspierał żonę w depresji, która się z powodu choroby od niego odsunęła, a kiedy wspólnie stracili dziecko, ona odsunęła się jeszcze bardziej. Człowieka, który pewnie czekał z odejściem do kobiety, którą kocha, aż żona wyjdzie z depresji, a w zamian został zatrzaśnięty na zawsze, bo teraz już wie, że jak odejdzie to żona się zabije. Całe to "warowanie" jest raczej motywowane wyrzutami sumienia. 3. Dramat kobiety, której życie z mężczyzną, którego kochała było uzależnione od stanu zdrowia innej, której pewnie nawet na oczy nie widziała. Która po latach traci tego mężczyznę, bo tamta kobieta postanowiła targnąć się na swoje życie, a to ona latami go wspierała, kiedy żona się całkowicie wycofała. A dzisiaj jeszcze jest nękana i wyzywana. Jak się na każdą z tych osób popatrzy z osobna, to każdy nawet gdyby chciał dobrze, byłby chujem: 1. Mąż żąda od żony zwracania uwagi na jego potrzeby, żeby nie przestał jej kochać - chuj, oczekuje od ciężko chorej niemożliwego, szantażując ją 2. Mąż zostawia żonę kiedy przestał ją kochać - chuj zostawia kobietę w depresji, ona pewnie by sie zabiła. Nie mówiąc o tym, że musiałby zostawić dziecko z kobietą niestabilną emocjonalnie 3. Mąż po zakochaniu się w kochance odcina się - chuj, który po utracie dziecka, żony, kolejnej kobiety popada z alkoholizm i sam się załamuje zamiast być stabilny psychicznie dla dziecka (bo pewnie by się tak skończyło, każdy ma swoje granice) 4. Kochanka zostawia tego męża - zakładając, że on naprawdę ją kochał... odbiera mu jedyne wsparcie i jedyną osobę, która nie widzi go przez pryzmat choroby żony. Naprawdę ci ludzie grali tymi kartami, które dostali i nie dało się tej partii tak rozegrać, żeby wszyscy nie byli przegrani. Depresja jednej osoby na lata zniszczyła życie przynajmniej 3 osób. Odpowiedz Link Zgłoś
kyrelime Re: Romans tragedia!!! 14.08.19, 10:06 Myślę, że coś prawdziwego jest w tej analizie. Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Romans tragedia!!! 14.08.19, 12:37 Myślę, że każdą historię można zracjonalizować. I opowiedzieć tak, by obronić dowolną postać dramatu. I zabrzmi to przekonująco. Tu zachodzi jeszcze inna okoliczność - bycie przywoitym człowiekiem na miarę swoich sił. Kochanka zaatakowała smsami o podłych tekstach. Zemściła się na samochodzie. Nie ugryzła się w język, przeczekując. Nie załatwiła tego z misiem. Życie to nie dramat psychologiczny, ani tragedia antyczna. Gdzie nikt nie mógł postąpić inaczej. Ta historia jest w grubym zarysie typowa. Żaden z misia uwikłany altruista a zwykły tchórz i gnojek. Kochanka też nie biedna nieszczęśliwa niechcący zakochana. Żal dzieciaka. Jak zwykle w historiach o rodzicach lekkich obyczajów. Żal chorej kobiety, bo możliwe, że mąż romansem odebrał jej szansę na zdrowie. Misiu sobie poradzi. Kochanka również. Oboje spadną na cztery zaradne łapy. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Romans tragedia!!! 14.08.19, 13:50 I jaki z tego morał? Żony się nie porzuca, bo małżeństwo jest też na złe, a nie tylko na dobre... Odpowiedz Link Zgłoś
kalina_lin Re: Romans tragedia!!! 14.08.19, 19:28 Fatalny morał. Trwanie latami w wypalonych, nieudanych związkach nie może się dobrze skończyć. Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Romans tragedia!!! 14.08.19, 19:37 Pan nie tkwił, wybrał kłamstwo. Nie poinformował żony, że związek uważa za wypalony. Ani że ma kogoś. Po prostu kłamał i kłamał by dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
kalina_lin Re: Romans tragedia!!! 14.08.19, 20:55 Po pierwsze morał dotyczący nieporzucania żon jak rozumiem był natury ogólnej, nie dotyczył tej konkretnej żony. I taka też była moja odpowiedź na temat destrukcyjnosci utrzymywania związków na siłę. W tej konkretnej sytuacji nie jestem w stanie ocenic, czy pan chciał tylko rekreacyjnie pobzykać mając dobry zwiazek z żoną. Mnie sie wydaje to mało prawdopodobne, ale to mnie. Raczej brakowalo mu odwagi aby odejść, tkwił właśnie w przekonaniu że "żony się nie porzuca". I nie porzucił. A szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Romans tragedia!!! 15.08.19, 18:02 Każde rozstanie boli, ale można odejść zanim wskoczy się do nowego łóżka. I tu i tu kończy się związek, ale druga wersja jest uczciwa. Po prostu. Mniej niszcząca, bo zdrada to syf. Facet wybrał syf, do tego w specyficznych rodzinnych okolicznościach, bo jednak takie przejścia jakich doświadczyła żona szczęśliwie nie spotykają każdego. On żony nie porzucił, zrobił coś znacznie gorszego. I nie wierzę, że biedaczyna chciał odejść, tylko z litości wyczekiwał dogodnego momentu. Świat chyba nie słyszał o mężu, który kochance powiedział coś dobrego o żonie. Odpowiedz Link Zgłoś
kalina_lin Re: Romans tragedia!!! 17.08.19, 21:47 Czyli się zgadzasz, że morał pt "żony się nie zostawia" jest bezsensowny. Zostawia się jak najbardziej, bo często to jest właśnie to przyzwoite wyjście z sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Romans tragedia!!! 17.08.19, 22:10 Zostawić, w sensie zakończyć związek - tak. Samemu, własną gębą spokojnie oznajmiając odejście. Pan nie oznajmił, panu sekrecik się sypnął. Gdyby się nie sypnął trwałby dalej. Da się odejść uczciwie. I od żony, i od męża. Odpowiedz Link Zgłoś
ck2 Re: Romans tragedia!!! 17.08.19, 12:44 Ciekawa jestem, czy panie lubiace dostawać szału nad zjawiskiem kochanki wiedzą, że podcinają gałąź, na której same siedzą. A w dalszej perspektywnie zarobione punkty do celu na stanowisko starszej specjalistki ds. bycia człowiekiem drugiej kategorii, nie są wcale tak cenne, jak im sie wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaaspiama Re: Romans tragedia!!! 17.08.19, 13:02 Tragedia, faktycznie. Ten facet to kompletna tragedia! Poznał rodzinę, córki tej kobiety. Chodził do jej rodziców na obiady. Kim trzeba być, jakim szmaciarzem zafajdanym żeby takie rzeczy robić?! Co musiał tej kobiecie naopowiadać, można się domyślić. A teraz udaje męża roku. Nie przestaje mnie zadziwiać mechanizm wyparcia. Mąż się sqrwił, kłamał na prawo i lewo, ale winna jest oszukana kobieta, bo uwierzyła oszustowi. Faktycznie, tragedia. Odpowiedz Link Zgłoś