Dodaj do ulubionych

Czy jest na sali dentysta

08.09.19, 11:35
Czy te pasty typu Lacalut i paradontax faktycznie powstrzymują paradontoze? Pytam bo mam po mamie skłonności, niestety dziąsła okropnie mi sie cofneły w ostatnim czasie -pomimo pielęgnacji i techniki czyszczenia. Mało tego mam wrażenie że nić dentystyczna powoduje jeszcze szybsze cofanie dziąseł
Obserwuj wątek
    • elenelda Re: Czy jest na sali dentysta 08.09.19, 11:42
      Eludril stosuj 2 razy dziennie.
      • znowu.to.samo Re: Czy jest na sali dentysta 08.09.19, 11:47
        Dzięki popatrze na necie.
        A co z wodą utlenioną??? Podobno niektórzy płuczą zęby rozcieńczoną
        • elenelda Re: Czy jest na sali dentysta 08.09.19, 14:45
          Tej metody nie znam. Eludril działa.
      • delauras Re: Czy jest na sali dentysta 08.09.19, 16:28
        Eludril , na recesję dziąseł????
        No ciekawe rady.
        Używaj delikatnej szczotki np curaprox ultra soft , pasta do zębów arthrodont
        Możliwe że za agresywnie i żle używasz nitki , mozliwe że uszkadzasz dziąsła nicią ,może wyciorki zacznij używać i kup irygator.
        Delikatnie myj żęby miękką szczotką , zakazane są szczotki elektryczne lepsze są soniczne.
        • znowu.to.samo Re: Czy jest na sali dentysta 08.09.19, 17:26
          No ja używam zwykłej "soft" bo elektryczna powodowała ból szyjek w trakcie mycia. Teraz używam pasty meridol ale mam właśnie wrażenie, że to pic na wode
    • mrs.solis Re: Czy jest na sali dentysta 08.09.19, 15:48
      Ty potrzebujesz wizyty u periodontologa , a rodzaj pasty do zebow jaka stosujesz nie ma praktycznie znaczenia.
    • kryzys_wieku_sredniego Re: Czy jest na sali dentysta 08.09.19, 16:03
      Idź do specjalisty, moja siostra miała podobnie, zlecono jej badanie witaminy D i dostała końską dawkę do suplementacji, cofanie dziąseł minęło i się poprawił ich stan.
      Tak witamina D!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka