Dodaj do ulubionych

Fajny prezent dla chłopaka 6+

03.10.19, 17:56
Rzućcie pomysły, zabawka do 250 zł. Jakaś konkretna, jego siostra dostała interaktywnego konia barbie bo sobie zamówiła, więc dla chłopaka musi być coś niegorszego. Słabo upodobania płci męskiej ogarniam więc pomysłów potrzebuję od tych co już synów przerobiły.
Obserwuj wątek
    • aerra Re: Fajny prezent dla chłopaka 6+ 03.10.19, 18:07
      Lego? wink Taki średniej wielkości zestaw za tyle wyjdzie.
    • bigzaganiacz Re: Fajny prezent dla chłopaka 6+ 03.10.19, 18:11
      nerf
      • toder19 Re: Fajny prezent dla chłopaka 6+ 04.10.19, 09:16
        Potwierdzam, pistolety nerf to świetna zabawa, nawet dla dorosłych tongue_out Mój mąż strzelał się z dzieckiem godzinami tongue_out
    • magia Re: Fajny prezent dla chłopaka 6+ 03.10.19, 18:13
      Hulajnoga, deskorolka?
    • mama-ola Re: Fajny prezent dla chłopaka 6+ 03.10.19, 18:15
      Sekrety elektroniki akurat są 6+. Polecam smile
      • mama-ola Re: Fajny prezent dla chłopaka 6+ 03.10.19, 18:17
        https://encrypted-tbn2.gstatic.com/shopping?q=tbn:ANd9GcSlNoQupWP9O9ZK_IToaDdaJj_jOfaGUXL8XAul_sQkNIDWGhT98zv-IqaMX5EH5jLC3Ljm1Vpz1jJb7VVwAqTQgC2dAeSh4Ptp_umEFXr2ctYvTWGqzaM7&usqp=CAc
    • miss_fahrenheit Re: Fajny prezent dla chłopaka 6+ 03.10.19, 18:15
      Lego
    • eat.clitoristwood Zmusiłem się i obejrzałem 03.10.19, 18:18
      cały filmik.

Sądzę, że rodzicom, którzy degenerują swoje potomstwo takim debilnym szkaradztwem powinno się z urzędu odbierać dzieci i umieszczać w najbiedniejszym nawet sierocińcu w Rumunii.

Takoż czegokolwiek nie kupiłabyś sześciolatkowi plus, nawet surowego kartofla z piwnicy, z wyrośniętymi kłączami, będzie lepiej.
      • mama-ola Re: Zmusiłem się i obejrzałem 03.10.19, 18:41
        > Takoż czegokolwiek nie kupiłabyś sześciolatkowi plus, nawet surowego kartofla z
        > piwnicy, z wyrośniętymi kłączami, będzie lepiej.

Z kartoflem to akurat trafiłeś smile Jak najbardziej można go kupić i dać dziecku jako prezent, o proszę:
        https://ecsmedia.pl/c/4m-zabawka-naukowa-eko-zegar-w-iext43817100.jpg
      • majenkir Re: Zmusiłem się i obejrzałem 03.10.19, 18:43
        A ja, bedac dzieckiem, oddalabym dusze za takiego konia big_grinwink.

P.S. ten smiech na poczatku video jak z jakiegos horroru
        • berdebul Re: Zmusiłem się i obejrzałem 03.10.19, 18:58
          Nawet teraz robi wrażenie big_grin big_grin
        • gama2003 Re: Zmusiłem się i obejrzałem 03.10.19, 19:10
          Też odałabym duszę ! I pewnie nie słyszałabym wcale tego mechanicznego rzęgotu.
          Wcale się nie dziwię, że dziewczynki CHCĄ TO MIEĆ

• eat.clitoristwood Re: Zmusiłem się i obejrzałem 03.10.19, 19:41
            gama2003 napisała:

> Też odałabym duszę ! (...)

I jak tu się dziwić, że Doda Elektroda zrobiła w Najjaśniejszej karierę. Dzieci zainfekowane różyczką barbiozową są szczególnie podatne na zagrożenia dyskopolozopodobne. wink
            • memphis90 Re: Zmusiłem się i obejrzałem 03.10.19, 19:56
              Bzdura.
            • ichi51e Re: Zmusiłem się i obejrzałem 03.10.19, 20:54
              Kwasne winogrona?
            • majenkir Re: 03.10.19, 22:58
              eat.clitoristwood napisał:
              > I jak tu się dziwić, że Doda Elektroda zrobiła w Najjaśniejszej karierę. Dzieci
              > zainfekowane różyczką barbiozową

Ja jestem juz stara, wiec nie bylam niczym zainfekowana w mlodosci, jako ze g...o sie wtedy mialo. Nie mialam ani jednej Barbie, ani nic rozowego sad. Czlowiek po prostu podswiadomie wie co dobre winkbig_grin.
            • berdebul Re: Zmusiłem się i obejrzałem 04.10.19, 08:55
              Moja jedyna Barbie była z Norwegii, bo ceny w Polsce były kosmiczne. Prezent od bogatej ciotki. Discopolo nie słucham.
          • hanusinamama Re: Zmusiłem się i obejrzałem 03.10.19, 23:53
            Ja marzyłam o syrence barbie..takiej zeby mogła pływać w wannie...
            • memphis90 Re: Zmusiłem się i obejrzałem 04.10.19, 09:42
              Ja oglądałam niedawno program "Toys that made US" czy jakoś tak. I wolam męza "patrz, patrz, moja Barbie, to była moja Barbie" - taka z dluuuuugimi do ziemi włosami. Aż przy oglądaniu poczułam ten jedyny w swoim rodzaju plastikowy zapach Barbie i zapach akcesoriow do tych włosów (jakieś barwniki czy inne żele tam były). A potem pokazali kapielową Barbie, która chciałam mieć - z sukienką z pianki, na której się robiło wzorki czymś będącym zdaje się pianką do golenia...
              • memphis90 Re: Zmusiłem się i obejrzałem 04.10.19, 09:50

To chciałam mieć.

youtu.be/jlsk2xACwqc
                A to miałam. Z Pevexu. Za pieniądze z komunii...
              • hanusinamama Re: Zmusiłem się i obejrzałem 04.10.19, 10:01
                Jejku tez marzyłam o takiej. Pamiętam...
                • eat.clitoristwood Ja marzyłem o samochodziku 04.10.19, 10:12
                  na pedałki. Chłopiec z pierwszej klatki miał. Strasznie mu zazdrościłem.
                  • hanusinamama Re: Ja marzyłem o samochodziku 04.10.19, 14:01
                    Marzyłęs o barbie na pedałki??
                    • eat.clitoristwood Re: Ja marzyłem o samochodziku 04.10.19, 16:00
                      hanusinamama napisała:

> Marzyłęs o barbie na pedałki??

Chciałem napisać, że wtedy Barbie jeszcze nie było (no w Polsce raczej nie, w każdym razie nie w sprzedaży) ale zajrzałem do wiki.
      • hanusinamama Re: Zmusiłem się i obejrzałem 03.10.19, 23:52
        MImo ze mnie sie kon dla lalkie barbie nie podobał...podobał sie mojej córce i tez dostała. Jak ja mam cos dostać to ja to sobie wybieram i to co mnie sie podoba. Jakby moja mama kupiła mi coś co jej sie podoba....
    • mia_mia Re: Fajny prezent dla chłopaka 6+ 03.10.19, 18:29
      Lego jest bezpieczne, geotrax (czy jakoś tak, taki fajny kulodrom), gra na konsolę/komputer, nerf, rolki/łyżwy
      • ichi51e Re: Fajny prezent dla chłopaka 6+ 03.10.19, 20:55
        Tez bym geotraxa kupowala przyznam sie
        • ichi51e Re: Fajny prezent dla chłopaka 6+ 03.10.19, 20:56
          Gravitraxa wink
        • tairo Re: Fajny prezent dla chłopaka 6+ 04.10.19, 09:30
          Gravitrax ma tę dodatkową zaletę, że dzieciak może kieszonkowe przepuszczać na dodatki, zamiast na plastikowe badziewka albo słodycze big_grin
    • majenkir Re: Fajny prezent dla chłopaka 6+ 03.10.19, 18:46
      U nas do 6 lat byl Thomas the Tank Engine, a od szesciu do konca tongue_out tylko Lego.
    • ga-ti Re: Fajny prezent dla chłopaka 6+ 03.10.19, 19:40
      Mój syn uwielbiał lego, przeróżne, tematyczne w zależności, czym akurat się interesował, ale lego przez ładnych kilka lat było najlepszym prezentem.
      Różne zestawy edukacyjne typu 'mały elektryk' też były ok.
      Inne klocki, np. magnetyczne.
      Autka i tory do nich, nie wiem, czy teraz hot wheels są jeszcze na topie, ale coś w tym stylu.
      A właśnie przeglądałam kulodromy, dla dziewczynki szukam, ale to uniwersalny prezent.
      No albo coś sportowego, wymieniane już deskorolki, rolki, hulajnogi, może jakiś zestaw piłkarza: piłka, ochraniacze, rękawice, strój (jeśli lubi piłkę)...
      • eat.clitoristwood Re: Fajny prezent dla chłopaka 6+ 03.10.19, 19:46
        ga-ti napisała:

> No albo coś sportowego, wymieniane już deskorolki, rolki, hulajnogi, może jakiś
        > zestaw piłkarza: piłka, ochraniacze, rękawice, strój (jeśli lubi piłkę)...

A może jakiś prezent w formie zorganizowanej przygody? Nie wiem, przelot samolotem, jakiś "survival" light, rejs żaglówką (żeby sam potrzymał rumpel, czy szota), przejażdżka konna?
    • memphis90 Re: Fajny prezent dla chłopaka 6+ 03.10.19, 19:54
      Rollercoastwr do k'nex, gravitrax, duży zestaw lego.
      • livia.kalina Re: Fajny prezent dla chłopaka 6+ 04.10.19, 08:40
        Do 250 zł to on raczej za duży nie będzie.
        • memphis90 Re: Fajny prezent dla chłopaka 6+ 04.10.19, 09:53
          No, jak dla kogoś duży zestaw to Gwiazda Śmierci albo inny za tysiaka, to pewnie nie... Dla nas duży zestaw to taki za 150zl. 250zl to już rozpusta 😋
    • tairo Re: Fajny prezent dla chłopaka 6+ 03.10.19, 20:51
      Magformers
      K'nex
      Geomag
      Gravitrax

Zestaw typu mały elektronik, np. Snap Circuits

Prosty robot programowalny, np. Power Tracks, Code&Go Robot Mouse, Botley, BeeBot
      • ichi51e Re: Fajny prezent dla chłopaka 6+ 03.10.19, 20:57
        Snap C tez fajne tyle ze to chyba drozsze niz 250?
        • tairo Re: Fajny prezent dla chłopaka 6+ 04.10.19, 08:44
          Zależy który zestaw, taki na początek będzie tańszy.
      • eat.clitoristwood Pora umierać ... 03.10.19, 21:03
        tairo napisała:

> Magformers
        > K'nex
        > Geomag
        > Gravitrax
        > Zestaw typu mały elektronik, np. Snap Circuits
        > Prosty robot programowalny, np. Power Tracks, Code&Go Robot Mouse, Botley, BeeBot

Bulbulonics ...
        • mia_mia Re: Pora umierać ... 04.10.19, 08:47
          Zaproponuj coś zamiast tylko krytykowac
    • eliszka25 Re: Fajny prezent dla chłopaka 6+ 03.10.19, 21:16
      Jeśli ma nintendo, to polecam jakiś zestaw nintendo labo. Będzie miał najpierw kupę zabawy ze składania, a później z grania. Zwłaszcza, że jeden zestaw, to jest kilka różnych gier.
    • hanusinamama Re: Fajny prezent dla chłopaka 6+ 03.10.19, 23:50
      Scottie Go. To jest taki zestaw do nauki programowania. MOja dostała własnie jako 6 latka. To była pierwsza jej apka na moim telefonie. Nie wszystko umiała wtedy, teraz jest rok strasza i rozkminia kolejne poziomy.
    • mama-ola Re: Fajny prezent dla chłopaka 6+ 04.10.19, 08:36
      Świetne jest też meccano build and play. Zestaw do skręcania. Mój syn miał ten poniższy - skrzynka jak na narzędzia, w środku elementy z plastiku z i gumy. Z tego samego zestawu można było skręcić kilka rzeczy, m.in. samochód, helikopter i robota. Do tego były baterie. Robot się poruszał, jeździł. Świetny był ten zestaw.
      https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/817XgABoKSL._SX355_.jpg
      • tairo Re: Fajny prezent dla chłopaka 6+ 04.10.19, 08:54
        Z podobnych do Meccano to jeszcze np. TinkerToy, Engino, VEX Robotics.
    • sirella A jak sobie radzicie .... 04.10.19, 13:16
      Dzięki wszystkim za pomysły. Sporo z tego co wymieniacie już ma ale niektórych nie znałam więc pooglądam.

Nota bene - jak sobie radzicie z taką ilością zabawek dla dzieci jaka jest obecnie dostępna i praktykowana w dawaniu?
      Kilkulatek w trakcie jednego roku na różne okazje dostaje tyle rożnych prezentów ile ja to chyba w trakcie całego dzieciństwa nie miałam.
      W pokoju taki kilkulatek miewa tyle różnych zabawek że spokojnie by można wyposażyć przedszkole/salę zabaw dla 20-stki dzieciaków..
      Pluszaków z młodszych lat całe worki.
      Dla osób których dzieciństwo było w czasach gdy nie było prawie nic a lalkę to się miało jedną na całe życie, obecny nawał zabawek które dzieci dostają może być przytłaczający.
      • hanusinamama Re: A jak sobie radzicie .... 04.10.19, 14:03
        U mnie córka od jenej babci dostaje zawsz lego. Treaz ma faze na technicsa. Wiec tak lego ma sporo ale ma szafke z wysuwanymi koszami, a to co złozone stoi na szafce. Poza tym dostaje sporo zestawów kreatywnych, ktore potem zwyczajnie robi. Kiedys jak była mniejsza było tego wiecej...teraz woli dostać jeden wiekszy prezent.
      • mama-ola Re: A jak sobie radzicie .... 04.10.19, 14:34
        > Nota bene - jak sobie radzicie z taką ilością zabawek dla dzieci jaka jest obecnie dostępna i praktykowana w dawaniu?

Kiepsko. Na przykład już od dawna się poddałam, jeśli chodzi o cudze dzieci, np. bratanków. Nie ogarnęłabym, co już mają, a mają - wszystko. Tak więc dostają pieniądze. Własnym dzieciom wymyślić prezent jest bardzo bardzo trudno, ale jakoś daję radę. Od roku stanowczo protestują przeciwko prezentom: chcą tylko pieniądze. Nic innego ich nie cieszy, bo mają wszystko.
        Rok temu syn dostał komórkę, bardzo dobrą, nowoczesną. W tym roku mówi, że to jest g... i potrzebuje nowej. To jakiś koszmar. Nic tych dzieci nie zadowala, nic. Do 10-12 r.ż. dostali już na prezenty w swoim życiu wszystko. A ty się człowieku martw, co im dać... bo gwiazdka za pasem...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka