Dodaj do ulubionych

Studentka medycyny z Olsztyna

25.11.19, 08:48

kobieta.onet.pl/studentka-medycyny-zawieszona-za-rasistowski-komentarz-teraz-przeprasza
OJP... Ręce opadają i brakuje słów. Przerażające po prostu. Ale reakcja władz uniwersytetu doskonała. Skąd się to dziewczę wzięło???
Obserwuj wątek
    • woman_in_love Re: Studentka medycyny z Olsztyna 25.11.19, 09:01
      Pomyśl, że jak zostanie lekarzem to np. podczas porodu twojej córki będzie wrzeszczała na nią, wyzywając ją od ku..w, które rozkładały nogi i mają teraz za swoje.
      To stąd się oni biorą.
      • paskudek1 Re: Studentka medycyny z Olsztyna 25.11.19, 11:20
        Obejrzałam ten filmik bo chciałam sobie wyrobić zdanie. Poziom panny po prostu poniżej wszystkiego. Ciekawi mnie jakie to dwa miejsca ona wykupiła? Dwa bilety miała? Bo od lat miejscówka jest bezpłatna, wydawana do biletu. No i jeszcze jedno, ta "ukraińska k...." jak była łaskawa pannica określić, mogła być doktorem habilitowanym.
        • ichi51e Re: Studentka medycyny z Olsztyna 26.11.19, 06:50
          Kupila dwa i miala dwie miejscowki
          • paskudek1 Re: Studentka medycyny z Olsztyna 26.11.19, 07:33
            Jaka elyta 😁🙈
        • mgla_jedwabna Re: Studentka medycyny z Olsztyna 26.11.19, 13:54
          A jakby ukraińska (...) nie była doktorem habilitowanym, tylko sprzątaczką? To wtedy już wolno ją wyzywać?
          • paskudek1 Re: Studentka medycyny z Olsztyna 26.11.19, 14:53
            Nie, nikogo nie wolno. Chodzi mi o to że durna dziunia uważa się za lepsza od sprzątaczki z Ukrainy a wcale NIE WIE czy ta pani jest sprzątaczką ani czy nie jest wykształcona lepiej od niej.
        • bazia8 Re: Studentka medycyny z Olsztyna 26.11.19, 18:11
          mogła też być pracownicą agencji towarzyskiej i nic to nie zmienia smile
    • heca7 Re: Studentka medycyny z Olsztyna 25.11.19, 09:03
      Było ale wątek poleciał za wulgaryzmy w tytule wink
      Ja to się zastanawiam czy to aby prawdziwe nagranie jest. Bo jej sposób wysławiania się jest wyjątkowo prosty (żeby nie powiedzieć prostacki).
      • tymianek21 Re: Studentka medycyny z Olsztyna 25.11.19, 09:40
        Tak to prawdziwe nagranie i ta studentka jest prawdziwa. Teraz przeprasza mówiąc, że to był żart bo jest "zawieszona" przez uczelnię więc boi się, że mogą ją usunąć.
      • edelstein Re: Studentka medycyny z Olsztyna 26.11.19, 09:46
        Kryska Pawlowicz jer Professoren, a jej sposob wyslawiania jest na nizszym poziomie niz menela.
        • tapatik Re: Studentka medycyny z Olsztyna 26.11.19, 16:27
          edelstein napisała:

> Kryska Pawlowicz jer Professoren, a jej sposob wyslawiania jest
          > na nizszym poziomie niz menela.

A nie doktorem habilitowanym?

nauka-polska.pl/#/profile/scientist?id=57953&_k=2iwob7
    • sumire Re: Studentka medycyny z Olsztyna 25.11.19, 09:08
      Jej tłumaczenie jest mega.
      "Jestem po prostu głupia".
      Nic dodać.
      • tymianek21 Re: Studentka medycyny z Olsztyna 25.11.19, 09:32
        Wisałam "studentka medycyny" i od razu wyświetliło się nagranie. Bluzgi, obelgi straszne, że człowiek może o drugim coś takiego powiedzieć i opublikować myśląc że to zabawne itd.
    • olena.s Re: Studentka medycyny z Olsztyna 25.11.19, 09:35
      Co chcesz? Polska dla Polaków w pełnym rozkwicie.
      • flegma_tyczka Re: Studentka medycyny z Olsztyna 26.11.19, 16:05
        Akurat oni akceptują Ukraińców, jak i Wietnamczyków. Nic nie wskazuje by panna była członkinią ONR czy jakąkolwiek "prawicówką".
        • olena.s Re: Studentka medycyny z Olsztyna 26.11.19, 20:41
          Panna wyraża w swoiście chamskiej i agresywnej formie poglądy będące kwintesencją rezultatu wdrożenia wyżej wymienionego hasła. A czy poza dzieleniem przekonań w rasiolskiej sprawie dzieli z prawicą jeszcze jakies inne mam najgłebiej w nosie.
          • flegma_tyczka Re: Studentka medycyny z Olsztyna 26.11.19, 20:57
            Wątpię, panna jest zwyczajnie mocno zaburzona, możliwe, że z jakimiś deficytami, tak czy inaczej mam nadzieję, że poniesie zasłużoną karę.
            Jak ta kobieta w angielskim autobusie, która kilka lat temu wyzywała imigrantów (w tym Polaków), pomoc dentystyczna jak kojarzę.
    • triss_merigold6 Re: Studentka medycyny z Olsztyna 25.11.19, 09:50
      Hm... panienka z pierwszą w rodzinie maturą?
      • sumire Re: Studentka medycyny z Olsztyna 25.11.19, 09:51
        Myślisz, że tylko tacy są rasiolami? Fajnie by było.
        • triss_merigold6 Re: Studentka medycyny z Olsztyna 25.11.19, 10:04
          To był bardziej folwarczny klasizm niż rasizm.
          • ride_like_the_wind Re: Studentka medycyny z Olsztyna 25.11.19, 10:06
            Dokładnie.
          • sumire Re: Studentka medycyny z Olsztyna 25.11.19, 10:13
            Pragnę zauważyć, że tego typu folwarczny klasizm wcale nie jest specjalnością niewykształconych. Że tylko przypomnę niesławny wątek o Ślązakach i głosy pewnych uważających się za klasę wyższą średnią pań w tymże.
            Nie zdziwiłabym się, gdyby pani była z tzw. dobrej rodziny, w której modne jest podkreślanie statusu społecznego przy każdej możliwej okazji i dlatego uznała swoje wystąpienie za fantastyczny dowcip.
            • kryzys_wieku_sredniego Re: Studentka medycyny z Olsztyna 26.11.19, 17:04
              Nic tylko jako dzwonek sobie ustawić jak będzie dzwoniła tongue_out
      • ira_08 Re: Studentka medycyny z Olsztyna 26.11.19, 18:20
        Albo przeciwnie, z rodziny "z tradycjami", oburzona, że "plebs" też może mieć ambicje. Moja znajoma pracuje z tzw. elitami, wielu z nich elity z dziada pradziada. Jak czasem opowiada, jak się zachowują, to się włosy dęba stają.
    • 123zielona123 Re: Studentka medycyny z Olsztyna 25.11.19, 10:01
      Powinni wylać ze studiów. Nie wiem jak wygląda medycyna w Olsztynie, ale zwykle zawieszenie (czyli nie chodzenie na zajecia) to powtarzanie roku bo żeby zaliczyć trzeba być na zajęciach.
      • marusia.00 Re: Studentka medycyny z Olsztyna 25.11.19, 10:36
        Nie zapominajmy, że będzie miała sprawę w sądzie. W moim mieście kilka lat temu, ale całkiem niedawno, zapadły 3 wyroki za zachowania rasistowskie, więc jest nadzieja że będzie miała gów...ra napsute w papierach.
        • ultimate.strike Re: Studentka medycyny z Olsztyna 26.11.19, 12:27
          Jak ma tatusia ordynatora to włos jej z głowy nie spadnie.
    • 1matka-polka Re: Studentka medycyny z Olsztyna 25.11.19, 10:34
      A jak zareagowały te władze, bo link jest pusty.
    • aguha Re: Studentka medycyny z Olsztyna 25.11.19, 10:46
      Jestem w szoku! Gdyby nie oświadczenie uczelni, to w życiu bym w prawdziwość filmu nie uwierzyła. Nie chciałabym, żeby ktoś o takich poglądach mnie leczył.
      • sumire Re: Studentka medycyny z Olsztyna 25.11.19, 10:50
        Wśród przedstawicieli "elitarnych" zawodów jest całkiem sporo prostaków i ksenofobów.
        • aandzia43 Re: Studentka medycyny z Olsztyna 25.11.19, 12:23
          Owszem. Inteligencja w normie albo powyżej, emocjonalność w niedorozwoju. Ta dziunia dodatkowo jeszcze mało sprytna jest i paple publicznie to, co pewnie matka doktor paplała w czterech ścianach salonu.
          • flegma_tyczka Re: Studentka medycyny z Olsztyna 26.11.19, 16:07
            Może jest chora psychicznie lub była pod wpływem narkotyków?
    • gulcia77 Re: Studentka medycyny z Olsztyna 25.11.19, 10:51
      Pokazał mi to młody i, szczerze mówiąc, uznałam za kolejny patostreaming. Jeśli ta "pani" jest naprawdę, to powinna zostać relegowana, a nie tylko zawieszona.
    • te_de_ka Re: Studentka medycyny z Olsztyna 25.11.19, 12:13
      Skąd się wzięło do dziewczę? W nagraniu twierdzi, że jedzie pociągiem 3 godziny, więc pewnie w warszawki na uniwersytet zwany czule przez tubylców wiejsko-miejskim dojeżdża. Też się cieszę, że Uniwersytet Warmińsko-Mazurski adekwatnie zareagował. Gdy nie było obowiązkowej matury z matematyki uczelnie wyższe organizowały dodatkowe kursy z matematyki dla niedouków, gdy na studia przyjdą niedorozwinięte społeczno-emocjonalnie osobniki typu digital-natives zdegenerowane dodatkowo deformą zalewskiej, też chyba trzeba będzie o jakichś kursach wyrównawczo-resocjalizacyjnych pomyśleć. Chyba już czassmile
      • jasnoklarowna Re: Studentka medycyny z Olsztyna 25.11.19, 22:11
        ja tylko filmik przepraszający znalazłam, macie link do tego pierwszego, tzn z pociągu???
        • tymianek21 Re: Studentka medycyny z Olsztyna 26.11.19, 06:17
          Wpisz w google: studentka medycyny z olsztyna i pokaże ci się dziesiatki filmików wraz z komentarzami. Tu chyba nie da się wkleić bo to prawie same bluzgi
      • ichi51e Re: Studentka medycyny z Olsztyna 26.11.19, 06:52
        Z wwy chyba nie nie bo jakis ma taki akcent ktory trudno okreslic.
      • mooi Re: Studentka medycyny z Olsztyna 26.11.19, 15:23
        >więc pewnie w warszawki na uniwersytet zwany czule przez tubylców wiejsko-miejskim dojeżdża

no oczywiśśśście...na pewno z "warszafki"...
        Chyba, ze to córunia słoikow jakichs...
        W Warszawie to nawet byle robol ma wiecej kultury w sobie niz ta dziewucha. A wiem co mowie, bo przez naście lat mieszkałam na osiedlu robotniczym, jako, że w PRL obowiazywała "rejonizacja" przy przydzielaniu nowych mieszkań. I tak moi rodzice trafili na osiedle robotnicze.
        I naprawdę, kiedy przypomne sobie tamto osiedle to porównania nie ma z dzisiejszymi nowymi osiedlami, pełnymi słoików, z chamskimi zachowaniami.
        • mooi Re: Studentka medycyny z Olsztyna 26.11.19, 15:24
          i bardziej stawiam na to, że panienka z Torunia jakiegoś dojeżdżała.
          Szczególnie, że w warszawie jest AM.
        • sumire Re: Studentka medycyny z Olsztyna 26.11.19, 15:28
          Dobra, pomijając wszystko, to gdy zaczynamy wypominać pochodzenie panience, zaczynamy się do jej poziomu zbliżać.
        • ira_08 Re: Studentka medycyny z Olsztyna 26.11.19, 18:22
          >no oczywiśśśście...na pewno z "warszafki"...
          Chyba, ze to córunia słoikow jakichs...

Znaczy, oburzasz się, że dziewczyna wyzywa Ukraińców, a sama też oceniasz ludzi na podstawie pochodzenia? I czym się o niej różnisz?
      • mokka39 Re: Studentka medycyny z Olsztyna 26.11.19, 16:16
        od dawna już takie na studia przychodzą. 30% z matury to mają nawet półanalfabeci. Teraz na studia może się dostać każdy. I posłuchaj reklam niektórych prywatnych uczelni w radio. Nie pamiętam już która to była, alew reklamie podkreślano głównie, że u nas będziesz miał czas na pracę i spotkania ze znajomymi. Czyli w domyśle, że nauki i wymagań za wiele nie będzie.
        • flegma_tyczka Re: Studentka medycyny z Olsztyna 26.11.19, 16:20
          Ha ha, dobre z tą pracą i spotkaniami ze znajomymi big_grin
          U nas od lat takie miano ma szkoła Majchrowskiego.
          Ostatnio w przedziale jechałam z takim typowym dresiarzem, wspomniał, że jest studentem big_grin
    • anorektycznazdzira Re: Studentka medycyny z Olsztyna 26.11.19, 06:34
      Produkt "dzisiejszych czasów" czyli mało lotna panieneczka przekonana o swojej 100% wyższości bo... jest na studiach. Słyszycie, wierzy w "hierarchię", więc pewnie o ustroju społecznym rozprawia z Sebixem i jego kumplami.
      Połączenie prawaczki z odbiorcą patostreamerów.

Uczelnia- brawo, ale powinno się to zamknąć całkowitym usunięciem panny.
      Praca sprzątaczki już czeka... suspicious
    • ichi51e Re: Studentka medycyny z Olsztyna 26.11.19, 06:49
      Moge zrozumiec ze ktos tak sobie w duszy wkurzony mysli - ale w jakim celu sie takie rzeczy wrzuca do netu z wlasna twarza ze swojego konta chwalac sie pogladami? Dla lajkow? Z glupoty?
      • triss_merigold6 Re: Studentka medycyny z Olsztyna 26.11.19, 07:02
        Dla lajkow i abotak. Coś jak te panienki, które zaliczały raperów i nagrywały relację, jedna z nich została patostreamerka.
        Do tego dziewczę dopiero zaczęło studia, a już uważa się za elitę, rodzice i babcie przesadzili ze wspieraniem płatka śniegu.
        • la_mujer75 Re: Studentka medycyny z Olsztyna 26.11.19, 07:08
          Dokładnie.
          I to jakie studia? Medycynę, a nie jakąś tam socjologię....
          Bardzo dobrze, że uniwerek zareagował. Powinna wylecieć ze studiów.
          • sumire Re: Studentka medycyny z Olsztyna 26.11.19, 09:22
            " Medycynę, a nie jakąś tam socjologię"

Dżizys...
            • la_mujer75 Re: Studentka medycyny z Olsztyna 26.11.19, 16:06
              Sama jestem po socjologii smile
              Wielokrotnie tu nabijano się z tych, co to tam socjologię, czy politologię kończyli, że to żadne studia...
              • anorektycznazdzira Re: Studentka medycyny z Olsztyna 26.11.19, 22:39
                Już się ktoś tam nabił z uniwerku "wiejsko-miejskiego" czy jakoś tak
                panna nie studiuje na UW ani na UJ, już zauważono. Także tego.
        • ichi51e Re: Studentka medycyny z Olsztyna 26.11.19, 09:31
          Przypomina mi tego kolesia co po Japonii jezdzil a potem plakal ze go hejt spotkal
    • chicarica Re: Studentka medycyny z Olsztyna 26.11.19, 07:25
      Dla mnie to brzmi jak nieco zaostrzona wersja wypowiedzi wielu ematek, w tym również wypowiadających się w tym wątku.
      • mooi Re: Studentka medycyny z Olsztyna 26.11.19, 15:28
        >Dla mnie to brzmi jak nieco zaostrzona wersja wypowiedzi wielu ematek, w tym również wypowiadających się w tym wątku

chyba jednak przesadzasz...
        Ta mał qewka (że odpowiem w klimacie tego, co sugerujesz) mogłaby iść w zawody z przysłowiowym szewcem.
        Ona posługuje się wyłącznie bluzgiem.
    • memphis90 Re: Studentka medycyny z Olsztyna 26.11.19, 07:26
      Swoją drogą pani specjalistka od rzęs za swoje rasistowskie wystąpienia NIE poleciała...
      • flegma_tyczka Re: Studentka medycyny z Olsztyna 26.11.19, 18:23
        A też była studentką?
        • memphis90 Re: Studentka medycyny z Olsztyna 26.11.19, 19:50
          Tak, zdaje się Uniwersytet A. Mickiewicza.
    • ewiedzma Re: Studentka medycyny z Olsztyna 26.11.19, 09:58
      W filmiku z przeprosinami twierdzi, że to było coś w rodzaju parodii udostępnionej garstce znajomych, którzy znali szerszy kontekst. Jeżeli to prawda, to trochę mi jej jednak mimo wszystko żal. Opinia publiczna jej już nie uwierzy, ale władze uczelni powinny przesluchac owych znajomych. To jeszcze straszny dzieciak.
      • sumire Re: Studentka medycyny z Olsztyna 26.11.19, 10:06
        Nie "straszny dzieciak", tylko dorosła osoba. Gdyby miała 13 lat, można by takie głupoty usprawiedliwiać wiekiem.
      • katecat1 Re: Studentka medycyny z Olsztyna 26.11.19, 12:07
        Swoją drogą fajni znajomi. Może nawet ją podpuścili a potem filmik wstawili do netu. Jeżeli uważali że przegięła, było to zgłosić, a nie rozpowszechniać.
        • 35wcieniu Re: Studentka medycyny z Olsztyna 26.11.19, 16:20
          Przecież sama to wstawiła, na swój profil, który zreszta już nie istnieje, co za smuteczek.
      • dr.amy.farrah.fowler Re: Studentka medycyny z Olsztyna 26.11.19, 15:22
        Po pierwsze, ani trochę nie wierzę w "parodię:, po drugie, gdyby nawet, w dobie Internetu , w którym wszystko się rozpełza z prędkością światła i nic nie znika, trzeba mieć źle w głowie, żeby coś takiego nagrywać i udostępniać komukolwiek.

To pełnoletnia osoba, która musiała skończyć jakąś szkołę, zdać maturę. No już nie przesadzajmy.
      • mooi Re: Studentka medycyny z Olsztyna 26.11.19, 15:31
        ewiedzma napisała:

> W filmiku z przeprosinami twierdzi, że to było coś w rodzaju parodii udostępn
        > ionej garstce znajomych,

jednak nie sadzę...ja nie wyczuwam w tym żadnej parodii
        Teraz jej rurka zmiękła, jak ma widmo wydalenia z uczelni.
        Zresztą...co to za żart, kiedy inną osobę traktuje sie w ten sposób.
        Powinni ją wyrzucic na zbity pysk.
        • dr.amy.farrah.fowler Re: Studentka medycyny z Olsztyna 26.11.19, 17:02
          Obejrzałam wreszcie całość, a nie fragment.

Jest to tak obrzydliwe i nie do obronienia nijak, w żadnym kontekście, że owszem, więzienie to przesada, ale pannie się należy wylot z uczelni i ze dwa miesiące prac społecznych. Jak pozasuwa w pomarańczowym wdzianku ze szpikulcem do zbierania śmieci, to będzie mieć dużo czasu na przemyślenia o hierarchii.
      • daniela34 Re: Studentka medycyny z Olsztyna 26.11.19, 16:52
        ewiedzma napisała:

> W filmiku z przeprosinami twierdzi, że to było coś w rodzaju parodii udostępn
        > ionej garstce znajomych, którzy znali szerszy kontekst.

Twierdzi tak, bo ratuje swój tyłek. Pewnie pobiegła do jakiegoś prawnika i kazał jej podać takie wytłumaczenie. Zdaje się, że sama wstawiła ten film.
        Nie, nie jest mi jej żal ani trochę. To nie jest "straszny dzieciak" tylko dorosły człowiek. A że jest głupia to trudno. Za głupotę trzeba płacić.
      • anorektycznazdzira Re: Studentka medycyny z Olsztyna 26.11.19, 22:45
        Sądzę że wątpię. Laska wobec realnej perspektywy wylotu z uczelni plus zarzutów prokuratorskich plus hejtu na necie usiłuje ratować może już nie twarz ale chociaż doopę. Nie wiem jakie by musiała mieć IQ żeby nie skumać, że trzeba się wszystkiego wyprzeć z prędkością światła. I właśnie to robi.
        Dzieciak??? To jest dorosła osoba, dzieciaki chodzą do podstawówek a nie na elitarnetongue_out kierunki studiów.
    • kryzys_wieku_sredniego Re: Studentka medycyny z Olsztyna 26.11.19, 16:59
      Pewnie będzie karana i z głowy praca na kilka lat.
      • pani07 Re: Studentka medycyny z Olsztyna 26.11.19, 19:57
        Do głowy mi nie przyszło, że można na serio wrzucić w media społecznościowe taki gnój, do tego pokazujący, że panienka z medycyny gorsza niż przysłowiowy menel spod budki z piwem.
        • grey_delphinum Re: Studentka medycyny z Olsztyna 26.11.19, 21:22
          Okropne sad
          Moim zdaniem, to nie ironia, tylko szczera nienawiść i poczucie wyższości. Ewentualnie panna była pod wpływem jakichś środków, trochę sprawia takie wrażenie...

Pewnie ten lekarski to "niestacjonarny" - tam można spotkać takie dziunie, które mają kasę, a punktów im nie wystarczyło, by się dostać na kierunek dzienny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka