Dodaj do ulubionych

Bates Motel

29.12.19, 14:07
Tak na fali wątków o spaniu z dziewieciolatkiem i basenowej szatni.

Kto z was oglądał i ma od początku poczucie, że w relacji matka syn jest coś baaardzo, bardzo nie tak? Ja miałam takie uczucie właściwie od początku, omawiałam to z koleżankami i kilka miało podobne odczucie ale dwie stwierdziły, że to przecież nic takiego. Ot, nadopiekuńcza mamusia. Nawet kiedy na koniec jednego odcinka matka pocałowała siedemnatoletniego syna w usta.

Co myślcie o tym serialu?
Obserwuj wątek
    • kropkacom Re: Bates Motel 29.12.19, 14:13
      Z języczkiem pocałowała?
      • black_halo Re: Bates Motel 29.12.19, 14:19
        Tak to wyglądało.
    • majenkir Re: Bates Motel 29.12.19, 16:03
      Przeciez to bylo oczywiste, ze jest bardzo nie tak. No i jak to sie skonczylo? big_grinwink

Ale zycie to nie serial, ja spalam z corka cale dwa lata, odkad skonczyla 11 lat. Teraz jest po 20-ce i jest w miare tongue_out normalna.

BTW, Bates Motel to super show. Polecam, jesli ktos jeszcze nie ogladal.
      • kaka-llina Re: Bates Motel 29.12.19, 16:47
        Pierwszy sezon (a moze nawet dwa? nie jestem pewna) mi sie podobał/y ale wiem, ze w pewnym momencie sie znudziłam.
    • kaka-llina Re: Bates Motel 29.12.19, 16:11
      Serio? Wyciągasz postać fikcyjnego psychopaty, żeby udowodnić swoje z tyłka wzięte teorie o spaniu z dziećmi?
      • black_halo Re: Bates Motel 29.12.19, 16:33
        kaka-llina napisała:

> Serio? Wyciągasz postać fikcyjnego psychopaty, żeby udowodnić swoje z tyłka wzi
        > ęte teorie o spaniu z dziećmi?

No takie freudowskie dosyć wyrażenie... To nie są teorie wzięte z czterech liter tylko dramaty dziejace się w wielu domach.

Wiem, że ciężko przyjąć do wiadomości, że kobieca pedofilia istnieje. Ale taki jest fakt.
        • kaka-llina Re: Bates Motel 29.12.19, 16:46
          Nie mówię, że nie istnieje.... Ale wspólne spanie z dziećmi/całą rodziną nie jest oznaka pedofilii...
    • anika772 Re: Bates Motel 29.12.19, 16:21
      Nie oglądałam, ale przypomniało mi się opowiadanie, i świetny film na jego podstawie, Doris Lessing "The Grandmothers" (nie wiem, czy był przekład); z tytułem filmu jest jakieś zamieszanie...chyba "Idealne matki". Doskonałe role Naomi Watts i Robin Wright- przyjaciółki, matki synów. Polecam, wisi na cda.
      • roks30 Re: Bates Motel 29.12.19, 16:45
        Zaskoczona byłam jak dobry to był film (Idealne matki). Zaskakujący. Też polecam.
        • anika772 Re: Bates Motel 29.12.19, 18:47
          Bardzo dobry, może dlatego, że Doris Lessing jest tak świetna w opowiadaniach.
          Znalazłam przekład: "Dwie kobiety".
    • ira_08 Re: Bates Motel 29.12.19, 18:35
      To prequel Psychozy, więc pozycja startowa jest jasna od samego początku.
    • frequenter.light Re: Bates Motel 17.01.20, 13:44
      Jeszcze nie wiem, bo dopiero zacząłem go oglądać. Trochę absurdalny nieco. Z tą matką to jakiś kompleks czegoś był?
    • obrus_w_paski Re: Bates Motel 17.01.20, 13:49
      Przecież bates hotel jest o życiu Normana z filmu z „psychozy”, gdzie najważniejszym temat jest właśnie jego chora relacja z matka.

Wiec tak, bates motel jest o powstawaniu chorej relacji między synem a jego rodzicielka
      • obrus_w_paski Re: Bates Motel 17.01.20, 13:50
        Ah ,co za spammer wyciągnął stary wątek sad
        • frequenter.light Re: Bates Motel 17.01.20, 14:17
          19 dni to stary? bez przesady!
      • frequenter.light Re: Bates Motel 17.01.20, 14:18
        Hmmm. Moim zdaniem "Psychoza" nie jest o chorej relacji Normana z matką, ale o chorobie psychicznej Batesa. Przecież on grał rolę matki sam ze sobą, a matka była martwa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka