Dodaj do ulubionych

Coś Wam pokażę

• ga-ti Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 10:50
      O widzisz ile sensownych rad dostałaś!
      Ja osobiście zabawek dzierganych nie lubię, popodziwiam kunszt i pomysł, ale nie kupuję, moje dzieci mało nowoczesne i wolą zwykłe pluszaki.
      Ale już takie gwiazdki/śnieżynki choinkowe to tak. I jajka na Wielkanoc, moja znajoma dziergała na szydełku i zakładała na szklane jajka (jak bombki), bardzo ładne. Serwetki do koszyczków, kurki jakieś, króliczki wink ale to chyba wyższa szkoła jazdy, choć jeśli masz smykałkę...
      Ja chusty lubię, ale kominy, czapki (niedługo wiosna więc czapeczki bardziej ażurowe), szale, może skarpety, czy getry na początek, torby, siatki na zakupy (jak kiedyś) i bardziej torbowate, czy w formie worków.
      Kocyki, narzuty, poszewki na poduszki.
      Biżuteria, w Koniakowie widzieliśmy takie cuda smile
      Sukienki, swetry i jakieś takie ażurowe swetro-narzuty
      O i już rozkręciłyśmy Ci firmę big_grin Dużo cierpliwości i pomysłów Ci życzę
      • ga-ti Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 10:53
        A, ktoś podpowiedział ubranka dla piesków i to też dobry trop. Teraz moda na takie fanaberie, więc akcesoria dla zwierzaków powinna się sprawdzić!
        • 35wcieniu Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 11:04
          Dla psów personalizowane.
          Z ubrankami jest taki problem że ciężko jednocześnie trafić z rozmiarem psa i gustem człowieka w ciemno, dlatego personalizowane są lepszym pomysłem bo od razu wiadomo jaki wymiar, a właściciel się cieszy że na kubraczku jest imię zwierza.
      • zona_mi Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 21:28
        ga-ti napisała:

> Sukienki, swetry i jakieś takie ażurowe swetro-narzuty

Uwielbiam ażurowe bluzki i sukienki.
        Dla dużych i małych dziewczyn.
        • kamin Re: Coś Wam pokażę 06.01.20, 04:45
          Auć.
    • sineado Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 11:06
      Ładnie Ci to wychodzi. Wystaw to co masz i zobacz jaki będzie odzew. Moja znajoma też robi chusty, ozdoby na choinkę, bąbki i koszyki ze sznurka. Ja chusty bym nie kupiła, bo nie noszę takich rzeczy, nawet zimą nie lubię być omotana. Ale koszyki, ozdoby choinkowe, kocyk dla dziecka chętnie bym kupiła. A najbardziej to taki duży obrus na stół w salonie bym chciała. Znajoma w zeszłym roku zaczęła wystawiać te chusty i były osoby które zamówiły jedną, a potem dwie następne... Czyli warto spróbować.
    • lily_evans11 Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 11:10
      Bardzo fajne i staranne, tym bardziej, skoro dopiero się uczysz. Podoba mi się pierwsza, melanżowa i ten pudrowy róż. Na sprzedaż to głównie kwestia modnych kolorów i odpowiedniej aranżacji zdjęć. Powodzenia!
    • memphis90 Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 11:21
      O rany, ale Ci to idzie smile Poprobuj innych wzorów - klaziena, virus, elodthia.
      Ja się właśnie uczę, dziergam sobie od Sylwestra, ale mam mały kawalek dopiero. Widać, jak postępuje proces nauki - środek jest u mnie bardziej luźny, dlatego się faldzi, ale to nic, jak uda mi sie skończyć, to i tak będę nosić z dumą smile
      • karme-lowa Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 11:30
        Hedna, masz talent dziewczyno.
        Teraz modne jest rękodzieło. Idź w tym kierunku.
      • little_fish Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 13:17
        Ktoś pisał, że nie chusty - u mnie w pracy jedna koleżanka dzierga takie, jak wstawiła memphis (ażurowe, różne wzory, cieniowane) - pół roboty u niej zamawia 😄
        • pade Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 13:19
          Świetny pomysł! Do letnich sukienek idealne.
        • hedna Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 14:58
          Piękne!! W przyszłym tygodniu dotrze mój pierwszy kokonek i będę próbowała coś w tym stylu smile
          • memphis90 Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 16:57
            Spróbuj, wzory na te, którs opisalam powyżej są bezpłatne, są też tutoriale na YouTube, gdyby coś było niejasne. Masz większe doświadczenie niż ja w dzierganiu, wiec na pewno Ci wyjdą smile
            • karme-lowa Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 18:41
              memphis90 napisała:

> Spróbuj, wzory na te, którs opisalam powyżej są bezpłatne, są też tutoriale na
              > YouTube, gdyby coś było niejasne. Masz większe doświadczenie niż ja w dziergani
              > u, wiec na pewno Ci wyjdą smile
              Memphis - piękny wzór.
              • memphis90 Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 20:15
                Jak już skończę, to wrzucę całą. Pewnie za rok albo dłużej...
    • tojamarusia Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 11:36
      Jakże ja ci zazdroszczę tego szydełkowania- ja niestety mam drewniane łapy..
      Zamawiam dwa kominy- tęczowy i melanżowy, jak z ostatniego zdjęcia😘
    • pade Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 13:17
      Hedna, gratulacje!! Masz talent! big_grin
      Bardzo starannie wykonane te chusty. Masz może w planach dodania do nich takich mini-frędzelków? Albo po prostu frędzli?
      Kurczę, ogromnie się cieszę, że się nie poddałaś, że robisz coś twórczego, niech Ci się szczęści!
      • hedna Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 14:37
        Strasznie Ci dziękuję. Ta druga ma chwost, pokażę Ci później
    • chococaffe Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 13:23
      hedna, piękne. Gratuluję.
    • lilia.z.doliny Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 13:32
      hedna, ja szukam fajnej chusty
      chustowej chusty, prawdziwej, cobym sie nia owinela jak ta Maryska z Bozej podszewki
    • kosmos_pierzasty Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 13:34
      Świetne! Czyli imo ma sens.
      • kosmos_pierzasty Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 13:35
        Mnie się ta tęczowa najbardziej podoba. Uwielbiam chusty i szale smile
    • anika772 Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 13:35
      Masz talent! Lubię chusty, ale nie kupiłabym takiej z akrylu. Z czego te Twoje?
      • hedna Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 14:36
        Z akrylu, z mieszanki bawełny z czymś
        • hedna Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 15:05
          55% bawełna i 45% poliakryl - ta na drugim zdjęciu
          Pierwsza bordowa też.
          • lilia.z.doliny Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 20:15
            sto lat temu motalam.przy szyi chuste wsciekle kolorowa, idealną do ciemnigranatowego plaszcza
            marzy mi sie odtworzenie tamtego zestawu
          • taki-sobie-nick Re: Coś Wam pokażę 06.01.20, 22:56
            Nie mając zamówienia na produkt nie robi się go z porządnych, drogich włóczek. To właściwie do Aniki.

Hedna, słusznie wybrałaś skład.
            • hedna Re: Coś Wam pokażę 06.01.20, 23:13
              dzięki
            • anika772 Re: Coś Wam pokażę 07.01.20, 06:55
              Rozumiem, ale też trudno zamówić nie widząc efektu końcowego.
              • taki-sobie-nick Re: Coś Wam pokażę 07.01.20, 22:39
                To może ci Hedna machnie kilka rzędów, prześle fotkę i wtedy ocenisz.
    • slonko1335 Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 13:39
      Ja lubię rękodzieło i śledzę kilka stron i lrzynam że dziergane tam chusty maskotki czapki szaliki ozdoby i kocyki mają duże wzięcie . U Ciebie kolory większości mi się nie podobają (reczowa super)no ale to kwestia gustu. Wykonanie super. Popatrz po innych stronach co schodzi.
    • agonyaunt Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 13:50
      Hedna, wątpię żebyś na tych chustach zrobiła sensowną kasę (chociaż dopóki nie spróbujesz to się nie przekonasz - będę trzymać kciuki!), ale chwalę bardzo, bo wygląda to super. W życiu bym nie powiedziała, że to wyszło spod szydełka kogoś początkującegosmile

Mogę zapytać co to za włóczka na ostatnim zdjęciu? Bardzo fajne te kolorki!
      • hedna Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 14:36
        Poszukam i napisze Ci później
        • agonyaunt Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 16:20
          O fajnie, dzięki! Wygląda mi znajomo, ale nie mogę sobie przypomnieć skąd, a narobiłaś mi ochotysmile
          • hedna Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 21:01
            Włóczka wełna różnokolorowa BRAVO COLOR 02122
            • agonyaunt Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 21:34
              Dziękuję!
              • hedna Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 22:06
                Przyjemnie się dzierga
      • hrabina_niczyja Re: Coś Wam pokażę 06.01.20, 01:03
        Latem w Sopocie widziałam stoisko z czapkami. Przeszło stówa za sztukę. Miały branie
    • hedna Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 14:35
      Dziękuję dziewczyny. Spodobało mi się to dzierganie, mm nadzieję z czasem nauczyć się więcej. A co radzicie z takiego motka?
      • zosix Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 15:34
        jestes na rarely? polecam. am mozesz szukac wzorow wpisujac grubosc wloczki
        no I attic24 blog - ja tak zaczelamsmile
        teraz tez drutuje. wlasnie robie enty sweter
        • zosix Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 15:35
          www.ravelry.com wczesniej spell check.
      • agonyaunt Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 16:08
        Komin, tylko jakimś luźnym wzorem, żeby nie wyszedł sztywny. Albo czapkę czy szalik. A jak masz więcej motków to to jest fajne na kocyk.
        I jak zosix sugeruje, zajrzyj na ravelry, zobacz co ludzie robią z tej konkretnej włóczki i jak to wychodzi.
      • aankaa Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 16:59
        zamówiłabym komin
      • aqua48 Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 18:53
        Z takiego melanżowego motka ja bym zrobiła czapkę. Bardzo starannie i równiutko dziergasz, gratulacje. Ja prócz rzeczy dla niemowląt podpowiem jeszcze zazdrostki na okna z kordonka we wzory oraz fajne cienkie czapeczki i kapelusiki dla kobiet w trakcie chemioterapii.
      • ga-ti Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 23:45
        Ja mam z podobnej włóczki (więcej białego) komin, fajny, bo do różnych kurtek można dopasować kolorystycznie.
      • hrabina_niczyja Re: Coś Wam pokażę 06.01.20, 01:02
        Szalik, długi i duży. Albo komin.
    • wrazliwa_lelija Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 15:49
      Piękne.
    • hedna Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 21:03
      Poczytałam teraz co napisałyście, dziękuję! Nie spodziewałam się tak pozytywnego odbioru, wzruszyłam się kurcze. Naprawdę ktoś byłby zainteresowany moimi wyrobami??
      • hrabina_niczyja Re: Coś Wam pokażę 06.01.20, 01:06
        Tak. I się nie poddawaj. Reklamuj gdzie się da. Znajomi, praca. Pójdzie poczta pantoflowa. Fejsik, załóż sobie nawet stronę "firmowa". Próbuj na allegro. Sprzedasz 3 będzie kasa za 3,sprzedasz kolejne 3 już będzie 6 i tak się rozkręci zobaczysz.
      • kadfael Re: Coś Wam pokażę 07.01.20, 13:44
        Tak! Mówię serio - chętnie nabędę komin!
    • zona_mi Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 21:17
      hedna napisała:

> Ma to sens?

Może mieć, jeśli znajdziesz pomysł, jak to sprzedawać/rynek zbytu.

Jeśli trafiona jest kolorystyka, wzór i materiał, może być piękna.
      Sama zamówiłam sobie taką i kocham ją całym sercem - jest z cudownie przyjemnej bawełny, mistrzowsko, moim zdaniem, zrobiona - kolory ładnie przechodzą jeden w drugi:

https://scontent.fpoz1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/69601026_3212023165504331_3795638014529503232_n.jpg?_nc_cat=110&_nc_oc=AQl-uRjjYvzajfD17kmpX27mDStctBrDV97y0Cj0MnTDrVHv3x4vABN80HnkvI-PMDI&_nc_ht=scontent.fpoz1-1.fna&oh=8e2602f5e23919440e35a187d6237a6a&oe=5EA9EBA9
      • pade Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 22:06
        Cudnasmile
      • mikams75 Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 23:28
        swietna jest ta chusta!
      • paskudek1 Re: Coś Wam pokażę 06.01.20, 04:04
        Piękny wirus 😁. Tak się nazywa ten wzór. Bardzo efektowny. Stosunkowo prosty ale jednocześnie wymagający. Jakąkolwiek pomyłka i jest prucie.
        • hops.hops Re: Coś Wam pokażę 07.01.20, 23:21
          Włóczka Yarn Art Flowers, kolor 256 zdaje się smile
    • mysiulek08 Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 21:19
      Nie lubie dzierganych rzeczy, a moja mamuska na drutach cuda wyrabiala, widoczki, drzewa, kolejka byla smile

co Ci jeszcze podpowiem, firanki typu zazdrostki do kuchni z nici bawelnianych, rozne motywy

moja psiapiola dziergala firanke, wygladala ekstra
      • aankaa Re: Coś Wam pokażę 06.01.20, 06:00
        firanki typu zazdrostki do kuchni z nici bawelnianych, rozne motywy
        ===
        też bym takie cudo chciała
    • fil.lo Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 21:42
      Bardzo dobrze Ci idzie! Ale tez pomyślałabym raczej o czymś bardziej nowoczesnym, np. o kominach.
      • fil.lo Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 21:48
        Tzn. chciałam odnieść się do tego, co napisałaś: że się uczysz. Moim zdaniem (szydełkującej) prezentujesz naprawdę dobry poziom, widać, że dobrze trzymasz nić, jesteś staranna i cierpliwa. Super. Wzorów nauczysz się szybko, tu nie ma żadnej filozofii - najczęściej to tylko kombinacje słupków, półsłupków, łańcuszka i liczeniesmile
        Jeśli chodzi o sprzedaż, to wg mnie także jak najbardziej "ma to sens". Są fani i fanki stylu retro, Twoje chusty na pewno znajdą nabywców, zwłaszcza, jeśli będą zrobione z dobrego surowca. Do mnie jednak ten styl nie przemawia, dlatego doradzałabym coś nowocześniejszego. W każdym razie - powodzeniasmile
    • agonyaunt Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 21:45
      Jeszcze jedno mi przyszło do głowy: zacznij myśleć o dekoracjach na Wielkanoc. Wszelkie koszyczki, serwetki, podkładki, kurczaczki itp. Zobacz sobie wzory na garnstudio, może coś Cię zainspiruje. No i ta drobnica to mniej pracy, niższa cena i większa szansa na sprzedaż.

A w ogóle, dziewczyno, Ty nawet nie wiesz jak bardzo się cieszę, że znalazłaś coś co daje Ci frajdę! Obyś miała jak najwięcej okazji do takich pozytywnych wpisów!
      • hedna Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 22:23
        Dziękuję Ci bardzo!
        • little_fish Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 22:43
          Mam też wrażenie, że akcesoria dziecięce mają dużo amatorów- kocyki, narzutki do wózków. To są też rzeczy chętnie kupowane na prezent
          • mikams75 Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 23:55
            taz mam takie wrazenie + dodatkowa personalizacja np. data urodzenia lub imie.
            Tylko ja przy malym dziecku mialam fiola, ze musi byc naturalne, kocyk koniecznie z bawelny itp.
      • mikams75 Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 23:37
        i zajace
        www.supergurumi.de/amigurumi-hase-haekeln
    • chococaffe Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 21:57
      hedna, wpisz sobie w google "tea cosy" (takie kubraczki na dzbanki z herbatą) - kolejna rzecz do robienia na szydełku (wiem, kolejny pomysł wink)
      • mama-ola Re: Coś Wam pokażę 07.01.20, 15:06
        Fajne są też pudełka na drugie śniadanie, które w podstawie mają płytę cd. Najpierw z tej płyty robi się okrągłe dno, a potem jedzie w górę.
        • mama-ola Re: Coś Wam pokażę 07.01.20, 15:13
          > Najpierw z tej płyty robi się okrągłe dno, a potem jedzie w górę.

https://crochet.pl/wp-content/uploads/2013/03/DSC_3187-300x199.jpg
    • mikams75 Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 23:53
      taka mam jeszcze podpowiedz - zeby sie sprzedawalo, to musisz obserwowac trendy np. kolorystyczne i szybko reagowac np. jak sie pojawil kolor musztardowy i zaczal byc modny i bylo go mnostwo na ulicach to i mnie zaczal sie podobac ale po przymiarce kilku rzeczy uznalam, ze to jednak nie jest kolor dla mnie i zazdrosnie patrzylam jak inni nosili. Chcialam kupic szal z dodatkiem musztardowego np. granat. Nie bylo nigdzie! Ostatecznie kupilam torebke wink i mi z szalikiem przeszlo, ale jakbym wtedy mogla wybrac chuste/szal to bym kupila.
      • taki-sobie-nick Re: Coś Wam pokażę 06.01.20, 22:58
        I trendy stylistyczne.
    • hedna Re: Coś Wam pokażę 06.01.20, 20:12
      Jak skończę tą ostatnia chustę to spróbuję czegoś innegosmile
      • hedna Re: Coś Wam pokażę 06.01.20, 23:15
        Myślę nad kocykiem dziecięcym, na próbę, ale waham się nad kolorem
        • mikams75 Re: Coś Wam pokażę 07.01.20, 08:52
          pudrowy zgaszony roz, mieta, jasny szary
        • aqua48 Re: Coś Wam pokażę 07.01.20, 09:15
          hedna napisała:

> Myślę nad kocykiem dziecięcym, na próbę, ale waham się nad kolorem

Kremowy, jasno-żółty, niebieski, różowy, zielony, szary - raczej pastelowe. Możesz zrobić różnokolorowy. Polecam też przeglądać ciucholandy - mają często ciekawe włóczki, a także resztki włóczek za niewielką cenę. Warto wejść w układ ze sprzedawczynią w takim sklepie.
          • hedna Re: Coś Wam pokażę 07.01.20, 09:23
            Dobrze mówisz. Przed świętami kupiłam na ciucholandzie 4 małe motki z domieszką alpaki, za 3.50 sztuka. Moja mama zrobiła córce szalik smile
        • mama-ola Re: Coś Wam pokażę 07.01.20, 15:10
          > Myślę nad kocykiem dziecięcym

Wydaje mi się, że kocyk dla dziecka musi być mięciutki, a rzeczy spod szydełka wychodzą sztywne. Z drutów wychodzą bardziej lejące się rzeczy.
    • jola-kotka Re: Coś Wam pokażę 07.01.20, 13:22
      Super smile.
    • alpepe Re: Coś Wam pokażę 07.01.20, 14:44
      Nie czytałam wszystkiego, ale dam łyżkę dziegciu. Są maszyny dziergające. Na pewno trzeba im wzory zadać,ale reszta robi się sama. Jeśli byś myślała na serio o niemowlęcych bambetlach, to się za takową, np. brothera rozejrzyj.
    • mama-ola Re: Coś Wam pokażę 07.01.20, 15:02
      Ja sobie wyszedyłkowałam spódniczkę, ale nie mam śmiałości nosić smile
      • mama-ola Re: Coś Wam pokażę 07.01.20, 15:03
        wyszydełkowałam - miało być
        • alpepe Re: Coś Wam pokażę 07.01.20, 15:06
          to doszyj do niej podszewkę wink
          • mama-ola Re: Coś Wam pokażę 07.01.20, 15:11
            Na pewno by się przydała, bo spódnica drapie wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka