hedna Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 01:13 Za szybko wysłałam. Tam jest kilka zdjęć, uczę się szydelkowac Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 01:17 Ucz się ucz, mnie ta umiejętność jest zupełnie obca. A bardzo lubię szydełkowe rzeczy. Zwłaszcza teraz, kiedy jest tyle pięknych włóczek, że super efekt można osiągnąć bardzo prostym wzorem i efektowną włóczką Odpowiedz Link Zgłoś
valla-maldoran Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 08:38 hedna napisała: > Za szybko wysłałam. Tam jest kilka zdjęć, uczę się szydelkowac No, kochana, jak się dopiero uczysz, to idzie Ci naprawdę świetnie. Mówi to baba, która dzierga od dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 13:59 Dziękuję. Jest tyle pięknych wzorów, mam nadzieję się kiedyś nauczyć . Odpowiedz Link Zgłoś
lumeria Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 15:02 Piękne robótki Hedno! Zamówiłabym u Ciebie dziergane podusie! Moze zdjęcia hust na kanapie to sugerują, ale robótki super! Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 01:16 Na szydełkowaniu się nie znam (potrafię jeden wzór wydziergać) by ocenić, ale jeśli to chusty to druga i ostatnia bardzo mi sie podobają, nosiłabym Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 01:21 Hedna, zrób jej za wynagrodzeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 10:56 A czemu nie. Tylko uprzedzam, że ja nie jestem ekofiksacja i majątku nie zapłacę, ale za rozsądną cenę tak. Jak Hedna zacznie sprzedawać to Ematka będzie rozpoznawalna na ulicy po dzierganych ciuszkach marki byHedna Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 22:44 Ale ja serio pisałam. Język pokazuję niejako z zasady. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 22:46 Noooo, musiałaby robić dużo i niedostępne inaczej modele. Ale czemu by nie. Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 01:18 Po pierwsze podziwiam widać, że masz smykałkę, ale na Boga zrób coś bardziej nowoczesnego ... Odpowiedz Link Zgłoś
semihora Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 10:10 Skoro się uczy i robi dla przyjemności, to może robić, co chce. Odpowiedz Link Zgłoś
yennefer.00 Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 13:41 Oo dokładnie to samo chciałam napisać, takie rzeczy potrafią być bardzo ładne i ludzie kupują, tylko w nowocześniejszym wydaniu... Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 01:23 Pewnie! Zwłaszcza ta tęczowa. Kocham rękodzieło i chętnie bym kupiła taka chustę/ponczo. Również szaliki i czapki. Odpowiedz Link Zgłoś
hugo43 Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 01:27 A ja kaszmirowa czapkę zakupilabym chetnie Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 01:24 chcesz sprzedawac? wg mnie ma sens, ale nie takie chusty. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 01:28 Żeby sprzedawać własne projekty, trzeba powypisywać dużo bredni o "szaleństwie z miłości do wełny", "szacunku dla tradycji i dobrej jakości" i tak dalej. Innymi słowy, 90% marketingu, 10% dziergania. Można też robić na zlecenie według podanych wzorów, nie wiem ile za to płacą. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 01:29 Cytaty autentyczne. Pani oszalała z miłości do wełny bierze tysiąc za sweter, pani od tradycji i dobrej jakości od 700 do 1400. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 01:32 vitkac za popruty wola 3500 i to bez milosci i tradycji, no czasem w promocji za 2500. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 01:34 Miałam na myśli kobiety dziergające, a nie tego zboka, który "zaprojektował" ów sweter. Vitkac to generalnie 10000% marży, zresztą może trzeba dopisać jeszcze jakieś zero. Odpowiedz Link Zgłoś
feiticeira Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 11:38 Laski, robię na drutach hobbystycznie, ale gdybym miała to sprzedawać, to biorąc pod uwagę czas który na to poświęcam, to przeliczając po najniższej krajowej to sweter musiałby kosztować 1000, a chusta 700 Odpowiedz Link Zgłoś
agonyaunt Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 13:42 No otóż. Do tego rynek jest nasycony, mam znajomą, która się w to bawi i jak sama twierdzi, jeszcze pięć lat temu miała z tego niezłą kasę, tak teraz namnożyło się konkurencji robiącej po kosztach, więc to się zupełnie przestało opłacać. Gdybym sama chciała zarabiać na szydełku, to darowałabym sobie chusty, poszłabym w rzeczy dla dzieci, dla zwierząt i dekoracje do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 01:40 Zaczęłam od chust, żeby się wprawić. Robiłam też śnieżynki na choinkę, sporo się sprzedało Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 01:57 ooo to super! Te chusty sa "technicznie" bardzo dobre, starannie zrobione, ale jednak malo urokliwe, zeby je kupic (choc moze to tez kwestia aranzacji), a szydelkowanie daje bardzo duzo mozliwosci. Pomysl fajny Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 02:11 Aranżacji w dużym stopniu. Dalej jak wyżej, czyli jak przedmówczyni. Odpowiedz Link Zgłoś
feiticeira Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 11:42 Na etsy jest taki sklep, bodajże z Turcji, gdzie babcie emerytki wstawiają robione na szydełku chusty. Są one bardziej zbajerowane niż Twoje, ale chyba niewiele trudniejsze w wykonaniu (choć moze się mylę, szydełko ogarniam w zakresie podstawowym). W każdym razie interes się kręci Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 22:49 może trzeba je ofrędzlować? teraz te chwosty są modne Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 01:37 jesli na sprzedaz, to popodgladaj w necie jak robic ladne fotki, jak zaaranzowac tlo itp. Ta sofa jest niefotogeniczna. Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 01:41 Nie, nie to tylko takie zdjęcia dla siebie Odpowiedz Link Zgłoś
odnawialna Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 01:56 druga i ostatnia mi się podoba w sensie kolorystycznym Wszystkie wyglądają ok, jak typowe rękodzieło. Jeśli chcesz sprzedawać, to jak najbardziej, ale nie takie chusty. Może spróbuj poncho na początek? to jak 2 chusty zszyte razem Odpowiedz Link Zgłoś
aguar Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 09:04 "Może spróbuj poncho na początek? " I sprzedawaj jako sprowadzone z Peru, robione ręcznie przez Peruwianki! Odpowiedz Link Zgłoś
fabryka.lodow.napatyku Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 02:14 jesli chcesz na tym zarabiac to wejdz na FB Robótki Babci Heniutki I zobacz zdjecia bieznikow na stoliki, sa przepiekne, takie cos bym kupila, tylko to musi byc chyba z jakiejs jedwabnej nici czy innej porzadnej, aby sie ladnie prezentowal. Wszelkie inne wloczkowe dziergania mi sie nie podobaja, ani dla dzieci ani doroslych, sa babcine I okropne. Natomiast obrusy przepiekne chociaz teraz sie przyjrzalam, I te nie zachwycaja tak jak wczesniej widzialam u kogos innego, ale to chyba zalezy od rodzaju nici. Pomysl o tym Odpowiedz Link Zgłoś
fragile_f Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 02:19 Nie do końca moja kolorystyka, ale bardzo równo i starannie wykonane! Widać, że masz do tego smykałkę Na rynku jest sporo rękodzieła i ciężko się wybić, dlatego poszłabym w coś oryginalnego i wycelowanego w bardziej zamożnego klienta, np. folkowe psie swetry albo takie z monogramem, spersonalizowane. Znalazłam takie przykłady: www.thesprucecrafts.com/knitting-patterns-for-dogs-4587190 www.etsy.com/pl/listing/736533757/personalized-dog-sweater-monogrammed-dog?ga_order=most_relevant&ga_search_type=all&ga_view_type=gallery&ga_search_query=dog+jacket&ref=sr_gallery-1-39&col=1 www.allfreeknitting.com/Knit-Dog-Sweaters www.lionbrand.com/blog/how-to-make-an-easy-knit-or-crochet-dog-sweater/ www.lovecrafts.com/en-us/c/article/top-5-free-dog-sweater-knitting-patterns Z tego co widzę, to nawet nieźle schodzą a zużywa się mało włóczki Odpowiedz Link Zgłoś
agua_de_coco Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 09:03 Albo ubranka na sesje noworodkowe Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 06:10 Najdrożej ida produkty z welny, kaszmiru, jednak robione na drutach. Chyba, ze tak jak pisalas dodatki na choinke sprzedaja sie bardzo dobrze, no ale w jednym miesiacu. Odpowiedz Link Zgłoś
pani-nick Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 08:21 Technicznie super. Kolory nie. Popatrz sobie na swetry wicher, dawniej dziergały dla chaosu boliglovy. I zerznij zestawienia kolorystyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
ajaksiowa Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 08:28 Podoba mi się szczególnie ta tęczowa,żeby kupić musiały by mieć frędzle i musiałabym widzieć jak się pod szyją układają,ale pomysł fajny😁 Odpowiedz Link Zgłoś
aguar Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 09:14 Wg mnie też tęczowa the best. Inne również ok. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 08:26 Fajne, te z melanżowych włóczek najbardziej. Ciotka mojego męża sprzedaje, ale na Dawandzie, kocyki niemowlęce tego typu i schodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
agua_de_coco Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 08:39 Moja znajoma dzierga takie chusty, melanżowe najlepiej schodzą; jednokolorowe też, ale takie morskie, musztardowe, granat... Druga robi kosze, oferta głównie skierowana do matek - małe kosze na kosmetyki dziecięce, większe na pieluchy itp., na zabawki. Jeszcze zabawki, breloczki schodzą. Poprzeglądaj, Hedna, trzymam kciuki za dalsze dzierganie Odpowiedz Link Zgłoś
turzyca Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 09:51 >Ciotka mojego męża sprzedaje, ale na Dawandzie, Spowodowaś, że musiałam sprawdzić datę postu, czy wątek nie jest wykopaliskiem. Nie ma już dawandy, od dłuższego czasu, ku mojemu smutkowi, bo na Etsy się nie odnajduję. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 17:40 Rzeczywiście, teraz jak wpisuję Dawandę, wyskakuje Etsy. Przekierowało mnie tam do niej z Facebooka kilka lat temu, i wtedy to była Dawanda. A Etsy bardzo się różni? Bo mi dziecko chce wejść w rękodzieło i namawiałam właśnie na Dawandę, sądząc, że jeszcze jest. Odpowiedz Link Zgłoś
attiya Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 08:42 cudne ale rób szaliki i czapki w komplecie, w takim czerwonym i beżowym od ręki kupiłabym Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 08:54 Drugą i ostania - ładne kolorystycznie. Koleżanka robi zabawki i chusty, od ponad 3 lat prowadzi firmę i zarabia. Szczerze? Nie wiem kto to kupuje, bo taka chusta 150-200 PLN, zabawki też "cenne", ale możesz rozeznać rynek i próbować. Odpowiedz Link Zgłoś
pani_tau Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 08:55 Jeśli dopiero się wprawiasz w dzierganiu to czapki z głów, bo masz talent. Dziewczyny, które radzą poobczajac strony doświadczonych rekodzielniczek mają rację Tych, które mówią, że to bez sensu, nie słuchaj - tutaj nie raz i nie dwa prezentowano w zachwycie rzeczy, które ja założyłabym wyłącznie za wysoką opłatą i nie byłam w tym przekonaniu odosobniona. Zresztą nie masz linii produkcyjnej, żebyś naprodukowala i leżało, zrobisz taką chustę, wrzucisz do netu i zobaczysz czy zejdzie czy nie. Podejrzewam, że ciekawie dziergane sukienki byłyby niezłym pomysłem. Nie wiem jak z ceną odpowiedniej włóczki i ilością jaką by taki ciuch "wciągnął" ale zapewne mogłabyś ją spruc jakby się nie trafił kupiec i przerobić na coś innego. Odpowiedz Link Zgłoś
raczek47 Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 09:10 Hedna,podziwiam, ja mam dwie lewe ręce do takiej roboty, brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 09:16 Szydelkowanie ZAWSZE ma sens 😁😁😁. Ja też sobie dziergam. Ale raczej nie dla siebie i znajomych bi obawiam się że nic nie sprzedam. Ale jest to świetne zajęcie. Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 09:29 ma sens, ma kilkuwymiarowy podziwiam, bo moje zdolności manualne sa zenujace proby dziergania najprostrzego szala na zaliczenie na zpt skonczyly sie naciagnietym 3= Odpowiedz Link Zgłoś
norra.a Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 19:13 Ja zawsze jak próbuję zrobić szalik, w chodzi mi trapez 😐 Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 20:12 Ja zawsze jak próbuję zrobić szalik, w chodzi mi trapez takoż Odpowiedz Link Zgłoś
prezent_urodzinowy Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 21:11 Ja zaś co roku kupuję szydelko i włóczkę 😂 niestety, zawsze coś mi staje na przeszkodzie - najpewniej brak talentu! Odpowiedz Link Zgłoś
hrabina_niczyja Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 09:37 Ma i to bardzo. Rób dalej. Możesz też robić szaliki. Albo kocyki dla dzieci. Nie musisz też mieć gotowcow w każdym kolorze. Robisz przykład, jakieś kilka sztuk i w opisie dajesz możliwość wybrania koloru. Coś jak u Zuzi Górskiej z torebkami. Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladazkremem Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 09:39 Ja to nie lubię tego typu rękodzieła, ale podziwiam osoby potrafiące dziergać, mnóstwa czasu, cierpliwości i umiejętności trzeba mieć. Ja tam wolę porąbać drewno albo przekopać ogród, dłubanina nie dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 09:41 Wow. Jestem pod wrażeniem. Oczywiście, że ma sens. Chyba odkryłaś pasję ale tez sposób zarabiania na niej zazdro Odpowiedz Link Zgłoś
kadfael Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 09:48 Bardzo fajne! Rozwazylabym też dzierganie kominów. Tęczowy komin chetnie bym nabyła. Odpowiedz Link Zgłoś
pani_tau Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 11:08 Proszę bardzo - i jest pierwszy potencjalny klient Odpowiedz Link Zgłoś
agua_de_coco Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 11:15 O, ja komin też. Tylko jasnoszary Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 13:08 komin tez dla mnie! ustalamy cene, kolor i takie tam i zamawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kadfael Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 13:55 O! Ja też! A komin jest mniejszy niż taka chusta, więc w sumie bardziej oplacalny dla wykonawcy. Odpowiedz Link Zgłoś
fantomowy_bol_mozgu Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 19:03 Dopisuję się do frakcji kominowej Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 19:25 Ja deklaruję, że jak zrobisz tęczowy komin- to tez od Ciebie kupię Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 09:55 Chusty, które mają być trójkątne, muszą być grubsze (jak ta ostatnia). Jak są cieńsze, to się źle układają przy brzegu (dlatego najpopularniejsze cienkie są kwadratowe, składane podwójnie). Dlatego bym nie kupiła. Jeżeli chcesz na tym zarabiać to może i można, ale konkurencja jest spora (zarówno rękodzieło jak i tony chust w sieciówkach), a zysk w porównaniu do nakładu czasu, jaki trzeba na to poświęcić i ceny materiałów - dość znikomy. Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 09:57 PS. Wyżej ktoś napisal o kominach - to jest dobry trop, nie dość ze robi się łatwiej, to i układa lepiej, chociaż wiadomo, nie każdy lubi, ale warto poszerzyć "ofertę". Odpowiedz Link Zgłoś
cruella_demon Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 10:13 Sens ma, tylko nie idź w chusty. Mam koleżankę, która dzierga. Wzięcie mają ozdoby choinkowe, zabawki typu misie, lalki, króliczki, różne koszyczki, puzderka do przechowywania, torebki, koszyki wielkanocne i ozdoby, ozdobne ubranka dla noworodków. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 13:18 i buciki dla noworodkow i niemowlakow - znajoma dzierga - jeden bucik to 20 min (tyle zajmuje jej dojazd pociagiem do pracy w jedna strone), sprzedaje pozniej na roznych kiermaszach, sa tez walizkowe kiermasze. Dziergala tez fajne torebki dla dziewczynek - zrobila swojej corce na zajecia taneczne - taka mala, akurat na baletki i kostium, tak sie spodobala, ze inni tez pozamawiali dla swoich dzieci w ulubionych kolorach. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 13:55 Fajne też są dziergane pledy i koce. Ale nie w tej kolorystyce. Odpowiedz Link Zgłoś
cruella_demon Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 18:56 Bardzo, ale nie wiem jak ze zbytem. Koleżanka robi tylko dla siebie, rodziny i bliższych znajomych. Twierdzi, że są zbyt pracochłonne w porównaniu do reszty i szkoda jej czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
roks30 Re: Coś Wam pokażę 05.01.20, 19:05 Super. Bardzo mi się podobają. Tęczowa bralabym. Brawo. Podziwiam i zazdroszczę 😘! Odpowiedz Link Zgłoś