Dodaj do ulubionych

co tu nie działa?

06.01.20, 13:06
właśnie chciałam rozdrobnic orzechy, no i cholerne urządzenie ( na zdejciu )nie działa.....tzn. te noże kręcą się jak pojemnik jest pusty, ale wystarczy że wsypię 2 cm warstwe orzechów to nie kręcą się...pozostałe elementy działają: koncówka blendera, ubijaczka...
...ech...miało być ciasto orzechowe....
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: co tu nie działa? 06.01.20, 13:16
      Widocznie ma za słabą moc.
      • mamtrzykotyidwa Re: co tu nie działa? 06.01.20, 13:31
        Przecież w opisie napisane, że można lód kruszyć, to orzechom by nie dało rady?
        Może źle zakładasz końcówkę? W jakiś rowek może trzeba trafić?
    • ms.piggy Re: co tu nie działa? 06.01.20, 13:30
      ale do tej pory bez problemu radził sobie z całym kielichem orzechów, migdałów i rozdrabniał w pył
      • mamtrzykotyidwa Re: co tu nie działa? 06.01.20, 13:32
        To może się coś ułamało, albo wytarło?
        • ms.piggy Re: co tu nie działa? 06.01.20, 13:46
          też tak myślę, że się coś wytarło, dużo lodu kruszyłam
          • agonyaunt Re: co tu nie działa? 06.01.20, 14:33
            Obejrzyj ten kawałek plastiku, który się łączy z napędem, nie wiem jak jest w Boschu, w Braunie to był taki plastikowy krzyżyk nakładany na metalowy i po jakimś czasie metal przerobił ten krzyżyk na kółko i było po zawodach.

A póki co orzechy do woreczka i wałkiem.
    • mikams75 Re: co tu nie działa? 06.01.20, 14:20
      ja mam brauna i juz dwa razy dokupywalam nowy dekielek. Niby swietny sprzet i bardzo go lubie ale ktos nie pomyslal, zeby ten element w dekielku co obraca nozykami byl z mocniejszego materialu. Ten element jest z plastiku i jak sie domyslam, w srodku jest cos w rodzaju zabkow, ktore sie wycieraja i nie obracaja nozykami, jak jest opor. Do tosyc latwo sprawdzic probujac w dekielku obracac jedna strone a z drugiej strony przytrzymac.
      Do brauna mozna dokupic sam dekielek. Moze tobie tez sie uda.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka