Dodaj do ulubionych

Przerwa od forum emama.

14.01.20, 09:06
Jak to zrobić? Jakieś doświadczenia w temacie?
Dzięki.
Obserwuj wątek
    • ichi51e Re: Przerwa od forum emama. 14.01.20, 09:14
      Sciagnij sobie SELFCONTROL i ustaw ematke jako zablokowana na 24h (albo i miesiac) tyle ze uwaga tego nie da sie w tym czasie odblokowac w zaden sposob selfcontrolapp.com/
    • kropkacom Re: Przerwa od forum emama. 14.01.20, 09:21
      Zająć się robotą.
    • obrus_w_paski Re: Przerwa od forum emama. 14.01.20, 09:35
      - ciekawa i absorbująca praca, po której ostatnie na co masz ochotę to siedzieć w internecie i wolisz zdecydowanie spędzić wolny czas z mezem/ sama/ na wolnym powietrzu i bez przeglądaniu internetu
      - Intensywne życie osobiste, typu częste wyjścia i aktywności podczas których nie ma sensu przeglądanie forum, bo masz ciekawsze rzeczy „na zewnątrz”
      - Na tyle ciekawa książka/ cokolwiek innego, ze w metrze/ kolejce/ piaskownicy wolisz czytać książkę niż przeglądać forum.

Przynajmniej ww rzeczy sprawiły, ze w 2018 napisałam ledwo 300 postów. W 2019 troche więcej, sporo chorowałam i musiałam leżeć.

To mi przypomniało, ze nie było jeszcze rankingu najbardziej aktywnych forumek 2019
      • mae224 Re: Przerwa od forum emama. 14.01.20, 11:15
        o nie, przejrzałam u siebie, jest narastająco, pora na detoks smile
      • umi Re: Przerwa od forum emama. 14.01.20, 11:51
        Mialam napisac, ze 300 to wcale nie malo, ale tknelo mnie i sprawdzilam wlasna statystyke. Dzieki za ten post, uswiadomilas mi, ze tez chyba potrzebuje detoxu.
    • fitfood1664 Re: Przerwa od forum emama. 14.01.20, 09:40
      Kasujesz konto. Sprawdzone, daje ulgę na miesiące, czasem lata. Wracam już któryś raz ;-P
      Najlepiej jednak znaleźć pasjonujące zajęcie, dające satysfakcję.
    • conena Re: Przerwa od forum emama. 14.01.20, 09:52
      nie zaglądać. ja miałam długą przerwę od forum po którymś shitsztormie, ogarnęło mnie ogólne zniechęcenie i kompletnie nie chciało mi się zaglądać. plus podziałał na mnie raport tygodniowy, który mi się na telefonie wyświetla "czas spędzony przed ekranem milion godzin, w tym sieci społecznościowe pół miliona, forum ćwierć miliona". no ale wspomnienie shitsztormu zblakło i znowu zaglądam.
      • milva24 Re: Przerwa od forum emama. 14.01.20, 10:53
        A to mi się tak robi po wyborach. Po tych 5 lat temu chyba z 3 m-ce nie zaglądałam.
    • umi Re: Przerwa od forum emama. 14.01.20, 11:29
      Wejdz w watek tak durny i pelen wredot, ze stracisz wiare w czlowieka. Ogarnie Cie wqrw i uznasz, ze nic tu po Tobie. Tylko potem nie wchodz znowu, bo trafisz na jakas sierotke, ktorej nikt nie chce pomoc i znowu sie wciagniesz. Jakbys sie lamala, to wlaz w ten sam watek ktory sprawil, ze sobie poszlas. Wqw wroci i spbie pojdziesz.
      • inka754 Re: Przerwa od forum emama. 14.01.20, 11:56
        Ja jak wchodzę w wątek o WOŚP to śmiać mi się chce. Niektóre forumki to takie są jak te babcie i dziadkowie od Rydzyka, oczy by wydrapały za Owsiaka. Tylko, że babcie nie licytują się ile emerytur przekazały Rydzykowi, a emamy owszem. I te klapki na oczach - jak nie dajesz na Owsiaka to jesteś za PiS, kościołem, Rydzykiem, TVP. I ta radość, że Matka Kurka 5 zł wpłacił przez przypadek na WOŚP okraszona durnymi buźkami. I radość, że mamy 100 milionów już teraz, dzisiaj!!!!!!! Szlachetna paczka ma więcej. Caritas zbiera rocznie podobno nawet 400 milionów. Fundacja Religii 130. Bez wrzasków p. Owsiaka w ciepłym studio TV, wysyłania dzieci na mróz, organizowania imprez "krawężnikowych" do 1000 osób w Gdańsku ochranianych przez Dziadek Scorpion Security, obrażania się i tupania nóżką organizatorów.
        • tiszantul Re: Przerwa od forum emama. 14.01.20, 12:11
          "Niektóre forumki to takie są jak te babcie i dziadkowie od Rydzyka, oczy by wydrapały za Owsiaka. Tylko, że babcie nie licytują się ile emerytur przekazały Rydzykowi"

Dobre. Do tego "babcie Owsiaka" są jakieś 20 lat młodsze, więc powinny być umysłowo bardziej wydolne niż szanowne babcie Rydzyka
        • tak_to_nowy_nick Re: Przerwa od forum emama. 15.01.20, 00:41
          > Caritas zbiera rocznie podobno nawet 400 milionów.

Ojej, podobno? big_grin
        • aankaa Re: Przerwa od forum emama. 15.01.20, 00:49
          Caritas zbiera rocznie podobno nawet 400 milionów

złoty a skromny...
    • astrologia333 Re: Przerwa od forum emama. 14.01.20, 12:22
      Tak.
      To forum jest tak cudowne i tak wspaniałe, że nie da się nim delektować z doskoku. Trzeba mieć czas żeby usiąść, wczuć się w fabułę czy od czasu do czasu lać po nogach ze śmiechu. Na szybko, to ja mogę wypaść z okna.
      A jeśli jeszcze trzeba odpisać i to na temat i to więcej niż jedno zdanie. O laboga.
      Mamy tutaj przykłady użytkowniczek, które odpiszą - a i owszem i to nawet więcej niż 5 zdań i to w miarę szybko. Wydawać by się mogło, że niezwykle uzdolnione ideały. Nic bardziej mylnego. Autorka, że ma zatwardzenie, a użytkowniczka, że nie myję odwłoka pod bidetem.
      W związku z powyższym skuteczną metodą odseparowania się od forum jest praca, jeśli się jej nie ma i sensowne zajęcie w pracy ( jeśli się odpierdziela) lub po pracy.
      Przetestowane/sprawdzone.
    • czekoladazkremem Re: Przerwa od forum emama. 14.01.20, 12:41
      Aj tam, po co? Ja mam tak mało przyjemności w życiu, chociaż sobie ematkę poczytam.
    • frequenter.light Re: Przerwa od forum emama. 14.01.20, 12:44
      sam bym chciałe wiedzieć
    • lucyjkama Re: Przerwa od forum emama. 14.01.20, 12:52
      Ale o co chodzi? Trzeba podjąć decyzję i po kłopocie. Ja zdecydowałam z początkiem grudnia 2018, że nie wchodzę na ematkę przez rok bo szkoda czasu. I faktycznie weszłam dopiero na początku grudnia 2019.
    • kkalipso Re: Przerwa od forum emama. 14.01.20, 12:57
      Nie doradzę, bo to indywidualna sprawa, a powody mogą być różne. Nie pisałam coś ponad rok, chyba nawet nie pamiętam kiedy przestałam pisać tylko dlaczego. A po prostu forum przestało mnie bawić, sprawiać radość. Mnóstwo zmarnowanego czasu i to bezsenne myślenie o osobach i sprawach nieznanych mi osób. Po co mi to pomyślałam, tyle piękna i dobroci blisko mnie a ja w kompie siedzę nienie koniec powiedziałam sobie. Potem doszły problemy i całkiem zapomniałam.
    • aerra Re: Przerwa od forum emama. 14.01.20, 14:07
      Normalnie - postanawiasz, że nie wchodzisz na forum i nie wchodzisz. Przecież nie masz 5 lat.
      • znowu.to.samo Re: Przerwa od forum emama. 14.01.20, 23:50
        Żeby świat był taki prosty....😂
        • aerra Re: Przerwa od forum emama. 15.01.20, 12:10
          To akurat jest dość proste, tym bardziej, że zależne wyłącznie od ciebie - chyba, że mamy do czynienia z uzależnieniem (ale wtedy trzeba się leczyć, a nie pytać na forum).
          Kilka razy tak robiłam w momencie jak jakaś rozrywka internetowa zaczynała pochłaniać za dużo czasu. Po prostu to rzucałam, przestawałam się logować, zaglądać, żadnego "ale tylko na chwilkę", czy "ale tylko sprawdzę". Ematka u mnie na razie tego poziomu nie osiągnęła, zresztą już nic od lat nie osiągnęło, bo jakiś tam balans trzymam. Ale robiłam to dokładnie w ten sposób - pochłania mnie to za bardzo, postanawiam, że rzucam - więc rzucam.
          Inaczej oczywiście to wygląda jak człowiek jest uzależniony, niezależnie od tego, czy to internet/gry/fajki/alkohol/jedzenie/itd.
    • princesswhitewolf Re: Przerwa od forum emama. 14.01.20, 14:18
      no mam tygodniowe, albo dniowe. Nie mam czasu sie podrapac. Wpadam i jestem pare dni intensywnie, to znowu zanikam. Pol watkow nie czytam, a jak czytam to i tak zmieniam temat. Potem maja pretensje ale co mnie to obchodzi i tak to leci
    • mikams75 Re: Przerwa od forum emama. 14.01.20, 14:48
      ale po co?
      mam czas, checi i szukam taniej rozrywki, to wchodze, jak gdzies wyjezdzam, czy wciagnie mnie inne zajecie, to nie wchodze. Proste.
      • aankaa Re: Przerwa od forum emama. 15.01.20, 00:53
        jak gdzies wyjezdzam, czy wciagnie mnie inne zajecie, to nie wchodze

można wyjechać i dalej być wciągniętą wink
    • znowu.to.samo Re: Przerwa od forum emama. 14.01.20, 23:49
      Od 15 lat żadnych doświadczeń w tym.temacie😂
    • aankaa Re: Przerwa od forum emama. 15.01.20, 00:46
      zajrzyj do wyszukiwarki tongue_out
    • mikams75 Re: Przerwa od forum emama. 15.01.20, 14:32
      nie zapomnij zalozyc watku pozegnalnego!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka