tzn.aga 31.01.20, 20:10 wlazła do łóżka i zapaskudziła poszewkę kołdry. Ktoś miał i wie może jak się tego pozbyć? Z grubsza zdrapane ale cienka warstwa pozostała. Wiem, że guma do żucia coca colą schodzi. Spróbuję. Jeszcze jakieś pomysły? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lumeria Re: Magiczna plastelina 31.01.20, 20:26 Zamrozić. Niektóre plasteliny wykruszają się. Także wysuszenie może mieć podobny efekt. Potem zaprałabym w płynie do naczyń. Odpowiedz Link Zgłoś
kyrelime Re: Magiczna plastelina 31.01.20, 20:36 Zwykla plastelinę zamrażałam i fajnie schodziło. Na tej "magicznej" zdarzyło mi się usiąść i to w dodatku w nowych spodniach. I niestety mrożenie nic nie dalo, podobnie jak próby zapierania itd. Warto jednak spróbować, bo każda z nich ma trochę inny skład. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Magiczna plastelina 31.01.20, 21:09 spirytus, aceton i inne wynalazki. Moje roztarło na kanapie w aucie. 200zł to kosztowało ale śladu nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Magiczna plastelina 31.01.20, 21:18 Zamrozić, jak masz znajomego naukowca, to potrzymać w suchym lodzie. Wykruszy się. Odpowiedz Link Zgłoś
tzn.aga Re: Magiczna plastelina 15.02.20, 15:58 Zeszło rozpuszczalnikiem pocierane mocno szorstką gąbką - może komuś się przyda. Plama została i materiał w tym miejscu mocno zmęczony ale to pościel a nie ubranie. No i młodej zależało. Odpowiedz Link Zgłoś