Dodaj do ulubionych

Tureckie seriale.

14.03.20, 10:19
No dobra, zlituję się nad wami. Rzucę się ofiarnie z wyznaniem co robię podczas tej trudnej sytuacji. Otóż, oglądam turecki serial zatytuowany: kocha, nie kocha. Leję że śmiechu po nogach ( na razie).
Oczywiście oglądam to bo zamknęli teatry, filharmonie, opery itp, bo nie mam netflix i zablokowali mi wszystko inne. 😎. W zaistanialej sytuacji nie miałam oczywiście wyjścia.
Obserwuj wątek
    • lauren6 Re: Tureckie seriale. 14.03.20, 10:21
      > W zaistanialej sytuacji nie miałam oczywiście wyjścia.

Oczywiście 😎
    • szafireczek Re: Tureckie seriale. 14.03.20, 10:39
      Narzeczona ze Stambułu - zdziwiło mnie, że taka wartka akcja, bo myślałam że będzie się ciągnąć jak zapiekany ser, a tu nic z tych rzeczy - w jednym odcinku sceny rozgrywają się z zawrotną szybkością np. jedną od drugiej dzieli tydzień do trzech, tak że ciężko zaskoczyć - no ale ja w łożu pochorowanasmile ogólnie - nawet wciągające smile zwłaszcza miny i gra panów - są przekomiczni z tą teatralnością gestów i twarzy i wewnętrznych przemyśleń, kobiety za to piękne!
      • leyla76 Re: Tureckie seriale. 14.03.20, 13:25
        Jak masz na myśli Istanbullu gelin to powiem, ze piękny. Ja juz go niestety dawno skończyłam, teraz córka ogląda. Mi sie tez strasznie muzyka w tym serialu podobała.
        • mava Re: Tureckie seriale. 14.03.20, 15:59
          >Mi sie tez strasznie muzyka w tym serialu podobała.

MNIE, leyla, MNIE! i to po polsku a nie turecku (bo po turecku, na tureckim forum, może jest odwrotnie).
          Czemu mnie nie dziwi, że leyla (i jej podobne ignorantki) pisze "mi"?
          • leyla76 Re: Tureckie seriale. 14.03.20, 16:25
            Oh noooo😱 Chyba za długo za granicą siedzę i za mało polskiego używam. I pomyśleć, ze miałam 5 z matury i nawet ustnych nie musiałam zdawać.No ale to ponad 20 lat temu było. A moze to wina tureckich seriali, bo na tureckich forach jeszcze nie siedzę.
            Dzięki za korekte, pozdrawiam.
            Doam jeszcze, ignorantką nie jestem, przyznaję się do błędu i obiecuję poprawę.
            • szafireczek Re: Tureckie seriale. 14.03.20, 17:24
              Tak, dokładnie chodzi o ten serialsmile i faktycznie - muzyka świetna i dużo!
            • mava Re: Tureckie seriale. 14.03.20, 17:30
              >I pomyśleć, ze miałam 5 z matury i nawet ustnych nie musiałam zdawać.

no wlaśnie...dziwne...
              bo ja mialam 5 z matury, ba...nawet udział (z nagrodą) w konkursach (poezji co prawda więc 'kogo to obchodzi") ale maturę ustną zdawać musiałam, jednak...
              Też (ponad) 20 lat temu.
              • leyla76 Re: Tureckie seriale. 14.03.20, 22:40
                A ja ani ustnych z polskiego, ani z innego przedmiotu. Napisałam tylko pisemny z polskiego i matematyki, dostałam 2 piątki i maturę zakończyłam.
              • szmytka1 Re: Tureckie seriale. 15.03.20, 08:27
                Earunkiem braku ustnego byla 5 z pisemnej matury oraz 5 jako ocena koncowa z tego przedmiotu. Tez nie misialam zdawac polaka 20 l temu wink zdawalam ustnie tylko jezyk. Bo pisemny z wyboru mialam inny niz ustny z wyboru i 5 z pisemnego nie ratowala przed ustnym.
      • beata985 Re: Tureckie seriale. 15.03.20, 14:17
        szafireczek napisała:

> Narzeczona ze Stambułu -

😱🙈no dobra....gdzie to zobaczyć....to nie ja to mama pyta...🤪
        • szafireczek Re: Tureckie seriale. 15.03.20, 14:50
          Zoom TV od 19.00 powtórka, od 20 nowy odcineksmile pn-czw
          • beata985 Re: Tureckie seriale. 15.03.20, 14:52
            Aaa, przepraszam, nie dodałam że Internet mi chodzi...Niestety jeszcze nie mam anteny tv...
            Ale dzięki 😊
    • afro.ninja Re: Tureckie seriale. 14.03.20, 10:44
      Mega nudziarstwa. Bez przewijania nie da rady.
      • szafireczek Re: Tureckie seriale. 14.03.20, 10:56
        A skąd - nie boją się śmiałych rozwiązań - w sensie kontra oczekiwaniom widzów, którzy w tego typu produkcjach szukają raczej optymistycznych zakończeń, a tu pobicia, ekshumacje, rozwody i to o zgrozo w walentynki, choroby bez happy endu, alzheimer, wyłudzenia, wypadki, psychoterapie,...no słowem - się dzieje...smile
        I muza całkiem, całkiem. Ale miny i gesty nie do przebiciasmile
    • leyla76 Re: Tureckie seriale. 14.03.20, 13:31
      Tureckie seriale oglądam od dawna. Jest tego multum na tureckiej tv. Niektóre fajne, niektóre nie w moim guście. Wszyscy piękni, bogaci, afera goni aferę itd
      Nie znam tytułów po polsku ale z ostatnich oglądanych to çocuk (niestety sıe skonczyl), Benim adım Melek ı Bir zamanlar Çukurova.
      • agniesia331 Re: Tureckie seriale. 14.03.20, 21:08
        Polecam Mój dom, Pani Fazilet i jej córki, trzeba się na fejsbooku zapisać do grup
    • mava Re: Tureckie seriale. 14.03.20, 14:15
      kiedyś kuzynka namówiła mnie na wspólny wyjazd nad morze. Czemu nie?
      a potem okazało się, że jest wielbicielką serialu tureckiego, jakiegos historycznego takiego...
      Była uzależniona na tyle, że niestety, ja tez musiałam śledzić, chcąc nie chcąc, dzieje na tv we wspólnym pokoju.
      No...jako ciekawostkę do "lania po nogach" to można obejrzeć jeden odcinek. Ale, q...a, żeby dłużej to człowieka krew zalewa....Poziom żenua, teksty żenua a aktorstwo tak z początku ubiegłego wieku, czyli mocno przerysowane.
      Fabuła idiotyczna, czyli wszyscy rżną się (zabijają, i nie tylko w tym znaczeniu) pod byle pretekstem.
      No żesz....
      Kuzynka była w stanie nie pójść na śniadanie, byle tylko obejrzeć odcinek do końca...
      Tak mnie zeźliła, że to było nasze ostatnie spotkanie/wyjazd od kilku lat...jeszcze odreagowuję.
      A teatry mają swoje platformy w internecie. I także jest mnóstwo filmów, ktore można zobaczyć w zwykłej kablówce.
      • astrologia333 Re: Tureckie seriale. 14.03.20, 16:08
        Biedna Ty. Wzruszyła MI twoja historia. Te teatry nic nie dają. Reklamują że niby na mózg jka krem na zmarszczki. Cuda obiecują a wychodzi, co wychodzi. 😈
        • mava Re: Tureckie seriale. 14.03.20, 17:22
          jeśli już to "mię"...biedna TY...
          Teatry dajooo...tylko trzeba umić. I chcieć.
          Ale lepiej/prosciej napawać się jakąś sułtanką...
          (co? jednak ubodła wytknięta indolencja? cóż...mądry wyciągnałby wniosek, głupi będzie sie odgryzał)
    • tojamarusia Re: Tureckie seriale. 14.03.20, 16:03
      Jeszcze nigdy nie nudziłam się tak, żeby oglądać tureckie seriale czy inne telenowele.
      • astrologia333 Re: Tureckie seriale. 14.03.20, 16:09
        No, oczywiście. 🤣🤣🤣 Jednak was kocham.
        • tojamarusia Re: Tureckie seriale. 14.03.20, 16:10
          Miło mi, że poprawiłam ci humor😘😘
    • beata985 Re: Tureckie seriale. 14.03.20, 16:24
      🙈To nie lepiej odpalić Player lub ipla....
    • czarna_kita Re: Tureckie seriale. 14.03.20, 17:33
      Moja mama ogląda tureckie seriale więc często zerkam też. Najbardziej podobał mi się Wymarzona miłość/ Ranny ptaszek. Niestety polska tv nie puściła całego serialu i jestem zawiedziona....
    • cruella_demon Re: Tureckie seriale. 14.03.20, 21:17
      E tam, to jak w Polsce i każdym innym kraju, jest taki Klan i Korona Królów, jak i lepsze i całkiem dobre seriale.
      Akurat na Netflixie są całkiem fajne tureckie seriale.
    • makurokurosek Re: Tureckie seriale. 15.03.20, 00:05
      Od jakiegoś dwóch czy trzech miesięcy jestem na etapie tureckich seriali, nie wszystkich , póki co mam za sobą " zapach truskawek " i " sezon na miłość", "Azise". Dowcipne, lekki i zdecydowanie odświeżające po ciężkich, nasiąkniętych schizami serialach netflixa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka