magdzialena78 15.03.20, 20:39 Dzis zauwazylam ze zaczyna sie wyrzynac - mały kielek ,stała 3 a mleczak nie rusza się tzn syn twierdzi ze sie rusza sle ja tego nie widzę... Jest szansa ze ten ząb mleczny jednak sam wypadnie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mrs.solis Re: Trojka- staly ząb 15.03.20, 22:04 Jest szansa, ze nie wypadnie . Mojej kolezanki corce stale zeby wyrzynaly sie za mleczakami i musiala je usunac. Odpowiedz Link Zgłoś
bominka Re: Trojka- staly ząb 16.03.20, 05:47 W tej sytuacji konieczna będzie wizyta u stomatologa. Trzeba usunąć mleczaka, bo stały krzywo rośnie. Odpowiedz Link Zgłoś
magdzialena78 Re: Trojka- staly ząb 16.03.20, 18:57 Coś tam się jednak rusza,,,widac odslonietą szyjkę mleczaka. Moze drgnie Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: Trojka- staly ząb 17.03.20, 00:01 Teraz, w czasach zarazy? Zostawić i nigdzie nie łazić, jak stała trójka już się pokazała to zwłoka kilku tygodni w okazaniu uzębienia dentyście krzywdy uzębieniu nie zrobi. Mleczaka nie szarpać, lekko językiem ruszać. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Trojka- staly ząb 17.03.20, 11:18 Spokojnie, teraz raczej nie usuwa się mleczaków tylko daje czas na ich wypadnięcie i wejście stałych na swoje miejsce. Mój syn miał stałe trójki ustawione w poprzek. Dziwnie to wyglądało. Powoli zrotowały i ustawiły się we właściwej pozycji. Ale byliśmy pod kontrolą dentysty. Odpowiedz Link Zgłoś